27
dec
Seneste opdatering: 27/12-10 kl. 2358
21 kommentarer - Tryk for at kommentere!

I protest mot publisering av Muhammed-tegningene angrep mobben i Damaskus flere ambassader i 2006. Det skjedde med regimets velsignelse, skriver norske Aftenposten idag, der er kommet i besiddelse af et dokument, som den amerikanske ambassade i byen sendte hjem. Det er selvfølgelig interessant at kende de nærmere detaljer bagved, men nogen nyhed er det ikke, forhĂĄbentlig heller ikke for de danske politikere, der nu vil indkalde den syriske ambassadør fra Sverige. »Det er dybt chokerende, at et land, vi har diplomatiske forbindelser med, angiveligt har stĂĄet bag angreb pĂĄ vores ambassade, og det er noget, vi skal følge op pĂĄ med det samme«, siger Venstres udenrigspolitiske ordfører, Michael Aastrup Jensen Det er da forhĂĄbenlig løgn og skuespil, eller bliver vi “dybt chokerede”, men man kan ikke vide det, for han er som sĂĄ mange andre kometer i Folketinget ret grøn.
– Skulle de træffe ambassadøren, kan de i det mindste takke ham for denne lektie i islam og demokrati: “Den sunnimuslimske leder sagde ifølge telegrammet, at Syriens regering med optøjerne ville sige til Vesten: “Det her er, hvad I fĂĄr, hvis vi tillader ægte demokrati og tillader islamister at regere”.
– Findes der endnu naivister hvad Muhammedkrisen angĂĄr, burde de se sig i spejlet og i det mindste overfor sig selv indrømme, at de gjorde sig grundigt til grin og nyttige idioter, ved at tage den for pĂĄlydende. At Danmark var en helt tilfældig brik i det overpolitiserede, gennemkorrupte Mellemøstens interne magtkampe, og at dette dybest set kun var blevet muligt gennem masseindvandringen af islam til Europa. Blandt idioterne parkerede Tøger Seidenfaden sin avis i historieskrivningen om 2006, og dĂ©r stĂĄr vi sĂĄ nu, – indtil vi næste gang skal være en brik i deres interne magtkampe.

Vi gengav dengang fotos og tekst fra et svensk øjenvidne pĂĄ stedet – man ser tydeligt “kravallpolisen”, det stĂĄr og kigger passivt pĂĄ bĂĄlet. Der mĂĄ nødvendigvis være samtidige danske og norske ambassadekilder med lignende iagttagelser. Lad os gætte pĂĄ, at vores politikere villle dæmpe krisen, ved at lade som om de ikke vidste, hvad de vidste, nemlig at de pĂĄ papiret stod med et officielt syrisk angreb pĂĄ Danmark og Norge, men at de kalkulerede med, at de ædle vilde ikke mente det sĂĄ bogstaveligt eller at noget var gĂĄet i koks for dem. Begge dele synes da ogsĂĄ at være tilfældet, nĂĄr man læser Aftenposten eller Wiki-leaks. Skulle vi sĂĄ ikke bare springe det politiske, post-festum skuespil for galleriet over, der nu følger ? Hvor mange penge er det værd, at opføre børneteater-forestillinger for Politiken-segmentet, eller for at diplomater skal kunne se hinanden i øjnene ved cocktail-parties ?

Det första vi lade märke till pĂĄ vĂĄr gata i Damaskus (delad med bland annat ett sprĂĄkinstitut i arabiska för utlänningar, en flickskola, en berömd moskĂ©, tyske ambassadörens residens, Indonesiska ambassaden och… Norska ambassaden) var att det var mer poliser än vanligt. Rätt sĂĄ mycket poliser, faktiskt…. Sedan kom kravallpolisen. PĂĄ min frĂĄga om det var nĂĄgot problem, fick jag ett leende frĂĄn en polisöverordnad; “No, madam, no problem!” Vad gjorde jag? Gick in pĂĄ Aftonbladets, BBCs och CNNs hemsidor. Fick reda pĂĄ att demostranter satt eld pĂĄ danska ambassaden inne i stan (svenska ambassaden lĂĄg i samma byggnad). Hmm. Kanske dags att packa en väska och se till att passen ligger redo. Vita lögner för barnen. “Mamma, är du rädd?” “Nej…”
“Demonstranter” dyker upp, tänder pĂĄ norska ambassaden och kravallpolisen stĂĄr i jämnhöjd med vĂĄr port och bara tittar pĂĄ.
Vi började fundera. Hur kommer det sig att demonstranterna finns på vår gata så kort tid efter det att de har fjuttat på danska ambassaden, fem kilometer bort. Har de promenerat? Tagit en taxi? Knappast. Senare visade det sig att de var ditkörda på lastbilsflak. Faktum var att polis och brandkår var på plats vid norska ambassaden innan demonstranterna hade kommit dit. Ytterst välplanerat alltså. Med regimens goda minne, givetvis. Inte ett skott avlossades. Inget gjordes för att hindra demonstranterna tända på. Arga unga muslimska män och yrkesdemonstranterSvenska Dagbladet citerede øjenvidnet i juni 2007.

