8
feb
Seneste opdatering: 8/2-11 kl. 2343
33 kommentarer - Tryk for at kommentere!

Perhaps alone in the coterie focused on the Islamist threat to Europe, I am cheerful these days. That’s because I see the anti-Islamist reaction growing even more quickly than the Islamist threat itself.
The stirring speech by British prime minister David Cameron on Feb. 5, in which he intelligently focused on what he called the “hands-off tolerance” of “Islamist extremism,” including its non-violent forms, exactly fits this pattern.
In similar fashion, Chancellor Angela Merkel of Germany last October deemed multiculturalism to have “utterly failed.” A referendum in Switzerland about minarets manifested the concerns of that country’s population – and polling around the continent showed those sentiments to be widely shared.
The rise of respectable political parties primarily focused on the issues surrounding Islam – with Geert Wilders’ Party for Freedom (PVV) in the Netherlands at the forefront – is perhaps the single most encouraging sign, compelling legacy parties like the British Conservatives to pay attention.
I differ with many specifics of these initiatives – Anthony Daniels rightly points out, for example, some of what Cameron neglected in his speech – but those are secondary. That, over time, individuals and organizations are finding their voice and are learning strategy and tactics to fend off Islamism gives Europe civilizational hope. Pipes.

Victor Davis Hanson: The Middle East and the Multicultural Nightmare

[…] Where did multiculturalism come from? It is a bastard child of Marxism, of course, inasmuch as it is anti-capitalist and judges left-wing or pseudo-left-wing totalitarians far less harshly than right-wing authoritarians (e.g., Obama is more sympathetic to the crowds in Cairo than he was to those in Teheran). It is also a byproduct of Western affluence, which alone provided the margin of safety and affluence to indulge in fantasies. One reports on the noble Palestinians by staying in nice places in Israel; one is an advocate of the “other” in Harlem from the Harvard Lounge and Upper West Side; the yuppie actor praises Chavez and his forced redistributive housing schemes, but would never turn over his vacation Malibu beach house to homeless illegal aliens who cut his lawn.

Finally, multiculturalism is a form of political and historical ignorance. The multiculturalist is an ahistorical fool, who confuses the cultural periphery with the core. Thus the United States is enriched by “multicultural” music, food, fashion, art, and literature from a Mexico or Kenya or Egypt. Fine, wonderful, all the better. But one, in the spirit of “diversity,” does not wish to embrace the Mexican judiciary, the Kenyan economic system, or the Arab attitude to women. Multiculturalism is a fraud of sorts, as the activist who wears the serape to campus never quite agitates for adopting the protocols of the Mexican police or the Mexico City elite’s approach to Indian peoples. We do not see signs blaring out: “We want Nigerian speech codes,” “Treat women as they do in Saudi Arabia,” “Look to the Iranians for gay rights,” “Arabs had the right idea about slavery,” etc. […] Victor Davis Hanson:The Middle East and the Multicultural Nightmare

»I forhold til«

Min hjerne er blevet et stykke software, jeg hĂžrer talestrĂžm fra radio som baggrundsstĂžj, men hvergang nogen siger “i forhold til”, slĂ„r min shit-software til og jeg fĂ„r et mikro-nervesammenbrud og vĂ„gner. PrĂžv at lĂŠg mĂŠrke til det. Man kan sige sĂ„ meget andet: “Sammenlignet med,” I den forbindelse,” “NĂ„r man tĂŠnker pĂ„” og sĂ„ videre. Men vi er sproglige aber, vi hĂžrer et udtryk vi kan koge ti eller tyve andre ind til. Alle har fĂ„et en mani med at sige “i forhold til” nu hvert andet minut. Jeg fĂ„r i forvejen tinnitus af at folk siger “omkring” i stedet for “om”, “kreativ” i stedet for “skabende,” “kontekst” i stedet for “sammenhĂŠng,” “mĂ„lsĂŠtning” i stedet for “mĂ„l,” “italesĂŠtte” for “sige, udtrykke,”byde ind pĂ„”, “spĂžrge ind til,” “tovholder” og fortsĂŠt selv.
Det er den forhenvĂŠrende kulturkanal P 1, der er mest leveringsdygtig i abesprog, og jeg bilder mig ind det meste kommer fra Folketinget og universiteterne, hvor der Ă„benbart er flest der har brug – ups !, “behov” for – at puste sig op. Jeg har dĂžbt det botox-sprog. Jeg ville have lavet en kilometerlang liste over udstryk der giver mig knopper, men det har jeg glemt, sĂ„ hvis der er nogen der vil tilfĂžje deres yndlingsaversioner nedenunder, fyld endelig pĂ„. Bedst er det mĂ„ske ikke at hĂžre radio, man kan dog endnu slĂ„ over pĂ„ klassisk, hvis der ikke lige er Heises hej-pĂ„-dig Highlights, der ogsĂ„ gĂžr mig slĂžj. Jeg mĂ„tte bare lige italesĂŠtte det i forhold til mit velbefindende, og iĂžvrigt har vi alle uret i forhold til Gud.

