14
jul
Seneste opdatering: 16/7-10 kl. 1102
4 kommentarer - Tryk for at kommentere!

Stakkels Faisal Shahzad. Dette skulle have vÊret hans stjernestund, hans evige testamente der kunne have fundet vej til bl. a. herboende arabiske skolebÞrns mobiltelefoner. Og sÄ fusede bomben, og han blev hevet ud af flyet pÄ startbanen af hurtigtarbejdende FBI-agenter (LFPC).

Drab pĂ„ datter udlĂžser … betinget dom

“Det drejer sig om konteksten”, for dette var “en familie i krise” og man kan ikke anskue dette som “en enkeltstĂ„ende begivenhed”. SĂ„dan udtrykkes jura (som vistnok ikke skal kĂŠdes sammen med retfĂŠrdighed) i et officielt multikulturelt land. Man bemĂŠrker selvfĂžlgelig at sprogbrugen er som taget fra den humanvidenskabelige akademiske verden. Kriseramte tĂžrklĂŠde-mama blev viklet ind i en begivenhedskĂŠde der, ja, beklageligvis endte med at hun kvalte datteren med et tĂžrklĂŠde. I en stĂžrre kontekst var datteren sĂ„ledes stendĂžd. Bonus: VĂ„de kinder hos gode, forstĂ„ende mennesker der har bakket den kriseramte familie op. Via Jihad Watch (LFPC).

The Calgary mother who killed her teenage daughter by strangling her with a scarf more than three years ago will not have to spend a day in jail, a judge ruled on Thursday. […]

But LoVecchio deemed she did not intend to kill her, even though such an act required at least 2 1/2 minutes of continuous strangulation to cause death, and convicted her last October of the lesser included offence of manslaughter. […]

Marilyn Millions, one of Magomadova’s sponsors with St. James Anglican Church, said outside court she was relieved “at the compassion and mercy that has been shown” by the court. “There were lots of tears and emotion,” she said. “If you’ve lived through it and you’ve gotten to know these people, it’s all in the context. It’s a lot different than reading a little bit about it. It’s a very different situation.”

“This was a family in crisis with events spiralling out of control,” he said, alluding to the friction between Aset and Aminat leading up to the deadly confrontation that morning. “It cannot be reduced to simply a case of mom choosing to kill her daughter as a form of discipline because she misbehaved. Quite simply, the events of that morning cannot be seen as a single isolated event.” […] Calgary mom who strangled daughter gets suspended sentence

Queen Rania refuses Hebrew version of her book – on tolerance

From Ha’aretz:

Queen Rania of Jordan has turned down several offers to publish a Hebrew version of a children’s book she recently wrote. The book, which was published in the United States by Hyperion under the title “The Sandwich Swap” for children between 4 and 8 years old, was co-written with Kelly DiPucchio and illustrated by Tricia Tusa.

During a promotional campaign for the book, the queen described it as the story of two girls who let the food they bring to school get in the way of their friendship. They disparage each other’s food based on their own cultural preconceptions. The two main characters, Lily and Salma, have a lot in common, but not when it comes to their sandwiches: Lily prefers the all-American peanut butter and jelly, while Salma sticks to pita and hummus.

The two learn how to maintain their friendship, despite their cultural differences, but not without a food fight at school in which their classmates take sides. The confrontation ends, however, with a party at which the children exchange sandwiches. The book’s message touches open such issues as getting to know others, openness and multiculturalism.

Queen Rania seems to be the poster child for Arab tolerance: it’s real important until it comes up against a prejudice that is even more important. Then, of course, prejudice wins. Queen Rania refuses Hebrew version of her book – on tolerance

To og tre Ă„r til Vilks attentatmĂŠnd

Det er  billigt sluppet. Hvad fÄr Kurt Westergaards Þksemand efter terrorparagraffen ? Otte-ti Är og en billet til Mogadishu?

