16
aug
Seneste opdatering: 18/8-10 kl. 2111
14 kommentarer - Tryk for at kommentere!

Michael Elmgren og Ingar Dragset har skabt et kunstv√¶rk p√• Gammeltorv i K√łbenhavn, hvorfra en neutral udseende mand hver dag i 14 dage p√• slaget 12 tager megafonen ud og r√•ber: “det er aldrig for sent at sige undskyld.” Skulpturen afsl√łres p√• tirsdag, hvor besk√¶ftigelses- og integrationsborgmester Klaus Bondam vil v√¶re til stede sammen med politidirekt√łr Johan Reimann og Susanne Nour fra Institut for Menneskerettigheder.I en pressemeddelse lyder det, at Michael Elmgren er g√•et helhjertet ind i kampagnen. Han har et klart politisk budskab, som han vil g√łre opm√¶rksom p√• med kunstv√¶rket. Han mener, at Danmark er i en kulturkrise, hvor vores etiske v√¶rdier omkring tolerance og f√¶llesskabsf√łlelse er forsvundet. Kunstv√¶rk mod hadforbrydelser.

Hadforbrydelser er en logisk f√łlge af et samfund, som accepterer udst√łdelse, og hvor selv autoriteter som politikere og dele af medierne tillader sig at omtale medborgere i nedladende og respektl√łse vendinger.Efter at have v√¶ret bosiddende udenlands i 15 √•r har vi klart en fornemmelse af, at Danmark har f√•et sig et blakket internationalt ry igennem de sidste √•r. Som et land hvor der er sket en markant forr√•else. siger de.

Tjoh, jaah, bum og bum. Elmgreen og Dragset er en dansk-norsk kunstnerduo, der tilf√¶ldigvis ogs√• er homoseksuelle, s√• jeg n√¶rl√¶ste denne historie, da den kom ind i boksen. Nu er jeg b√•de naiv og lidt primitiv, s√• jeg t√¶nkte straks: Fint, de giver araberne, der t√¶sker b√łsser i √ėrstedparken og vil smide dem ud fra et h√łjt sted, et frit lejde til at sige “undskyld”, og s√• starter vi p√• en frisk. Da jeg havde l√¶st den tredje gang, opdagede jeg at jeg ikke forstod noget overhovedet. Inde p√• R√•dhuspladsen h√¶nger et k√¶mpe-banner med teksten: “Tror du muslimer be‚Äôr om bl√• √łjne?” S√• er jeg med. Kampagnen er en alvorlig pegefinger til alle de homoseksuelle og j√łder, der render rundt og t√¶ver muslimer. Hold op med det, det blakker vores internationale ry ! Nede i Berlin-Neuk√∂lln, hvor kunstnerne bor (eller boede indtil for nylig), er der ikke nogen kulturkrise, det ved l√¶sere af denne blog lidt om. Senest via afd√łde Kirsten Hesig og hendes¬† Neuk√∂llner-Modell.

Svenske j√łder: “30 % af pengene g√•r til sikkerhed”

Trots att hatbrotten mot judar ökat kraftigt görs lite för att öka deras säkerhet. Tre miljoner kronor skulle räcka för att trygga de största församlingarna, enligt Judiska centralrådet, som förgäves bett regeringen om pengarna.I dag går uppemot 30 procent av de judiska församlingarnas medlemsavgifter till att betala för säkerhet.[..]
BR√Ö:s rapport visar att n√§stan h√§lften, 42 procent, av f√∂rra √•rets hatbrottsanm√§lningar med religi√∂sa motiv var ett antisemitiskt hatbrott (250 anm√§lningar), vilket motsvarar en √∂kning med cirka 60 procent fr√•n f√∂reg√•ende √•r. Det kan j√§mf√∂ras med omkring en tredjedel av anm√§lningarna som inneh√∂ll ett islamofobiskt motiv (194 anm√§lningar), vilket i j√§mf√∂relse med 2008 √§r en minskning med 29 procent Judiska centralr√•det: “Regeringen g√∂r inget”

