11
jan
Seneste opdatering: 12/1-11 kl. 0045
5 kommentarer - Tryk for at kommentere!

‘Grooming’ har stĂ„et pĂ„ i Ă„rtier – frygt for ‘institutionel racisme’ Ă„rsagen

Police could not speak out about Asian sex gangs for fear of appearing ‘institutionally racist’, a senior officer said yesterday. Mick Gradwell, a former detective superintendent, said the targeting of underage and vulnerable girls had been going on for decades.

He added: ‘You have girls being abused and raped and yet the most senior officers are refusing to comment on it. On what other subject would you get that?

‘How many young girls have been abused and raped because of the reluctance of the authorities to say exactly what is happening?’ […] Police chief: ‘We couldn’t speak out on Asian sex gangs for fear of appearing institutionally racist’

NYT mangler vist en presseetisk Gylden Regel

I en lederartikel d. 8.11.2009 efter major Nidal Malik Hasans massakre pÄ kolleger pÄ Fort Hood var idealerne helt oppe at ringe:

In the aftermath of this unforgivable attack, it will be important to avoid drawing prejudicial conclusions from the fact that Major Hasan is an American Muslim whose parents came from the Middle East.

President Obama was right when he told Americans, “we don’t know all the answers yet” and cautioned everyone against “jumping to conclusions.”

Unverified reports, some from his family members, suggest that Major Hasan complained of harassment by fellow soldiers for being a Muslim, that he hoped to get out of a deployment to Afghanistan, that he sought a discharge from the Army and that he opposed the American military involvement in Iraq and Afghanistan. There were reports that some soldiers said they had heard him shout “God is Great” in Arabic before he started firing. But until investigations are complete, no one can begin to imagine what could possibly have motivated this latest appalling rampage.

There may never be an explanation. And, certainly, there can never be a justification.

Mens fristelsen til at stikke kniven i de ikke-stuerene amerikanske konservative fĂžrte til helt andre toner d. 10.1.2011 (LFPC).

It is facile and mistaken to attribute this particular madman’s act directly to Republicans or Tea Party members. But it is legitimate to hold Republicans and particularly their most virulent supporters in the media responsible for the gale of anger that has produced the vast majority of these threats, setting the nation on edge. The shame and hypocrisy of the New York Times

Dysfunktionel tyrkisk kultur, men ogsÄ hollÊndernes skyld

Hvis bare Geert Wilders ville holde op med at brokke sig over at leve under 24/7 beskyttelse, bĂžsserne over at fĂ„ bank af muslimerne, jĂžder over at blive spyttet pĂ„ og truet, og det Ăžvrige Holland indse at man lever i en globaliseret verden hvor man ikke som fĂžr bare kan uddele grisesparebĂžsser i banken eller snakke holocaust i skolen – sĂ„ skal tyrkiske forĂŠldre nok tage deres tĂžrn og begynde at opdrage deres bĂžrn (LFPC).

A group of Dutch Turkish professionals, including teachers, researchers and civil servants, has written to the Volkskrant to raise the alarm about the ‘extremely worrying’ position of many Dutch Turkish youngsters.

A growing number of Dutch-born Turks are suffering from psychological problems and apathy and are either turning to crime or radical Islam, the group says in its open letter. […]

The letter says the Dutch Turkish community itself is partly to blame for failing to produce strong role models and tackle issues such as domestic violence and the family and community pressures on youngsters.

But the hardening of attitudes towards ethnic minorities in the Netherlands is also having an effect, the letter states.[…] Dutch Turkish community raises alarm about its disaffected youth

Omar E idĂžmt samfundstjeneste i Anne Franks hus

Fristelsen til at fÞle skadefro er der bestemt, men desvÊrre er det nok ogsÄ den eneste gevinst der er at hente. Omar vil forblive den samme, og endnu vÊrre, vil forblive pÄ hollandsk jord (LFPC).

An 18-year-old from Utrecht has been given 16 hours community service in the Anne Frank house for insulting Jews. Omar E gave an interview to the website GeenStijl in which he said Jews should be exterminated. […]

The Anne Frank house, where the young diarist lived in hiding during World War II, focuses on fighting anti-semitism and discrimination. Teen who insulted Jews gets community service in Anne Frank house

