15
jul
Seneste opdatering: 17/7-10 kl. 1816
39 kommentarer - Tryk for at kommentere!

I statsministerkandidat Mona Sahlins nya bok “Möjligheternas land – min vision för Sverige” finns ett avsnitt om ett av de mest populära begreppen i svensk politisk debatt: Främlingsfientlighet.
Vid sidan av prostitution är främlingsfientlighet den känsligaste politiska frågan i Sverige, och ingen höjde därför så mycket som ett ögonbryn då Sahlin beskyllde sitt socialdemokratiska systerparti i Danmark för att ha givit efter för just främlingsfientlighet – och därmed ha pressat Danmark åt höger.Så cementerad är den svenska uppfattningen om det politiska läget i Danmark, att ingen svensk politiker längre ifrågasätter utfallen mot danskarna. Och varför skulle de? Det är med integrationspolitiken som med prostitutionsfrågan: Kommer du Danmark för nära tappar du din politiska legitimitet. När svenskar vill slå sig för bröstet i politiska eller sociala frågor hackar de på Danmark. Danmark är en ideologisk markör, en rituell antites till svenskt konsensus. Men den allmänna svenska uppfattningen av Danmark säger minst lika mycket om svenskarna som om danskarna.

Det handlar naturligtvis om fördomar. Sådana har alla människor, till och med de exemplar av rasen homo sapiens som går under namnet svenskar.Ett resultat av dessa fördomar är att svenskar, medan de pekar finger mot Danmark, har ovanligt svårt att konfrontera de integrationsproblem som faktiskt finns i det egna landet. Jämfört med i Danmark är den offentliga diskussionen om Sveriges nuvarande integrationspolitik svartvit. Detta ger i sin tur grogrund för en i det svenska folkdjupet utbredd känsla av att inte vara hörd av det politiska etablissemanget. Det är inte en tillfällighet att Sveriges mest lästa politiska blogg heter Politiskt inkorrekt. [..]

Under mina resor i Sverige har det slagit mig hur unison bilden av Danmark är, och med vilken mani den upprepas. Ett talande exempel är att journalisten Lena Sundströms fuskbygge till bok om Danmark – “Världens lyckligaste folk” – belönades med en Guldspade. Detta trots att den, läst från den danska sidan av Sundet, inte erbjuder annat än en stapel av fördomar.Herregud, boken kunde lika gärna skrivits i Kiruna.  MIKAEL JALVING  I Expressen. (se evt. det seneste journalistiske forsøg på at halal-slagte Danmark: »Danmark – et forgiftet rige«)

Jeg tror ikke en borgerlig dansker har skrevet opinion i en svensk avis siden Bertel Haarder skrev i Expressen i 2002 og Søren Espersen i Sydsvenskan for nogle år siden. Det er ikke sådan at komme til fadet. Mångfalden har det svært, når det kommer til synspunkter, men det er under ombrydning i stor kvie og smerte. Kan man nu være uenig, uden at myrde hinanden ? F.eks. eksisterer Jespersen og Pittelkows internationalt oversatte og berømmede bog “Islamists and Naivists,” ikke i Sverige. Der  er mange andre “icke-böcker”. Men det kræver naturligvis en gedigen, demokratisk fælles-erfaring, ikke at være bange for meningsforskellighed, og der er både Riksdagen og journalistkorpset foruroligende bagud i rutine og civilcourage. Det “åbne svenske samfund” er et teater, man kan snage i sin nabos indkomst og skat, men hver gang noget virkelig brænder på, går jerntæppet ned. NATO, DC 3, Estonia, Anna Lindh, Palme, ærlighed om voldtægtsepedemien, you name it. En moralsk stormagt med en flosset moral, er et ubehagelig fænomen, vi kalder det “skinhellighed”. Men det er i bund og grund en angst for folket og en mistillid til deres dømmekraft. Man foretrækker ærlige mafiosoer til enhver tid.

