29
sep
Seneste opdatering: 1/10-10 kl. 0521
17 kommentarer - Tryk for at kommentere!

I morgen den 30 september er det fem år siden Jyllands Posten offentliggjorde 12 tegninger, der resulterede i Muhammed krisen, senere omdøbt til “Muhammedsagerne”, fordi der siden har været en større eller mindre hver 7 måned lige siden:

Op til femårsdagen for Muhammed-tegningerne står danskerne delt i spørgsmålet, om det var rigtigt at trykke dem. Det synes 48 procent.Knapt halvdelen af danskerne bakker i dag op om Morgenavisen Jyllands-Postens trykning af de satiriske Muhammed-tegninger.48 procent af de spurgte har sat kryds ved “ja” på spørgsmålet, om de synes, det var rigtigt af Jyllands-Posten at offentliggøre tegningerne. 38 procent svarer “nej”. Med 54 procent er det især de mandlige vælgere, der bakker op om tegningerne, mens kvinderne er mere lige fordelt med 43 procent for og 42 procent imod..Danskerne uenige om Muhammed-tegninger,Kristeligt Dagblad har valgt ikke at genoptrykke Muhammed-tegningerne.Hastemøde om årsdag for Muhammed-tegninger.Regeringen vil forhindre ny Muhammed-krise.Bent Melchior m.fl.: »Muhammedtegningerne gravede kun grøfter«

Hvad lærte vi så af det efter hyldemeter af bøger, avisartikler og fornyede trusler ? Når man ser på procenterne i undersøgelsen ovenfor, må svaret være: Mange lærte ingenting. Vi lærte at vi ikke kan lide trusler og ballade, at vi ikke kan lide trusler på eksporten, selvom de truende køber forsvindende lidt. PET og bombehundene fik god øvelse, og dem der har bygget Jyllands posten om til et fort, har fået god øvelse. Vi lærte, at vi er svage og splittede og at alt kværner meget langsomt i et demokrati. Vi lærte at udtryk som “videns- og informationssamfund” skal tages med et stort gran af salt, og at der er flere der vil nyde frihedsrettighederne, end der er af dem, der vil løfte en finger for dem. Til de fleste, er det nok at sige “buh” og true, så vil de revurdere frihedsrettigheder det har taget 20 generationer at opnå. Vi lærte, at vi ikke kender vores egen værdi, og at vi mangler stolhed i en sådan grad, at der er mange der vil føre dialog med en pistol for panden, jo bedre uddannnede, desto villigere. Og vi lærte, at vi stadig ved alt for lidt om den islam, der er påtvunget os af politikere, der vidste om muligt endnu mindre. Et for lille mindretal lærte, at man ikke kan appease islam. Det mindretal vil vokse under stor smerte i de kommende årtier. For mit eget vedkommende, har jeg fået rutine i at omgås dødstruede folk, øresnegle og bombehunde, som var jeg født med den evne. Flemming Rose siger i dag:

Alle argumenter om Muhammed-tegningerne er kendte. Derfor vil jeg ikke længere debattere dem,« siger Jyllands-Postens kulturredaktør Flemming Rose, der i dag udgiver bogen »Tavshedens Tyranni«. Unge muslimer ser fortsat sagen som vendt mod dem.

Det er der noget om. Folk der vil lave om på sædvane her i landet, bør fortælles at de er gået forkert og anvises et land, de bedre kan være tilfredse med. Vi skal ikke tillempes 1400 tallet. 1400 talisterne skal derimod modernisere sig eller forsvinde. Griber nogen til vold eller trusler, skal de mødes med maksimal modstand. Vi kan begynde med at gøre Westergaards somaliske terrorist opmærksom på det til januar. Jo mere dialog, desto værre. Det burde nogen have fortalt Lene Espersen idag. Når der er enighed om det, har vi lært noget. (Fotos fra Islamofobikonfenrencen i Bella Centret maj 2006, hvor danske “intellektuelle” – Tøger Seidenfaden, Jørgen Bæk Simonsen, Rune Engelbreth, Kamal Qureshi, Omar Marzouk, salfisten Abu Laban mødtes med 1200 muslimer (islamister, efter behag) fra hele verden for at skamme Danmark ud på et møde, der var arrangeret af og blev udsendt på sattelitkanalen Islam Channel. De ville gøre det samme igen om et år undtagen Abu Laban, der er død, men så kan den evige Bent Melchior komme i stedet.)