Hvem forf√łlger hvem ? Vi tager den lige igen. Der er ca. 20.000 j√łder i Sverige (endnu) og 4-500.000 muslimer. Alligevel der numerisk flere anmeldelser for antisemitisme end for “islamofobi.” Enten er Sveriges j√łder meget st√¶rkt fobi-forstyrrede ,eller ogs√• er der naturligvis noget rivende galt, noget som ikke rigtigt kan engagere etablissementet. Det lader til at humanismen fordufter, hvis der er s√• f√• stemmer i det og emnet er s√• br√¶ndbart: islams immanente j√łdehad. Man tordner imod en p√•st√•et folkelig “racisme” samtidigt med at man har h√¶ldt i titusindvis √¶gte racister af v√¶rste skuffe ind i landet. Det er ikke bare pinligt, det er tragisk. Man forst√•r, der ties.


Jammer og klage, det er fredag

Jeg er tilh√¶nger af alt der bringer det fortiede og fortr√¶ngte frem i lyset, s√• p√• en m√•de skal man vel egentlig se frem til den dag hvor muezzinens kald bliver en faktor i danskernes liv hver fredag, for mere tydeligt kan kontrasten mellem dette trossystem og dansk kultur n√¶sten ikke illustreres. For tag ikke fejl: De forsikringer vi lige nu h√łrer om at man ingen planer har om den slags i forbindelse med planlagte mosk√©projekter er selvf√łlgelig ikke mere v√¶rd end en fredsaftale p√• ‘hudna‘-betingelser. “Masjid” betyder mosk√©. Via Jihad Watch (LFPC).

[In] the Bronx, a masjid stirred vigorous community opposition last fall when it applied for an amplified sound permit for the purpose. The specific reason for requesting the permit was, apparently, that the call already broadcast outside the mosque was not considered loud enough to attract the attention of the faithful, and needed to be louder.

During the years I lived in Norfolk, Virginia, I lived not far from a masjid and I recall that in the 1980s, the calls to prayer were barely audible outside of about a block’s radius. By the 1990s, they were being amplified, and could be somewhat annoying on a temperate evening when you wanted to have the windows open. I don’t know if anyone ever formally objected to the noise. From a quarter mile away, I found it a bearable irritant. But I can understand why people closer to it might have found it objectionable – as I can understand why residents of the Bronx would, who have no alternative to hearing the adhan five times a day. […] God and Man at Ground Zero

Tack, Pia!

Pia Kj√¶rsgaards ugebrev handler i dag om Sverige. Det er oversat til svensk af bloggen Politiskt Inkorrekt, en stor og meget l√¶st blog, st√łrre end de fleste online aviser og v√¶ldigt popul√¶r...undskyld, “populistisk” skulle det v√¶re, hvad der ikke kan undre en mange√•rig kender af svenske aviser. Jeg gr√¶sser efterh√•nden kun i kulturstoffet, nyhederne er vandk√¶mmede og opinionen br√¶nder sj√¶ldent s√• meget p√•, at det er v√¶rd at bruge tid p√•. Kommentarerne str√łmmer ind, her er et lille udpluk.Pia Kj√¶rsgaard skriver om SD i sitt veckobrev – Finns det hopp f√∂r Nordens sjuka man?

Hokitt: Tack Pia..!!

Roland Nilsson: Har f√∂r mig att det √§r 4 km mellan Helsingborg och Helsing√∂r? K√§nns mer som 1000 mil … Danmark √§r dessutom en demokrati medan Sverige √§r en demokratur.

M Capensis: Snälla Danmark Рni var en gång regenter över Norge + Jämtland Рlåt Norge vara fritt, men invadera Norrland.

