7
jul
Seneste opdatering: 8/7-10 kl. 0117
9 kommentarer - Tryk for at kommentere!

siger statsvetaren Stigbj√∂rn Ljunggren i minut 5, om udelukkelsen af Sverigedemokraterna fra den afsluttende partilederdebat. Sytemet er selvpr√¶serverende, det er derfor der stort set intet sker i Riksdagens sammens√¶tning, i mods√¶tning til Folketinget (sammenligning gennem 77 √•r), hvor der er rigeligt med liv og udluftning. Grafikken siger mere end mange ord. Det er ogs√• derfor man ikke indf√łrer det selvindlysende som i Danmark: Lad alle komme, der kan samle 20.000 underskrifter og blive opstillingsberettiget. Bem√¶rk Lars Ohly, der ikke vil tale med Jimmy √Ökesson og SVT chefen, som hvis man skulle sige noget p√¶nt om ham godt kunne ligne en mand, der ikke trives rigtig godt med den rolle, der f√łlger med jobbet.¬†Del ¬†2 her.

Monas visioner og tydelige l√łsninger

Den kn√¶satte svenske myte f√•r endnu en tur i karussellen. “Analyse” eller “vision” er alt for store ord. Om hun selv tror det, eller ej, er ligegyldigt: Den er opskriften p√• katastrofe. F√łrst for SAP, s√• alle de andre partier, der tror p√• det samme. Og s√• landet. Thorning og Lykketoft ville kunne fort√¶lle hende tingenes rette sammenh√¶ng p√• ti minutter: Danske S kom ti √•r i opposition, fordi de ikke “orkede at tage debatten,” men k√łrte over et folkeligt flertal i 20 √•r. Idag “orker” de. Ordet “demokratiska” befinder sig us√¶dvanligt d√•rligt p√• Mona Sahlins tunge.

Om fr√§mlingsfientlighet: “Jag kommer aldrig att till√•ta att socialdemokratin i Sverige g√∂r samma misstag som v√•rt systerparti i Danmark gjorde. N√§r de fr√§mlingsfientliga krafterna fick grepp om debatten s√• duckade de. Partiet orkade inte med att ta debatten, i st√§llet anpassade de sina egna argument ‚Äď med f√∂r√∂dande resultat.
Det bidrog till att flytta hela det politiska f√§ltet h√∂gerut. Vad vi l√§r av detta √§r att alla demokratiska partier m√•ste ta debatten, att aldrig acceptera fr√§mlingsfientlighet i n√•gon form och alltid m√∂ta de samh√§llsproblem medborgarna lyfter fram med tydliga l√∂sningar.”¬†H√§r √§r delar ur Mona Sahlins bok – exklusivt i Expressen

Samtidigt er der pletvist fuldst√¶ndig mangel p√• forbindelse mellem retorikken og virkeligheden:¬†Barn avvisas utan f√∂rvarning, det √§r rena KGB-metoderna. Det betyder √©n af to ting: 1) Befolkningen skal ikke blandes ind i dette under nogen omst√¶ndigheder, og 2) Journalister og v√¶lgere er idioter, dem fylder jeg med smukt klingende √łregas, jeg ikke engang selv tror p√•. Nogen i Riksdagen m√• formodes at have set, at Sveriges Asyl-Europamesterskab k√łrer p√• l√•nt tid. Hvad hun selv t√¶nker, er ikke godt at vide. Hvem er der indeni Mona Sahlin ?

Til pindemadder og cocktails med Bernstein og The Black Panthers

Hvordan er det det hedder, historien gentager sig som farce, eller er det tragedie? F√łlelsen af at vor tid er d√©ja vu er ikke til at ryste af sig i Tom Wolfes beskrivelse af hvordan amerikanske Gutmenschen anno 1970 hang ud med deres erkl√¶rede fjender ved et meget omtalt selskab arrangeret af Leonard Bernstein og frue. Wolfe beskrev det senere i Radical Chic (LFPC).