»Europa behandler indvandrere som fjender«

For EU’s Menneskerettighedskommisær, [svenskeren] Thomas Hammarberg, hænger højredrejningen og den økonomiske krise tæt sammen. “Angela Merkel giver medvind til en anti-indvandrer stemning”.

EuroparĂĄdets menneskerettighedskommisær, Thomas Hammarberg, beskyldte Forbundsregeringen for at integrationsdebatten i Tyskland pisker en stemning op imod indvandrere. Han var dybt chokeret over forbundskansler Angela Merkels (CDU) erklæring, “at den multi-kulturelle idĂ© er slĂĄet fuldstændig fejl. “Hvis vi ikke fastholder denne idĂ©, betyder det en dramatisk kovending for de europæiske værdier,” sagde Hammarberg i en samtale med EDP.*

Hammarberg kritiserede, at Merkel ikke forsvarer det multikulturelle samfund. I stedet vil indvandrerne blive pålagt betingelser og undertrykkelse. Kommissæren pegede på, at det var en stor fejltagelse at kræve af indvandrere, at de straks skal lære det nye sprog og tilpasse sig til nationalstaternes særpræg. Dette krav var unødvendigt.

“Folk der føler sig ikke velkomne, isolerer sig,” sagde Hammarberg. Dette indebærer risici for bĂĄde stater og mindretal. “Vi har skabt en atmosfære i Europa, i hvilken indvandrere behandles som fjender,” sagde Hammarberg. Valgresultater i Sverige, Danmark, Ungarn og Holland viser, at højreorienterede, populistiske bevægelser fĂĄr medvind. Anti-Roma- og anti-islamiske udtalelser er øget markant i ĂĄr.

For Hammarberg hænger højredrejningen i Europa direkte sammen med den økonomiske krise. “Hvis den økonomiske krise ikke bliver løst eller euroen bryder sammen, frygter han at fremmedhadet vil tage til,” Udover den økonomiske krise gennemlever Europa en politisk krise. Behandlingen af indvandrere er blevet en af de største udfordringer. “Det aldrende kontinent glemmer, at det har brug for immigranter til at opretholde velstanden i Europa,” sagde Hammarberg.

Die Welt, 26.12.2010: “Europa behandelt Migranten wie Feinde.” (Snaphanens oversættelse) (*EDP Gespräch – der er flere muligheder, det kan være Evangelisher Pressedienst, men tysk er jo kendt for sine forkortelser.)

Koptisk kirke lukket efter trusler …. i Sverige

The Coptic Christian church in Agnesberg (Gothenburg) was closed down after receiving an internet threat. The threat was vague, but the Swedish security service was called in .

There are about 400 Coptic families in Sweden, most living in the Stockholm area. The community in Gothenburg has about 200 members.

On Christmas Eve the community’s pastor, Father Shenouda, was visited by four police officers who said that there were calls on the internet for what the police called ‘activities’ against certain Christian churches in Europe. […] Gothenburg: Coptic Church closed down due to internet threats

Irak trygler Sverige: Vi kan ikke beskytte hjemsendte kristne

In a secret meeting in Stockholm by an Iraqi delegation with members of the Swedish government, the Iraqi delegation called on Sweden to stop deporting to Iraq refugees whose applications were rejected for asylum. “We cannot receive Iraqi refugees deported forcibly from Sweden because we cannot protect them and their lives will be at risk if they are returned to Iraq,” said an Iraqi diplomat […] We Cannot Protect Assyrians and Other Minorities: Iraqi Official

0 0 vote
Article Rating


DonĂ©r engangsbeløb?Kan du forpligte dig til fast betaling?

21 Comments
Most Voted
Newest Oldest
Inline Feedbacks
View all comments
Mette
Mette
10 years ago

Ikke Hillerød men Frederiksborg slot.

