9
maj
Seneste opdatering: 10/5-10 kl. 0018
4 kommentarer - Tryk for at kommentere!

Boris Vian, 1920-1959, udgivet 7 maj 1954 under slaget ved Dien Bien Phu.

Faisal Shahzad: Hvad, oh hvad, drev ham til hans udÄd?

Det ser ud til at sager som det fejlslagne terrorangreb pĂ„ Times Square i New York fĂžlger en efterhĂ„nden fastlagt dynamik som vi ogsĂ„ oplevede det med Nidal Hasan Maliks massakre pĂ„ Fort Hood: Historierne i mainstreammedierne harmoniseres, homogeniseres og pasteuriseres pĂ„ kort tid i det journalistiske Arlamejeri, og for begge sager ser det forelĂžbige slutresultat ud til at handle om ‘mysteriet’ om motivet. Ikke et mysterium man kan afdĂŠkke og perspektivere, men smagen af ordet mysterium. Mere krĂŠves Ă„benbart ikke, bare en ny dag pĂ„ kontoret. Et lille check man altid kan lave er at bruge browserens ordsĂžgningsfunktion, og kigge pĂ„ forekomsten af hhv. ‘muslim’ og ‘islam’, og hvordan de bruges. I the Telegraph er der to forekomster af hvert, og kun Ă©n kan associeres med noget negativt:

For answers to the mystery of what drove Faisal Shahzad to try to turn downtown New York into a fireball, a poke among the rubbish in the backgarden …. […]

[…]… US intelligence officials joined local colleagues in questioning four arrested members of Jaish-e-Mohammad, an Islamic militant group …. […]

… his father, who refused it, tartly reminding him that Islam did not permit a man to abandon his wife or child. […]

…. a representative of the Taliban denied having trained him, but expressed admiration for his efforts. “We have no relation with Faisal. However, he is our Muslim brother,” […]

…. old acquaintances recall him frowning at fellow Muslims for drinking whisky … […]

“What Shahzad shows is how hard it is to monitor people like him,” he said. “How many more are there? Many, and the worrying part is we cannot track them all.” Did hard times create the Times Square bomber?

Det er klart at opgaven vanskeliggÞres af uviljen til at sÊtte de rigtige ord pÄ. Psykologisk mumbo-jumbo (som jeg her nÄdigt har udeladt) vil ikke gÞre det (LFPC).

Update: Taliban – denne gang er det officielt:

Saying they obtained new evidence, senior White House officials said Sunday that the Pakistani Taliban were behind the failed Times Square bombing. […] White House says Pakistan Taliban behind NY bomb

Sigende for den fortsatte ulyst til at gĂ„ nĂŠrmere ind pĂ„ motivationens art er at artiklen her bruger den velkendte ‘mainstream media kitman’-konstruktion “militant groups” – militante hvad? Og igen fortĂŠlles at terroredderkoppen Anwar al-Awlaki (der jo i Dagbladet Politiken blev betegnet “prĂŠst”) nyder popularitet blandt “extremist Muslims”. Men dette handler jo netop om umuligheden af at skelne de mytiske moderate fra “extremists” (og artiklen her bidrager ikke til at udpege fĂžrstnĂŠvnte), og at selv pĂ„ overfladen moderate i kritiske situationer kan finde hjem til de religiĂžse rĂždder – det som medierne kalder “radikalisering”. Dem kan vi sĂžr’me heller ikke udskille. Yderligere sigende for denne udifferentierede pulje af moderate, ekstreme, og ekstremiseringspotentielle er forresten ogsĂ„ at bidragende journalist her lyder navnet – Asif Shahzad, Islamabad.

England: Valgsvindel og inkompetence

Hung parliament or not, the General Election produced one clear result on the night. All the TV pundits agreed that this was one of the most shambolic, incompetent and fraudulent elections Britain has ever witnessed.
From widespread allegations of postal-vote fraud, to the hugely unreliable electoral register, to the scenes of mutiny outside polling stations that were closed before hundreds had been able to vote, this was a disgrace to the democratic process. These are abuses of process one might expect in a banana republic, not in the land that gave us the Mother of all Parliaments………..In many other nations I have visited, an election as incompetently managed as Thursday’s would result in riots in the street. In Britain, we just seem to shrug our shoulders.That is an insult to all those who have fought through the years to preserve a democracy we could once be proud of. Fiasco that would shame the third world,Oxford historian Mark Almond

FN basker Sverige: Egyptisk mand hjemsendt til tortur

Kalder Carsten Jensen …. kalder Carsten Jensen (LFPC).

Sweden breached the rights of an Egyptian man when it deported him to his home country where he was later tortured, the United Nations Committee on Torture ruled on Friday. “The committee has found that… the guarantees given by Egypt were not enough to assure that Mr. Ahmed Agiza was not at risk of torture,” the committee said in a statement from Geneva.

