5
aug
Seneste opdatering: 6/8-10 kl. 2214
22 kommentarer - Tryk for at kommentere!

Our cover image this week is powerful, shocking and disturbing. It is a portrait of Aisha, a shy 18-year-old Afghan woman who was sentenced by a Taliban commander to have her nose and ears cut off for fleeing her abusive in-laws. Aisha posed for the picture and says she wants the world to see the effect a Taliban resurgence would have on the women of Afghanistan. Afghan Women and the Return of the Taliban. New hope for Afghan teenager mutilated by Taliban as U.S. hospital agrees to fund reconstructive surgery.

UK: Hemmelig rapport l√¶kket – muslimer og ‘islamister’ er et fedt

Jeg skal gerne indr√łmme at jeg √¶rgrer mig over at s√• mange i √łvrigt fine debatt√łrer og skribenter forts√¶tter med at bruge bl√•lysbetegnelsen ‘islamister’, uden p√• noget tidspunkt at klarg√łre hvordan man skelner, og i hvilken forstand ikke-‘islamistiske’ muslimer er demokratisk acceptable for os. Fakta er at det ikke er muligt at skelne, og at selv et nok s√• ‘af-islamistificeret’ muslimsk befolkningssegment over en vis st√łrrelse vil udg√łre en voldsom belastning for ikke-muslimerne. Sp√łrg for eksempel de resterende mindre end 1% kristne i Tyrkiet om sonderingen kan bruges til noget i deres tilf√¶lde. Men opl√łftende at se sk√¶llene falde fra √łjnene her (LFPC).

Many apparently mainstream Muslim groups have the same ideology as violent Islamists, according to a secret report from the think tank Quilliam.

The report, sent to the government’s Office for Security and Counter Terrorism (OSCT), was not intended for publication but has now been leaked on the internet.

Entitled “Preventing terrorism, where next for Britain?” it says the ideology of non-violent Islamists is ‚Äúbroadly the same as that of violent Islamists‚ÄĚ adding ‚Äúthey disagree only on tactics.‚ÄĚ […]

‚ÄúWhilst only a small proportion will agree with al-Qaeda’s tactics, many will agree with their overall goal of creating a single ‘Islamic state’ which would bring together all Muslims around the world under a single government and then impose on them a single interpretation of sharia as state law.”

The document adds that if the government engages with such groups “it risks empowering proponents of the ideology, if not the methodology, that is behind terrorism.”¬†.

.Mainstream Islamic organisations ‘share al-Qaeda ideology’Quilliam Foundation memo to the government: Strategic briefing ¬†paper- preventing terrorism. 65 sider, ogs√• til download. Nogle af de grupper og personer rapporten omtaler:

Muslim Council of Britain, Muslim Contact Unit, Muslim Safety Forum, the Islamic Human Rights Commission, Islam Channel, Muslim Association of Britain, the Federation of Student Islamic Societies, the Cordoba Foundation, Muslim Welfare House, The Finsbury Park mosque, Birmingham Central mosque, East London mosque, Salma Yaqoob, George Galloway. Рog en historie fra i dag, der også involverer The Muslim Council of Britain: The Talibanisation of British childhood by hardline parents.

Pressen kan hj√¶lpe politiet – hvis den alts√• vil…..
Det vil den svenske som bekendt ikke. Den vil lyve folk op i deres √•bne ansigt, hvis “presseetikken” kr√¶ver det. En succes som denne – som vi ser med efterh√•nden meget j√¶vne mellemrum i Danmark – kan ikke ses i Sverige, ganske enkelt fordi forbrydere som ham p√• billedet her, tilh√łrer en s√¶rlig journalistbeskyttet “race”, defineret som ofre ligegyldigt hvilke uhyrligheder, de har beg√•et. Den svenske “presse-etik” – egentlig en contradictio in adjecto, – er til skade for samfundet og ofrene og til stor gl√¶de for mordere, volds- og voldt√¶gtsm√¶ndm√¶nd, bortset fra at pressen i mine √łjne g√łr sig √•benlyst moralsk medskyldig i forbrydelser.Skyddande av brottsling kan give fire √•rs f√¶ngsel, bare ikke for bladnegre, en erhvervsgruppe der er lige s√• beskyttet og foragtet som tilvandrede forbrydere.Efterlyst: Slog kvinde med flaske.En offentlig efterlysning gav resultat, da den formodede gerningsmand til et voldeligt overfald i √Örhus meldte sig selv (Se ogs√• S√łndagskronik: Medias pressetiska apartheid.)