Mette
Mette
10 years ago

Det er selvfølgelig politisk hykleri, nĂĄr Venstres udenrigspolitiske ordfører Michael Aastrup Jensen lader, som om han er chokeret over den syriske regerings aktive medvirken til ambassadebranden i 2006. Aastrup Jensen er ganske vist ung, men har været politiker siden 1997. Vi fĂĄr nu se, hvad regeringen vil bruge de mere fyldige oplysninger fra WikiLeak til. Oplysningerne om den syriske regerings dobbeltspil er heller ikke nye for Aftenposten. Jeg var selv særdeles aktiv pĂĄ Aftenpostens debatforum, da ambassaden brændte, og en stor del af min dag gik med at referere fra de bedste kilder jeg kunne opstøve og at oplyse om,… Read more »

Jonny
Jonny
10 years ago

Thomas Hammarberg har ända sedan ungdomen aktivt kämpat mot de europeiska ursprungsbefolkningarnas intressen.

Thomas Hammarberg och Olle Wästberg var i ett gemensamt inlägg [artikel i Expressen den 4 augusti 1967] inne på samma fatalism, där de blev först med att använda begreppet ”mångkultur”:
‘Under alla omständigheter – och i synnerhet i en större europeisk gemenskap – kommer vi i framtiden ha en relativt omfattande invandring. Det bör ses som nĂĄgonting positivt: den kan berika det svenska samhällslivet, förvandla Sverige till ett mĂĄngkultursamhälle.‘”
h t t p://vitboken.wordpress.com/10/9c-omsvangning-till-mangkultur/
h t t p://www.svenskaakademien.se/web/Per_Wastberg.aspx?UsePrintableVersion=true

K
K
10 years ago

Thomas Hammarberg, ĂĄrets kurdvän 2008 och en del av Palmenomenklaturans kvardröjande gift…

Victor
Victor
10 years ago

Sarrazin brugte julen på at gøre status over debatten om hans bog. Blandt dem, der får tærsk, er frau Merkel..

http://www.faz.net/s/RubCF3AEB154CE64960822FA5429A182360/Doc~E284A6AAD8F2741ACA8B0152EC9E45C59~ATpl~Ecommon~Scontent.html

Ortogonalen
Ortogonalen
10 years ago
Reply to  Victor

Han er skøn Sarrazin, når han distribuerer mavepustere. Her er en til den nye Bundespræsident:

“Den skarpsindige / forudseende Goethe spillede æstetisk og ironisk med islam, men om den totalitære trussel fra denne religion forstod han for 200 ĂĄr siden mere end vores Bundespræsidents taleskriver gør i dag. Hvor ville det være dejligt, hvis vores politiske ledere ikke bare rĂĄdede over halvdannelse hos deres taleskrivere, men ogsĂĄ havde egen personlige dannelse til disposition!

LarsS
LarsS
10 years ago

Det multi-kulturelle Europa er en teoretisk utopi. Utopien er blevet til et politisk monster af korrekthedens tyranni og er ved at gøre en hel befolkning magtesløs. Edmund Burke skrev (i bogen ”Tanker om de franske revolution” fra 1790): ”En tilfældig generation har ikke ret til at bortkaste et etableret system – den har derefter ikke noget kompas at styre efter”. Thomas Hammerberg og resten af den Europas politiske elite er ved at bortkaste den lykkelige skæbne som vores forfædre, trods et hav af krige og menneskelige lidelser, har kæmpet for i to tusind ĂĄr skulle blive vores og vores efterkommeres… Read more »

Arvid Falk
Arvid Falk
10 years ago

Thomas Hammarberg har ordet: “Vi mĂĄste främja idĂ©n att det är en tillgĂĄng att ha en romsk kultur i samhället. Vi mĂĄste ta till oss dess värderingar pĂĄ alla omrĂĄden, inte bara inom musiken, Jag tycker till exempel att romer är mycket bättre pĂĄ att hantera konflikter mellan människor än majoritetssamhället” Romer är altsĂĄ “mycket bättre pĂĄ att hantera konflikter mellan människor”, enl Hammarberg… Som Gunnar Biering pĂĄpekar, sĂĄ är Hammarbergs & co uppfattningar “ikke baseret pĂĄ iagttagelse af det virkelige liv” utan de framför “fantastiske ideer om, hvordan verden burde se ud”. —– Det här kunde under flera ĂĄr… Read more »