Muhammedtegningerne fem år efter

Der var politifolk i auditoriet, da Syddansk Universitet holdt konference om Muhammedtegningerne. Og der var en repræsentant fra udenrigsministeriet, der helt objektivt kunne fortælle, at Geert Wilders er ”xenofob”. Men først og fremmest var der unge tilhørere, der krævede respekt for islam og ikke mente, Westergaard var truet.Politibevogtning og respekt for islam Rachel Adelberg Johansen Video: Franz Füchsel En tegner ser tilbage.

Venstrefløjens æstetiske kvalme

Vänsterpartiet vill inte ha Sverigedemokraterna som kansligrannar, och anger arbetsmiljöskäl för att slippa de oönskade kollegorna.Vissa i vår personal tycker att det känns obehagligt att dela kopiator med Sverigedemokraterna, säger Uje Brandelius på Vänsterpartiets pressjour till Neo.Enligt uppgifter har även Miljöpartiet bett att få slippa Sverigedemokraterna som grannar, av samma skäl. Neo har sökt företrädare för Miljöpartiet, men av dem vi fått tag i kan ingen vare sig bekräfta eller dementera uppgiften.Vill slippa SD – av arbetsmiljöskäl

“Vi är lågt stående människor”

Endnu et offer for multikulturen: Liza Marklund havde for nogle år siden den udsøgte frækhed at påstå, at kriminalromaner er så populære i Sverige, fordi landet er så trygt. Det klinger falsk skrevet fra en millionærghetto på Solkysten. Vi plejer ikke at blogge kriminalsager,  derfor kan de der ikke selv læser svenske aviser godt undervurdere klimaet i Sverige. Når man har læst svenske aviser i årtier og set hvad der er sket på gadeplan, så ved man, at Marklund er fuld af selvbekvem løgn. Når man ser det seneste mord på en ung svensk pige fra Gøteborg forleden, – en pige fra landet, der ikke vidste at kvinder ikke kan gå alene på gaden på Hisingen om natten – og ser på reaktionerne i lokasamfundet, så ved man at mange med god grund ikke føler nogen tryghed længere. Den vrede og sorg der ophobes i disse år, er livsfarlig for landet, og Sverige har stadig bare politikere, der kun har lamme floskler som svar på den linde strøm af tragedier, de øser ud over deres landsmænd. Man siger, at dette afskyelige sammenrend af en overklasse er bange for sin egen befolkning. De akkumulerer i al fald mere og mere god grund til at være angste, og det står da heller ikke skrevet nogen steder, at det næste politiske mord i Sverige skal gå ud over en sverigedemokrat. I mellemtiden siver den uerstattelige tillid ud af landet, som livet på en af de mange unge døde. Den anholdte “mår dårligt” og Jan Guillou har haft indbrud i sin vinkælder. Sverige har ikke stunder, de døde er ubekvemme vidner, Sverige haster videre. (Vi kender den mistænkte og anholdtes identitet, men vi lader DNA prøverne komme først.) (foto: Den myrdede 27 årige Elin.) Fra svensk debatforum, sammendrag fra idag kl 14.

En 22-årig gift man är gripen och misstänkt för mordet på Elin Krantz. Efter att ha fångats på bild av spårvagnens övervakningskamera så greps han på tisdagseftermiddagen efter att civila spanare känt igen honom på Göteborgs centralstation. Den gripna mannen har erkänt att det var han som gick med Elin och hennes vän från torget mot spårvagnen. Han har också erkänt att det var han som var med på bild på spårvagnen.GP skriver också att: “Den anhållne mannen är bosatt i närheten av platsen där Elin Krantz hittades. Han är sedan tidigare inte dömd för brott.””Möjligen har Elin Krantz i den tidiga söndagsmorgonen somnat på vagnen, åkt förbi sin hållplats Gropegårdsgatan och vaknat åtta hållplatser längre ut på linjen, strax före Temperaturgatan där hon gått av.”

