14
maj
Seneste opdatering: 16/5-10 kl. 0953
9 kommentarer - Tryk for at kommentere!

Som kommentar til det nyeste attentat pĂ„ Vilks udtaler formanden for Trykkefrihedsselskabet, Lars Hedegaard: “Jeg er mĂ„llĂžs. Hvordan kan mordbrĂŠndere uhindret skaffe sig adgang til Vilks’ hus fĂ„ dage efter, at kunstneren er blevet overfaldet af en pĂžbel i Uppsala? Hvad tĂŠnker de dog pĂ„ i det svenske politi? Og hvad tĂŠnker de pĂ„ i Sveriges politiske klasse? Mig bekendt har ikke en eneste svensk politiker haft nogen kommentar til overfaldet i Uppsala. Er det i virkeligheden sĂ„dan, at de svenske magthavere helst ser Lars Vilks ekspederet ud, sĂ„ledes at der bliver sendt en besked til andre, der sĂ„r tvivl om den svenske idyl?” Sappho. Vilks bostad utsatt för mordbrand. SVT har 31 sekunder.

Livet efter Uppsala, bloggen efter hackningen

Jag har kunnat se i kommentarer och pĂ„ facebook sĂ„ Ă€r denna kategori av fanatiska muslimer uppfyllda av könsord. Min telefon har fĂ„tt mottaga mĂ„nga doser av detta ”knulla din mamma” men ocks ”jag skall knulla dig” (sagt av unga kvinnliga muslimer) etc. Jag minns sedan inte alla invektiv som de inte fattar att jag bara gĂ€spar Ă„t.Medan den hĂ€r bloggen var hackad skrev jag ett par inlĂ€gg pĂ„ konstvilks. Har ni inte sett dem kan de vara vĂ€rda att lĂ€sa. Vilks net.
Dagens Danmarksbask

Bilden av Danmark som ett mysigt sagoland i HC Andersen-stil kom snabbt att förĂ€ndras i början av 2000-talet.Hanne Sanders ser flera politiska förklaringar.Sommaren 2002 införde Danmark nya regler som försvĂ„rade giftermĂ„l med icke-europĂ©er och ”kĂ€rleksflyktingarna” tvingades bosĂ€tta sig i Sverige.Med Dansk folkepartis intrĂ€de i politiken stramades reglerna om invandring Ă„t Ă€ven pĂ„ andra sĂ€tt och som en röd trĂ„d fortsatte det med Muhammedkarikatyrerna som vĂ€ckte ilska pĂ„ flera hĂ„ll i vĂ€rlden.Bilden av svenskarna Ă€r mer positiv i dag. Nu kan exempelvis Sveriges flyktingpolitik anvĂ€ndas som positiva argument i debatten. MĂ„nga danskar tycker faktiskt att invandrare behandlas dĂ„ligt i Danmark.Svenskarnas förlorade paradis.

Islam: VÄd hÄndsÊbe i denne verdens rene hÊnder

Det afstedkommer i hvert fald hos undertegnede en sĂŠrdeles irriterende fĂžlelse af frustration – ligegyldigt hvilke samfundsproblemer der pĂ„ den ene eller anden mĂ„de kan sĂŠttes i forbindelse med muslimer, mĂ„ det aldrig, aldrig vĂŠre dette altomfattende trossystem der motiverer folk. Taler man om kriminalitet begĂ„et af indvandrede unge, dukker pĂ„ forunderlig vis en undersĂžgelse op der gĂžr det hele, forstĂ„r man, meget mere komplekst, og som endda meget bekvemt kan afbĂžde sĂžgelyset ved at parallellisere med latinoer i USA:

[…] Mange indvandrerunge er vokset op i en patriarkalsk machokultur, hvor ĂžretĂŠverne sidder lĂžst hos fĂŠdre og storebrĂždre. Allerede som bĂžrn finder de sammen i kliker, hvor respekt hos kammeraterne opnĂ„s ved slagsmĂ„l, hĂŠrvĂŠrk og anden afstumpet adfĂŠrd. Social marginalisering, ghettoer, kultur og subkultur mikses sammen i en destruktiv cocktail. Derimod spiller religion en begrĂŠnset rolle. Se bare pĂ„ de store integrationsproblemer med unge spansk-talende ”latinoer” i USA.

