10
jul
Seneste opdatering: 11/7-10 kl. 2211
3 kommentarer - Tryk for at kommentere!

Det er ikke ret meget opmærksomhed dette spørgsmål får, men både i FN og EU er der velvillig indstilling til at en del af ‘løsningen’ hedder repatriering af mennesker i en størrelsesorden vi ikke har set endnu, bl. a. i vore lande. FN er på forkant med udviklingen, og er allerede nu begyndt at udskamme europæerne for manglende velvilje. De antal der kunne komme på tale vil sætte vores samfund under et pres af en helt anden størrelsesorden end det der i disse år skaber splid og kiv blandt os, og koster ufattelige milliardbeløb at afbøde konsekvenserne af. Det underliggende spørgsmål bliver selvfølgelig om vi er moralsk forpligtede til begå kollektivt selvmord for at huse mennesker fra dysfunktionelle kulturer, for ingen ved deres fulde fem kan hævde at den fred og velstand der gør os til en magnet for resten af verden vil kunne opretholdes under dette hidtil usete pres (LFPC).

[…] António Guterres is the UN’s High Commissioner for refugees and heads an organisation looking after displaced and stateless people from Afghanistan, Pakistan, Palestine, DR Congo and Iraq amongst others. We interviewed him just after he spoke to Members of Parliament’s Civil Liberties Committee on 28 April. […]

[Guterres:] I believe there is a trend; attitudes on migration in general become more negative during periods of economic crisis. There are usually two scapegoats, governments and foreigners…This negative attitude also translates itself into shrinking of the asylum space and this is a major concern for us. […]

Europe is still an important contributor in asylum but unfortunately with the unified European space, we still don’t have a functional European asylum system. We are building it, but very slowly. We still have a mosaic of completely different national asylum systems which of course creates an enormous dysfunction.[…]

We hope and we are strongly supportive of the five proposals by the European Commission (for example reception conditions, procedures) and we strongly appeal to the members to get together and to understand that a true harmonisation is necessary; burden sharing is of course an important element. Environment, extreme poverty causing refugee problems – UN’s Guterres

[…] Environmental refugees already number some 25 million, and it is estimated that by 2020, some 60 million people will move from desertified areas in Sub-Saharan Africa towards Northern Africa and Europe.[…] The economics of economics & biodiversity: an interim report

UK: Ramadanen vender op og ned på skolegangen

Man må i hvert fald sige at ved allerede nu at ligge på maven med rumpetten i vejret er Storbritannien godt rustet til fremtiden (LFPC).

Schools are being urged to rearrange tests, cancel swimming lessons and stop sex education to avoid offending Muslims during Ramadan. Head teachers in Stoke-on-Trent have been issued with the guidance for treatment of Muslim pupils who may still be fasting when the new term starts in September.

But critics dismissed the advice as ‘over-zealous’ bureaucracy and said all pupils would be forced to miss out on activities as a result. […] Council forces schools to rearrange exams and cancel lessons to avoid offending Muslims during Ramadan

0 0 votes
Article Rating


Donér engangsbeløb?Kan du forpligte dig til fast betaling?

3 Comments
Most Voted
Newest Oldest
Inline Feedbacks
View all comments
Robin Shadowes
Robin Shadowes
11 years ago

Nej, tack! Jag föredrar vårt klimat och vår natur, vår arkitektur m m. Har ingen lust att flytta till sand och sopor där temperaturen går upp över 50 grader celsius. Vi har rent vatten och gott om vatten här, jag är inte beredd att byta ut allt detta för att bo bland skiten i Mellanöstern.

Ulla Lauridsen
11 years ago

Men dem, vi bytter med, vil selvfølgelig meget hurtigt begynde at mene, at de på een eller anden måde er blevet snydt.

Ulla Lauridsen
11 years ago

Jeg har tit tænkt, at vi skulle forære dem vores del af verden – bare rejse og lade det nagelfaste blive tilbage. De må jo mene, at der er noget magisk ved jorden her. Vi rejser med det eneste, vi har behov for – vores indstilling, vores viden, vores kulturelle værdier – og så kan de jo se, hvad de kan få ud af det. Vi kunne for eksempel bytte os til store dele af mellemøsten eller afrika. Dér ville vi også kunne trives storslået