Gunnar Biering
10 years ago

Thomas Hammerberg er af samme skuffe som de typer, der lejlighedsvis dukker op her i kommentarsporet under navne som “BigDaddy” eller “Christina”. Deres synspunkter er ikke, som vores, baseret pĂĄ iagttagelse af det virkelige liv, men baseret pĂĄ utopi, i værste Rosseau-Marx-tradition. De er akademiske, elitære, teoretiske, med fantastiske ideer om, hvordan verden burde se ud. Vi folkelige typer tager bestik af, hvordan verden rent faktisk ser ud, og hvad der realistisk kan gøres ved det. Typisk nok har Hammerberg næppe haft noget, man kan kalde et normalt liv. Hans egen beskrivelse: ” Prior to his appointment, he spent several… Read more »

PK
PK
10 years ago
Reply to  Gunnar Biering

Gunnar Biering; det vil altsĂĄ sige at Hammarberg aldrig nogensinde har arbejdet.
En bekendt med godt kendskab til menneskerettigheds-industrien fortalte mig for nogle ĂĄr siden,
at disse menneskers liv er pĂĄ 1.kl. nĂĄr de rejser og bor..
Ja , det undrede mig ikke .
Naturligvis skal de jo kompenseres for det store offer de giver menneskeheden..
SUK…

JensH
JensH
10 years ago

@EH ” I bund og grund vil EU med tiden vist ikke have meget at lade Hviderusland høre. Det eneste vi mangler er at politiet rykker ud pĂĄ gaden i stort tal mod politiske modstandere af regimet” Det er skam sket. Og sĂĄ ovenikøbet i EU-‘hovedstaden’ Bryssel. Da et par hundrede demonatranter fra forskellige Europæiske lande for et par ĂĄr siden troede de i Bryssel kunne demonstrere mod islamiseringen af Europa slog Bryssel-politiet endog særdeles hĂĄrdt ned pĂĄ dem. SĂĄ selv et par hundrede demonstranter anses altsĂĄ som en trussel mod det ‘store projekt’. EU’s hĂĄndlander i Bryssel, Borgmester Thielemanns… Read more »

EH
EH
10 years ago

Naturligvis mĂĄ det komme som et chok for denne svenske menneskerettighedskommisær at en statsleder fra et af EU´s store invandrertunge lande sĂĄr tvivl om den multikulturelle ide. Sveriges nuværende situation er anstrengt og fremtiden dyster. Eliten, som i øvrigt for det meste bestĂĄr af ganske middelmĂĄdige personer, har alene ansvaret for denne udvikling. Deres fremtid er helt afhængig af at dette projekt skal lykkes, om sĂĄ midlet mĂĄ blive undertrykkelse af anderledes tænkende. Hvor er det nu lige vi kender denne politiske adfærd fra? I bund og grund vil EU med tiden vist ikke have meget at lade Hviderusland høre.… Read more »

falkeøje
falkeøje
10 years ago

Træde man på et folk, som politikerne har gjort i indvandrerspørgsmålet, så vokser den folkelige modstandskamp også.
Det fænomen kender vi fra Besættelsen af Danmark.
En dag har vi en væbnet modstandskamp, hvor landsforrædere likvideres på åben gade.
Det har vi i frisk erindring.
Myndighederne vil ikke kunne stille noget op, for folket spaltes automatisk i dem, der er for og, dem der er imod.
Vi trænger til en sådan modstandskamp.

falkeøje

JensH
JensH
10 years ago

“Det aldrende kontinent glemmer, at det har brug for immigranter til at opretholde velstanden i Europa,” “Det aldrende kontinent glemmer, at det har brug for immigranter til at opretholde velstanden i Europa,”

Jamen, hovedparten af de emmigranter Vest-Europa har modtaget kommer fra den muslimske verden, og en meget stor andel af dem kommer på permanent offentlig forsørgelse, hvilket kun forværrer problemet med at opretholde velstanden. Det er så at sige endnu en forsørgebyrde på den svindende del af Europæerne på arbejsmarkedet. Er Thomas Hammarberg virkelig uvidende om disse fakta??

PK
PK
10 years ago

Det farligste for Europas fremtid er, hvis vi ønsker at beholde demokratiet,
at svenskere fĂĄr politiske topposter.
Sverige, svenskere er ren gift for menneskelig fremtid.

Der findes gode og fornuftige svenskere, men det er ikke omtalte Menneske-rets-afvikler.

li
li
10 years ago

Hvis vi skal opretholde velstanden i Europa, så er en af de første ting vi skal gøre, er at nedlægge thomas hammerhuldihovedbergs stilling!!!