Jalving har en delvis overlappende artikel i Jyllands Posten idag: Den svenske ideologi. Vi håber Jalving i sin kommende bog skelner nøjere mellem “folk” og den herskende klasse (adlen) på cirka 10.000 politbureau-medlemmer fordelt på syv såkaldte partier, hvortil skal lægges deres 18.000 artige skriverkarle, der er så tamme, man kan håndfodre  dem, uden at blive bidt. For det er en vigtig pointe – så forskellige er vi ikke, vi folk. Vi er på én gang primitive og indviklede, men det er det samme, der får os til at tikke, og det gælder helt op til Lofoten og Kiruna. Det er en personlig erfaring. Derfor tænker jeg på, hvilken rubrik, vi skal have på valgdagen den 19 september. Indtil videre hedder den blot: “Smid dem ud! Røde, grønne og blå ! ” De skal ikke hænges på Stortorget, vi er endnu civilliserede mennesker og i øvrigt er deres pensioner så “generøse”, at de aldrig kommer til at lide nød ligesom deres befolkning og deres vælgere, men de kan med stor fordel undværes, allihopa. De har gjort mere end skade nok, ganske givet irreparabel, så  det er på tide Sverige gør en ende på det uværdige teater, og i praksis indfører demokrati som styreform, ikke mindst i den af staten betalte presse. At pantsætte sit frie ord, bevidst eller fordi man er idiot, er den største synd af alle. Det hedder vistnok  “idoit” på svensk, men det er ligegyldigt. Smid hele bundtet ud den 19 september. De “borgerlige” er liberalistiske tågehorn, og de vil aldrig løfte en finger for nationalstaten Sverige, hellere vil de påføre den krig med deres intellektuelle tankespind, humbug og verdensfjerne pindehuggeri, end indrømme deres forskruede ideers fuldstændige haveri mod virkeligheden.” So klammert sich der Schiffer endlich noch, Am Felsen fest, an dem er scheitern sollte”. De røde lamper har længe blinket frenetisk og advaret, historien advarer med al tydelighed, men der er ingen i et krigsuvant land, der kan høre den frekvens, de sender på. I Norge og Danmark genkender vi stadig lyden  af krigens trompeter, og vi har respekt for den, som man bør have. Vi har stået på ofrenes grave, fra vi var børn.

I Mahler´s II symfoni, 5 sats (fra min. 8:50) står de trompeter og spiller i baggrunden ude i det fjerne, i kirkens våbenhus, som her med Bernstein. Det er dem, jeg hører langt ude i horisonten. ” Aufersteh’n, ja aufersteh’n, Wirst du, Mein Staub, Nach kurzer Ruh’!, Unsterblich Leben! Unsterblich Leben, wird der dich rief dir geben!” Også krigen genopstår igen og igen til udødelighed, et grundvilkår. Se selv – tag til Verdun, Omaha Beach, Bastogne, Oradour-sur-Glane, Berlin, forbered dig på livet, ved at iagttage alle de der døde, for at vi andre kunne leve:  “Hör’ auf zu beben! Bereite dich zu leben!” Freden er en kamp, der er mindst kostbar, når den er forebyggende. Den erfaring  har Sverige glemt for flere generationer siden. Om det bliver en blodig forglemmelse ? Antagelig meget blodig og med ganske stor sandsynlighed, skønt ingen kan vide det. Enhver kan gisne udfra de nuværende parametre. Jeg gætter: De har sendt Jer i krig, allerede for længe siden. Disse årtier er “the phony war”, enkelte jøder, homoseksuelle, kvinder, unge mænd omkommer. Einzelfälle, ganske vist 260 om året, men det er blot en langdragen ouverture til det rigtige had og de rigtige fjendtligheder, jeres formyndere har forberedt, mens de frabad sig jeres medvirken.

Der vil være nogle kællingehjerner m/k, der kalder mig “højreorienteret” for den svenske observation gennem 45 år. Jeg er naturligvis  ophøjet ligeglad, måske ligefrem smigret ligesom Mogens Rukov, en forebilledlig mand. “Hvis løverne kunne tale, ville vi ikke kunne forstå dem”, og det er naturligvis derfor vi vil lade os nøje  med at slå hinanden ihjel. Løsningen har været den foretrukne i årtusinder. Vi slår nogle ihjel i Afghanistan idag, men der er ingen udsigter i det, det tjener intet formål, så vi vil holde op. De der bor her, vil imidlertid stadig stræbe os efter livet på forskellige måder, de vil lykkes med deres myrderier, og en dag vil Europas millioner rejse sig voldeligt imod det, og så vil man meget, meget nødigt tænke på, hvad der derefter sker med det mindretal, der ikke kendte deres besøgelsestid. De der advarede, vil man kalde “skyldige” og “hetzere”, men de der gjorde det hele muligt, vil være de politikere, der lever lige omkring  os nu. Ikke Mladic, Plavdic og Karadiz, men Sahlin, Lykketoft, Søvndal, Thorning, Vestager, Jelved, Bildt, Reinfeldt, Holger K, Nyslåede Dannebrogsridder Gæmmeltoft Hænsen med sin strygekvartet og salig prins Auken, den mest lysende, destruktive begavelse overhovedet.  Ingen kommer til at takke dem, for at orkestrere et masseblodbad. Det svenske folk vil reducere 35 års politikere til Quislinge-status, hvis det hele går så galt, som det er muligt, de ryger allesammen i nationens evige skraldespand, hvis nationen vel at mærke lykkes med at overleve dem, hvad der langt fra er givet.

