25
aug
Seneste opdatering: 25/8-10 kl. 2257
16 kommentarer - Tryk for at kommentere!

Video: Interview mit Dr. Hans-Peter Raddatz, del 2, Hans Peter Raddatz, tysk publicist og orientalist. (tysk , utekstet, 30. jul 2010.) “Borgerkrigen er allerede begyndt. SpĂžrgsmĂ„let er kun, hvornĂ„r elitens fornĂŠgtelse hĂžrer op, hvornĂ„r befolkningen har fĂ„et nok….Se pĂ„ vores brĂŠndende byer, vores skoler….Finanskrisen gĂžr eliten sĂŠrdeles nervĂžs….den besĂžger “ubekvemme” internetsider for at fornemme folkestemningen”. Politikerne, De har naturligvis ret, herr Raddatz men vi kan ikke sige det offentligt, sĂ„ er karrieren forbi”. Raddatz siger, at det tyske demokrati undergraves i disse Ă„r, og han udtrykker bekymring for “en totalitĂŠr fase”.

Tyskland er en boble,  pĂ„ vej at briste. Er  Sverige, eller kan den politiske nomenklatura trĂŠkke den endnu ti Ă„r mod et opgĂžr med formynderne, der vil blive sĂ„ meget desto vĂŠrre? Det er iĂžjenfaldende, som politikere i hele Europa er tiltagende paralyserede af det monster, de har skabt. En  almindelig taktik, er at shame dem, der beskriver det. Man kan melde dem for “racisme”, som Zenia Stampe, men strategien er ikke “fremtidssikret”. Man kan ogsĂ„ pisse pĂ„ dem og sige de lugter, som Bondam i Berlingske idag. Her gĂžr han det Bomdam-skabte mareridt til Jespersens og Pittelkows, ganske fikst men bedaget kneb:

SĂ„ i stedet for at dĂŠmonisere og pege fingre ad en stor samfundsgruppe, sĂ„ skulle Ralf Pittelkow og hans nye bogs medforfatter Karen Jespersen begynde at arbejde positivt for integrationen – sĂ„ kunne de forhindre deres eget mareridt. (Klaus Bondam BeskĂŠftigelses-og integrationsborgmester ( R) KĂžbenhavn.)

Var GZ-imam Rauf medforfatter pÄ Obamas Cairo-tale?

Det hÊvder han i hvert fald. Det begynder for denne blogger at ligne hybris i supermagtsformat: Kan dette pÄ nogen tÊnkelig mÄde ende godt og konstruktivt ikke bare for en forandringsbesat prÊsident med rekordlave points i meningsmÄlingerne, oppe imod en befolkning massivt imod det islamiske Ground Zero-kompleks, men ogsÄ for det land som byggeriet skulle signalere forsoning og en ny begyndelse med? MÄske kan noget godt komme ud af det for landet og verden som helhed, omend pÄ en helt anden mÄde end tiltÊnkt, nemlig hvis resultatet bliver nemesis der ikke kan spinnes vÊk eller forties af medierne.

[…] Link to audio of Rauf’s admission. The Shoebat Foundation obtained this shocking audio recording of Rauf’s own voice boasting in Arabic that Obama’s historic Cairo speech was provided by the Imam and the Cordova Initiative in what the Imam called “The Blue Print” which he said was the solution to the Islamic-American divide. Rauf claimed Chapter 6 of the Imam’s work engineered by the Cordova Initiative was the construct for the entire speech […]

[Rauf:] For example, IN MY BOOK IN THE ARABIC VERSION page 293, what did I write? WHAT ARE THE THINGS THAT THE UNITED STATES NEEDS TO DO. IF YOU EXAMINE THIS CHAPTER YOU WILL FIND THAT THE OBAMA SPEECH IN CAIRO WAS ALL TAKEN FROM THIS SECTION [Section 6].

The story was even collaborated in a written article in an interview with Hani Al-Waziri of Egypt. The clue was revealed while Rauf was answering a question regarding President Barack Obama’s speech in which Rauf replied:

“The speech was wonderful and wise in his choice of words, the Prime Minister of Malaysia after the speech disclosed to me that it is now easy for any president of a Muslim country to establish good relations with America, and I AM NOT GOING TO HIDE FROM YOU THAT ONE OF THOSE WHO PARTICIPATED IN WRITING THE SPEECH, TRANSFERRED ENTIRE PARTS OF MY BOOK ‘A NEW VISION FOR MUSLIMS AND THE WEST’, which he referred to U.S. interests being compatible with top interests of the Muslim world”. […] Walid Shoebat: 9/11 Mosque Imam Wrote Much of the Guts of Obama’s Historic Cairo Speech!