The committee had already condemned Sweden in 2005 for having expelled Agiza despite international laws that governments should not send suspects to countries where they are likely to be tortured. […] UN blasts Sweden over Egypt expulsion

HimmelrÄbende hykleri

[…] The simple question for Comedy Central is: why is Jesus perfectly okay to poke fun at in a “a playful take on religion and society with a sprinkle of dumb” [sic], but Muhammad is out of bounds? Could it be, for example, that the followers of the latter religious figure are not quite as peaceful, patient, and tolerant as advertised? Could it be that daring, “edgy” comedy actually depends on the existence of no actual risk? Comedy Central developing half-hour cartoon about Muhammad — no, wait…

Jesus Christ is regularly depicted as a supporting character on one of Comedy Central’s staple programs, “South Park,” but now he might star in his own animated series. The network announced their programming plans for the upcoming year Thursday, and among some of the shows in the script development phase is a half-hour cartoon called “JC.” The series would be about “JC (Jesus Christ) wanting to escape his father’s enormous shadow and to live life in NYC as a regular guy. […] Jesus Christ cartoon in development at Comedy Central

“Folk kaster pistacienĂždder ind til os”

Et lille uddrag fra Weekendavisens interview med den egyptiske islam-kritiker, Sayed al-Qimni.

»Videnskaben og moderniteten vinder frem, og jeg siger til dem, at de skal Êndre opfattelser, ellers ser verden os som aber. Den muslimske verden er ved at blive til en Jurassic Park, hvor folk kaster pistacienÞdder ind til os. Og vÄben sÄ vi kan slÄ hinanden ihjel,« erklÊrer han med endnu en veltilfreds latter, idet han tilfÞjer, at de kan komme og slÄ ham ihjel, men at de ikke skal komme gratis til det. Med vanlig egyptisk galgenhumor indfÞjer han ogsÄ, at han alligevel snart skal dÞ, fordi han har krÊft. [..]

»Jeg nÊgter at skulle vÊre en Fatmas sÞn eller en Qureish. Jeg er egypter. Araberne erobrede Egypten og udsatte det for den vÊrste og lÊngste besÊttelse nogensinde. De Þdelagde vores sprog og stjal vores historie og kaldte den faraoniske civilisation vantro. De plyndrede os og pÄtvang os islam. De registrerede alt pÄ arabisk, og de, der ikke talte eller skrev arabisk, fik skÄret tungen ud. Nu kalder de os arabere. Jeg er ikke araber.

Romerne gav os noget, de byggede byer og universiteter. Selv Napoleons erobring bidrog til videnskaben med La Description de l’Egypte. I dag er al-Azhar Universitetet i Cairo arabernes hĂžjborg, men de har ikke engang skrevet en bog om Hussein-kvarteret, hvor al-Azhar ligger. Araberne bĂžr sige undskyld for al den ĂždelĂŠggelse, som deres jihad har forĂ„rsaget gennem tiden,« siger Sayed al-Qimni, idet han ledsager sine ord med en meget levende mimik og fagter. Han er ikke nogen fan af araberne, forstĂ„r man. Da araberne erobrede Egypten i Ă„r 639, havde landet vĂŠret kristent i cirka 300 Ă„r og lagt jord til verdens fĂžrste klostre. Befolkningen talte koptisk, det gamle egyptiske sprog som ogsĂ„ blev talt i faraonisk tid. I dag er cirka 15 procent af befolkningen kristne, koptere, og sproget har overlevet i liturgien. Weekendavisen  07.05.2010 Interview: Araberne skal sige undskyld (ikke online)

Richard Jomshof: Det brinner i förorten

Jag vet inte hur mÄnga gÄnger vi har kunnat ta del av nyheter som rapporterar om oroligheter i nÄgon av vÄra invandrartÀta förorter. Nu Àr det dags igen. I gÄr lördag brann det nÀmligen Àn en gÄng i stadsdelen RosengÄrd i Malmö. För vilken del i ordningen vet jag dock inte. Det rapporteras om brÀnder i ett underjordiskt garage pÄ Ramels vÀg med flera förstörda bilar och om en brand i ett förrÄd vid en förskola pÄ Bennets vÀg. En personbil ska ocksÄ ha brunnit i ett annat omrÄde i nÀrheten. Till detta kommer flera olika falsklarm om brÀnder.

Inte nog med detta; till rÄga pÄ allt utsattes rÀddningstjÀnsten för stenkastning. Trots att polis kallats till platsen, som för övrigt ocksÄ blev utsatt för stenkastning, blev det sÄ oroligt att rÀddningstjÀnsten valde att lÀmna brandplatsen i förtid, vilket innebÀr att man inte kunde stanna kvar för efterkontroll och ventilering. Polispatruller finns nu pÄ plats för att förhindra att det blossar upp nya brÀnder.

