25
sep
Seneste opdatering: 25/9-10 kl. 1720
5 kommentarer - Tryk for at kommentere!

En hurtig tanke: Blodbadet her skulle v√¶re optaget i Pakistan, der som nok bekendt betyder ‘de renes land’. Sagt med andre ord, det er hos folk der opfatter sig selv som rene og ikke som syndere at den f√łrste sten kastes.

Der er ingen grund til at se denne video. Jeg har ikke set den, men når nu dokumentationen findes, omend den er fremstillet af barbarerne selv, er det vigtigt at den er tilgængelig. Skulle man finde sig selv i en af de velkendte diskussioner med en modpart der glider udenom i det uendelige med relativiseringer og moralsk ækvivalens, kunne den nok være et probat middel at smække i hovedet på vedkommende (LFPC).

Sveriges n√¶ste ambassad√łr i Mogadishu

-eller skulle det hellere v√¶re i K√łbenhavn, en dejlig ambassade, jeg kender den – Mona Sahlin, har n√łdtvunget m√•ttet finde sig i at partiet insisterer p√• en ekstraordin√¶r kongres. Her aner man hensigt, for hvad kan den ikke finde p√• at beslutte ? Selv messer Sahlin “Jeg sitter kvar” og “jeg er kompetent og erfaren”. Uindvidede vil m√•ske sp√łrge, hvordan en 53-√•rig ufagl√¶rt student som Sahlin kan blive ambassad√łr, men det er en grundl√łs bekymring. Den ufagl√¶rte student Margot Wallstr√∂m er lige blevet rektor for Lunds Universitet fordi hun har “en internationell kompetens som √§r t√§mligen unik inom m√§nskliga r√§ttigheter, milj√∂fr√•gor och h√•llbar utveckling.” Den kommende ambassad√łr har nedsat en “krisegruppe” og lederen af den er iraneren Ardalan Shekarabi, som √¶ldre l√¶sere nok husker, selvom svenske medier regner med at vi har glemt alt om ham. Shekarabi har trods sin unge alder, ligesom Sahlin selv haft et par “time-outs”, men nu er han poppet op igen. Han er et √¶gte barn af Partiet og et oplagt bud p√• den n√¶ste SAP-formand., hvis det alts√• ikke skal v√¶re en kvinde igen….Her er noget af det, vi ikke kan huske om Ardalan Shekarabi:

I december 2004 avslöjade Dagens Nyheter att Shekarabis valkampanj 2003 delvis finansierats med pengar från en intern SSU-fond, avsedd för integrationsprojekt . Shekarabi själv hävdade att han inte känt till varifrån pengarna kom, emedan han enligt Dagens Nyheter var en av de drivande i upplägget. I mars 2005 avslöjades det att Shekarabi på olaglig grund utsetts till ledamot i polisstyrelsen i Uppsala län, trots att han vid tillfället varken var svensk medborgare eller bosatt i länet- ett uppdrag han senare avsade sig, efter att ha flyttat till Nacka. [..]
Under Shekarabis tid som förbundsordförande avslöjades det också att ett omfattande medlemsfusk förekommit under flera decennier inom SSU:s verksamhet. Uppblåsta medlemssiffror ledde till oförtjänt stora bidrag till förbundet, men kan också ha varit en del i interna maktkampen i det att antalet medlemmar ligger till grund för hur många ombud distriktet får skicka till kongressen. Bland annat Stockholmsdistriktet krävde vid detta Shekarabis avgång. Det skulle visa sig att också Shekarabis eget distrikt, Uppsala-distriktet, överdrivit sina medlemssiffror under Shekarabis tid som ordförande där något som dock Shekarabi hävdat att han aldrig känt till.Shekarabis kandidatur till Europaparlamentet var inte okontroversiell. Bland annat kritiserade två doktorander i statsvetenskap Socialdemokraterna i Uppsala i en debattartikel i UNT för att spä på politikerföraktet i Sverige.

Bulgarien producerer en halv million nye EU-borgere i ét hug
svarende til den svenske produktion på ét årti.

Bulgaria has announced plans to hand passports to more than 500,000 non-EU citizens ‚Äď giving them long-term rights to live and work in the UK.Nationality minister Bozhidar Dimitrov says the new citizens ‚Äď currently in the Ukraine and Moldova ‚Äď would be free to come and live in Bulgaria.However, EU border rules mean they could eventually also set up home in other EU countries, including Britain.In the past year alone Bulgaria has issued nearly 80,000 new passports to people who can claim Bulgarian descent, dating back to their grandparents, living in other countries.Bulgaria opens EU doors to allow 500,000 more immigrants to live in Britain