Det amerikanske udenrigsministerium, der betaler Raufs pĂ„gĂ„ende udenlandsrejse, anser ikke imamens stĂŠrkt USA-fjendtlige udtalelser for noget problem. Problemet er for talsmanden her en “blogger” (Pamela Geller) der har taget citater ud af den berĂžmte kontekst, til trods for at hun rent faktisk gengav hele talen (LFPC).

State Department officials say they are aware of the controversial remarks Imam Feisal Abdul Rauf made in 2005. Rauf is the Imam of the controversial so-called Ground Zero mosque and is presently on a State Department funded outreach tour of Middle Eastern countries.

During a 2005 conference in Australia, Imam Feisal Abdul Rauf compared the United States to Al Qaeda and said, “We tend to forget, in the West, that the United States has more Muslim blood on its hands than Al Qaeda has on its hands of innocent non-Muslims.” […]

“We are aware of those remarks,” said State Department Spokesman P.J. Crowley. “I would just caution any of you that choose to write on this that once again you have a case where a blogger has pulled out one passage from a very lengthy speech, if you read the entire speech, you will discover exactly why we think he is rightfully participating in this international speaking tour.” State Department “Aware” of Ground Zero Mosque Imam’s Controversial Remarks

Ground Zero Mosque Developer Sharif El-Gamal Exposed

Thomas Nydahl: Islams olika ansikten

Islams olika ansikten. Islamismens jÀrnnÀve. Tre nya böcker i Àmnena.

Karen Jespersen och Ralf Pittelkow: Islams magt. Europas ny virkelighed (Jyllands-Postens forlag, KĂžbenhavn). Utgivningsdag 24 augusti.

Johannes Salminen: Islams tvÄ ansikten. EssÀer (Söderströms, Finland och Atlantis, Sverige). Utgivningsdag 8 september.

Ayaan Hirsi Ali: Nomad. En personlig resa genom civilisationerna. (Bonniers, översÀttning av Manne Svensson). Utgivningsdag 14 september.

Stridsropet Allahu akbar (Gud Ă€r stor) ekade över Poitiers, norr om PyrenĂ©erna Ă„r 732, dĂ„ tiotusentals araber och berber stormade fram mot den frankiska armĂ©n. Men de stridsvana ökenkrigarna mötte hĂ„rt motstĂ„nd och Charles Martels trupper stod emot dem. Edward Gibbon ser detta slag som en historiens vĂ€ndpunkt. Hade araberna och berberna segrat hade hela Europa med all sannolikhet blivit muslimskt, och man hade, med Gibbons ord ”fĂ„tt Ă€gna sig Ă„t tolkningen av Koranen” vid fakulteterna i Oxford.

Johannes Salminen tecknar denna upptakt i sin nya bok om ”islams tvĂ„ ansikten”, en liten volym som rymmer en handfull essĂ€er och kortare texter. Men Salminen menar ocksĂ„ att de verkligt avgörande hĂ€ndelserna utspelar sig i Jerusalem 1099, dĂ„ blodbadet pĂ„ judar och muslimer Ă€gde rum, ”det var raider som för all framtid skulle flĂ€cka bilden av Europa” sĂ€ger han. Men Muhammeds egen roll i utvecklingen mĂ„ste lyftas fram. Han var en krigare och statsman mer Ă€n religionsstiftare, hans slakt pĂ„ den judiska stammen Quarayza Ă€r legendarisk, dĂ„ mer Ă€n 600 av de judiska mĂ€nnen halshöggs och lĂ€mnades i en massgrav, medan kvinnorna och barnen sĂ„ldes som slavar. Muhammed blev vĂ„ldet trogen, och med Huntingtons ord kan man konstatera att ”islam har blodiga grĂ€nser”. Salminen pĂ„pekar ocksĂ„ att Koranen vittnar om att ”Muhammed bar ett bestĂ„ende agg mot judarna”. Att sĂ„vĂ€l judar som kristna betraktades som ”Bokens folk” förĂ€ndrar ingenting, eftersom deras dhimmi-status i sjĂ€lva verket gjorde dem till islams fĂ„ngar och undersĂ„tar. De fick bokstavligt talat betala för att fĂ„ leva. Att vara dhimmi fick ocksĂ„ konsekvenser för vardagslivet. Judar kunde t.ex. i badhusen tvingas ”bĂ€ra ett sĂ€rskilt emblem för att lĂ€ttare kunna Ă„tskiljas frĂ„n övriga omskurna.” Det Ă€r fakta av detta slag man alltid fĂ„r hos Salminen, som har en ovanlig förmĂ„ga att förena de stora, historiska skeendena med ett slags anekdotisk kunskap. Jag tycker mycket om hans nya bok, inte minst för att den vid sidan av dessa fakta, ocksĂ„ förmedlar insikter om hur man i den muslimska vĂ€rlden handlade med svarta slavar. Och Salminen fĂ„r det att brĂ€nna till ordentligt nĂ€r han skriver om den omfattande muslimska migrationen till Europa: ”I dag kan islam tack vare invandrarströmmarna visa upp en massiv och permanent nĂ€rvaro i Europa. FrĂ„gan som Bernhard Lewis vĂ„gar stĂ€lla Ă€r: hĂ„ller islam pĂ„ att den hĂ€r vĂ€gen fullfölja den invasion som avbröts vid Poitiers?”.