Göteborgs tingsrätt, mål B 14240-10. Hans (GM1) ombud är advokat Claes Östlund. Claes hade vid middagstid ännu inte träffat sin klient.”Snäll och trevlig.Så beskriver grannarna den mordmisstänkte 22-åringen.Han brukar vara ute och leka med sina barn på gården, säger en av dem.””Vid 13-tiden bar två kriminaltekniker ut ett tiotal papperskassar med föremål från 22-åringensGP. Här finns en delvis censurerad bild på den gripna.

Det har hänt så mycket den sista tiden, vi känner oss inte trygga. Vi önskar att vi kunde flytta härifrån, men det är svårt, säger hon.Jag är rädd när jag går till skolan, säger hennes tolvåriga dotter Jasmina Hrustic.De är långt ifrån ensamma.
– Jag vågar inte promenera här längre. Jag vill inte att min dotter ska växa upp här, säger Shabman Afari, 35.
Katarina Lindberg, 48, bor i området och har två tonårsdöttrar.De har skaffat sig överfallsspray, trygghetslarm, gått en kurs i självförsvar och vågar ändå inte gå ut ensamma på kvällarna.Jag blir så arg och ledsen. Vi lever i ett fängelse, säger hon.

Många känner en hopplöshet. Grannarna Rebecka Blom, 28, och Lotta Flink, 33, tycker att det är de senaste två åren som kriminaliteten har ökat i områdetMin 12-åriga dotter blev nedslagen här för två år sedan, säger Lotta.De har inte mycket hopp för framtiden.Det är för sent, jag tror inte att det kommer att ändras. Vi känner oss inte trygga här längre och vill flytta härifrån, säger Rebecka. Men vi är lågt stående människor och har inget val utan måste bo kvar, fyller Lotta i.Efter mordet på Elin: “Vi vågar inte gå ut”, Övervakningsfilmen: Han följde efter Elin – Se også Den som liker krim kan i dag lese svenske aviser, så får man tema til bøker. Avisenes dekning av kriminaliteten er i seg selv en del av storyen.

0 0 votes
Article Rating


Donér engangsbeløb?Kan du forpligte dig til fast betaling?

Subscribe
Notify of
guest

17 Comments
Most Voted
Newest Oldest
Inline Feedbacks
View all comments
trackback

[…] har været påfaldende tavse, her i landet er det kun Ekstra Bladet og Snaphanen (scroll lidt ned på siden), der har beskrevet sagen. Svenske Expressen har denne historie med […]

Vivi Andersen
Vivi Andersen
13 years ago

Jep, Victor ! Og Allah er muslimernes værste fjende : se på “hans” lande hvor befolkningerne for de manges vedkommende har det elendigt, er fattige og uvidende og hvor alt for meget kører på pumperne. Uden de enorme summer i euro og dollars som Europa og USA sender til disse lande hvert eneste år – og har gjort i mange år- stod det endnu værre til. Palaraberne og deres Gaza og Vestbredden er glimrende eksempler på dette : uden de vantros kolossale, årlige tilskud var de rent ud sagt helt på rø..n ! De ledende Palarabere har virkelig deres på… Read more »

Victor
Victor
13 years ago

Hvad har jeg lært? Hvis Allah findes, er han da vist ikke muslim!

Tænk bare på, hvordan det er gået med imamerne fra dengang – de er døde, fyrede, fryser deres endeballer i laser på indlandsisen eller sidder og skummer i Libanon med en….nå, det må jeg nok ikke sige.