Det er det løvesprog, jeg indtil videre kan tyde. Det står skrevet i poten, det er der, man skal lægge sit øre til og prøve at forstå. Det kan være massemord, fordi vi har givet ondskaben en ladeport af en chance, det kan være noget andet, en græssende zebra. Vi tilhører tilfældet. Vores formyndernes viselige skøn, som det lige var den dag Sankt Auken eller Sankt Villy fik en fiks, “spirituel” idé, de snart efter måtte overgive i en Helvedes fart, hvis ikke de skulle gå over i historien eksekutorer for et tusind år gammelt land. Man skal dog huske, at det såkaldt Konservative Folkeparti var lige så frisk som venstrefløjen, på at sælge landet ud til lavestbydende fundamentalist, f.eks. Abu Laban, som hverken Yemen eller Egypten ville eje eller have. Gud Bevare Danmark, for der var Gud døde mig ikke mange  politikere der ville mellem 1983 og 2001. I dag vil ikke engang Peter Norsk eje de Konservative, hvor dybt kan man synke ? Kun V og DF går fri af 1983 forrædderiet. Alle de andre, må vente nogle  årtier for at opdage, hvilken skyld de har pådraget  sig, selvom meget allerede er plagsomt synligt.

Sverige: 20.000 permanente opholdtilladelser i første halvår 2010

Vi har ikke talt arbejdsmarked, adoptivbørn osv. med. Langt den største gruppe nye svenskproducerede EU borgere er somaliere. Antallet asylansøgninger i samme tidsrum er øget med 36 %. Også Afghanistans mandlige “uledsagede” ungdom myldrer ind i landet i en tiltagende strøm. Afghanerne får  5.5 barn i snit, de kan godt undvære et enkelt, så Dan Eliasson kan føle sig ansvarlig. Migrationsverkets chef har været til konference i Genéve og udtaler:

Migrationsverkets generaldirektör Dan Eliasson inleder trepartskonsultationerna med en presskonferens. Han konstaterar att Sverige fortfarande ligger i topp bland Europas länder genom att vidarebosätta 1 900 flyktingar per år. – Jag är uppriktigt besviken på att inte fler europeiska länder tar ett större humanitärt ansvar för vidarebosättning, och jag är mycket oroad över hur människor far illa i flyktingläger och städer världen över, säger Dan Eliasson. Beviljade uppehållstillstånd och registrerade uppehållsrätter innevarande år, pdf. Merit Wager: Sverige är i en egen klass för sig på asylområdet.

USA: Allahs børnehær

[…] [The United Muslim Movement] has interests beyond the building of mosques. One of them deals with children’s activities – violence-based children’s activities. Jawala Scouts or the Jawala Scout Youth Leadership Program, an Islamic paramilitary boys group, was incorporated in Philadelphia in August 2005. It was founded a short time before that.

The children joining Jawala Scouts are as young as seven years of age. This is disconcerting, when considering some of the activities of the group, which include hand-to-hand combat, firearms training and survival tactics. Photographs from the group’s official website show the kids dressed in military fatigues, hiking through the woods, and engaged in wrestling.