Det leder mig över till Ayyan Hirsi Alis nya bok, som i allt vÀsentligt Àr ett vittnesmÄl som stödjer Lewis och Salminens antagande. Hon Àr en av de skarpaste polemikerna, som utifrÄn konkreta erfarenheter och vittnesmÄl, kan ge oss en övertygande bild av hur islamiseringen av Europa ser ut. Hennes historia Àr idag allmÀnt bekant över stora delar av vÀrlden, och hennes livsöde har fÄtt tjÀna som symbol för vad som hÀnder den muslimska kvinna som tar av sig slöjan och vÀgrar följa Koranens bud. Att hon lever med stÀndig livvaktsbevakning Àr bara en sida av saken, den andra Àr att hon sedan lÀnge Àr utstött ur varje form av familje- och stamgemenskap. Hennes liv i Holland slutade med att hon frÄntogs bÄde medborgarskap och parlamentarisk immunitet, sedan en maktkamp fÄtt den ökÀnda ministern och före detta fÀngelsedirektören Rita Verdonk att agera mot Hirsi Ali. Den senare fick dock sÄ smÄningom tillbaka sitt medborgarskap, men hade dÄ redan flyttat till USA dÀr hon varit verksam som forskare vid American Enterprise Institute.

Den nya boken börjar i barndomen och vi fĂ„r följa Hirsi Ali och hennes familj över vĂ€rlden. Kapitlen om de tio Ă„ren i Kenya Ă€r sĂ€rskilt intressant, som skildring av hur afrikansk islam ser ut. ÄndĂ„ Ă€r det först pĂ„ sidan 267, dĂ€r avsnittet Botemedel börjar, som jag tycker att den ger nĂ„got nytt till den bild jag redan hade av henne. HĂ€r argumenterar nĂ€mligen Hirsi Ali för ”den muslimska tankens befrielse” som ett upplysningsprojekt och nĂ„got som i grunden kunde förĂ€ndra ökenkulturens konserverade Ă„lderdomlighet och ge den en möjlighet att trĂ€da in i den nya tiden. Nej, hon Ă€r ingen missionĂ€r. Det Ă€r oerhört korkat att sĂ€ga det (och det har redan sagts alltför mĂ„nga gĂ„nger). DĂ€remot Ă€r hon en kvinna med civilkurage som manar Europa att stĂ„ islamismen emot. Att bjuda den motstĂ„nd:

”Varje viktig frihet som vĂ€sterlĂ€nningar förfogar över grundas pĂ„ friheten att uttrycka sig. Vi ser vad som Ă€r fel och pĂ„pekar att det Ă€r fel, sĂ„ att det kan Ă„tgĂ€rdas. Detta Ă€r upplysningens budskap, den rationella process som ligger bakom dagens vĂ€sterlĂ€ndska vĂ€rderingar: SĂ€tt igĂ„ng. Undersök. FrĂ„ga. Ta reda pĂ„ saker. VĂ„ga skaffa kunskap. Var inte rĂ€dd för vad du kan tĂ€nkas fĂ„ reda pĂ„. Kunskap Ă€r bĂ€ttre Ă€n vidskepelse, blind tro och dorgmen (
) Islam Ă€r dĂ€remot oförenligt med upplysningens frihetliga principer. Samtidigt kommer fler och fler mĂ€nniskor till vĂ€st frĂ„n lĂ€nder dĂ€r livet inrĂ€ttas efter stamkulturens seder och i allt högre grad underkastas radikala former av islam. Och de för med sig seder, bruk och dogmer som Ă€r Ă€ldre Ă€n upplysningen – och som alldeles uppenbart strider mot upplysningens idĂ©er (
) Yttrandefriheten Ă€r den mĂ€nskliga frihetens och det fria samhĂ€llets grundval. Och i yttrandefriheten ingĂ„r rĂ€tten att hĂ€da och uppröra. ”