Latinoerne ligner pĂ„ mange mĂ„der danske indvandrerunge: Parallelsamfund, dĂ„rlige skolekundskaber, machokultur og kriminalitet. Disse unge er imidlertid ikke muslimer, men katolikker. Men de to indvandrergrupper har noget andet til fĂŠlles, nemlig omplantningen fra patriarkalske landsbykulturer i den tredje verden til udviklede liberale samfund. […] Lars Olsen, forfatter: Brudflader: Kriminalitet og underklasse

Nu lever vi som bekendt ikke i et ekspertstyre, men i et demokrati, og jeg mĂ„ som mĂ„bende uvidende borger vĂŠre berettiget til at stille dette spĂžrgsmĂ„l til Lars Olsen fĂžr jeg kan overbevises: SĂ„ vis mig et modeksempel – et samfund med mere end 5% muslimer, uden disse sociale og demografiske forudsĂŠtninger, hvor denne religions udĂžvere ikke giver anledning til alvorlige problemer for de vantro. Det kan Lars Olsen ikke, jeg ved det, for jeg har spurgt lignende til folk af hans slags i nu flere Ă„r, og aldrig fĂ„et noget svar.

Der kan ikke vÊre nogen tvivl om at vi aldrig fÄr de anstÊndige til at acceptere islam som motiverende Ärsag uden forbehold og relativeringer, uanset hvor meget diverse ugerningsmÊnd selv hÊvder at den er. Kan socialgruppekortet ikke rigtigt anvendes, som det har vÊret tilfÊldet med hÞjtuddannede og vellÞnnede terrorister som Nidal Malik Hasan, Faisal Shahzad eller lÊgen bag terrorangrebet pÄ Glasgow Airport, klÞr anstÊndigheden sig i nakken og grubler over mysteriet. Siger islams tekster og historie ét, oplÞses religionen Þjeblikkeligt mellem hÊnderne som sÊbeskum under vandhanen, og mister sin identitet i en mangfoldighed af ikke-essens. Vi mÄ opgive eksperterne, og kun satse pÄ at pres fra os uvaskede masser vil kunne krÊve uforbeholden fokus pÄ dagsordenen (LFPC).

»Mangler folket brÞd, sÄ giv dem da kager«

Man skal kende pengeoverklassen for rigtigt at kunne foragte dem efter fortjeneste. Orwell gjorde. Jeg er selv stĂždt ind i dem med visse store mellemrum, de har alt muligt, men sjĂŠldent kultur endsige solidaritet. Her en lille tragikomisk rapport fra Sveriges stĂžrste gated community, Stockholms Holte og VedbĂŠk, den kommer meget apropos vores hjemlige sosse-damer. SĂŠrlig glad er jeg for ordet “Djursholmsdamer.” Hvem der kendte sĂ„dan en, berejst, humanist og libanesisk madlavning men not in my back yard, og alligevel ikke for fin til ikke at punke mindre humanistiske medborgere. Jeg kender ikke forfatteren. Enten  er Erik Magnusson et stort fjols eller en stor humorist:

Ingenstans Àr stödet för Moderaterna sÄ stort som i Danderyd, och hotet om rödgröna skattehöjningar sÄ pÄfallande, som i Djursholm. Trots en stark överklassprÀgel satsar Danderyd pÄ sÄvÀl flyktingmottagande som integrationsarbete. MÄnga av insatserna görs dock utanför kommungrÀnsen. Jag skulle aldrig kunna Äka pÄ trofé jakt i Afrika som Vellinges kommunalrÄd Göran Holm gjorde. I sÄ fall skulle Danderydsborna mörda mig. HÀr har vÀljarna höga krav pÄ sina politiker. Folk Àr beresta och kunniga. De uppmuntrar oss politiker att ta emot flyktingar. SÄ Àr det inte pÄ andra hÄll, sÀger han med tydlig udd mot SkÄne.

Till skillnad frÄn Vellinge tar Danderyd emot sÄvÀl flyktingar som ensamkommande flyktingbarn. Enligt kritikerna köper sig kommunen ett gott samvete genom att betala för barn som placeras i grannkommunerna. PÄ liknande sÀtt sker integrationsarbetet. Det finns inte sÄ mÄnga flyktingar i sjÀlva Danderyd. Det sÀtter bostadsbristen stopp för. De kommunala hyresrÀtter som en gÄng fanns sÄldes till fastighetsbolaget Drott, som gjorde om dem till bostadsrÀtter. Kommunen hyr dock bostÀder till 35 flyktingar per Är. BÄde Rotary och Lions Àr med i mottagandet.