Fredrikkkk: Och Småland. Snälla. Ni var ju ända uppe vid Vättern och härjade på 1600-talet, så visst vill ni väl ha Småland?
Margareta Byxlös, kom tillbaka.

Brandklipparen: En klarsynt dansk politiker. Vi har klarsynta politiker i Sverige ocks√•, dom kommer att visa sig. Fast undrar om dom klarar en sanering av bibliska proportioner…

Goja: Jag ber än en gång! Snälla Danmark , ta tillbaks Skåne!!Eller jag kan söka asyl hos Er?

Patrik: Förr brukade skåningarna skoja om att man hellre ville tillhöra Danmark än Sverige. Det tror jag fortfarande att man vill. Jag är dock säker på att danskarna inte längre vill ha Skåne med tanke på hur det ser ut i Malmö, Landskrona och andra ställen.

Gaffe: Svenska politiker har retat gallfeber på den danska sidan. Underbar känga Pia Kjersgaard ger det svenska politiska och mediala samt kulturella etablissemanget.Min beundran för danskarna blir större och större för varje gång dom levererar verbala sanningsenliga käftsmällar på det svenska hycklande etablissemangets koleriska kinder

Sofiaaas:Tack Pia!

Jens Lundberg : Jag ska nu maila Pia och Dansk Folkeparti och tacka för att de uppmärksammar den sjuka situationen i detta land. Gör det ni med: df@ft.dk

Johan_sthlm: Helt suveränt! När jag läser sånt här känner jag lite hopp för Sverige!

Albert K Tillman :  Pia Kjærsgaard är och har alltid varit en av mina absoluta favoritpolitiker Рi hela värden!

Jag tillh√∂rde de svenskar som mailade Pia f√∂r att visa att vi vanliga svenskar var p√• hennes sida efter det n√§rmast klassiska uttalandet om att s√§tta en broklaff p√• √Ėresundsbron.

På den tiden rådde stort medialt mörker i Sverige och man fick leta sig utomlands för för att hitta fosterlandsvänliga partier med inflytande. Därför var det alltid trevligt att höra om Dansk Folkepartis framgångar och som samtidigt retade gallfeber på det Svenska etablissemanget Det ingav också ett visst hopp om att fler svenskar kanske skulle vakna upp i framtiden och rösta in Sverigedemokraterna i riksdagen.

Hennes annons i DN söndagen den 7:e juli 2002 är också en klassiker och får ses som en milstolpe i kampen för ett öppnare debattklimat i svensk media. Många PK-iter och politiker måste satt sitt morgonkaffe i vrongstrupen när de möttes av Pias sköna grin där hon tackar det svenska folket för stödet.Självklart har jag sparat annonsen och om så önskas kan jag scana in den och skicka in till PI så fler kan glädjas av den!

Tyckarn: Tack Pia Kjærsgaard för ditt raka och ärliga brev. Kanske detta valet är vårt sista hopp annars får jag packa åsnekärran och flytta till Danmark, om ni vill ha mig.

matthiasn Om Danmark skulle invadera Sverige skulle jag ta emot dem med öppna armar. Kom och rädda oss, för fan!

Phund:Danmark ta över Sverige vilken dag ni vill, vem älskar inte Pia med sina sunda och raka uttalanden.

Mimmi Mus Som halvdansk (dansk mamma) skäms jag enbart för min svenska del. Mina föräldrar har numera svältpensioner trots att de varit välbetalda akademiker en gång i tiden. Numera sliter de sitt hår över att de bosatte sig på fel sida sundet. Jag också. Förut röstade de FP Рmen nu har dom kommit till insikt Рtack vare verkligheten, Internet och till viss del PI. I årets val hamnar deras röster hos SD.

farbrorfrej Detta va det bästa på bra länge och bra att det finns någon utomstående som håller oss under uppsikt, tack PiaPia Kjærsgaard vilken härlig parti ledare :-))Nu återstår bara att tidningarna publicerar texten på ledarsidan. Håller tummarna någon tidning vågar ta det första steget !