Karen Jespersen och Ralf Pittelkows Islams magt Àr utifrÄn den danska horisonten ocksÄ en kampskrift för de europeiska upplysningsidealen, för det demokratiska genombrottet och den sekulÀra statens överlÀgsenhet. SÄ redan dÀr ansluter den direkt till Hirsi Alis bok. Jag menar att deras bok Àr det mest framstÄende som publicerats pÄ ett skandinaviskt sprÄk i detta Àmne. Den grÀver inte ner sig i ett skyttegravskrig. Den presenterar istÀllet en fyllig och skrÀmmande bild av en social, politisk och kulturell förÀndring som Àger rum i hela Europa, en förÀndring som riskerar att kvÀsa yttrande- och tryckfriheten, skapa parallella rÀttssystem (med sharia-domstolar för de enskilda lÀndernas muslimska medborgare), ge vika för sÀrkrav rörande skolor, butiker, sjukhus, Älderdomshem och andra för livet centrala funktioner. I denna kusliga förÀndring sker ocksÄ nÄgot som sÀllan pÄtalas: de sekulÀra, frihetslÀngtande mÀnniskor som flytt muslimska lÀnder sviks konsekvent. Det har inte minst mÀnniskor som Ayyan Hirsi Ali, Taslima Nasrin, Salman Rushdie och mÄnga, mÄnga andra fÄtt erfara.

NÀr Arne Hardis frÄn Weekendavisen gÀstrecenserade deras bok i Jyllands-Posten (som utgivit den) skrev han följande tankevÀckande ord om de enskilda fallen som redovisas i boken som exempel pÄ islamismens farliga tillvÀxt i Europa:

”Alle er kildebelagte, sĂ„ enhver kan tjekke validiteten, lĂžbende ledsages begrĂŠdelighederne af Pittelkow og Jespersens pĂ„pegning af, at mange muslimer ikke Ăžnsker islamismen fremmet, men at denne ikke desto mindre er i fremmarch. Styrken i bogen er ikke kun eksemplernes pinlige og sĂžrgeligt underholdende myriade, mange er i forvejen velkendte fra den offentlige debat, men den sammenhĂŠngende analyse, som kĂŠder eksemplerne sammen og ser islamismens trussel i dens helhed.”

Jag tycker att man ska ta Hardis ord pĂ„ största allvar. Det Ă€r i detaljerna vi ser konturerna av helheten. De enskilda hĂ€ndelserna Ă€r inte ”isolerade” (vilket man i Sverige brukar anvĂ€nda som ett argument), de utgör alla exempel pĂ„ hur den islamistiska kulturens jĂ€rnhand ser ut, den jĂ€rnhand som kan krossa demokratin om vi inte agerar. Om vi gör det, sĂ„ vet vi att Hirsi Alis anda finns nĂ€rvarande: som ett upplysningsprojekt i striden mot en medeltida ideologi vars mörker alltför lĂ€nge vilat över individer, folk och nationer.

Af Thomas Nydahl

0 0 votes
Article Rating


DonĂ©r engangsbeløb?Kan du forpligte dig til fast betaling?

16 Comments
Most Voted
Newest Oldest
Inline Feedbacks
View all comments
Torsten P
Torsten P
11 years ago

SĂ„ hĂ€r skildras motstĂ„ndet mot Ground Zero-moskĂ©n i Sveriges “högertidning”, Svenska Dagbladet. ExtremvĂ€nstern har infiltrerat allt:

http://www.svd.se/nyheter/utrikes/protester-mot-moske-vid-ground-zero_5193251.svd

“Muslimer anser att striden Ă€r ett tecken pĂ„ en lĂ„ggradig psykologisk krigföring frĂ„n en krympande vit kristen konservativ och rĂ€dd grupp. Att muslimer Ă€r vĂ€lkomna till bön i sĂ„vĂ€l kongressbyggnaden som i Pentagon lyfts inte fram i mediebruset.”