Även andra integrationsprojekt betalas privat. Än idag har Djursholm en humanistiskt tĂ€nkande överklass. I ett projekt bjuder en grupp Djursholmsdamer till sig invandrarkvinnor frĂ„n Rinkeby för att lĂ€ra mer om afrikansk, asiatisk och libanesisk matlagning. SoarĂ©erna slutar med att de svenska damerna köper maten med sig hem. Hellre golf Ă€n trofĂ©jakt

Inden nogen falder i svime over den nye britiske regering ….

Det er mĂ„ske lige tidligt nok at citere The Who for ordene “meet the new boss, same as the old boss”, men den helt ukontroversielle henvisning til hvid hudfarve som “pale”, er nok et lille signal om at ingen britiske politikere nĂ„r magtens tinder uden at vĂŠre en del af den multikulturelle konsensus, og sĂ„ kan Ms. Featherston vĂŠre nok sĂ„ meget millionĂŠrarving. Der faldt brĂŠnde ned over Silvio Berlusconi for at kalde Obama  “solbrĂŠndt”, men ingen mad dogs eller Englishmen vil gĂž over nedsĂŠttende betegnelser om hudfarven hos flertallet af briter.

A woman once voted the ‘most fanciable MP’ in Westminster was made equalities minister yesterday – and promptly attacked the lack of women in the new coalition Government. Liberal Democrat Lynne Featherstone, 58, will follow in Harriet Harman’s footsteps to fight sexism and discrimination.

She wasted little time yesterday in attacking her own leaders, David Cameron and Nick Clegg, for failing to find room for more than four women in the Cabinet. Mrs Featherstone said she was ‘very disappointed’ at the lack of women at the top and condemned as ‘male and pale’ the two negotiating teams that thrashed out the terms of the coalition deal. […] The ‘New Harriet’ pleads for more women in Cabinet

Hvad “most fanciable MP” angĂ„r, sĂ„ klik selv pĂ„ linket og bedĂžm. Storbritannien er i mangt og meget et grĂ„t og bedrĂžveligt sted (LFPC).

0 0 vote
Article Rating


DonĂ©r engangsbeløb?Kan du forpligte dig til fast betaling?

9 Comments
Most Voted
Newest Oldest
Inline Feedbacks
View all comments
Jonny
Jonny
10 years ago

Hvad “most fanciable MP” angĂ„r, sĂ„ klik selv pĂ„ linket og bedĂžm. Storbritannien er i mangt og meget et grĂ„t og bedrĂžveligt sted (LFPC).
🙂

“Male & pale”… Ja, herre gud sĂ„ fruktansvĂ€rt. Suck, tĂ€nk om vi kunde byta ut alla dessa mĂ€nniskor i Europas “eliter”!

Liva
Liva
10 years ago

Hi hi, hvad har du gang universalgeni – helt universalgeni er du altsĂ„ ikke. 🙂

Men det er meget flot det du har lavet pÄ din blog.

Liva
Liva
10 years ago
Reply to  Liva

haha.. det ligner et geologisk portrĂŠt af et trĂŠt Jylland.

Christina
Christina
10 years ago
Reply to  Liva

Varför tog du bort den Steen… 🙁 Jag gillade den , Universalgeni… 🙂

Den fick mig att tĂ€nka pĂ„ Åke Hodells elektronismer

http://konkretpoesi.se/hodell/artikel/3.html

Universalgeni
10 years ago
Reply to  Liva

Tak, for sangen ! Haha. Og tak til Steen for oprydningen. Linket strÞg ogsÄ, sÄ det kommer lige igen, hvis man vil se tekst-grafikken i kommentarerne hos mig: http://universalgeni.wordpress.com/2010/05/15/nyt-attentat-imod-lars-vilks/

Arvid Bengtsson
Arvid Bengtsson
10 years ago

Det Àr ju helt makalöst att Vilks bostad inte skyddats av polisen. Man kan inte undgÄ att en kÀnsla av 30-talets Tyskland börjar infinna sig.

Liva
Liva
10 years ago

Her i Danmark har venstreflĂžjen en hel del kvinder i hĂžje politiske posititioner – og hvad gĂžr flere af dem? Siger et og gĂžr noget andet. Her tĂŠnker jeg bl.a. pĂ„ at en del kvindelige politikere taler for mere offentlig sektor og mere folkeskole – og sĂŠtter samtidig deres egne bĂžrn i privaten. Jamen altsĂ„…

Det er holdninger og handlinger der tĂŠller, og ikke mindst trovĂŠrdighed – ikke kĂžn.

Crass BĂžrsting
Crass BĂžrsting
10 years ago

Ms. Featherstons udseende passer glimrende til det, der kommer ud af munden pÄ hende.