9
jul
Seneste opdatering: 10/7-10 kl. 2002
10 kommentarer - Tryk for at kommentere!

Jeg har ved flere lejligheder stillet det spørgsmål om det vestlige selvhad i en ikke så fjern fremtid vil føre til absurditeter som at hævde Irans ‘ret’ til at besidde atomraketter der kunne nå Europa. Noget kunne faktisk tyde på at jeg ikke er helt galt afmarcheret her, i hvert fald er dette stykke tindrende nonsens fra 2005 af slovenske Slavoj Žižek i et militant socialistisk organ en opvisning i koketteri og flagrende virkelighedsflugt, en levebrødslærds leg med attituder uden tanke for at dette handler om noget så jordnært som brændte og bestrålede europæiske menneskekroppe, der for så vidt kunne være hans egen – uanset hvor meget han ellers flakser rundt i den blå luft. For mig er det i øvrigt en sikker markør for overfladiskhed når man fokuserer på “terror” (eller rettere kampen imod den som det der er anstødsstenen) i stedet for på den ideologi som “terror” blot er ét middel til fremme af (LFPC).

[…] But are nuclear arms in the hands of Iran’s rulers really a threat to international peace and security? To answer the question properly, one has to locate it in its political and ideological context. […]

We are thus passing from the logic of MAD (Mutually Assured Destruction) to a logic in which ONE SOLE MADMAN [dvs. USA (LFPC)] runs the entire show and is allowed to enact its paranoia. The power that presents itself as always being under threat, living in mortal danger, and thus merely defending itself, is the most dangerous kind of power-the very model of the Nietzschean ressentiment and moralistic hypocrisy. And indeed, it was Nietzsche himself who, more than a century ago, in Daybreak, provided the best analysis of the false moral premises of today’s “war on terror”:

Is not the ongoing “war on terror” proof that “terror” is the antagonistic Other of democracy-the point at which democracy’s plural options turn into a singular antagonism? […]

Such an optimistic reading [troen på udbredelse af demokrati i Mellemøsten (LFPC)] relies on the problematic belief in a preestablished harmony between the global spread of multi-party Western democracy and the economic and geopolitical interests of the United States. It is precisely because this harmony can in no way be taken for granted that countries like Iran should possess nuclear arms to constrain the global hegemony of the United States. Slavoj Žižek: Give Iranian Nukes a Chance

Landsbymoralisterne

Vi skrev om sex-köpslagen forleden, og idag ser vi dens samfundsødelæggende potentiale  for fuld udblæsning hos  alle de småborgerlige provinstanter, der til daglig render rundt og leger kosmopolitter. Med  ødelæggende menes selvfølgelig, at den fremmer løgn og hykleri, som i forvejen rider den svenske, offentlige samtale som en mare. Selv svenske, selverklærede “systemkritiske blogs”, har forhøjet blodtryk i dag. Et mere  kvalmende gadekær at sidde rundtom, end med Aftonbladets tanter, findes næppe.  AB´s egen  miss Piggy, Lena Mellin, har en af sine store dage. På den anden side rammes Alliancen af, ikke at have haft ærlighed, virkelighedssans og mandshjerte nok til at afskaffe denne lov, mens de har haft magten. Spindet Littorin nu sidder i, er også hans egne moraltanters, Beatrice Ask hedder overtanten. Det var hende der ville udstille “sex-købs-forbryderne” på byens torv. Derfor skal vi nu igennem dette tåkrummende, fornedrende offentlige skuespil, som vi også havde skullet igennem selvom der ikke var såkaldt valgkamp. –  Var der forresten ikke en sælger ? Jo, hun hed Anna  og annoncerede efter kunder på nettet  helt straffrit, naturligvis efter den logik, der hersker i et åndeligt matriarkat, og hun er ikke engang russisk spion. Én gang for fire år siden skulle Littorin have købt grisebasse. Endelig kan det hele være løgn, eftersom partiavisen AB jo også kan læse meningsmålinger. Havde det ikke været mere sandsynligt, hvis sex-udbydersken var kommet i tanker om det, da Littorin blev minister ? Timingen er for god til at passe. Fri os for nogensinde at skulle igennem et sådant uværdigt show i herhjemme, der kun er muliggjort af sexköpslagen.  Sålde sex till Littorin, Lena Mellin: Vi väntar på svaret, Därför skriver vi om Littorins sexköpsbrott. Reinfeldt: Han förnekar att han skulle köpt sex.