[…] As Wolfe tells the story, he was visiting his wife-to-be while she was working at Vanity Fair, and noticed an invitation on journalist David Halberstam‚Äôs desk to a cocktail party and fundraiser to be put on by the Bernsteins to raise money for the Panthers. Wolfe was intrigued, and called the number on the invitation to RSVP. A voice on the other end took down his name and told him he was added to the list. He arrived, the Bernsteins had some idea of who he was from his New York and Esquire articles, and in plain sight, he pulled out his reporter‚Äôs notepad and ballpoint pen, and began to jot down the evening‚Äôs events.

‚ÄúI was openly taking notes‚ÄĚ, he recently said, ‚Äúbut they just assumed that if I was there for New York magazine it was because I must have approved of what they were doing.‚ÄĚ:

I just thought it was a scream, because it was so illogical by all ordinary thinking. To think that somebody living in an absolutely stunning duplex on Park Avenue could be having in all these guys who were saying, ‚ÄėWe will take everything away from you if we get the chance,‚Äô which is what their program spelled out, was the funniest thing I had ever witnessed.

By the time of the 1972 presidential campaign, the ultra far-left anti-American politics that Wolfe observed in miniature in the Bernstein‚Äôs duplex would come to dominate the Democratic Party‚Äďto varying degrees, right up to the present day. As I wrote last month, that was the year where the wheels really came off the Democratic Party:

Radical chic and punitive liberalism became the norm, to the point where McGovern compared Ho Chi Minh to George Washington in a Playboy interview, and his aides took to wearing upside down flag pins on their lapels.This was a very different Democratic party from the New Frontier of JFK and LBJ‚Äôs Great Society which, while it was a little too big government for me (particularly as it ballooned under LBJ), had lots of redeeming qualities: they were patriotic; believed in strong defense at home and trying to spread democracy abroad; had a vigorous space program; and at least with JFK, were willing to cut taxes. […] Ed Driscoll: ‚ÄėYou Want Freedom? You‚Äôre Gonna Have to Kill Some Crackers‚Äô

Sommerg√¶st: Bent Bl√ľdnikow

Trods DR s martikalske annoncering, et absolut must at h√łre.

Undervejs i sit korstog, hvor han fik √łgenavnet Bent Blod, pr√¶sterede han at f√• √¶ndret beskrivelsen af “kommunisme” i den Store Danske Encyklop√¶di, han var med til at starte den borgerlige t√¶nketantk CEPOS, han fik 3 b√łger trukket tilbage p√• baggrund af grundige anmeldelser og fik som debatredakt√łr p√• Berlingske Tidende trykt 17 kronikker om venstrefl√łjens totalit√¶re tanker.Men i virkeligheden er det nok liges√• meget religion som politik, der har drevet Bent Bl√ľdnikow. Som barn af to af de j√łder, der m√•tte flygte under 2. verdenskrig, har j√łdernes sk√¶bne nemlig altid optaget ham. Og netop ved at studere deres sk√¶bner, blev han sporet ind p√• de forskellige emner.J√łdernes sk√¶bne fik ham til at se, hvor forf√¶rdeligt det totalit√¶re kommunistiske styre i Sovjetunionen var, j√łdernes sk√¶bne fik ham til at opdage Danmarks lidet flatterende rolle under 2. verdenskrig. Ligesom sp√łrgsm√•let om statens Israels berettigelse allerede i 70’erne var med til at st√łde ham v√¶k fra venstrefl√łjen generelt:¬†Jeg st√łttede Israels eksistens. Og jeg kan se, n√•r jeg kigger tilbage, at det selvf√łlgelig ogs√• spiller en rolle i min intellektuelle udvikling. Den j√łdiske blodhund, min 56:36. (November 2009 – Bent Bl√ľdnikow: ‚ÄĚBombeterror i K√łbenhavn.‚ÄĚ)

Mellem√łstlig racisme: Et selvmord om ugen

Idag findes de over hele Libanon og p√• tv√¶rs af den arabiske verden, hvor en voksende middelklasse har f√•et r√•d til tjenestefolk. Det behov har til geng√¶ld fostret en stor underklasse, der mishandles og udnyttes i stort omfang. Mindst √©n udenlandsk stuepige om ugen beg√•r selvmord i Libanon.¬†Stuepiger er Mellem√łstens nye underklasse ¬† (22:39) Fotograf Matthew Cassel: Suicide in Lebanon.

0 0 votes
Article Rating


Don√©r engangsbeløb?Kan du forpligte dig til fast betaling?

