29
jun
Seneste opdatering: 29/6-10 kl. 1731
13 kommentarer - Tryk for at kommentere!

Solen er meget st√¶rk her. Jeg skal lige gnide √łjnene…….Hva¬īnu, SVT ? Fredrik, Mona, Maud og Robert ? Man har da ikke andet end bekymringer.

Den 5 juli kommer den framst√•ende islamexperten Robert Spencer fr√•n USA g√§sta Sverigedemokraternas arrangemang i Visby.Spencer kommer h√•lla en f√∂rel√§sning p√• temat ‚ÄĚIslam and the Jihad against Europe‚ÄĚ. Om vi hittar n√•gon som v√•gar debattera mot Spencer kommer vi √§ven anordna en debatt p√• temat islam.¬†Ut√∂ver detta kommer √§ven Jimmie √Ökesson debattera ‚Äď √•terigen om vi hittar n√•gon som v√•gar st√§lla upp. Hittills har ingen antagit utmaningarna. Se mere p√•¬†Sverigedemokraterna i Almedalen den 5 juli!

Hvem er landsforrædderen her ?

¬ęALLAHU AKBAR! Norske terrorister drept i Afghanistan! Alhamdulillah, lovpriset v√¶re Allah, dette skal feires!¬ĽDenne meldingen skrev muslimske Mohyeldeen Mohammad p√• sin private Facebook-side f√• minutter etter at norske medier meldte at fire nordmenn hadde blitt drept av en veibombe i Faryab-provinsen i Afghanistan s√łndag.Uttalelsen f√•r st√łtte fra Arfan Bhatti, som nylig ble frikjent fra tiltalen om terrorplanlegging etter planer om √• sprenge den amerikanske og den israelske ambassaden i Norge.- “Norske soldater er terrorister. De m√• regne med √• bli drept,” sier Bhatti til VG Nett.Ingen grenser – hyller drap p√• norske,¬†Per-Willy Amundsen: Han er en landsforr√¶der.

Det virker m√•ske lidt kynisk at stille sproglige definitionssp√łrgsm√•l ovenp√• en s√• tragisk begivenhed, men femtekolonneren MM har ikke forr√•dt noget som helst. Har har tydeligt demonstreret sin √•benlyse fjendtlighed mange gange. H√łjest har han forr√•dt de naive norske politikere, der tror at nogen kan have loyalitet overfor et pas-dokument, men hvem bryder sig om de politikeres forr√•dte illusioner, n√•r det hele koges ned ?¬†Lars Hedegaard blev i dette Axess interview spurgt af Thomas G√ľr, om han opfattede Abu Laban og hans mellem√łstlige rundrejse som en landsforr√¶dderi. Svaret var med en kortere begrundelse (efter hukommelsen): “per definiton, nej”. Man kan ikke forr√•de noget, man aldrig har v√¶ret tro og loyal overfor. Vil de finde landsforr√¶ddere, m√• nordm√¶ndene lede andre steder. Vi t√łr godt sp√• definitionssp√łrgsm√•let en ret stor fremtid.

Dagens Danmarksbask

I Danmark √§r Konservative och Venstre √§n s√• l√§nge aningen avvisande [overfor regeringsdeltagelse]. Men argumentet √§r inte vad man f√∂rv√§ntar sig i ett svenskt perspektiv, n√§mligen att Dansk Folkeparti √§r synonymt med en minst sagt extrem och avvisande h√•llning till flyktingar och invandrare. Nej, i st√§llet anv√§nds partiets EU-fientlighet som sk√§l f√∂r att det inte g√•r att regera tillsammans…¬†Mycket tyder p√• att Danmark g√•r mot ett regeringsskifte, att de danska v√§ljarna n√§sta g√•ng kommer att tycka att det √§r dags f√∂r n√•got nytt. Redan av den anledningen f√•r troligen inte Pia Kjaersgaard en chans.¬†Hennes och partiets negativa inst√§llning till EU √§r inte den st√∂testen som regeringspartierna vill framh√•lla. Vi har den g√•ngna helgen i Sverige sett hur Milj√∂partiet och V√§nsterpartiet allt mer n√§rmar sig Socialdemokraternas EU-politik. √Ąr makten tillr√§ckligt lockande f√•r ideologi och principer vika.
Det vore trist för dansk politik och nordisk samverkan om Dansk Folkeparti blev ett regeringsparti. Partiets bidrag har i relationen till omvärlden varit synnerligen negativt. Man står för ett slutet och egoistiskt danskt samhälle. Pia Kjaersgaard. Danska medier uppger att hon kan tänka sig posten som kulturminister.