Harrow(ing) submission

At britiske for√¶ldre har givet udtryk for raseri over at f√• halal presset ned over b√łrnene er s√•dan set et fast element i denne slags historier. Mange briter bliver vrede over udviklingen og lufter dette i bl. a. aviskommentarer, men slet ikke i et omfang der i deres valgsystem kan sl√• igennem og s√¶tte en stopper for underkastelsen for denne s√¶rligt priviligerede gruppe. Procentsatserne i det sidst citerede afsnit her siger alt: Syv procent kan i dette omr√•de f√• resten til at falde p√• maven. Det oplagte og i medierne fortiede sp√łrgsm√•l er hvad dette siger om en fremtid med 10-15% eller flere muslimer (LFPC).

Parents have expressed fury at plans to serve pupils halal-only menus for school dinners. In a move which has also enraged animal welfare groups, only meat from animals killed and prepared using Islamic teaching may be allowed at 52 primaries in Harrow.

Critics say the plan puts the needs of Muslim children before those of other faiths, while parents say they have not been consulted over the scheme.

Schools are free to opt in to the programme or look elsewhere for their meals from the start of next month, according to Harrow Council.

The local authority is thought to be the first in England to consider insisting on a halal-only menu apparently after recommendations of dietitians.

According to the 2001 Census, Harrow is one of the most religiously diverse areas in Britain with fewer than 50 per cent of the population Christian, a fifth Hindu and 7 per cent Muslim and six per cent Jewish. […] Parents’ fury at council plans for halal-only menus in primary schools

DR-journalisternes partiskhed

af Kirsten Sarauw

Journalisterne p√• DR bliver ofte anklaget for mikrofonholderi og vinkling af historier til fordel for politiske synspunkter, som de selv deler. Det bliver i reglen pure afvist af DR. Sidste skud p√• stammen er h√•ndteringen af Helle Thorning-Schmidt-sagen. DRs partiskhed har v√¶ret ud over alle gr√¶nser synlig for enhver, der har nogenlunde normale √łjne i hovedet. P√• DR har man valgt i alle indslagene at sammenligne Helle Thornings flossede moralske habitus med Lene Espersens udeblivelse fra et udenrigsministerm√łde i EU, som det i√łvrigt ikke er kutyme for danske udenrigsministre at deltage i. Man har indforskrevet s√•kaldte eksperter, politiske kommentatorer og mangfoldige parteigenossen til at bekr√¶fte, at Lene Espersen st√•r langt d√•rligere end Helle Thorning, som man til geng√¶ld roser for hendes h√•ndtering af sagen ved at vende hjem fra ferie f√łr tid ( modsat Lene Espersen) og komme op med nok en s√łforklaring ( undskyldning for sl√łseri) i lufthavnen

.

Det fatale i Thornings adf√¶rd, som ganske simpelthen ikke b√łr ske for en statsministerkandidat, heller ikke hvis der er tale om ¬Ľsl√łseri¬ę, er blevet st√¶rkt underdrevet.Lene Espersens ‘ forseelse’ derimod er blevet s√• st√¶rkt overdrevet, at det ligner en hetz.

Lene Espersen er mor til sm√•b√łrn, og selvf√łlgelig skal hun have lov at holde ferie med sin familie som alle andre. Kommentatorerne har v√¶ret n√•desl√łse. Det virker som en slags h√¶vn fra m√¶nd over en kvinde, der som ung mor vil v√¶re deres j√¶vnbyrdige.

Som om man kan sammenligne en udenrigsministers disposition, som kan v√¶re kritisabel eller ej, med en strafbar l√łgn over for de offentlige myndigheder, der giver hovedpersonen selv en klar √łkonomisk fordel.

En kommende minister, der ikke selv overholder, hvad befolkningen under strafansvar skal overholde, og lyver lige op i fj√¶set p√• myndighederne, hvad behager? Det er √•benbart blevet ligegyldigt for en del af den politiske elite, hvad sandheden drejer sig om, n√•r blot en politiker er ‘ god til at kommunikere’.

Sandheden er ikke noget, der eksisterer som et samvittighedsanliggende, det er noget man jonglerer med efter forgodtbefindende – ogs√• i DRs √łjne. P√• TV2 har der v√¶ret en ganske anderledes d√¶kning af sagen, helt uden idelige sammenligninger med Lene Espersen

af Kirsten Sarauw , Berlingske Tidende 04.08.2010 (ikke online) Med forfatterens tilladelse.

************

Jeg st√•r tidligt op, og jeg har luret P 1 ¬īs radionyheders strategi. Kl 5,6 og 7 kommer Thorning nyhederne. Fra og med kl 8, hvor resten af landet m√• formodes at v√¶re v√•gnet, hedder Thorning pludselig Espersen – all over. Ganske fiffigt, DR.