9 Comments
Most Voted
Newest Oldest
Inline Feedbacks
View all comments
Varmt Konservativ (kr)
Varmt Konservativ (kr)
11 years ago

Til pindemadder og cocktails: Ett annat exempel √§r Patty Hearst och SLA, “Symbiotiska Befrielsearm√©n”, med sin “Generalf√§ltmarskalk Cinque” F√∂r en g√•ngs skull hade faktiskt SVT en bra dokument√§rfilm om ligans “15 Minutes of Fame”, fast i deras fall handlade det om 15 m√•nader (f√∂r √∂vrigt s√§ndes filmen om Blekingegadebandet i samma serie). Vad som var riktigt fascinerande att se var hur denna lilla grupp av totala kn√§ppskallar lyckades ta, om inte hela den amerikanska nationen, s√• i alla fall n√§rap√• hela Kalifornien som gisslan med sina d√•raktiga uttalanden och krav. Det √§r som du s√§ger: Man kan inte l√•ta bli… Read more »

Robin Shadowes
Robin Shadowes
11 years ago

Hennes företrädare Göran Persson sade om henne, nu minns jag inte orden ordagrant men innebörden var i alla fall att Monas starka sida är inte tankeverksamheten. Kanske har han rätt. Han borde ju känna henne bättre än vad vi gör.

Liva
Liva
11 years ago

N√•r det er sagt, og det er sagt i dyb alvor!, s√• er det ogs√• lige nu sk√łn sommer og jeg tror at jeg vil genlytte til Lovin’ spoonfuls Do you believe in magic. ūüôā

http://www.youtube.com/watch?v=o89iKsKw19M

H√•ber at I snaphaner nyder sommeren. ūüôā

Liva
Liva
11 years ago
Reply to  steen

Som jeg ser det, s√• har mange socialdemokrater problemer med at acceptere det n√¶re, det lokale – som er lige foran n√¶sen p√• svenske og danske socialdemokrater – ikke mindst egen kulturelle baggrund og ikke mindst lokalbefolkningens behov. Og en del socialdemokrater kan tilsyneladende ikke se at DE SELV agerer fjendtligt overfor lokale borgere – i og med at de nu er med til at fremmedg√łre bl.a. svenskere og danskere – unge og gamle – med multikultur ideologi og islamiske krav i offentlige institutioner. Socialdemokrater er desv√¶rre med til at g√łre lokale nordiske, vestlige befolkninger til fremmede i egne byer… Read more »

Bjovulf
Bjovulf
11 years ago
Reply to  Liva

Det var ham her, Liva – Mogens Jensen (S) – √•benbart den person, der har inspireret Monrad & Rislund til deres kendte Mogens-figur ūüėÄ Det mest uhyggelige er s√•, at en mand med s√• lallenaive, dybt uvidende og uansvarlige synspunkter ang. islam & muslimer ghm. st√•r til at blive kulturminister(!) i en eventuel S-ledet regering efter det n√¶ste folketingsvalg. Magel√łst! Jeg h√•ber, at hans vr√łvl, islamleflen og hjerned√łde PK-√¶vl , kan v√¶re med til at f√• mange til at indse, at store dele af S STADIG IKKE er v√•gnet op til virkeligheden – selv efter tre valgnederlag p√• stribe med… Read more »

Liva
Liva
11 years ago

“…alla demokratiska partier m√•ste ta debatten, att aldrig acceptera fr√§mlingsfientlighet i n√•gon form ..”

Udmærket, så ses der frem til at fjendtlighed overfor vestlige landes urbefolkninger stopper nu. Det ville klæde svenske socialdemokrater.

Pk
Pk
11 years ago

For at sige det mildt, hun er ikke rigtig klog.
Mona, svensk godheds 1. dame.
Mona kunne gå små smilende gennem et svensk boligkvarter i flammer.
Nå , vi har samme mærkelige politiske type i DK , Jelved, Weiis og mange andre.
Hvilken ondskab der ligger i villet godhed.

Fritz
Fritz
11 years ago

Den r√łde tyv Mona Sahlin er sku mere syg i skallen end Hitler og stalin tilsammen, derfor er det ogs√• skr√¶mmende at der overhovedet er nogen der stemmer p√• s√•dan en idiot.