Julia Caesar: En anmeldelse

Simon Spies sagde jo, at dĂ„rlig omtale er bedre end ingen omtale, og dĂ„rligere omtale har vores kronikĂžrs bog “VĂ€rldsmĂ€starna” vel nĂŠppe fĂ„et overhovedet – en virkelig bundskraber. At effekten bliver den stik modsatte, kan man se af de mange, mange kommentarer. LĂŠs dem nedenunder Dalarnes Tidningars anmeldelse Öppen rasism frĂ„n journalist med BorlĂ€ngerötter. Den anmeldelse kommer til at sĂŠlge vĂŠldig mange bĂžger. Det er sjĂŠldent jeg lĂŠser kommentarer, – bortset fra her, naturligvis – men disse lĂŠste jeg med stor interesse. Derfra kan man gĂ„ ind pĂ„ forlaget Ad Libris hvor bogen ligger nummer 1 i kategorien Migration, immigration & emigration og nummer 3 i kategorien Politik & statsskick. OgsĂ„ der er Medelsvenssons stemme noget mere forsonlig end vores kronikĂžrs kollega i Dalarna:

LĂ€s den!
BerÀttar den brutala verklighet och det som inte fÄr pratas om!!
LĂ€s den!av Dan, 2011-01-06

TÀnkvÀrt
Mycket bra bok som till skillnad frÄn politiska uttalanden bygger pÄ rena fakta och inte personliga Äsikter.Boken Àr faktaspÀckad och lÀttförstÄelig. Det Àr en tjock bok, men den kÀnns aldrig trÄkig utan varje sida har nÄgonting nytt att berÀtta. Jag rekommenderar boken till alla som inte vill grÀva sin egen grav, för alla som antingen har eller vill öppna ögonen. av Madeleine, 2011-01-05

Den bÀsta bok jag lÀst!
Jag kan likna det vid Neos val av fĂ€rg pĂ„ pillret i filmen Matrix. Tar du det röda pillret (ej lĂ€ser boken) sĂ„ kommer du vakna upp i morgon och tro det du vill tro. Tar du det blĂ„ pillret, dvs köper och lĂ€ser boken sĂ„ kommer författaren att visa dig hur djupt kaninhĂ„let Ă€r. Kom bara ihĂ„g, allt författaren kan erbjuda dig Ă€r sanningen inget mer. Tror man sig inte kunna hantera den sĂ„ ska man inte lĂ€sa…av Martin, 2011-01-03

Bland de bÀsta jag lÀst
Detta Ă€r en av de mest tankevĂ€ckande, vĂ€lunderbyggda och skrĂ€mmande böcker jag lĂ€st. Köpte dĂ€rför flera stycken och gav bort i julklapp/decemberpresent till slĂ€kt och vĂ€nner. Rekommenderas starkt. LĂ€s och gĂ„ sen ut och engagera dig politiskt…. av Leif, 2011-01-0

Lysande!!!
Mycket bra bok om vad den okontrollerbara invandringen kan leda till, ett mĂ„ste för varje svensk att lĂ€sa…..av Tore, 2010-12-31

Endnu en netkommentar, mere uddybende forbrugervejledning end DTÂŽs animositeter:

AngĂ„ende ”VĂ€rldsmĂ€sarna”

Julia Ceasar har utan tvekan skrivit den hittills bÀsta boken om Sveriges utveckling till ett mÄngkulturellt samhÀlle. VÀrldsmÀstarna ger en grundlig genomgÄng av omfattningen och hastigheten av immigrationen till Sverige samt tar upp ett antal av de bakomliggande drivkrafterna. För alla dessa svenskar som gÄr runt och anar att nÄgot har gÄtt allvarligt fel men inte riktigt kan eller vÄgar sÀtta fingret pÄ problemet finns det nu en enkel lösning: lÀs VÀrldsmÀstarna!

Jag tillhör sannolikt en mycket liten grupp av svenskar i den bemÀrkelsen att nÀstan ingenting i VÀrldsmÀstarna var nytt för mig, eftersom jag har följt svensk immigrationspolitik noggrant sen slutet av 80-talet. Mot denna bakgrund har jag ett antal funderingar och kommentarer:

Visst Ă€r det mĂ€rkligt att vi har fĂ„tt vĂ€nta Ă€nda tills nu innan en bok av denna typ dyker upp. Men om man lĂ€ser boken fĂ„r ocksĂ„ förklaringen till varför sĂ„ Ă€r fallet. Det Ă€r helt enkelt farligt att skriva kritiskt om invandring och mĂ„ngkultur i Sverige. Det visar inte minst erfarenheterna av vad som drabbade författarna till ”Exit folkhemssverige”, en bok med liknande ambitioner som VĂ€rldsmĂ€starna.