Öppet brev til statsminister Fredrik Reinfeldt

Af Utlandssvensk

Som gammal före detta moderat trodde jag att du 2006 skulle greppa tag i invandringsproblematiken efter socialdemokraternas vanstyre pÄ omrÄdet under Ärtionden. Du gjorde mig ytterst besviken.

Moderaterna av idag Àr inte M lÀngre utan lutar Ät S och V. Du solkar ner den svenska stolta blÄgula fanan och Àr en ovÀrdig regeringschef för Sverige. Vid mina 78 Är har jag i protest mot dig, bedragare Reinfeldt, sjuklöverpartierna och PK-media, som aldrig drar fram sanningar, avsagt mig mitt svenska medborgarskap. Migrationsverket befriade mig frÄn detta genom tvÄ sekreterarsignaturer. Det snabbaste byrÄkratsvar jag nÄgonsin har erhÄllit pÄ en ansökan.

Naturligtvis hade jag inte vĂ€ntat mig ett tack för 30 Ă„rs skattebetalande som inkomsttagare i Sverige. Ej heller för erlĂ€ggande av 14 Ă„rs 25-procentig SINK-pensionĂ€rsskatt – skatter man som utlandsboende inte har fĂ„tt nĂ„gonting för. Inte heller blev vi förvĂ„nade, min jĂ€mnĂ„riga hustru och jag, över att vĂ„r gemensamma fattigpension reducerades med totalt 500 kronor i mĂ„naden i Ă„r. Klart att svenska slantar sinar som alliansen styr!

SĂ„ ofantligt humoristiskt, Mr Reinfeldt, att en nyanlĂ€nd favoriserad islamsk anhöriginvandrare över 65 Ă„r med alla bidrag skattefritt uppbĂ€r cirka12 000 kronor i mĂ„naden i Sverige. (ÄFS, Ă€ldreförsörjningsstödet, ökade visst i Ă„r? Kolla med FörsĂ€kringskassan!) Hans son, som tydligen inte var den biologiske sonen, kom insmugglad till Sverige för sex Ă„r sedan som arbetskraftsinvandrare. Han hade inga kvalifikationer av nĂ„gon sort och har inget arbete utan lever pĂ„ bidrag alltsedan ankomsten. Ytterst bekvĂ€mt i en fortsatt livstid. (Kolla gĂ€rna andra bidragsöden frĂ„n Miggorna i en mycket kvalitativ blogg, Merit Wager.com.

Hustrun och jag har tillsammans fostrat vÄra barn i Sverige. Vi jobbade i landet i 60 Är tillsammans och har gjort rÀtt för oss. Vi kommer inte ens gemensamt upp till denna svindlande summa av 12 000 kronor i mÄnaden efter skatt.

Det finns mÄnga svenska fattigpensionÀrer bÄde i Sverige och utomlands. Din regering favoriserar nyanlÀnda och diskriminerar etniska svenskar, som varit med om att bygga upp vÀlfÀrden i landet. Den vÀlfÀrd som ditt gÀng nu försnillar pÄ löpande band. Skandalöst!

Sverige Àr inte lÀngre ett vÀlfÀrdsland för svenskar. Förr kunde man kalla en populÀr premiÀrminister för landsfader. Tage Erlander var en sÄdan. Tydligen har du att döma av dina tidigare uttalanden inte lÀst svensk historia. Förmodligen kommer du att i en framtid rubriceras som en svensk förrÀdare av dina egna sanna och strÀvsamma skattebetalande medborgare. Dessa som jobbat och jobbar för landets bÀsta i Sverige och utomlands.

Du samarbetar tydligen med din nye M-riksdagsledamot, islamisten Abdirisak Waberi. PĂ„ hans önskelista stĂ„r att införa sharialagar, mĂ„nggifte och att Sverige skall anpassa sig till en totalitĂ€r, vĂ„ldsam och förtryckande ideologi frĂ„n 600-talet. Jag sĂ„g dig i TV i ett halalslakteri hĂ€rom Ă„ret i indirekt M-reklam för denna barbariska slaktmetod. Moderaternas nya islamistiska giv? Du Ă€r vĂ€l tacksam att Saudiarabien satsar slantarna pĂ„ nya moskĂ©byggen, inte bara pĂ„ Hisingen. Du ser tydligen hĂ€r en grogrund för dina nya ”mussevĂ€ljare”.