Samme folk, samme ledere

af Sigurd Skirbekk (på ny-norsk)

Det danske Gallupinstituttet kunne den 12. 8. 1990 fortelja at 59 pst. av alle danskar ville minska innvandringa til landet. Omlag samstundes, i 1991, kunne det svenske TEMO fortelja at 54 pst. av alle svenskar meinte det kom for mange innvandrarar til Sverige. I Noreg kunne MMI i 1987 vise til ei unders√łking der 51 pst. av alle nordmenn sa dei ville ha ein meir restriktiv innvandringspolitikk. Det tyske magasinet Fokus skreiv i nr. 6 1994 at fleirtalet i b√•de Tyskland, Frankrike og England – 55, 52 og 50 pst. – meinte at desse landa tok imot for mange innvandrarar.

Det oppsiktsvekkjande ved desse svara er ikkje at vi finn små skilnader i nasjonale opinionar innanfor eit kort tidsrom.

Derimot at i alle desse landa gjekk styresmaktene inn for ein annan politikk enn det folkefleirtalet hadde signalisert, og at dei gjorde det i demokratiets namn: Kva som var demokratisk og ikkje demokratisk var det eliten som skulle bestemma, og ikkje ‚ÄĚpopulistane‚ÄĚ. Og den europeiske fortolkingseliten ‚Äď den var noks√• samk√łyrd over landegrensene ‚Äď bestemte at det mest demokratiske var √• vera ‚ÄĚliberal‚ÄĚ.

Ogs√• i det australske demokratiet kunne forskarar finna ein liknande motsetnad mellom folk og elite i synet p√• kva som var riktig innvandringspolitikk. Katherine Betts gav i 1999 ut boka ‚ÄĚThe Great Divide. Immigration politics in Australia‚ÄĚ.

Skilnaden mellom dansk og svensk innvandringspolitikk kan vera mindre enn mange trur. Men skilnaden er der, og den heng saman med ulik aksept for kva som kan seiast offentleg i dei to landa. Det skal godt gjerast √• finna ein svensk parallell til psykologen Nicolai Sennels, som hevdar at det fins samanhengar mellom ein musliminspirert kultur og negative karaktertrekk hos ein del innvandrarungdomar. I Sverige ville ein Sennels vorte stempla som ‚ÄĚfr√§mlingsfiendlig‚ÄĚ. Aviskronikkane til ein svensk Henrik Gade Jensen, om samanhengar mellom kulturbakgrunn og tilpassing, hadde truleg vorte stoppa som ‚ÄĚhot mot folkgrupp‚ÄĚ.

Dei siste par vekene har det kome meldingar fr√• Sverige om brannstifting, steinkasting og skyting i Rinkeby ved Stockholm, i Tynnered ved G√łteborg og ved Western Union i Malm√ł. I Danmark, der det lenge har vore roleg, seier kommentatorane at dette er konsekvensen av berre √• leggja skulda p√• samfunnet som forkl√•ring p√• opplevd frustrasjon mellom innvandrarungdom. F√• har v√•ga seia at mykje av mistilpassinga heng saman med ungdomens eigen bakgrunn.