What makes things worse are the type of individuals linked to Jawala Scouts. One is Carlin Saafir, the Legal Officer and 1st Lieutenant of the scouts. Saafir is also the President of UMM, a member of the UMM Masjid’s Board of Directors (General Council), and the Joint Community Outreach Chair of the Philadelphia office of the Council on American Islamic Relations (CAIR), an entity affiliated with the terrorist organization Hamas. […] Philadelphia’s Islamist Boy Scouts

Schengen-aftalen bør opsiges

Af Lene Kattrup, Dyrlæge og medlem af Det Etiske Råd

I DE SENERE ÅR HAR der på landsplan været en voldsom stigning i antal indbrud i private hjem og erhvervslokaler. Antallet har aldrig været højere. Og det fortsætter tilsyneladende her i 2010.
Udviklingen er alarmerende – mange steder taler man om bølger af indbrud. Opklaringsprocenten er rystende lav, politiet er reelt magtesløse og kan slet ikke følge med. Tyvene har næsten frit spil.
På få år har nogle af mine bekendte haft indbrud fem gange. De har beskrevet, hvor ubehageligt det er, at angsten sidder i dem om natten, når de hører lyde, kommer sent hjem, at børnene er bange flere måneder efter, osv. To gange skete det, mens de lå og sov.

Ved det sidste indbrud sagde politiet, at de skulle fjerne det B&O-fjernsyn, de for nylig har købt brugt og er så glade for.
Hvad er meningen, må vi nu ikke mere eje, og skal vi alle lade lyset brænde, samtidig med vi skal spare på strømmen og være bange for at tage bilen, når vi er inviteret ud, etc.?

TIL EN NYTÅRSFEST sidste år fortalte min bordherre mig, at han var nervøs og ikke helt kunne nyde aftenen, fordi han bor i en lille by på Midtsjælland med mange indbrud, hvor de alle ved, at hvis man er ude lørdag aften, så er det bedst, hvis radioen spiller højt, en stor del af lyset brænder, der er et tæppe over det nye tv, og bilen står i carporten. Fordi det var nytårsaften, havde han taget bilen, da han ellers ikke kunne komme hjem fra København.
Min ven Klaus fortalte mig, at han syntes, de mange indbrud blandt hans naboer var delvist selvforskyldte. De kunne ‘bare’ gøre som han – ja, det kunne alle. For det første holde hund. Her indsparkede jeg, at ikke alle har råd, lyst og mulighed for det.
Han fortsatte, at man også ‘bare’ kan have fladskærme, computere, dyre møbler osv. på første sal samt købe et godt alarmanlæg. Min indvending var, at en del mennesker bor i stuelejligheder – vi kan jo ikke lade alle stuelejligheder stå tomme – eller i etplans-parcelhuse, og at ikke alle har råd til alarmanlæg. Det prellede af, han var ikke særligt medfølende og træt af at høre på naboernes beklagelser. Man glemmer let empatien, når man ikke selv er ramt.

MEN DET ER en dybt krænkende og skræmmende oplevelse at have haft indbrud, og det nuværende indbruds-boom er et kæmpe problem. Det truer vores følelse af tryghed og frihed.
Lokalaviserne har længe haft fokus på de mange indbrud og viderebragt råd fra politiet om, at man skal have alarmer, dobbeltlåse, ikke må lade vinduerne stå åbne (heller ikke når man sover), at man ikke må lade værdigenstande og dyre møbler stå, så tyve kan se dem gennem vinduet, at man skal lade lyset brænde og huske, at det kan være risikabelt med en tom carport, etc.
Jeg bliver vred, når jeg læser det.

JEG SYNES, POLITIET skal sige det, som det er: At vi har en uholdbar situation, hvor kriminaliteten har nået et niveau og et omfang, så politiets henstillinger og krav til borgerne nu er urimelige og ikke hører hjemme i et retssamfund.
De hjælper politikerne til at løbe fra ansvaret, når de ikke siger det ligeud. Derfor kan politikerne undvige at diskutere dybereliggende årsager som den manglende grænsekontrol, der bør genindføres, og Schengen-aftalen, der bør opsiges.

Klumme: Tyvene har gyldne tider

Ekstra Bladet 14. juli 2010 (Med forfatterens tilladelse)

0 0 votes
Article Rating


Donér engangsbeløb?Kan du forpligte dig til fast betaling?

39 Comments
Most Voted
Newest Oldest
Inline Feedbacks
View all comments
Pk
Pk
11 years ago

Apropos Roskilde.
Der var fest ved Vikinge museet, det var nok noget med en ny båd i vandet eller en sejltur til Irland.
En kvik dansker skrev senere om, at det ikke var nogen fremmede tilstede.
Ja, selv ved en fest for de gamle vikinger er vi så, i Politikens øjne, forfærdelige mennesker.
Den usle avis griber en hver mulighed for at ødelægge vores land.
Nå , den lukker jo inden 5 år. Man må leve med håb i hjertet.