Men det finns en relaterad frÄga som Àr minst lika intressant: Varför finns inte motsatsen till VÀrldsmÀstarna, dvs. en seriös, faktaspÀckad bok som redogör för alla fördelar med mÄngkultur? Det finns spaltmil med snyftartiklar och det finns en hel del artiklar och böcker som generellt prisar immigration som ekonomisk drivkraft, ofta baserade pÄ data frÄn Kanada och USA. Men nÄgon bok som i detalj gÄr igenom de positiva effekterna av just den svenska immigrationen de senaste 30 Ären saknas. Eftersom en dylik bok skulle vara en vÄt dröm för nÀstan alla svenska akademiker och skribenter, av den enkla anledningen att författaren omedelbart skulle bli helgonförklarad och garanterad livstids försörjning, kan man nog dra den enkla slutsatsen att det inte Àr möjligt att skriva ett sÄdant verk. Detta belyser vÀldigt tydligt en viktig aspekt av den svenska debatten: Det finns inga sakargument som motiverar den förda immigrationspolitiken utan hela projektet vilar i grunden pÄ kÀnslor, dvs. frÀmst upplevd godhet hos de drivande aktörerna.

Internationella jÀmförelser saknas i stort i VÀrldsmÀstarna. Detta Àr nog vettigt, eftersom en seriös genomgÄng lÀtt skulle fylla en egen bok. LikvÀl Àr det intressant att notera att mÄnga lÀnder i Europa uppvisar paralleller med Sverige vad gÀller immigration. Framförallt kan man notera en övergÄng frÄn arbetskraftsinvandring under 60 och 70-talet till asylinvandring under 80 och 90-talet. LÀnder som Holland, Schweiz, Danmark och Tyskland följde precis som Sverige detta mönster. Men sen tar likheterna slut. För i alla andra lÀnder blev det ganska snabbt ett massivt motstÄnd frÄn vÀljarna vilket resulterade dels i ett öppnare debattklimat, dels drastiska restriktioner vad gÀller asylmöjligheter. I Sverige har faktiskt motsatsen intrÀffat, dvs. det har blivit ett mer slutet debattklimat samtidigt som asylreglerna har öppnats upp pÄ ett fullstÀndigt unikt sÀtt.

Varför skiljer sig Sverige pÄ detta dramatiska vis frÄn andra, jÀmförbara lÀnder? Man kan nog ha en mÀngd funderingar kring detta men enligt min uppfattning finns det tvÄ aspekter som stÄr ut:

Journalisterna i Sverige. Dessa behandlas ganska ingÄende i VÀrldsmÀstarna och till stor del framstÀlls det som att journalisterna har blivit utsatta för massivt tryck frÄn politikerna och pga. detta har valt att följa partilinjen vad gÀller rapporteringen kring invandringen. Utan tvekan har det funnits en sÄdan dynamik men min uppfattning Àr att trycket Ät andra hÄllet, dvs. frÄn journalisterna mot politikerna, har varit betydligt starkare och mer betydelsefullt.

Det bÀsta exemplet Àr utvecklingen inom Moderaterna, vilket kort berörs i VÀrldsmÀstarna. Det Àr knappast nÄgon hemlighet att det har funnits, och finns, ett starkt motstÄnd mot den förda immigrationspolitiken bland moderata vÀljare och politiker. Men trots detta har partiet nu förvandlats till nÀrmast hysteriskt immigrationsvÀnligt. Varför? Jag anser det uppenbart att ledningen, efter det kÀnda valstuge-reportaget, drog slutsatsen att media kommer att krossa alla möjligheter att vinna val om man inte okritiskt omfamnar massimmigration.

Alla politiker i Sverige, ner till ersÀttarna i tekniska nÀmnden i Sunne, har lÀnge vetat med sÀkerhet att om de andas minsta kritik mot mÄngkulturen sÄ kommer de att korsfÀstas av svensk media. Om vi tittar pÄ behandlingen av SD blir detta Ànnu tydligare.

Det normala tillstÄndet i diktaturer Àr att regimen pÄ olika sÀtt förtrycker journalister och författare men att en och annan, trots stora personliga risker, trotsar förtrycket för att sprida sanningen. Till viss del Àr det i dag tvÀrt om i Sverige. Journalisterna hÄller politikerna i ett jÀrngrepp och endast en liten grupp, nÀmligen SD, vÄgar stÄ upp men blir dÄ ocksÄ utsatt för en smutskastnings och hetskampanj som inte ligger lÄngt ifrÄn vad som drabbar dissidenter i totalitÀra stater.