Og så ser det ud som om, et af vores broderfolk er ved at genoplive gode gamle dyder…det her kampråb kan jeg li:

http://www.dagbladet.no/2010/09/28/nyheter/forsvaret/innenriks/13590682/

Bjovulf
Bjovulf
13 years ago

Ja, jeg har også længe undret mig over ham den tvetungede Eyvind Vesselbo – hvad er meningen? Det hænger jo slet ikke sammen, mand ?! ( via Uriasposten ) http://jp.dk/opinion/breve/article2196511.ece Hr. Vesselbo Jekyll – og mr. Vesselbo Hyde Michael Pihl, formand, Dansk Folkeparti, Sorø Hauchsvej 14, Sorø Offentliggjort 28.09.10 kl. 03:01 15/9 gav Venstremanden Eyvind Vesselbo ved et debatmøde i Sorø mellem Dansk Folkeparti og Venstre udtryk for sin bekymring over en samfundsødelæggende udvikling, hvor muslimske parallelsamfund vokser, og hvor indvandrermiljøer i stigende grad misbruger opholdstilladelser, Malmø-modellen og såkaldte pendlerægteskaber til at omgå en demokratisk vedtaget stram udlændingepolitik, som flertallet… Read more »

falkeøje
falkeøje
13 years ago

Vi har hørt en masse om muslimernes sårede følelser, fordi en række Muhamed tegninger blev offentliggjort.
Det udløste en række hysteriske scener, hvor Dannebrog blev brændt af og flaget blev brugt som gulvtæppe på et fortov.
Disse krænkelser har man til gengæld ikke hørt nævnt meget i pressen.
I mine øjne er de langt værre end selve Muhamed tegningerne.
Politikerne gjorde sig selv uduelige, fordi de ikke reagerede kraftigt imod det.

falkeøje

morlille
morlille
13 years ago

Ole Burde
Jeg ser ikke noget galt i udtalelsen “ikke er et eneste liv værd”. . Rose mener vel, at der er tale om alm. traditionelle karikaturtegninger, som de kendes i Vesten i hundreder år, og blandt civiliserede mennesker, slår man ikke ihjel og vandalerer pga tegninger. Det er islamisterne, der mener at tegninger er at regne i liv og døde. Det er dem, der myrder pga tegninger. Jo. Rose ER lækker!

Ole Burde
Ole Burde
13 years ago

Morlille
Desvaerre ved jeg HELT hvor “laekker” Flemming Rose er , selv om han selvfoelgelig er et par lysaar bedre end Seidenfaden .
Han har lige udtalt at tegningerne ” ikke er et eneste liv vaerd” , hvilket naermest maa forstaaes som dhimmiernes troserklaering…

morlille
morlille
13 years ago

Hvad lærte vi så af det? Jeg lærte, at Flemming Rose er lækker. Lækker er derimod ikke kontekst-Simonsen, satanist-Engelbræk, Kamel Oliiver Qureshi, den ikke-komiske komiker Omar og voldsopildneren Laban IKKE! Slet, slet ikke, tværtimod!

Casper | Borgerlig bums

Jan Guillou har selv skrevet en roman om en bande som begår indbrud i velhavende menneskers vinkældre: http://sv.wikipedia.org/wiki/Tjuvarnas_marknad

Anonymous
Anonymous
13 years ago

Da jeg boede på Lidingö, var der uendelig fredeligt, masser af skønne gamle huse i romantiske haver, en lille Ica købmand, som sagde, at alle danska flickor spørger efter “allehånde”, og hva´ er det? Jeg forklarede, at jeg ikke anede det, men at det er et krydderi, der skal i den leverpostej, som vi var nødt til at bage selv. Det var i en periode, hvor et kendt svensk reklameslogan lød: “Kogt brød er godt brød”. Det resulterede i, at jeg blev både rugbrøds- og allehånde importør. Lidingö var også stille glid ad oplyste skiløjper og skøjteaftener under månen og… Read more »

Mette
Mette
13 years ago

Da jeg boede på Lidingö, var der uendelig fredeligt, masser af skønne gamle huse i romantiske haver, en lille Ica købmand, som sagde, at alle danska flickor spørger efter “allehånde”, og hva´ er det? Jeg forklarede, at jeg ikke anede det, men at det er et krydderi, der skal i den leverpostej, som vi var nødt til at bage selv. Det var i en periode, hvor et kendt svensk reklameslogan lød: “Kogt brød er godt brød”. Det resulterede i, at jeg blev både rugbrøds- og allehånde importør. Lidingö var også stille glid ad oplyste skiløjper og skøjteaftener under månen og… Read more »

Anonymous
Anonymous
13 years ago

“at de befinder sig i et moderne, liberalt demokrati, hvor enhver må finde sig i hån, spot og latterliggørelse”, skrev Rachel Adelberg Johansen.