I morgon mĂ„ndag ska rĂ€ddningstjĂ€nstens chefer ska hĂ„lla ett akut möte om hur man ska hantera garagebrĂ€nderna – tydligen rör det sig om ett 25-tal i omrĂ„det bara i Ă„r. I nĂ€sta skede Ă€r tanken att man ska hĂ„lla möte med polis och fastighetsĂ€gare om den allvarliga situationen. FrĂ„gan Ă€r dock vad man tror att man ska komma fram till.

Jag kommer att tĂ€nka pĂ„ en diskussion i mitten pĂ„ 80-talet om just förortsproblematiken. Jag hade dĂ„ precis börjat gymnasiet och en lĂ€rare pĂ„ skolan menade att de problem som dĂ„ fanns skulle lösas om bara invandrarna kom ut i arbete, om bara de styrande var villiga att skjuta till mer pengar till dessa förorter och om bara svenskarna kunde slĂ€ppa in invandrarna i samhĂ€llet och anpassa sig till det ”nya Sverige”. Jag minns att mĂ„nga politiker resonerade pĂ„ precis samma sĂ€tt. SĂ„ naiva de var.

Det tragiska Àr att jag sjÀlv resonerade sÄ vid denna tidpunkt. Som tonÄring hade jag nÀmligen vÀldigt liberala Äsikter vad gÀller invandring och trodde pÄ en vÀrld med mer eller mindre öppna grÀnser. SÄ naiv jag var. Under 90-talet kom jag dock att bli allt mer övertygad om att riksdagspartierna var helt oförmögna att hantera situationen, som bara förvÀrrades för varje Är som gick, och att det mÄngkulturella samhÀllet i bÀsta fall Àr att likna vid en utopi.

Det riktigt tragiska Ă€r dock att vĂ„ra riksdagspartier Ă€r precis lika naiva i dag. Sanningen Ă€r att man stĂ„r mer eller mindre handfallen inför problemen. Jag vet inte hur mĂ„nga gĂ„nger jag i exempelvis Karlskrona fullmĂ€ktige fĂ„tt höra att lösningen pĂ„ problemen Ă€r att invandrarna mĂ„ste komma ut i arbete, att det mĂ„ste skjutas till mer resurser till dessa problemomrĂ„den, men ocksĂ„ att ”vi” mĂ„ste bli bĂ€ttre pĂ„ att slĂ€ppa in invandrarna i samhĂ€llet och anpassa ”oss” till det ”nya Sverige”. Har ni hört det förut?

I Malmö ska rÀddningstjÀnsten hÄlla möte med polis och fastighetsÀgare. Det kanske Àr dags att bjuda in Sverigedemokraterna.

Stenkastning och bilbrÀnder pÄ RosengÄrd fredag  och lördag

0 0 votes
Article Rating


DonĂ©r engangsbeløb?Kan du forpligte dig til fast betaling?

4 Comments
Most Voted
Newest Oldest
Inline Feedbacks
View all comments
Nielsen
Nielsen
11 years ago

Araberne skal ikke bare sige undskyld. De skal skrubbe hjem til Arabien. Og det kan ikke gÄ hurtigt nok.

Julia Caesar
Julia Caesar
11 years ago

Efter att ha hört Boris Vians starka text och fina insjungning av Le dĂ©serteur frĂ„n 1954 letade jag upp den mest kĂ€nda svenska inspelningen, en klassiker insjungen av Ulla Sjöblom 1956. Lars Forssell skrev texten, “Jag stĂ„r hĂ€r pĂ„ ett torg”. Lyssna och rys:

http://www.ravjagarn.se/blogg/2009/08/ulla-sjoblom-sjunger-dar-pa-ett-torg/

Christina
Christina
11 years ago
Reply to  Julia Caesar

Tack för patafysikern Boris Vians Le déserteur och Àven tack för Ulla Sjöbloms version, Julia.

http://www.youtube.com/watch?v=7zACS7BHdYg

Liva
Liva
11 years ago
Reply to  Julia Caesar

Hej Julia, mange tak for sangen pĂ„ svensk. Den vil jeg gemme. Her er en dansk sang til gengĂŠld, desvĂŠrre kunne jeg ikke finde den som sang med Lulu Ziegler, det ville jeg ellers rigtig gerne! En stor dansk kunstner af ĂŠldre dato. Men google er ikke en historie- og kulturbevidst sĂžgemaskine – ‘kun’ en teenager. Den er stadig i sin vorden. SĂ„ her fĂ„r du noget af sangen som tekst. FĂžlg linket og du kan se resten af sangen. (jeg er ikke sĂ„ meget inde i copyrigt, sĂ„ jeg ved ikke om det er lovligt at kopiere hele sangen… Read more »