Svetz: Tack Danmark och √§ven Finland och Norge f√∂r att ni f√∂rs√∂ker hj√§lpa oss nedtryckta svenskar att f√∂ra ut budskapet om det f√∂rtryck och den censur som r√•der i det h√§r landet.F√∂rhoppningsvis b√∂rjar en ny tid m√•ndag 20 september d√• alla s√∂mninga svenskar och f√∂rtryckande politiker vaknar upp i ett nytt sverigeklimat…Om inte… s√• hoppas jag att v√•ra k√§ra grannl√§nder f√∂rbarmar sig √∂ver oss som v√§ljer att fly Sverige. Vi lovar att arbeta, l√§ra oss spr√•ket, g√∂ra r√§tt f√∂r oss och inte ligga erat samh√§lle till last i on√∂dan.

Elisabeth:Hade aldrig lärt mig danska om jag hade jobbat där? För svenska går utmärkt och det flesta danskar förstår. Annars finns Engelska som alla skandinaver förstår. För de har jätte brist på min yrkesgrupp så de skall vara tacksamma när jag tar ett jobb över sundet.

FarbrorGunnartz: Stående ovationer!

Drama Lama: V√§l skrivet av Pia, som en renande dusch, efter allt PK-damm som st√§ndigt yr runt i medierna, buret av v√•ra TV- nunor, som vi l√§rt k√§nna till leda, just p.g.a. den intorkade PK- attidtyen, som nu allt fler b√∂rjar se igenom, som bakom d√∂ljer en osund agenda, med mycket grumliga och samh√§llsfientliga motiv…

Sverige_Sverige_fosterland: Jag älskar danskarna, de är inte bara supertrevliga, de vågar stå upp för sitt land och säga vad de tycker.

Solklart: Jag kom hem idag från en fem dagar lång semester i ett annat land.Landet ifråga har en kriminalitet som nästan är löjligt låg.I affärer säljs smycken och kläder med motiv från landets kultur och historia. Landets invånare är mäkta stolta över sitt land.Här firar stolta statsöverhuvuden sina seder och traditioner tillsammans med medborgarna. 2009 bodde här knappt 18 000 människor med utländsk bakgrund där utomeuropéerna kom från Filippinerna och Thailand.Under de fem dagar jag var där såg jag inte en enda kvinna med vare sig burka eller slöja. Upplopp i förorterna hade ingen hört talas om. Pratar jag om landet Utopia? Nej, däremot Island, en av Europas sista bastioner mot en misslyckad mångkultur.

u41032326:Hur kan Pia veta s√• mycket √∂ver sundet, n√§r inte svenskarna kan √∂ppna √∂gonen f√∂r “Gamla Svedala”!!

Skurt:Tack Pia för att du tänker på oss i Sverige! Jag är livrädd för en framtid i Sverige med de sju etablerade partierna mitt enda hopp är att SD får minst 20% helst ännu mer.

Skurupsbo2001: Tack Pia!

träflisan : Pia är en sann demokratikämpe och en stolthet för sitt land!

TorstenFransson: Pia Kj√¶rsgaard – vi skulle beh√∂va en hel massa starka personer som du p√• denna sidan √Ėresund. Tack f√∂r att du √§rligt ber√§ttar hur situationen h√§r i Sverige ser ut. F√∂r vi sj√§lva blir censurerade om vi f√∂rs√∂ker.

Roland Nilsson: Det var ord och inga visor av Pia Kjærsgaard.Det känns nästan lite för sent med Sverigedemokraterna i Sverige, men förhoppningsvis är det bättre sent än aldrig och kan Sverigedemokraterna få mellan 10 och 15 procent så lever åtminstone hoppet för Sverige.

0 0 votes
Article Rating


Don√©r engangsbeløb?Kan du forpligte dig til fast betaling?