Mette
Mette
11 years ago

Der er vel ikke sĂ„ meget tvivl om, at denne El-Gamal er strĂ„mand for muslimske interesser med mange penge. Er I klar over, at der ogsĂ„ i Danmark foregĂ„r et omfattende opkĂžb af ejendomme, hvis nye ejere er bosat i bl.a. Svejts og emiraterne? Ingen ved hvorfor. Hvordan kan det lade sig gĂžre? Er lovgivningen ĂŠndret? “Tilsyneladende har kĂžbere fra Schweiz og De Forenede Arabiske Emirater i sĂŠrlig grad fĂ„et blik for det danske ejendomsmarked. Det fremgĂ„r, at personer bosiddende i Schweiz stĂ„r bag hvert femte af de boligkĂžb, som udlĂŠndinge og udlandsdanskere foretager i Danmark. Dermed er 1.110 danske… Read more »

Thomas Bolding Hansen
11 years ago
Reply to  Mette

United Arab Emirates lig med ingen skat og et moderne vestligt friendly miljĂž. Det er arabiens Schweiz – bortset fra man slet ikke betaler skat!:

http://www.heritage.org/Index/country/UnitedArabEmirates

Fiscal freedom 99,9 ud af 100 mulige.

24 pct. i gennemsnit i Schweiz, hvis du er til europĂŠiske samfund.

NĂ„r millionĂŠrskatten kommer vil vi se flere danskere i Dubai og Schweiz. Selv gider jeg heller ikke mere, men skal lige spare op, fĂžr jeg kan rejse.

Mette
Mette
11 years ago

Danmark er elendigt forvaltet.

Ulla Lauridsen
11 years ago

Jeg har i al beskedenhed omtalt Ayaan Hirsi Alis Nomad her:

http://levnedogmeninger.wordpress.com/2010/08/18/l%C3%A6s-l%C3%A6s-l%C3%A6s/

Peter Buch
Peter Buch
11 years ago

Emeritus Nemlig! Mesterligt opsat og forstĂ„eligt for mange. I en tid hvor opmĂŠrksomhed af mange gives og lĂŠgges pĂ„ form- spin, fremtrĂŠdelse, annstĂŠĂŠndighed, de Ă„h sĂ„ avancerede udtryk for netop den egentlige intention og ĂŠgtheden og det beundringsvĂŠrdige i dette og hint i alt fra almindeligheder til nedrige sĂŠrheder, er min foretrukne illustration til en holdbar forklaring af alle tidernes normalitet/sĂŠrheder lidt lĂŠngere fremme, i samme spil, fĂžrste akt tredie scene, hvor Cicero henkastet siger: Indeed, it is a strange-disposed time: But men may construe things after their fasion, Clean from the purpose of the things themselves. Comes CĂŠsar to… Read more »

Emeritus
Emeritus
11 years ago

Til Peter Buch fortsat: Hvis vi dvĂŠler et Ăžjeblik lĂŠngere denne gang ved citatets dramatiske kvalitet: sĂ„ viser det psykologiske mesterskab hos Shakespeare sig i detaljen. Shakespeare indleder med at lade CĂŠsar udbryde: ‘Let me have men about me that are fat…’ NĂŠvner han de fede fĂžrst, fordi han fĂ„r Ăžje pĂ„ nogle fede mĂŠnd og kommer i tanke om at sige noget klogt om dem? Nej, han bytter om pĂ„ tingene – noget skĂŠbnesvangert har fĂžrst tiltrukket sig hans opmĂŠrksomhed, Derfor indleder han analytisk defensivt og slutter sĂ„ med at omtale Ă„rsagen til refleksionen, Cassius, som lige inden fik… Read more »

Emeritus
Emeritus
11 years ago

Ja, Peter Buch.
Der er en grund til, at William er udĂždelig. Han er dagsaktuel. Fremtiden er i 1. Akt pĂ„ forhĂ„nd og med prĂŠciseringen – et navn, Cassius! nĂŠvnt – i et nu ridset skrĂŠmmende op. Alle vĂ©d vi, at CĂŠsar med den bemĂŠrkning pĂ„ en eller anden mĂ„de prĂžver at foregribe sin uafvendelige skĂŠbne (at han allerede kigger ned i den samme afgrund som vi). Jeg burde have bragt citatet. Godt du trak det frem.

Med venlig hilsen

Jonny
Jonny
11 years ago

Vad gÀller dhimmi-konceptet sÄ var det ett mycket anvÀndbart system för att kontrollera de erövrade lÀnderna. De arabiska erövrarna utgjorde ju till en början ett litet hÀrskande skikt.