0 0 votes
Article Rating


Don√©r engangsbeløb?Kan du forpligte dig til fast betaling?

22 Comments
Most Voted
Newest Oldest
Inline Feedbacks
View all comments
Vivi Andersen
Vivi Andersen
11 years ago

Har lige skimmet hurtigt gennem denne “Secret Quilliam Memo to goverment – og den rapport skal printes ! Det der skrives om der handler om England, men det kunne lige s√• vel v√¶re n√¶sten alle √łvrige vestlige lande der har tilladt tilvandringer fra de arabisk-islamisk lande. Jeg h√•ber at der sidder nogle v√•gne mennesker derude et sted med forbindelse til regeringen og Folketinget som f√•r henvist til denne rapport ! Det er n√¶sten til at blive d√•rlig af at t√¶nke p√•, at en s√•dan rapport var ment som hemmelig = ikke tilladt for den almindelige befolkning! Jo flere borgere overalt… Read more »

Mette
Mette
11 years ago
Reply to  Vivi Andersen

Nettet er fuld af propaganda, der skal skr√¶mme os fra vid og sans, og vi har ikke en jordisk chance for at afsl√łre det, der er dygtigt lavet. Identitetstyveri er nu blevet meget almindeligt. Derfor p√•hviler det ogs√• os alle at holde hovedet koldt og pr√łve at stole p√• efterretningstjenesterne. Det sidste har de selv vanskeliggjort ved at optr√¶de, som om de anser os for dummere, end vi er. Deres “sammenspisthed” med Reino Abdul Wahid Pedersen fx har v√¶ret direkte desillusionerende Der er ingen tvivl om, at islamisk terror var aldeles undervurderet i Birgitte Stampes tid, men nu foreg√•r der… Read more »

Mette
Mette
11 years ago

Mit indl√¶g r√łg desv√¶rre utilsigtet af sted, inden jeg fik l√¶st korrektur p√• det

Mette
Mette
11 years ago

LFPC skrev: “Jeg skal gerne indr√łmme at jeg √¶rgrer mig over at s√• mange i √łvrigt fine debatt√łrer og skribenter forts√¶tter med at bruge bl√•lysbetegnelsen ‚Äėislamister‚Äô, uden p√• noget tidspunkt at klarg√łre hvordan man skelner, og i hvilken forstand ikke-‚Äôislamistiske‚Äô muslimer er demokratisk acceptable for os. Fakta er at det ikke er muligt at skelne, og at selv et nok s√• ‚Äėaf-islamistificeret‚Äô muslimsk befolkningssegment over en vis st√łrrelse vil udg√łre en voldsom belastning for ikke-muslimerne” Og jeg vil da gerne g√łre rede for mit standpunkt, hvis nogen har v√¶ret i tvivl. Overordnet mener jeg, at islam og demokrati er inkompatible… Read more »

Bjovulf
Bjovulf
11 years ago

“Kulturberigelsen” fejrer nye triumfer: http://ekstrabladet.dk/112/article1386607.ece Eskorte til brandbiler i ‘Ish√łj Ghetto’ Trusler p√• Facebook-siden skaber nerv√łsitet blandt redningsfolk – nu skal politiet med, n√•r der k√łres brandbil eller ambulance i omr√•det … Over 700 Facebook-brugere havde sent i aftes udtrykt, at de synes godt om gruppens side, som blandt andet rummer billeder af tidligere afbr√¶ndte politibiler i omr√•det og svulstige tekster. ‚Äď Mine br√łdre. [!!!] I skal smadre alle politibiler, der n√¶rmer sig Ish√łj. Det er vores by. Vi har ikke brug for deres hj√¶lp. Vi kan godt klare det selv, lyder det, mens et andet medlem af Facebook-gruppen skriver:… Read more »

Morten - - -
Morten - - -
11 years ago
Reply to  Bjovulf

Vor tid er kendetegnet ved et endel√łst tab af √•nd og autencitet. Til geng√¶ld for “professionalisme” og “kompetence”. Politiet b√łr naturligvis sl√• detteher stort op og g√• direkte og m√•lrettet ind i konflikten. I stedet for at “undg√•, at situationen eskalerer” (Mads Firlings, K√łbenhavns Politi: “Vi er ikke ude p√• at starte 3. verdenskrig”). Politiet skal vinde denne konflikt helt og ikke helme, f√łr alle, der har foretaget sig noget ansvarsp√•dragende, er blevet konfronteret med det. Ellers eskalerer dether netop! Ikke sandt ? Mads Firlings ? Det bliver den pr√łvesten, der viser os, om der fortsat er noget tilbage af… Read more »