Men der ophøjer hun jo den ene sides holdninger til “lov” og undlader at nævne, at selv når vi ser bort fra de mange muslimer, der åbenbart var til stede i salen, har der fra starten hersket vild uenighed blandt etniske danske netop om det udsagn, og vi bliver næppe nogensinde enige om det. I sidste ende vil der altid være tale om en personlig afvejning.

Morten - - -
Morten - - -
13 years ago
Reply to  Anonymous

Ja, netop, “Anonymous”. Det er kun os her, der tilsyneladende tror, at vi fortsat lever i et “et moderne, liberalt demokrati, hvor enhver må finde sig i hån, spot og latterliggørelse”.

Det er, som du siger, ingen lov. Hvis ingen andre mener det – så er det en illusion, det er så sandt som du dér siger det.

– – –

Bjovulf
Bjovulf
13 years ago

Kasper Støvring: Folkestyre frem for domstolsstyre http://blogs.jp.dk/borgerligtvagtskifte/2010/09/29/folkestyre-frem-for-domstolsstyre/ … I stedet fremturer Lauritzen med at hobe en masse indenlandske eksempler op, der skulle vise, at domstolene ikke politiserer. Han bekræfter min oprindelige antagelse, at juridiske eksperter hyppigt befinder sig i et lukket, elitært univers, hvor man sjældent har blik for samfundshelheden. F.eks. at sikre sammenhængskraften og på demokratisk vis vedligeholde smidige tillidskulturer. [!!!] Følgelig går han overhovedet ikke ind på mine mange kritikpunkter som at EU-retten giver fremmede landes lovgivning retsvirkning i Danmark (”injurieturisme”), og at EU underminerer ytringsfriheden i kraft af den såkaldte rammeafgørelse. Dertil kommer forbuddet mod religiøse symboler,… Read more »

Morten - - -
Morten - - -
13 years ago

Rachel Adelberg Johansen skriver:

Det overordnede indtryk man fik af debatten var, at en betydelig del af tilhørerne slet ikke har forstået, at de befinder sig i et moderne, liberalt demokrati, hvor enhver må finde sig i hån, spot og latterliggørelse

Hvis Rachels referat fra Syddansk Universitet gengiver stemningen, så er det desværre omvendt.

Så er det desværre os, der ikke har forstået, at vi ikke længere befinder os i “et moderne, liberalt demokrati, hvor enhver må finde sig i hån, spot og latterliggørelse”.

– – –

Ole Burde
Ole Burde
13 years ago

Det vigtigste vi har laert er at der ikke eksistere nogen “moderate muslimer” , forstaaet paa den maade at de AEGTE muslimer i enhver folelsesladet krise vil vaere istand til at komandere et overvaeldende flertal af de dagligdags-moderate muslimer til at slutte op om deres anti-vestlige korstaag . En anden maade at sige det paa er , at der hos de tilsyneladende moderate eksisterer en slags alternativt adfaerdsmoenster , som jihadisterene er istand til at aktivere ved brug af de rigtige “kodeord” . Det var et fantastisk held at dette blev skaaret SAA tydeligt ud i pap for enhver intilligent… Read more »

Maria Due
Maria Due
13 years ago

Ang. konferencen på Syddansk universitet henviser jeg til lektor Helle Lykke Nielsens glimrende kronik fra den 24. ds. “Opskriften på Jihad”, der efterlader et noget andet indtryk end Rachel Adelberg Johansens referat. “Islam er med andre ord ikke kun i krig med de ni, men med »hele det vestlige system«. Og i den kamp er både »mord, bomber og ildspåsættelse alle legitime former for hævn mod et system, som begår helligbrøde mod islam i frihedens navn.« Og hvad kan vi så lære af det? Jo, for det første må vi erkende, at jihadisterne på bedste kommunikationsstrategiske facon har forstået at… Read more »

17
0
Would love your thoughts, please comment.x
()
x