Hur har du pĂ„verkats av den hĂ€r hĂ€ndelsen? Jag har en kĂ€nsla av att jag har tur. Jag hade Ă€nglavakt.Han fortsĂ€tter:- I dag Ă€r huset vĂ€ldigt vĂ€lbevakat och larmat. Det Ă€r nĂ„got jag lĂ€rt mig av allt det hĂ€r.”Jag viker inte undan”Lars Vilks kommer dock inte lĂ„ta hĂ€ndelsen pĂ„verka hans arbete.- Hot och vĂ„ld ska inte ha nĂ„gon framgĂ„ng. Jag gör som jag brukar. Jag viker inte undan. Jag stĂ„r för det jag gör och sĂ„ ska det vara.FĂ€ngelse för brandattentatet mot Lars Vilks, Lars Vilks efter domen: “Det hĂ€r Ă€r farliga gossar”

Nancy-mordet: Moralsk oplĂžsning over hele feltet

Selv Expressen har kvalme over omstÊndighederne omkring mordet den unge Nancy Tavsan i GÞteborg nytÄrsnat. Det er rigtignok pÄ hÞje tid. Den hypervoldelige tiltalte somalier Abdulaziz Abdullahi Mohamed Husseins tidligere bedrifter kan ses her. Hvis han har sagt én sandhed under afhÞringerne, har det vÊret ved en fejltagelse. Med hans CV er det ufatteligt at han overhovedet gik lÞs nytÄrsnat, det er en retsstat der delvis har abdiceret, der lader det ske. Endnu en tragedie i en snart uendelig rÊkke.

Hela utredningen om överfallet pĂ„ Nancy Tavsan full av exempel om hur folk struntar i att berĂ€tta hela sanningen, ljuger om skitsaker, sinkar polisarbetet, lĂ€mnar vilseledande uppgifter, bara tiger eller bara tĂ€nker pĂ„ sig sjĂ€lv. SamhĂ€llsansvar och personlig moral – slĂ€ng dig i vĂ€ggen! “Skuggan” sjĂ€lv Ă€r det frĂ€msta exemplet. En ung man pĂ„ hemvĂ€g frĂ„n en fest hör mobilen ringa. Den ligger i snön. Vad gör han dĂ„? Jo, han stjĂ€l den! I stĂ€llet för att svara pĂ„ det kanske viktigaste samtalet han kommer att fĂ„ i hela sitt liv, trycker han av det, Ă„ker dĂ€rifrĂ„n och ger mobilen till sin kompis. Vad Ă€r det för ett samhĂ€lle dĂ€r folk gör sĂ„? TĂ€nk om han hade svarat? Kanske kunde det ha rĂ€ddat Nancys liv? [..]
Men det Ă€r inte rĂ€tt att gĂ€rningsmannen ska komma undan pĂ„ grund av folks lat-het, sjĂ€lviskhet eller rĂ€dsla för att bli inblandad. Lika fel Ă€r det att man kan strunta i att rĂ€dda en mĂ€nniska som badar i sitt eget blod – och komma undan med det. “Fel att 22-Ă„ringen ska komma undan bara pĂ„ grund av folks lathet”

0 0 votes
Article Rating


DonĂ©r engangsbeløb?Kan du forpligte dig til fast betaling?

4 Comments
Most Voted
Newest Oldest
Inline Feedbacks
View all comments
Varmt Konservativ (kr)
Varmt Konservativ (kr)
11 years ago

Dottermordet i Calgary kunde anvÀnds som skolexempel pÄ hÄrresande kulturrelativism och vÀnsterns totala avsaknad av varje tillstymmelse till moral. Tror de verkligen att alla mÀnniskor lÄter sig luras av deras bekymrade pannveck ? NÄgon annan som kÀnner sig desillusionerad ?

Asger Trier Engberg
Asger Trier Engberg
11 years ago

Da rygterne gĂ„r at jeg er tosset, sĂ„ har jeg komponeret en sang, sĂ„ledes at folk kan fĂ„ det lidt godt igen 😉

FARLIG sangen:

http://www.youtube.com/watch?v=yG-hrHHnnls

Mange venlige hilsner
Asger

Asger Trier Engberg
Asger Trier Engberg
11 years ago

KĂŠre Steen og lĂŠser

Jeg tillader mig at lÊgge en lille video op, jeg har efterhÄnden vÊret i klÞerne pÄ PET et stykke tid, det er jeg godt trÊt af.

SÄ her en bÞn om hjÊlp, og et seriÞst spÞrgsmÄlstegn ved validiteten af at have en efterretningstjeneste, som censurerer og forfÞlger landets intellektulle.

http://www.youtube.com/watch?v=plo09-tnbQs

Mange venlige hilsner 🙂

Asger Trier Engberg