14 Comments
Most Voted
Newest Oldest
Inline Feedbacks
View all comments
trackback

[…] ene af skribenterne foretaget en aldeles kunstnerisk ukorrekt l√¶sning af Elmgreen/Dragsets v√¶rk (http://snaphanen.dk/2010/08/16/tack-pia/), som jeg fandt s√• vittig, at den fortjente videre udbredelse. Snaphanen har moderede kommentarer […]

Vivi Andersen
Vivi Andersen
11 years ago

BeeCool OM jeg forst√•r at disse PK¬īere overhovedet kan finde p√• at vende det hele p√• hovedet ! Men det er vel som Orwell beskrev tilstanden : Nysprog i anvendelse. Ikke desmindre et det l√łgn p√• l√łgn det, disse k√¶ltringe fremkommer med. Og det er her jeg ikke fatter dem – for n√•r f√łrst folk er godt igang med bevidst at f√łre deres omverden bag lyset, at manipulere denne med den ene l√łgnagtighed efter den anden, s√• retter disse handlinger sig ikke alene, som hensigten var, sig udad, men ogs√• indad i k√¶ltringenes egne psyker/sj√¶le. Hvad det ender med for… Read more »

Thorbj√łrn
Thorbj√łrn
11 years ago

Dansk Jävla.. :o) РErnst Hugo Järegård. RIP.

http://www.youtube.com/watch?v=CqVgLnU-4L0&playnext=1&videos=MIfPHpCKReI

Titta. Lät os skräta tilsammens. Kom igjen Sverige..!

“…Her ligger jag och titta p√• det, som eng√•ng var mitt.. T√§nke √∂ver det…”

Hälsninger från Danmark

Ole Burde
Ole Burde
11 years ago

Skyd saa den hoejtaler ned for helvede ! Til forskel fra andre komentoerer her , saa HAR jeg allerede boet flere aar et sted (Jerusalem) , hvor moskeer kalder til boen efter alle kunstens regler ,og det vil bla. sige KRAFTIGE hoejtalere som skriger ,hyler, vraeler og broeler LANGTRUKNE ‚Äúkald til boen‚ÄĚ hvilket ofte vil sige afsyngning af BARBARISKE KORANVERS paa arabisk , som meget vel kan vaere opfordringer til krig,trusler og detaljerede opskrifter paa tortur mod de vantro. Er man forpligtet til frivilligt at acceptere at blive vaekket om morgenen kl4 af saadan noget ? Hvis denne forpligtelse er… Read more »

BeCool
BeCool
11 years ago

Apropos “Tror du muslimer ber om bl√• √łjne”
Hold kæft, hvor det klinger hult. Her har vi endnu et eksempel på hvordan PK-isterne lige drejer sandheden
180 grader!
I f√łlge al tilg√¶ngelig statistik er indvandere st√¶rkt overrepr√¶senterede i alle former for kriminalitet, vold,
voldt√¶gt m.m. Alle lande med stor indvandring fra Nordafrika og Mellem√łsten fremviser samme tendens.

Alternativ billede: forsl√•et dansker med bl√•t √łje, tekst “Er danskerne for bl√•√łjede!”

Morten - - -
Morten - - -
11 years ago
Reply to  BeCool

Ja. Hvis et billede med sådan en tekst ikke kan laves Рså lad være med at lave noget overhovedet. Det er klart.

– – –

polinos
polinos
11 years ago

Var en tur i Tyrkiet i for√•ret, og oplevede der hver morgen klokken fem at blive v√¶kket af muezzinen i den n√¶rliggende moske hver morgen klokken fem. Fint nok, fremmede folk, fremmede skikke. Hvad der slog mig, var dog antallet af moskeer, selv i en turistdomineret by som Alanya. De var over alt, og f√łrst og fremmest: De var splinternye, tilsyneladende mere eller mindre bygget efter samme model og for ganske nylig. Havde inden jeg tog af sted l√¶st mig til, at det regerende islamistpartis politik netop er at opf√łre moskeer over alt som et led i islamiseringen af landet,… Read more »

Jonny
Jonny
11 years ago

Judiska centralr√•det: ‚ÄúRegeringen g√∂r inget‚ÄĚ. Fy fan, det luktar ju n√§stan antisemitism om Reinfeldt allts√•!