Det er ikkje klok politikk √• innskrenka argumenttilgangen om ein vil skj√łna komplekse fenomen. Dette gjeld ogs√• for Noreg, ogs√• for forsking som gir seg ut for √• vera kompleks. Dersom nokon vil laga eit oppf√łlgingsprogram til ‚ÄĚHjernevask‚ÄĚ, basert p√• selektive sp√łrsm√•l og svar i det nyleg avslutta CULCOM-programmet ved Universitetet i Oslo, (‚ÄĚkulturell kompleksitet i det nye Norge‚ÄĚ), kunne det her vore mykje √• ta tak i.

Trykt i nynorsk-redigerte ukeavisen Dag og Tid. 25. juni 2010. (ikke online)

0 0 votes
Article Rating


Don√©r engangsbeløb?Kan du forpligte dig til fast betaling?

13 Comments
Most Voted
Newest Oldest
Inline Feedbacks
View all comments
Mette
Mette
10 years ago

Tine. Heller ikke jeg har noget mod rigemennesker, jeg har kendt en del, og derfor ved jeg ogs√•, at lykke har meget lidt med penge at g√łre. Liza Marklund virkede i det n√¶vnte interview krampagtigt lykkelig p√• en u√¶gte m√•de, der ikke g√•r godt i sp√¶nd med, at hun samtidig fremstiller sig selv som rollemodel for andre. Hun indledte fx med at bem√¶rke, at hun ikke har noget imod at blive √¶ldre og f√• rynker, men de fine billeder, som ledsagede artiklen, var retoucherede for alt, hvad der kunne r√łbe alder, de var n√¶rmest lidt pippi-agtige, som vi kalder det,… Read more »

Tine
Tine
10 years ago

@Mette ‚ÄúDanske kvinder er langt bagefter de svenske og norske, n√•r det g√¶lder ligestilling‚ÄĚ doserede Liza Marklund og uddybede det med, at hun ikke kan forst√•, at vi finder os i det. Dette visste jeg ikke da jeg trodde at Danske kvinner ligger foran “oss” p√• en del omr√•der (ihvertfall ikke bak p√• noen omr√•der). Men at Liza Marklunds beste venn Jan Gillou (& Co) er en muslimkramare bryr hun seg ikke det minste om. Jeg aldri h√łrt eller lest at hun har kritisert den kvinneundertrykkende religionen Islam. Liza Marklund som er s√• opptatt av tema vold mot kvinner. Liza… Read more »

Mette
Mette
10 years ago

Rettelser.:

“tomme t√łnder” og “l√¶kkert”.

Mette
Mette
10 years ago

Ekskurs. . Liza Marklund er trods perfekt styling gammeldags og absolut ikke en rollemodel for moderne danske kvinder. Det konstaterede jeg i dag, hvor jeg i et ventev√¶relse l√¶ste et interview med hende i ugebladet ‚ÄúFemina‚ÄĚ. F√łrst studsede jeg over artiklens overskrift, hvor fru Marklund var citeret for at udtale, at hun ‚Äúved, hvad der er rigtigt‚Äú. Ok, Ok, damen er alts√• hverken klog eller s√• intelligent, som hun selv tror. For hvilket menneske i moden alder – bortset fra de tomme t√łmmer, der buldrer mest – vil vove at p√•st√•, at de ved, hvad der er rigtigt? Der er… Read more »

Mette
Mette
10 years ago
Reply to  steen

S√•, der sidder donnaen og kvidrer i skattely i Spanien! Det er vel ikke s√• m√¶rkeligt, at du ikke har h√łrt om hr. Marklund. Hvordan skulle han dog f√• indf√łrt et ord, og i √łvrigt er han sikkert uden betydning og kan nemt udskiftes. Jeg har ikke tidligere h√łrt om det proletariat af enlige kvinder i Sverige, det lyder trist. Vi kan i hvert fald gl√¶de os over, at de svenskere, der er begyndt at arbejde i Danmark, hyppigt udtaler sig v√¶ldig p√¶nt om forholdene, b√•de l√łn, arbejde og kolleger. Og apropos det. Der er en virkelig dejlig to siders… Read more »