Vilks galore

I disse dage skulle Lars Vilks v√¶re i Norge inviteret af Document.no, om f√• dage rejser han med Lars Hedegaard til USA og Canada, samtidigt undstiller han p√• Kalmar Konstmuseum (tidlige v√¶rker, alts√•), samtidigt stadf√¶ster Hovr√§tten dommen p√• to og tre √•r over de to muslimske wannabe-mordere og pyromaner. DN synes den er h√•rd, men man skal forestille sig at der sov otte mennesker i huset og at de to ikke havde v√¶ret s√• sindssvagt underbegavede og talentl√łse, s√• har man en id√© om deres parathed til at sl√• mennesker ihjel. Det er derfor en meget mild straf.
Oveni det hele har han ogs√• tid til at blive anmeldt for Hets mot Folkgrupp endnu engang af en √•benbart ret nidk√¶r person. Hvem kan det mon v√¶re – Aftonbladets n√¶venyttige apparatchik, Jan Helin ? Man kan nok sp√• Rondellhunden et langt liv. Danske PET kalder nu JP s Muhammedtegninger for “Muhammedsagerne”, fordi der siden 2006 har v√¶ret en st√łrre eller mindre hver syvende m√•ned.

En åklagarkammare har till Justitiekanslern, JK, överlämnat två anmälningar för prövning av om något tryck- eller yttrandefrihetsbrott har begåtts. Enligt anmälningarna, som har gjorts av samma person vid två olika tillfällen, har konstnären Lars Vilks gjort sig skyldig till hets mot folkgrupp genom sin framställning av profeten Muhammed som så kallad rondellhund.

Justitiekanslern, JK, konstaterar att Lars Vilks så som meddelare inte ansvarig för en teckning av honom som publicerats i till exempel en tidning. Med hänsyn till att det är oklart vilka specifika publiceringar av konstnärens rondellhund som avses går det heller inte att avgöra om preskription inträtt.

Oavsett detta har JK tidigare funnit att mediernas publiceringar av Lars Vilks rondellhund inte innefattat något tryck- eller yttrandefrihetsbrott. JK finner inte nu anledning att göra någon annan bedömning i denna fråga.JK inleder därför inte förundersökning, men återlämnar handlingarna i ärendet till Åklagarmyndigheten för de åtgärder som kan bli aktuella där. Lars Vilks hetsanmäld för rondellhund.23 Sep 2010. (Vilks modifikation: Snaphanen)

0 0 vote
Article Rating


Don√©r engangsbeløb?Kan du forpligte dig til fast betaling?

5 Comments
Most Voted
Newest Oldest
Inline Feedbacks
View all comments
Slyrgraff
Slyrgraff
10 years ago

Det er ikke sagtmodige tilh√¶ngere af Fredens Religion der kaster sten. Det g√•r alt for hurtigt!. If√łlge koranen skal det vare en times tid. S√• det er amat√łrer, h√¶nger√łve og skide socialdemokrater der √łver sig!

Nils
Nils
10 years ago

Sahlinskan bliver en dr√łm i held√¶kkende. Ekstra kongres, s√• t√¶nker man, at s√• bliver hun nok v√¶ltet, men det sjove er jo, at Sahlin ikke er valgt af en kongres eller anden form for demokratisk afstemning blandt medlemmerne. Hun er udpeget af et s√¶rligt nedsat udvalg – et ad hoc politbureau for nu at v√¶re “elak”. Et s√•dant system er egnet til at frembringe en svag leder, da hun jo ikke har noget mandat fra medlemmerne – og fordi svaghed kan v√¶re en merit. Magthavere, der styres andetstedsfra, herunder de lidt for h√•rdt sn√łrede med kun en lillesmule magt, f√•r… Read more »

Bjovulf
Bjovulf
10 years ago
Reply to  Nils

Haha, synes ellers Somalia l√łd ganske godt som en passende post til Mona –
s√• kan hun jo foretage personlige studier udi “aktiv kulturberigelse”.

Ja, det er meget underligt at S-medlemmerne og deres delegerede finder
sig i den slags behandling.

Robin Shadowes
Robin Shadowes
10 years ago

S√• h√§r skriver Fria Tider om hycklaren och pladder-humanisten Jan Helin: Det √§r n√§r bloggl√§saren Leif, som bor i ett invandrart√§tt omr√•de, erbjuder Jan Helin att byta bostad med honom som den 43-√•rige chefredakt√∂ren f√∂rklarar varf√∂r han sj√§lv f√∂redrar att inte bo bland invandrare: Hej Leif. Jag bor i ett villaomr√•de [√Ąppelviken i Bromma, Fria Tiders anm√§rkning] som √§r lika homogent som de enklaver du beskriver. Vi h√•lls ihop av att vi jobbar mycket, l√§gger sjuka pengar p√• bilar och resor, har fina tr√§dg√•rdar som vi inte hinner sk√∂ta och kan varenda avsnitt av Solsidan. Det √§r vanligt i hela… Read more »

Drokles
10 years ago

Sammenhængen mellem formummelsen og umenneskeligheden er fantastisk klar.