Ni fortsĂ€tter oförtrutet att importera fattigdom till Sverige. En sanslös politik! Ni saknar ”jĂ€vlar anamma”, nationell kĂ€nsla, och ni leder Sverige mot katastrof. Hur har Sverige rĂ„d att vara vĂ€rldens socialbyrĂ„?

Lyssna pĂ„ C och MP som vill ha Ă€nnu friare invandring – bara kom, grĂ€nserna blir vidöppna! Partierna vill skĂ€nka bort moder Sveas kropp och sjĂ€l till analfabeter och bedragare. Hur mĂ„nga miljoner av vĂ€rldens nödlidande vill ni importera innan ni Ă€r nöjda? Vem betalar? Bidrar ni nĂ„gonting sjĂ€lva? Er riksdagslön pĂ„ 60 000 kronor i mĂ„naden kan ni naturligtvis lagligt reducera för att hjĂ€lpa arbetsskygga nysvenskar, och nĂ„gra kan vĂ€l bo hemma hos er? I Djursholm, Lidingö eller TĂ€by? JasĂ„ inte? NĂ€hĂ€, jag kunde gissa det!

Jag har skrivit till dig tidigare, Mr.Reinfeldt, men du Àr sÄ stor i korken att du inte svarar pÄ brev. Ditt brevfilter Àr vattentÀtt, och dÀr fastnar breven. Förmodligen gÄr de direkt ner in the big bin! Du lÀser inga brev frÄn folket. Det gjorde Gösta Bohman pÄ 80-talet, en hyvens M-ledare. PÄ den tiden hade M en partiideologi och landet en försvarsmakt.

Jag tror inte du vet hur mÄnga etniska fattigpensionÀrer det finns i Sverige som far illa. De som har varit med att bygga upp vÀlfÀrden. Du vill inte ens veta eller ta reda pÄ vad invandringen kostar skattebetalarna eller hur mycket utlandsskulden ökar för att hÄlla den totala bidragscirkusen igÄng? Du vill inte ens debattera vÀrldens per capita frikostigaste och mest kravlösa invandring till ditt land. Skatter och statliga lÄn försörjer inte en överdimensionerad invandring till Sverige nu och i framtiden.

Du Àr civilekonom och vet mycket vÀl att du Àr ute pÄ mycket hal is och inte kan försvara dina falska handlingar inför folket. Du vet att en sund ekonomi krÀver en livgivande sysselsÀttning inom den privata sektorn. HÀr krÀvs stimulans och politisk förstÄelse. DÀr brister Sverige, sÄ företag flyttar utomlands och siffrorna Àr negativa. Exempelvis har varvsindustrin upphört och Svenska Handelsflottan flyttar ut. (JÀmför med vad som har byggs upp i dessa branscher i Danmark, Norge och Finland!)

Vad du Ă€gnar dig Ă„t Ă€r egoistisk vinning genom att i tysthet sitta kvar och jĂ€sa vid de politiska grytorna och se om ditt eget hus. Precis som de andra politiska sjuklöverrövarna – sĂ„ lĂ€nge det gĂ„r. Sverige saknar en kraftfull ledare som greppar tag i problem som har ackumulerats i 30-40 Ă„r. Du har gjort dig omöjlig som en lealös politikerpuppet pĂ„ en allt slakare lina.

Du lyssnar inte pĂ„ folket. Folkomröstningar fĂ„r tydligen ej ske i Sverige – varför? Inte ens den gĂ„ng du och dina gelikar Ă€ndrade svensk grundlag 2010 i all PK-tysthet. Du borde ha lĂ€rt dig nĂ„got av hur man förfar i Schweiz.

Redan under tidigt 80-tal skrev jag till samtliga partiledare om det otroliga beteendet att lĂ„ta mĂ€nniskor komma in i Sverige utan indentitetshandlingar och utan att stĂ€lla nĂ„gra krav. Man kastade ”identiteten” i Öresund eller spolade ner handlingar pĂ„ toa och ”spelade Allan” inför myndigheterna Jag krĂ€vde en förklaring och stĂ€llde ocksĂ„ en frĂ„ga om hur man sĂ„g pĂ„ Sveriges framtid med sĂ„dan okontrollerad invandring i jĂ€mfört med andra lĂ€nder. OBS att endast 5 procent av de som kommer Ă€r genuina asylfall.