Prudentius
11 years ago
Reply to  Morten - - -

Hvad er “√•nd” og “autencitet”? Hvilken “politi √•nd”? Er det korps√•nd du efterlyser? Korps√•nd beh√łver man ikke √łnske sig, slet ikke i politiet! At klantre politiet for multikulturens tumult, er misforst√•et. Hvad skal de arme stakler stille op? Muslimske bander/militser er de nye magthavere i flere bydele. Hvad skal politiet g√łre? De er i en ny virkelighed, som folkestyrets politikere har skabt, den indstiller de sig p√•. Alt andet ville v√¶re opr√łr, eller revolution. General Franco var en tjenestemand der tog sagen i egen h√•nd efter at kaos og √łdel√¶ggelse var blevet dagligdag og demokratiet havde k√łrt sig selv i… Read more »

Morten - - -
Morten - - -
11 years ago
Reply to  Prudentius

K√¶re Prudentius Jeg sagde ogs√• udtrykkeligt “politi-√•nd”. Det er vel indlysende, at “en pragmatisk indstilling” er det modsatte af “√•nd”. I sin yderste konsekvens indeb√¶rer “politi-√•nd”, at politiet lader sig besejre af de kriminelle i Ish√łj i kampen for det, politiet st√•r for: Forsvaret af det danske folks demokratiske v√¶rdier. – Det pudsige er, at det n√¶ppe vil g√• s√•dan, hvis der er en politi-√•nd til stede. Tv√¶rtimod vil politiet med en s√•dan indstilling ret hurtigt – efter m√•ske tre st√łrre slag, hvor alle overtr√¶delser blev fulgt helt til d√łrs – vinde “krigen”. – Lidt i stil med “the theory… Read more »

Prudentius
11 years ago
Reply to  Prudentius

K√¶re Morten Min eneste anke er at troen p√• at politiet/myndighederne kan g√łre “en forskel”, lige nu og her. De nemlig hverken kan eller vil. Vores problemer er langt ude over almindelig kriminalitets bek√¶mpelse, som politiet jo ellers normalt er beregnet til at tage sig af. Hr. Jensen der i ulykkelig k√¶rlighed dr√¶ber fru. Petersen, Bankmand Rasmussen der snyder i skat osv. osv. Overfor hele muslimske bydele, hele muslimske enklaver, hvis indbyggere angriber dem, m√• politiet selvf√łlgelig give fuldst√¶ndigt tabt. “Broken glas”, eller ej. At retsforf√łlge Hedegaard og andre gavflaber er imidlertid stadig en overkommelig opgave. Vores politikere stadig er… Read more »

Morten - - -
Morten - - -
11 years ago
Reply to  Prudentius

Kære Prudentius

Vi er n√¶ppe s√¶rligt uenige. Jeg g√łr bare g√¶ldende, at der findes den mulighed, at politiet, med den rette forst√•else og evt. (mener jeg jo alts√•) f√łlelse af indre n√łdvendighed, ville kunne v√¶lge, ikke bare at starte “tredje verdenskrig”, men resolut at afslutte den. Den indsigt kunne en vis grad af pragmatisme – f√łr det stadie, hvor den korrumperer – i virkeligheden ogs√• lede til.

En politichef på Vestegnen kunne vælge at sætte sin stilling ind på den strategi. Det er en mulighed.

Eller vi kunne begynde med at forstå, hvorfor det ikke sker.

– – –

Prudentius
11 years ago
Reply to  Prudentius

Rigtigt! Enig! ūüôā

Morten - - -
Morten - - -
11 years ago
Reply to  Prudentius

@ Prudentius og Resten Af Verden

Læs også Uriasposten i dag, og gå for Guds skyld ikke glip af borgmesterens kostelige udtalelser om episoden.

– – –

.
.
11 years ago

Hvorfor gik der tre måneder, inden politiet efterlyste manden med foto? Vold med en flaske er en alvorlig sag.

Morten - - -
Morten - - -
11 years ago
Reply to  .

Jeg er bange for, at det var for ikke at “stigmatisere” ūüôĀ

Det er mit helt oprigtige bud.