OG til Snaphanen. Kun ros herfra.

Pk
Pk
11 years ago

Borgerkrig? Ja hvorfor ikke? Leve i skam under islam eller kæmpe. Foretrækker det sidste.
Een dag må vi jo sige stop.
En klog mand sagde engang:”Der er ikke fred, der er pause”.

Hvad med NATO? Er der ikke nogen hjælp at få fra den side?
Tænker naturligvis ikke på tyrkiske styrker. Eller Fogh.

Bjovulf
Bjovulf
11 years ago

Über-PK-tossen Henrik Marstal er tilbage i vanlig overlegen stil 😀 Dette er ufrivillig komisk læsning på et højt plan – man har endog meget svært ved at holde lattertårerne tilbage, når man læser nonsens som “Rent praktisk foreslår han, at festivalen indfører det, han kalder »en proaktiv mangfoldighedspolitik [!!!] baseret på pulikumsrekruttering«” og “Og det ville være let at dreje madkulturen over i noget mere udpræget etnisk – hvilket mange traditionelle festivalgængerer i øvrigt ville finde besnærende” samt perlerne over dem alle: “Endelig er han sikker på, at de billeder af nøgne og påvirkede mennesker [!!!], der hvert år kommer… Read more »

Liva
Liva
11 years ago
Reply to  steen

Han er da en lækker lille sag – at se på.. Og hvis det støder ham at læse eller høre det udsagn, så må han tage burka på.

Noget andet er, at det han lukker ud på skrift godt nok er uhyggeligt. Det er helt hitler agtigt. Forestil jer at han gjorde det samme i Afrika: ville bestemme hvilke hudfarver der skulle være dér…

Bjovulf
Bjovulf
11 years ago
Reply to  Liva

Den forsvundne Deadline-debat mellem Henrik Marstal og Martin Krasnik fra september sidste år i anledning af den forestående hjemsendelse af de irakiske flygtninge i Brorson-kirken er netop blevet genuploadet: http://www.youtube.com/watch?v=AnCbzeWa_pw Manden og hans venner tror ghm., at de er i kraft af at være “kunstnere” og “kulturpersonligheder” er udvalgt til at være rollemodeller og opdragere for alle os andre, der åbenbart er for dumme til selv at have en mening og at udtrykke den – eller også er den bare ikke legitim set fra deres ultrakulturrelativistiske og oikofobe PK-perskektiv, hvor alting bare er lige godt, især hvis det er ikke-hvidt,… Read more »

Bjovulf
Bjovulf
11 years ago
Reply to  steen

Det lyder som en god kombination, Steen 😉

Celine & … Feline 😀

http://en.wikipedia.org/wiki/Felinae
http://en.wikipedia.org/wiki/Felidae

Vivi Andersen
Vivi Andersen
11 years ago

Universalgeni

EU har forlængst udråbt eksistensen af hvad Eurokraterne kalder ” De Nye Europæere.”

Gæt hvem det er de henviser til !

Vivi Andersen
Vivi Andersen
11 years ago

SPANHANEN…hæhæhæ, gu´ ved hvad det er for en størrelse .

I hvert fald besidder SNAPHANEN førertrøjen i gode oplysninger, indsigt og viden.

Universalgeni
11 years ago

Der bliver ingen borgerkrig. Mange muslimske indvandrere opruster kraftigt over hele Europa og er bevæbnet til tænderne. De oprindelige europæere har ingen våben og er temmelig forsvarsløse. I stedet vil europæerne udvandre. Før eller siden er der en nation et sted i verden, der standser al muslimsk indvandring og går over til at acceptere europæere og andre vesterlinge. Det jo uhyre fristende, eftersom europæiske folkeslag pga. deres kulturarv kan generere en nationaløkonomi i verdensklasse, uanset hvor de slår sig ned. Det bliver det, der sker. Et Europa, uden europæere. Måske med små enklaver hist og her. Gated communities med private… Read more »