Ekstra 320 millioner kroner på godhedsbudgettet

Jeg ved ikke om man kan læse dette som om at de økonomiske realiteter i en krisetid begynder at presse sig på på et område hvor den slags praktikaliteter ellers er udtryk for uanstændigt sindelag, men lidt tankevækkende er det da at artiklen her smækker regningen på bordet i første afsnit. Lidt har også ret (LFPC).

Danmark modtager i år 47 pct. flere flygtninge end forventet. Det koster ekstra 320 mio. kr. […] Flygtningestrømmen tager til

Varmedis

De gamle er gået hjem fra Brugsen med deres rollatorer. Dér kan man få varme frikadeller, kantareller fra Kosovo, Stieg Larsson på tilbud og Sjællands Tidende. De ikke så gamle sidder på campingplads og drikker vin, mens de unge kører på knallert uden styrthjelm, griller på stranden eller bader. Luften er til at skære i. Samtidigt med at fem svaner lander i bugten, går solen ned. En time efter er det stadig et stykke over tyve grader. På P 1 siger Tine Auervig Huggenberger at C.V. Jørgensen er Danmarkshisstoriens største digter. Og Jakob Holdt…. Åh , min bare røv, ikke i den varme ! Her kan jeg tage NDR på FM båndet. Så er alt sagt. (klik f. helstr.)

0 0 votes
Article Rating


Donér engangsbeløb?Kan du forpligte dig til fast betaling?

10 Comments
Most Voted
Newest Oldest
Inline Feedbacks
View all comments
Ole Burde
Ole Burde
11 years ago

Terrorister har entendens til at slaa til der ,hvor det er nemmest at goere skade , specielt hvis deres favorit-maal er svaert bevaebnet. Hvorfor angribe en politistation naar der ligger en boernehave lige ved siden af ? Hvis nogen stadig tror at det kun er Israel eller USA som er i DIREKTE fare for at blive maal for iranske atomvaaben saa er det udelukkende fordi man ikke har forstaaet hvad terrorisme er .
Zlavoi Zitek flirter med terrorismen som et insekt der flyver rundt om et lys i stadig mindre cirkler.

Bjovulf
Bjovulf
11 years ago

Wales viser vejen – islamisterne raser 😉

http://news.bbc.co.uk/2/hi/wales/south_east_wales/10576858.stm

Limewoody
Limewoody
11 years ago

Zlavoy Zizek hører til den slags fjolser – der til trods for mange fine titler – står med fødderne solidt plantet i den blå luft. Det er utroligt at læse den slags enfoldigt vrøvl. Ikke mindst når man tænker på Sloveniens historie. Først Mussolini, så Hitler og Titos massemord og så til sidst borgerkrigen. Man må formode. at han er populær på den danske venstrefløj, da hans logik følger samme forræderiske og totalitære linjer. Det kan godt være, at Zlavoy-en-god-bombe-er-ikke-ad vejen-Zizek går ind for vold når bare den er rettet mod Vesten og det kan også godt være at han… Read more »

Cantor
Cantor
11 years ago

Den 27 Juni er der her på Snaphanen et indlæg af Julie Caesar hvor vi kan se hvordan udviklingen er i Sverige af “Uledsagede ensomme flygtningebørn” en ny og tårepersende måde at få en “fortrop” landsat til at berede vejen for de indtil da ensomme familieforladte “børn”, men kig og læs det endnu engang, især billederne af de “umyndige” drenge er et ekstra kig værd for at bedømme om de synes at være under 18 år???? Når først den slags trafik udspredes vil kontinuerlige leverancer til flygtninge- og godhedsindustrien aldrig blive i bekneb for klienter. Er de først kommet ind,… Read more »