Den andra aspekten Ă€r vĂ€ljarna i Sverige. Efter att ha bott i fem olika vĂ€stlĂ€nder Ă€r det min uppfattning att svenska vĂ€ljare Ă€r unika vad gĂ€ller reaktionen pĂ„ mĂ„ngkultur. Visst pĂ„verkas Ă€ven vĂ€ljarna av den groteska snedvridning som medierna och politikerna har genomfört vad gĂ€ller immigrationsdebatten. Men vĂ€ljarna lever inte pĂ„ DNs redaktion eller i riksdagshuset utan rör sig ute i vardagen. Det förefaller fullstĂ€ndigt omöjligt att en majoritet av vĂ€ljarna vid det hĂ€r laget inte har personliga erfarenheter av mĂ„ngkulturens baksida. De flesta svenskar mĂ„ste i dag kĂ€nna nĂ„gon som har blivit misshandlad, rĂ„nad eller vĂ„ldtagen av invandrargĂ€ng. NĂ€stan alla vet att det finns omrĂ„den man bör undvika om man Ă€r ”pursvensk”.

Denna verklighet Àr sÄ pÄtaglig och stÄr i sÄ stark kontrast till de grÄtmilda rengbÄgsbilder som serveras i media att normala, tÀnkande personer för lÀnge sen borde ha insett att nÄgonting har gÄtt allvarligt fel. LikvÀl röstar 94% av vÀljarna för att fortsÀtt pÄ den inslagna vÀgen. Varför detta fullstÀndigt absurda sjÀlmordsbeteende har slagit rot i just Sverige kan man ju fundera över men jag har inga bra svar. DÀremot anser jag att det stÄr klart att tiden snabbt hÄller pÄ att rinna ut. Om inte betydligt större vÀljargrupper reagerar ganska ommedelbart tror jag inte att Sverige som land kommer att hÄlla ihop.

Kommentar af Utlandssvensk

0 0 vote
Article Rating


DonĂ©r engangsbeløb?Kan du forpligte dig til fast betaling?

5 Comments
Most Voted
Newest Oldest
Inline Feedbacks
View all comments
PK
PK
9 years ago

Den forfÊrdelige vold mod engelske piger, i England, begÄet af muslimer.
Ak ja, det er det England SFs Steen Gade sÊtter sÄ stor pris pÄ.
Er han bare ond eller ved han ingen ting?
MĂ„ske han ikke Ăžnsker at vide noget?

trackback

[…] Nilsson Expressen Per Fagerström Dalarnas Tidningar Julia Caesar: En anmeldelse Snaphanen Aktualia […]

Matti frÄn Finland
Matti frÄn Finland
9 years ago

AngĂ„ende trejdeplacering pĂ„ Politik och statsskick, lite (nej, mycket) lustigt att dom s.Ă„.s officiella förstĂ„sigpĂ„arna Sundström och Orrenius kan man köpa för brakpris samtidigt som Julias bok kostar 199 kr. Böcker om Palme och Berlusconi Ă€r en annan femma, dom sĂ€ljer likförbannat. —————————————————————————————————————————– 1. Underbara dagar framför oss : en biografi över Olof Palme av Berggren, Henrik 199 kr 2. Berlusconi : italienaren av Kappelin, Kristina 169 kr 3. VĂ€rldsmĂ€starna : nĂ€r Sverige blev mĂ„ngkulturellt av Caesar, Julia 199 kr 4. VĂ€rldens lyckligaste folk : en bok om Danmark av Sundström, Lena 42 kr 5. Jag Ă€r inte rabiat. Jag… Read more »

Julia Caesar
Julia Caesar
9 years ago

@ Matti frÄn Finland:

Orsaken till de prisskillnader som du pekar pĂ„ Ă€r att PK-litteratur som Sundström och Orrenius ges ut av och subventioneras kraftigt av bokförlagen. Eftersom inget förlag ville ge ut min bok VĂ€rldsmĂ€starna har jag, förutom att jag har arbetat oavlönat i mer Ă€n ett Ă„r, lĂ„nat upp en förskrĂ€cklig massa pengar (du skulle svimma om du fick veta beloppet) och lĂ„tit trycka boken hos Books on demand. Jag har medvetet satt priset sĂ„ lĂ„gt som möjligt – 200 kr för 456 sidor – för att mĂ„nga ska kunna köpa boken.

Matti frÄn Finland
Matti frÄn Finland
9 years ago
Reply to  Julia Caesar

Ja dock, dock förstÄr jag att Sundström och Orrenius Àr subventionerade. Men det Àr trots allt lite (nej, mycket) lustigt att du ligger före dom och dessutom din bok Àr i samma prisklass med Palme och Berlusconi. Man fÄr ett intryck av reade Sundström och Orrenius att man försöker dumpa PK-sörjan ner i truten med vilken pris som helst, och trots detta du ligger före. Analogiskt vore att Vatikanens bokförlag dumpar ner Àrkebiskoparnas tankar för reapris och syndig litteratur sÀljer bÀttre likförbannat.

Och i det hĂ€r fallet Vatikanen Ă€ger ju spelfĂ€ltet sĂ„ att sĂ€ga. 😉