Marit
Marit
10 years ago

Denne Mohyeldeen Mohammad er ingen landsforr√¶der. For √• v√¶re landsforr√¶der m√• man v√¶re en del av den nasjon eller det land man forr√•der. Men det er han ikke, og det vil han heller aldri bli. Hans nasjonalitet er ikke norsk, men irakisk. Han har f√•tt norsk statsborgerskap og norsk pass, men statsborgerskap og nasjonalitet er ikke alltid sammenfallende. Dette gjelder ogs√• Bhatti. Selv om han er f√łdt i Norge er han ikke en del av det norske folk, men er f√łdt inn i en innvandret pakistansk familie og ditto nasjonalitet/kultur. B√•de Mohammad og Bhatti burde bli frad√łmt statsborgerskapet og utvist,… Read more »

Tine
Tine
10 years ago
Reply to  Marit

@Marit
Jeg er helt enig med deg i at Mohammad og Bhatti, mordere og krigsforbrytere b√łr bli frad√łmt statsborgerskapet, og utvises. Du har helt rett i at Mohammad og Bhatti ikke er en del av norsk kultur. Med trussel og handlinger har Mohammad og Bhatti utsatt Norge for et forr√¶deri. Landsforr√¶deri betyr √• utsette sikkerheten i et land for fare og forbrytelse mot statens selvstendighet.Ordet landsforr√¶der kan muligens gi en d√•rlig klang da vi forbinder det med nordmenn som svikter sitt land, og ikke norske statsborgere fra Pakistan eller Iran.

Tine
Tine
10 years ago

Jeg er helt enig med Per-Willy Amundsen fra FRP Mohyeldeen Mohammad er en landsforr√¶der. Mohyeldeen Mohammad lovpriser Allah for at norske soldater blir drept. ‚ÄúNorske soldater er terrorister. De m√• regne med √• bli drept,‚ÄĚ Slike uttalelser forteller alt om islamistene. Det faktum at den frikjente terroristen Arfan Bhatti kan st√łtte denne uttalelsen er absurd. Afran som hater Norge burde ikke oppholde seg i Norge. Den norske stat b√łr gj√łre det enkelt for Afran ved √• utvise han fra landet slik at han kan fortsette √• leve for Islam.

JensH
JensH
10 years ago

@Morten Dreyer

“Det er de konservative Per Stig M√łller og Lene Espersen”

Pr√¶cis. Det var ment som et s√•kaldt ‘retorisk sp√łrgsm√•l’. Beklager jeg ikke fik det godty nok frem. Men El-Abed er faktisk r√•dgiver i mellem√łstlige forhold i Det Danske Udenrigsministerium. Utroligt nok. Han har flere gange haft meget direkte j√łde-hadende l√¶ser-breve i JP, s√• hans rabiate holdninger burde ikke v√¶re ukendte for Udenrtigsministeriet.

Morten Dreyer
Morten Dreyer
10 years ago

JensH sp√łrger om hvem det er som har bedt el-abed om at rejse rundt i Mellem√łsten for dansk regning.

Det er de konservative Per Stig M√łller og Lene Espersen

JensH
JensH
10 years ago

Formanden for Dansk-Pal√¶stinensisk Venskabsforening, Fathi El-Abed, skruer i g√•rsdagens Politken helt op for offer-rollen. Nu sammenligner han Kastrup Lufthavn med Guant√°namo-lejren p√• Cuba, fordi han mener folk med mellem√łstligt udseende bliver checket ekstra grundigt i Lufthavnen, (I s√• fald er det utroligt det det ikke falder El-Abed ind og sp√łrge: Hvorfor mon??). Og offer-retorikken n√•r nye h√łjder, n√•r El-Abed i sin tude-hsitorie kan fort√¶lle at han skam havde v√¶ret ude at rejse i Danmarks tjeneste, da han kan fort√¶lle Politkens medf√łlende l√¶sere, at han havde “de sidste par m√•neder turneret i Mellem√łsten for at forts√¶tte de brobygningstiltag, der fik sin… Read more »