Universalgeni
11 years ago
Reply to  steen

Jeg tror ikke på det. En svensker i borgerkrig? De rejser herover og begynder at stemme SF/socialdemokratisk, hvorpå vi så får de samme tilstande. Svejtserne er vist meget karrige med statsborgerskab. Det er noget med, at man kan få meget lange opholdstilladelser, så vidt jeg husker. Det kan blive deres redning, for opholdstilladelserne udløber. Måske kan Svejts forblive europæisk længere end de andre lande. Det er for varmt til at google efter dokumentation på det der med Svejts og statsborgerskab. 🙂 Der kan komme skyderier i flere europæiske byer, hvor civile europæere deltager, men i det store hele bliver det… Read more »

LFPC
11 years ago
Reply to  Universalgeni

Ja, jeg synes også det er alt for kategorisk. Du har før hævdet denne opbygning af våbenlagre. Kilder? Uanset hvor meget dhimmier vi er blevet tvivler jeg stærkt på at dette ville kunne foregå uden opmærksomhed og indgreb. Jeg er også tilbøjelig til at tro at afviklingen kommer til at foregå uden egentlig borgerkrig de fleste steder. Europæerne bliver bare ikke vrede i større skala længere, til trods for at tærsklen hvor man oplever den sociale kontrakt for ophævet, og begynder at begå selvtægt og lign., forlængst burde være overskredet. På den anden side af Middelhavet er der millioner og… Read more »

Universalgeni
11 years ago
Reply to  LFPC

Egentlige våbenlagre er det vel ikke, men antallet af skydevåben hos muslimer er steget markant. Jeres post om Grenoble er et eksempel. Skyderierne på Nørrebro et andet. Malmø. Paris. Oslo. Bryssel. Vi havde ikke skudepisoder førhen. Nu skyder muslimer pludselig overalt i Europa. Politiets visitationer kan altid høste et antal ulovlige våben. Det virker som om muslimer flere steder i Europa har en art bevæbnet undergrundshær…

Liva
Liva
11 years ago
Reply to  Universalgeni

“Vi havde ikke skudepisoder førhen”

I hvert fald slet ikke i den grad som nu. Jeg håber meget at politiet – og politikere – opper sig hvad indvandrerbander angår. Det er heller ikke mere ualmindeligt at se unge med bluser hvor på der står Soldier of Allah i gadebilledet.

polinos
polinos
11 years ago
Reply to  Universalgeni

-> Universalgeni Problemet med muslimsk vold er. at den er lavintensiv, og har karakter af kriminalitet men ind imellem med farvning af ideologisk-religiøs supremacisme. Den er svær at få greb om, så længe myndighederne trods alt har et vist styr på, hvad der foregår; vi er ikke ude i den totale anarki endnu. Folk ved godt, om ikke andet så instinktivt, at den muslimske kriminalitet kvalitativt på nogle punkter adskiller sig fra den almindelige, senmoderne anomi, men den er endnu ikke så distinkt, at den har fremkaldt den reaktion, som El Ingles udmaler. Jeg tror heller ikke på, at indvandrergrupperne… Read more »

Vivi Andersen
Vivi Andersen
11 years ago

Det er en rigtig, rigtig god artikel Steen(?) har skrevet i forbindelse med omtalen af Jalving !

Den er særdeles oplysende og den fortæller hvad folk som jeg tænker men ikke kan få formuleret på skrift.

Jeg må sige Spanhanen er kvalitets-læsning og tak for det til Jer, der skriver bloggen.

barfbag
barfbag
11 years ago

OT
Weekendavisen fra i går, fredag den 16. juli 2010, bør købes og læses, og også de følgende tre (3) udgaver af denne ugeavis. Der er en artikel om det nationalsocialistiske Baath-parti , en af dem begravet i 1989, levede fra 1910-89. Læserbrevene er især interessante, bl.a. “Hvad vi skylder 68erne” af en Lars teisner Nielsen, Hjørring, hvori en præcis karakteristik af ungdomsoprørets (efter)virkninger og vrangsider opremses. Denne udgave er obligatorisk læsning for tilhængere af denne blog!