– – –

Henning
Henning
11 years ago

Manden på billedet, bag flaskeoverfaldet på de to kvinder i Århus, to måneder siden har meldt sig.
http://aarhus.lokalavisen.dk/voldsmand-har-nu-meldt-sig-selv/20100806/artikler/100809582/1052

Gunnar Biering
Gunnar Biering
11 years ago
Reply to  Henning

Hmm-var det ikke justitsminister Lene Espersen, der i mange år forhindrede, at bankerne kunne sætte overvågningskameraer op uden for?
Hun er efter min vurdering ikke egnet til at bekl√¶de nogen vigtig post. Men det √¶ndrer s√• ikke p√•, at pressens behandling af hende vs. Helle Thorning er skandal√łs. Kirsten Sarauws fremstilling siger alt.
Og g√•rsdagens stunt, hvor herboende udenlandske journalisters referat af den danske pressehetz bliver gjort til en nyhed i sig selv. Hold da helt k√¶ft, hvor talentl√łst. Men nu begynder da selv journalisterne at tale om deres egen optr√¶den.

Morten - - -
Morten - - -
11 years ago

“Islamister” er ideologer, og “muslimer” er ikke. Forskellen p√• “muslimer” og “islamister” er bevidstheden. “Islamister” skal bruge “muslimer” til noget. Hvem ville du helst have til nabo ? “Muslimer” eller “islamister” ? Jeg er ikke i tvivl: Islamister ! For risikoen for, at de forulemper min datter er ringe … Der er tilmed en god chance for, at de er yderst venlige og elskv√¶rdige naboer. De opfinder snarere den myte, som sanktionerer visse “muslimer”s overgreb p√• og chikane af ikke-muslimer. Selv er de for bevidste til at beg√• den slags vanvid. Til geng√¶ld vil de gerne “i dialog” med vore… Read more »

LFPC
11 years ago
Reply to  Morten - - -

Dette skel holder ikke. Jo, hvis man henholder sig til J√łrgen B√¶k Simonsen-segmentets paradigme om at hver enkelt muslim definerer islam, men dette er uanvendeligt til at forst√• verden og de kr√¶fter der truer os. ‘Islamister’ er ideologer fordi de er rettroende muslimer. En rettroende muslim vil altid v√¶re ideolog, fordi teksterne og de autoritative tolkninger p√•byder at udbrede islam, og at p√•begynde defensiv jihad hvis islam opfattes som under angreb. Vi taler ikke n√łdvendigvis om vold og terror. En muslim-i-egen-opfattelse med l√łs tilknytning til tekster, dogmer og tolkninger repr√¶senterer ikke nogen autoritet, men vil tv√¶rtimod v√¶re magtesl√łs overfor dem… Read more »

Morten - - -
Morten - - -
11 years ago
Reply to  LFPC

Jeg henholder mig bestemt ikke til J√łrgen B√¶k Simonsen eller konsorters paradigme. Tro mig ūüôā Men det jeg siger er, at et stort antal personer fra det ikke-ideologiske segment, med kysh√•nd tager imod den absolution, som islamisterne giver dem. Misbrugsorienterede, og direkte kriminelle, muslimer er afh√¶ngige af den verdensforklaring, islamisterne stiller til r√•dighed for dem, derfor sammenfaldet. Derfor kan man sagtens foretage en sondring mellem de efterh√•nden mere og mere rodl√łse og uvidende (i mine √łjne: gruopv√¶kkende store) dele af de muslimske kolonier, og de, der m√•lrettet, kynisk, og ideologisk g√łr brug af dem. Men det er en anden sondring,… Read more »

Prudentius
11 years ago
Reply to  LFPC

Problemet vil i h√łj grad blive l√łst i takt med at muslimerne bliver flere, mere magtfulde og laaangt mere √¶rlige omkring hvad det egentligt er de render rundt og tror p√•.

Til den tid kan man s√• stolt proklamerer “Jeg sagde det jo”!

Inden man bliver hængt, skudt eller stenet på en nedlagt fodboldbane.

ūüėČ

z
z
11 years ago

Det er grusomt, hvad taleban har gjort ved den unge kvinde.

EH
EH
11 years ago

Vi andre har naturligvis t√¶nkt det. Kirsten Sarauw har skrevet det. Tak for den artikel. Den bliver muligvis l√¶st af DR¬īs journalister, men helt sikkert ikke taget til efterretning. De lever i deres egen kontrollerede (medie)verden, i hvilken h√¶derlighed og proportionssans er sat ud af spillet. Der er, som det bliver sagt, slet intet forhold mellem udeblivelse fra et par m√łder og opgivelse af l√łgnagtige oplysninger til myndighederne med personlig √łkonomisk gevinst for √łje. Jeg er overbevist om at INGEN i hendes omgangskreds et √łjeblik tror p√• den pinlige forklaring om at det skulle dreje sig om en sjuskefejl. INGEN.… Read more »