13
nov
Seneste opdatering: 14/11-10 kl. 1412
4 kommentarer - Tryk for at kommentere!

Den vestlige verden er stadig lammet af selvpålagt fortielse af hvad det helt præcist er den er oppe imod i forhold til ‘terror’ og ‘al-Qaeda’, og så længe det er tabu at nævne problemet ved navn kan generalen kun få ret i sin pessimisme. Men lidt har også ret, og man kan nok roligt gå ud fra at der bag kulisserne er en del flere boller på suppen. Nu kan han altså tale om en “pernicious ideology” med lighedspunkter med nazismen og kommunismen, så tampen begynder at brænde. Man må så i lyset af at den pessimisme der længe har været en selvfølge i blogverdenen nu er blevet mainstream spørge: Kan selv den beskedne målsætning om “containment” overhovedet blive en mulighed uden 1) at nævne problemet ved navn – i-s-l-a-m, ikke ‘islamisme’ eller ‘radical Islam’, og dennes historie, teologi, og personen Muhammeds liv og gerninger, 2) at udtræde af internationale konventioner og at tilpasse juraen virkelighedens verden, og 3) at begynde at begrænse muslimsk indvandring og at begrænse denne ideologis udfoldelsesmuligheder i vore lande?

Selvfølgelig kan den ikke det, så hvad general Richards her siger har først og fremmest adresse til politikere og opinion i Storbritannien og det øvrige Europa. Her sidder aben solidt plantet en ukendt tid endnu (LFPC).

The new head of Britain’s armed forces, Gen Sir David Richards, has warned that the West cannot defeat al-Qaeda and militant Islam.

He said defeating Islamist militancy was “unnecessary and would never be achieved”. However, he argued that it could be “contained” to allow Britons to lead secure lives.

The general […] said the West’s war against what he described as a “pernicious ideology” had parallels with the fight against Nazi Germany in the Second World War. […] Britain’s top soldier says al-Qaeda cannot be beaten

Update: Man kan læse visse tendenser ud fra avisernes kommentarfunktioner. Er kommentarfunktionen slået fra betyder det at emnet er så stærkt følelsesladet at det anses for vanskeligt at moderere kommentarerne. Denne historie har i skrivende stund sølle 33 kommentarer hos the Mail. Sammenhold dette med denne avis’ nylancerede kampagne mod at lade Storbritannien overgå til europæisk tid. En kampagne der anslår historiske strenge – på en lidt komisk Basil Fawlty’sk måde:  Don’t let them force you to live your life on Berlin Time: Join the Mail on Sunday’s British Time campaign. Her er der lige nu 366 kommentarer. Det ligger snublende nært at se dette som en bekræftelse af at aktuelle, alvorlige trusler mod nationen skubbes væk i bevidstheden, fordi de i modsætning til det mere symbolske vil kræve “blood, toil, tears and sweat“.

Melanie Phillips hos Michael Coren
fredag den 12 november 2010med tak til Kitman. Phillips seneste bog, kan læses online på Google Books:

The World Turned Upside Down: The Global Battle Over God, Truth, and Power , 459 sider

0 0 vote
Article Rating


Donér engangsbeløb?Kan du forpligte dig til fast betaling?

4 Comments
Most Voted
Newest Oldest
Inline Feedbacks
View all comments
trackback

[…] den internationale politisk ukorrekte scene kan fremhæves Melanie Phillips, som under et interview hos Michael Coren, hvor hun forklarer hvilke bizarre anklager om bl.a. racisme, fascisme og alskens fobier, som hun […]

EH
EH
10 years ago

Det ville være ganske interessant at få at vide hvordan han vil sikre britterne (og os andre for den sags skyld) et trygt liv. Hvis verden ikke kan nedkæmpe al-Qaeda and militant Islam bliver der ikke nogen tryghed. Iran er allerede i hænderne på militante muslimer og nu venter vi kun på at Pakistan falder. HVA så???

falkeøje
falkeøje
10 years ago

De, der husker Koreakrigen, husker også, at når kommunisterne var trængte, så
trak de sig nordpå bag den 38 breddegrad, der var de i sikkerhed.
Det samme gør sig gældende i Afghanistan.
Der søger muslimerne bare ind bag de pakistanske grænser og kommer til
hægterne igen.
Pakistan bør inddrages direkte i krigen.

falkeøje

Victor
Victor
10 years ago
Reply to  falkeøje

Falkeøje – det er da vist en lemfældig omgang med historien. Yalu-floden ligger faktisk ret langt nord for den 38. breddegrad….

“Pakistan bør inddrages direkte i krigen” – hvordan?…Mere end hvad der allerede sker?