Liva
Liva
11 years ago

Det holder ikke mere – at tale om fremmedfjendtlighed. Hvem er fremmede i de svenske politikeres øjne? Koran opdragede? Islam? Well, islam har tydeligt været en del af Europa de sidste 40-50 år. Og mere og mere en del af politik. Islam, halal, hijab, burka, flerkoneri, kunstige mødomme, krav om bederum på vestlige universiteter, krav om særbehandling på arbejdspladser og på uddannelsessteder og i omtale, koran krav, krav om moskeer, krav om ramadanfester, krav om faste, krav om forbud mod grisekød, alkohol og hunde. Genopdragelsesrejser, kønsapartheid, apartheidkultur, opdeling af mennesker, mad og dyr i rent/urent og ‘rettroende’/vantro og islamisering generelt… Read more »

Thomas Nydahl
11 years ago
Reply to  steen

Tack Steen, ditt svar gör mig både glad och tacksam, eftersom jag tror att du har alldeles rätt i det du säger. Den fria debatten – det fria ordet – är förutsättning nummer ett. Och hellre en snabbt tänkt förbindelse till det skrivna ordet än ingen förbindelse alls:)

Liva
Liva
11 years ago
Reply to  steen

steen – du blogger bare jätte bra, gør du. 🙂

Thomas Nydahl
11 years ago
Reply to  Liva

Jag håller med dig Liva – utan Snaphanen hade vi haft mindre information, mindre debatt och mindre kunskap! Varje dag är Snaphanen det första jag läser!

Blade
Blade
11 years ago

Det man säga om det här,att det publiceras i Expressen ,och av de kommentarer man kan se att det inte verkar vara någon direkt censur där heller.
Det finns sprickor i muren.

Thomas Nydahl
11 years ago
Reply to  steen

Steen, jag har läst Jalvings båda texter och skrivit och tackat. De är, trots det du här påtalar av brist, oerhört viktiga för oss. Jag tror att varje form av utanför-blick på det politiska klimatet i vårt land gör nytta. Men jag är samtidigt oändligt trött på alla de pöbelröster som skriker på ett sätt som gör det möjligt att tro att varje svensk medborgare är en medlöpare. Det är ju inte sant! Jag ser dagligen hur pendeln håller på att slå över. Misstron mot hela politikerklassen – från vänster till höger – är stor idag. Däremot tror jag inte… Read more »

morlille
morlille
11 years ago

Rørende så mange venlige hilsner der kommer til Jalving og Danmark på den ledsagende debat i Expressen.

Mette
Mette
11 years ago
Reply to  morlille

Kl. 17:39 skrev en svensk debattør:

“Danskarna skrattar åt oss …Snart skrattar hela omvärlden åt oss naiva, dumma Svenskar som gav bort sitt land och tom betalade för kalaset..!! ”

Men det er ikke sandt. Jeg synes, at det er forfærdelig sørgeligt, og jeg forstår ingenting.

Thomas Bolding Hansen
11 years ago
Reply to  Mette

Nej ,der er ikke meget at grine af, det er uendeligt sørgeligt, at blinde leder blinde på den måde.

Apropos, har i læst om Englands håbløse gæld blev firedoblet ved at regne nogle fremtidigt udgifter med som ikke er finansieret.

http://logisksnit.blogspot.com/2010/07/uk-borgere-skal-betale-30-pct-mere-i.html

Gordon Brown solgte sig selv som økonomisk ansvarlig så alle fremhævede den kvalitet – DET ER KEJSERENS NYE KLÆDER OM NOGET.

Tror ikke engang Helle og VIlly får lov til at være så nøgne.

Mette
Mette
11 years ago

http://politiken.dk/indland/article1018552.ece Svensk främlingsfientlighet. Hurra, Sverige har brudt de fælles nordiske regler om studerendes ret til at søge optagelse på lige fod, og nu kan det ikke gå hurtigt nok med at tage revanche. Dette er jo krisetider. Det har i mange år været sådan, at svenskere og nordmænd i meget store antal har fået deres dyre lægeuddannelser betalt af danske skatteydere, mens vi har haft lægemangel og unge danskere med lavere karaktergennemsnit end nordmænd og svenskere har måttet betale for egen uddannelse fx i Polen, hvilket har forhindret mange i dem i at få den uddannelse, de ønskede. Jeg taler… Read more »

Uglen
11 years ago

Det er neppe noe europeisk land der “främlingsfientlighet” er så konsentrert som i Sverige – konsentrert og rettet mot Danmark.

Hedvig
Hedvig
11 years ago

Min datter går på en folkeskole med over 30 % muslimer. Flere gange om ugen kommer hun grædende hjem, fordi hun er blevet spyttet på. Vi har klaget til skolen, men læreren og de administrativt ansvarlige afviser at foretage sig noget.
De henholder sig til, at min datter selv må påtage sig ansvaret for ikke at optrappe konflikten. Vi ville gerne flytte men har ikke råd. Sidste uge blev hun befamlet mellem benene af en muslimsk araberdreng. Hun har også modtaget en sms med “gforslag” om at hun hellere må konvertere til islam.