Om jag minns rĂ€tt sĂ„ utgjorde de kristna fortfarande ungefĂ€r hĂ€lften av befolkningen i Egypten vid tiden för det första korstĂ„get…

Victor
Victor
11 years ago

Talkshowet Nordegren pĂ„ SR P1 har kigget lidt pĂ„ SDs voldĂŠgts- og kriminalitets-tal…de holder.

http://www.youtube.com/watch?v=ARTfVmmuQw4&feature=sub

Bjovulf
Bjovulf
11 years ago

Hans Engell i EB om Ralf Pittelkows & Karen Jespersens ny bog Islams Magt.

http://ekstrabladet.dk/nationen/article1396164.ece

Et genhĂžr vĂŠrd: Pittelkow hos Krause pĂ„ TvĂŠrs – 15-04-2009
http://www.dr.dk/P1/Krause/Udsendelser/2009/04/22101205.htm

Kulturkampen fortsĂŠtter
Krause pÄ tvÊrs 22. april 2009 kl. 10:03 pÄ P1

– Det er mere end nogensinde fĂžr befolkningen, der sĂŠtter prĂŠmisserne for, hvad der sker pĂ„ Christiansborg.

Det siger Ralf Pittelkow, der i sin nye bog “Mit liv som dansker” tager et opgĂžr dels med sin egen fortid og isĂŠr med det, han kalder for, de definerende klasser. Den klasse var han som marxist selv en del af i halvfjerdserne.

Limewoody
Limewoody
11 years ago

Sig mig: Ham Bondam, har han lige vĂŠret omkring KĂžbenhavn til gayparade og har lige nĂ„et at udtale sig om et eller andet (vi skulle jo nĂždig glemme ham) han ikke aner noget om, inden han flyver videre pĂ„ skatteborgerne regning….?

Victor
Victor
11 years ago

Jeg fandt lige denne perle pĂ„ youtube….Ă„benbart skal tyrkiske betjente nu hjĂŠlpe med at patruljere gaderne i Tyskland, for at fĂ„ lidt styr pĂ„ deres landsmĂŠnd…..

http://www.youtube.com/watch?v=52darKphkVI

Emeritus
Emeritus
11 years ago

‘…”Finanskrisen gĂžr eliten sĂŠrdeles nervĂžs
.den besĂžger “ubekvemme” internetsider for at fornemme folkestemningen.”…’ Finanskrisen, Ă„h ja. Det hĂŠvdes, at USA om fĂ„ Ă„r er bankerot. Hvad sĂ„ med globaliseringen og i kĂžlvandet pĂ„ den masseindvandringen til det rige Vesten fra fattige omrĂ„der i Afrika og Asien? – Hvordan hĂ„ndterer Vesten mon den udskudte krise pĂ„ det tidspunkt, nĂ„r den rigtige krise slĂ„r igennem med en handel, der er gĂ„et i stĂ„, hyperinflation og arbejdslĂžshedskĂžer? Reserverne er jo allerede brugt pĂ„ at afvĂŠrge en finanskrise. Hvis vi var os selv, ville vi klare det som i trediverne, men nu flyder store, fremmedel… Read more »

Peter Buch
Peter Buch
11 years ago
Reply to  Emeritus

Det er vel tankevirksomheden- og hvad denne udÞvet i handling kunne medfÞre for individer og samfund, der her egentlig er Shakespeares pointe. De fede mÊnd valgt som det fÞrst prÊsenterede objekt i oden er for mig at se her en eminent illustration pÄ problematikken.

Let me have men about me that are fat;
Sleek-headed men, and such as sleep o’ nights.
Yond Cassius has a lean and hungry look;
He thinks too much: such men are dangerous.

William Shakespeare, Julius Caesar
Act I, scene ii

JensH
JensH
11 years ago

Nu vi er ved bog-anmeldelser, sĂ„ var havde Fredrik Stjernefeldt fredag i Information en anmelselse af bogen “The Flight of the Intellectuals” af den amerikanske journalist Paul Berman, (jeg ved ike om den har vĂŠret oppe herinde pĂ„ Snaphanen):

“Paul Berman analyserer vestlige intellektuelles knĂŠfald for islamismen i en fremstilling, der afslĂžrer en rĂŠkke toneangivende vestlige intellektuelle som lige sĂ„ afvisende over for realiteterne, som Sovjets Ă„ndelige hĂ„ndlangere var det under Den Kolde Krig”

http://www.information.dk/242262