Det finns s√§kert n√•gon/n√•gra som kan bidra med de d√§r pengarna (kanske bland dem som donerar till Expo, eller n√•gon av alla de andra kamporganisationerna f√∂r “tolerans” och “m√•ngfald”). 3 mille √§r ju sm√•smulor.

“- Jag kan utan att darra p√• manschetten s√§ga att detta √§r f√∂rf√§rligt. Jag delar inte Jimmie √Ökessons eller Sverigedemokraternas uppfattning i n√•gon fr√•ga. Det √§r uppenbart vad de har f√∂r historia och ursprung. Brunskjortor. Detta √§r populism.”
Lena Posner-Körösi, ordförande i Judiska Centralrådet
http://www.svd.se/nyheter/inrikes/judiska-forsamlingen-detta-ar-forfarligt_3674869.svd

Thomas Bolding Hansen
11 years ago

Dagens mest ufrivilligt komiske historie:

http://ekstrabladet.dk/nyheder/samfund/article1391648.ece#ixzz0woJSvqcB

Gæt selv hvorfor?

Kimpo
11 years ago

“Newsweek mener, at vejen til succes i denne m√•ling er at v√¶re et lille, men rigt land”

Sverige er nummer 3. Men Finland n√¶sten uden musser, er nummer 1. USA, som er et k√¶mpe land er kun en plads efter Danmark som er et lille rigt land. Nogen gange burde de bare indr√łmme, at tesen faldt.

Morten - - -
Morten - - -
11 years ago
Reply to  Kimpo

Sammenligningen mellem kirkeringning og b√łnnekald er lige s√• skingrende tomhjernet, som det er forventeligt af “det offentlige”s automat-reaktioner. I hvertfald hvis vi er enige om, at religionsfrihed ogs√• er lig frihed fra religion. Klokkeringning er ikke andet, end et i-og-for-sig neutralt “v√¶kkeur”, der opfordrer til at komme ind og h√łre “Guds ord”. Men det kan man som bekendt frav√¶lge. B√łnnekaldet er “Guds ord” p√•tvunget os p√• en ut√•lelig m√•de, og er IKKE i overensstemmelse med religionsfriheden. Det er simpelthen designet til at antaste den, og den virkning vil det ogs√• have p√• muslimer. Kan enhver i grunden sige sig selv.… Read more »

Morten - - -
Morten - - -
11 years ago

Hvis vi kan v√¶nne os til b√łnnekald, kan vi vel v√¶nne os til alt. Det vil blive sv√¶rt at fornemme, at det her engang var Elga Olgas √¶rke-k√łbenhavnske N√łrrebro – eller Nordvest – til lyden af den altdominerende messen og r√•ben. Og det er godt! Set fra et radikalt(!) synspunkt. Jeg tror, at det vil v√¶kke protester i starten, som siden “bare forsvinder”, og sl√łvsindet tager over. For muslimerne vil det h√łres, som om deres kalifat udr√•bes over de besejrede. Og s√•dan vil det ogs√• inderst inde opleves af os. Det vil ikke bringe os n√¶rmere opr√łr, men n√¶rmere netop… Read more »

Kimpo
11 years ago
Reply to  Morten - - -

Formentlig ikke. Viden er ligegyldig. Vi ender med at v√¶re et land af “Knud Larsen”er. Vi ved alt om islam, men kan ikke n√¶nne at bryde v√•benhvilen. Til helvede med friheden – og vort eget s√¶rpr√¶g, n√•r bare vi undg√•r voldsomheder. Fred kan man jo netop ikke engang kalde det.