Danmark er et dejligt land.

Pk
Pk
11 years ago
Reply to  Hedvig

Kære Hedvig. Forfærdeligt…… send din datters oplevelser til kvindelige folketingsmedlemmer og be` om et svar. Er der flere på skolen, som har oplevet dette? Det tror jeg. Lav en fælles protest. Send materialet til FOLKESKOLEN, bladet kommer hver uge. Tag ind og tal med Lærerforeningen, Hovedkontor i København. KLAG KLAG KLAG KLAG. Send det til undervisningministeren. Og bliv ved med at klage… Venlig hilsen fra en pensioneret overlærer. Slap væk fra Folkeskolen i 1995. Inden det blev helt slemt. P.S. der var allerede slemt. Hedvig , på en lærer kongres, ca 1994, siger 100% af de delegerede JA TIL DET… Read more »

Pk
Pk
11 years ago
Reply to  Hedvig

kære Hedvig. Det var sent igår da jeg skrev til dig, så jeg fik ikke denne vinkel med. At jeres skole ikke vil gribe ind, er i specielt dette problem et “gammelt” problem. Angsten for at fremstå som racister. Det, du oplever, har jeg tænkt en del over her efter eksamenstiden. Det grusomme er, at statsministeren ønsker en bedre folkeskole. OK. fint. Her kommer det grusomme. 1. Hvis en indvandrer ,f. eks. ønsker at knokle på i skolen, for at fremme sin fremtid, så står der et fantastisk støttende system til elevens rådighed og eleven kan nå langt. Helt til… Read more »

Limewoody
Limewoody
11 years ago

Nu varer det formentlig ikke længe inden en eller anden krimonolog ved lidt manipulation og talmagi kan konstatere, at krimnaliteten er faldende og risikoen for indbrud er forsvindende lille. Den slags når som regel frem til MSMs spalter. Alt imens ansættes der uniformeret vagtværn på sygehuse, jobcentre og i butikker, fængslerne er overbefolkede af bander, der skydes med automatvåben i gaderne og folk stikkes ned med eskalerende hast, der findes håndgranater i børnehavernes sandkasser, skoler og institutioner brændes ned, politibiler stikkes i brand og politifolk og deres familier trues på livet. Mens hr Hansen, der har et jagttegn og et… Read more »

Thomas Bolding Hansen
11 years ago
Reply to  Limewoody

Næ du Balvig har sin gamle traver, han finder frem igen: – anmeldelsesprocenten er steget, det er ikke noget, der tyder på at kriminaliteten er steget. Ganske vist er der en lille stigning i vold, men meget tyder på at danskerne er begyndt at opfatte noget som vold, som ikke tidligere blev anmeldt, samt anmelder oftere. Ovenstående er ikke noget direkte citat, men remsen er blot forudsigelig. Det har han sagt i evigheder, fordi han en gang fandt et udsving på mellem 30 og 40 i procentandelen af dem som anmeldte den vold de var udsat for. At det ikke… Read more »

Peter Buch
Peter Buch
11 years ago

Rent teknisk er det som jeg forstår sagerne ikke specielt dyrt eller besværligt at opsætte et overvågningssystem, der registrerer og sender signaler, der kan være billeder og lyd til modtagere der befinder sig flere steder, systemet kan melde alarm når forudsatte betingelser, teknisk sammenbrud, bevægelse i området, eventuel flytning af gods med chips i ud over en fastsat afstand fra et punkt uden alarmer er taget af og lignende forekommer. For at sådanne løsninger i den sidste ende er effektive kræves nogen systematisering og organisering og navnlig nærtbefindende mandskab til fysisk indsættelse. For hele samfundet synes det at være lettest… Read more »

Kometen
Kometen
11 years ago

Da jeg læste overskriften fik jeg et chok, indtil jeg opdagede, at artiklen omhandlede Sverige. Pyha.

Danskeren
Danskeren
11 years ago

Længe inden vi tilsluttede os Schengen forudså alle, bare nogenlunde, gennemsnits begavede, at det var dette som blev resultatet. Det skortede ikke på advarsler men, som sædvanligt, overhørte vore uansvarlige politikere det de ikke brød sig om at høre.
Nu ser vi resultatet.