JensH
JensH
11 years ago

“Fra Socialdemokraternes ordfører, Henrik Dam Kristensen, lyder det: »Der er ikke noget unaturligt i, at der er en difference årene imellem, for der er forskel på, hvor meget krig og ufred, der er i verden,« siger han og kritiserer, at ekstraregningen for flygtningene betales af ulandshjælpen” Endnu et bevis på, at Socialdemokraterne står nøjagtig hvor de stod i 2001. Man har nu fundet en ‘gummi-paragraf’ der hedder, at antallet af ‘flygtninge’ til Danmark afhænger af ” hvor meget krig og ufred, der er i verden”. Ergo er lovgivning ligemeget, da det alligevel ikke er noget man er herre over, og… Read more »

tavsen
tavsen
11 years ago
Reply to  JensH

Det synspunkt er vel “located it in its political and ideological context” 😉

På andre områder skal der heller ikke spares

http://www.dr.dk/Regioner/Kbh/Nyheder/Koebenhavn/2010/07/09/112626.htm 09. jul. 2010
“Står det til overborgmester Frank Jensen, skal København nemlig være verdens clean-tech by nummer ét – og verdens førende grønne selskaber skal bo i hovedstaden.

Og ifølge Berlingske Tidende skal der bruges 11 milliarder kroner over de næste tre et halvt år på grønne investeringer for på den måde at skabe opmærksomhed om København…”

tavsen
tavsen
11 years ago

“Danmark modtager i år 47 pct. flere flygtninge end forventet. Det koster ekstra 320 mio. kr” Politiken havde for nyligt en artikel om, at flygtningecentre blev lukket. Selvfølgelig uden at oplyse, hvor mange nye der er åbnet —- Et nyt asylcenter med plads til 45 unge uledsagede flygtninge bliver nu åbnet på Jægerspris Slot i Nordsjælland 30. juni 2010 http://drk.dk/nyheder/unge+flygtninge+skal+bo+paa+slot Godkendelse af nyt asylcenter i Terndrup 21. maj 2010 http://www.nordjyske.dk/rebild/forside.aspx?ctrl=10&data=19%2c3577143%2c2875%2c3 Thisted Kommune og Udlændingeservice har nu aftalt en renoveringsplan, sådan at asylcentret for unge i Vestervig kan være klar til åbning 1. marts. 08. februar 2010 http://www.nordjyske.dk/thisted/forside.aspx?ctrl=10&data=144%2c3492107%2c2875%2c3 Det første hold… Read more »

Cantor
Cantor
11 years ago

# Danmark modtager i år 47 pct. flere flygtninge end forventet. Det koster ekstra 320 mio. kr. – hvorfor så negativ, de EKSTRA millioner kommer da ind i løbet af ganske kort tid i form af skatter og afgifter fra de virksomheder, kiosker, pizzarier, bagerier, pusherrier og lign aktiviteter som er mange flygtninges foretrukne erhverv, hvis de ikke foretrækker kontant- eller bistandshjælp evt. førtidspension grundet traumer opstået på den lange stressende tur gennem den halve verden for at nå til “EL Dorado” Desuden er der også rigtig gang i eksport den anden vej, som f. eks den 116 år gamle… Read more »

Bjovulf
Bjovulf
11 years ago

Lamborghini-opdatering – det bliver mystiskere og mystiskere …. 😀

Ja, det lyder da sandelig helt realistisk ….
http://www.bt.dk/danmark/rengoerings-dame-det-var-min-lamborghini

Man skulle vel så tro, at han havde fået lært at køre bil efterhånden ….
http://www.bt.dk/krimi/16-aarig-har-foer-koert-rundt-i-dyre-biler

Det var meget tæt på at gå helt galt ….
http://www.bt.dk/krimi/lamborghini-offer-jeg-sprang-mit-liv

Men nu viser det sig så, at det alligevel IKKE var den 16-årige, der kørte –
på trods af hvad flere øjenvidner ellers kan berette !!! –
og i virkeligheden er det sigøjnerne selv, der er ofrene 😉
http://www.bt.dk/danmark/sigoejner-jeg-koerte-lamborghinien

Deres temmelig alternative mentalitet minder mig om et eller andet …. hmmmmm