Svaren frÄn partisekreteraren avgjorde att jag sökte permanent uppehÄllstillstÄnd med min familj i Australien. Dit krÀvdes det naturligtvis tillstÄnd att komma. Samma gÀller USA, Canada, Nya Zeeland med flera lÀnder. Klara papper frÄn polis, lÀkare. Yrkes- och sprÄkkunskaper krÀvdes. Alla i familjen testades. Inte ens idag 30 Är senare sker nÄgon kontroll pÄ kleti och pleti som vÀller in i Sverige. (HÀnvisning till Miggornas stories pÄ Merit Wager. )

Detta med passkastning kan belysas frÄn en artikel i SvD av den 23 februari 1985 dÀr invandrarverkets chef Tord Palmlund krÀvde att Sverige skulle stÀngas för invandrare utan indentitetshandlingar. Vad har hÀnt? Inte ett smack pÄ 26 Är!

Svensk politik Ă€r mycket sjuk. Man hyllar multikulturalism i den otroligt falska form den bedrivs, genom att enbart prioritera migranter frĂ„n huvudsakligen islamska Mellanöstern och Afrika. DĂ€rmed importeras helt i onödan alla tĂ€nkbara problem som vi tidigare aldrig har konfronterats med. Dessa brott mot vĂ„ra lagar rapporteras dagligdags i mindre PK-omfattning i pappersdrakarna, men desto tydligare i det fria ordets, ”politiskt inkorrekta” bloggvĂ€rld som Ă€r den moderna tidens informationskanaler.

Kan ni politiker Àntligen vakna och lÀsa nÄgot ur Koranen, lyssna till vad vÀrldsledare sagt och sÀger om islam och multikultur som inte funkar. Jag minns Àn i dag nÀr Winston Churchill fick Nobelpriset i litteratur 1953. Redan 1899 skrev han:

”Muhammedanism is a militant och proselytizing faith. No stronger retrograde force exists in the World. It has already spread throughout Central Africa. Raising fearless warriors at every step(…) The civilization of modern Europe might fall, as fell the civilization of ancient Rome.”

HollÀndske Geert Wilders yttrade följande in the House of Lords i England den 5 mars 2010:

“There are many moderate Muslims, but there is no such thing as a moderate Islam
 Islam strives for world domination. The Quran commands Muslims to exercise jihad. The Quran commands Muslims to establish shariah law. The Quran commands Muslims to impose Islam on the entire world.”

Vad sade före detta premiÀrminister J. Howard i Australien om multikulturalism? Lee Kwan Yew i Singapore? Vad sade nyligen Angela Merkel i Tyskland? David Cameron i England? Nicolas Sarkozy i Frankrike? Och vad sker i Holland, Danmark, Norge och Finland?

Jag beklagar svenska folket som inte blir allsidigt informerat. MediakÄren Àr i huvudsak vÀnsterindoktrinerad och slagen i politiskt korrekta bojor. NÄgot à la DDR. GrÀvande, sanningssökande och Àrligt redovisande journalistisk information, som övriga fria vÀrlden tillgodogör sig, fÄr inte förekomma i ett vÀnsterstyrt censurerat land. I Sverige blÄser minsann inga friska vindar pÄ dessa omrÄden.

Detta lÀrde jag mig under tidigt 80-tal, och det bekrÀftades 1984 av en utlÀndsk korrepondent, Roy Carson, baserad i Sverige, varifrÄn han under mÄnga Är avslöjade Sveriges dilemma i 42 dagstidningar runt vÀrlden i upplagor om 29 miljoner. Han publicerade sanningar som av platsbrist ej kan Äterges hÀr. Endast dessa korta rader som kan gÀlla Àn i dag:

”Jag mĂ„lar med de fĂ€rger som man ger mig. Den svenska regeringen stĂ€ller glatt och aningslöst fĂ€rgpytsar till mitt förfogande. Om bilden av Sverige i mina tidningar blir svart Ă€r det inte mitt fel” skrev Roy Carson.

Det finns ett nyvalt parti som heter Sverigedemokraterna. Flera liknande partier ökar sina röster runt EU. SD har en sund partideklaration. De talar om prioriteringar, och det Ă€r A och O i dagens Sverige. SD har en klarsynt partiledare vid namn Jimmie Åkesson. Honom skulle jag gĂ€rna se som min nye landsfader – om jag hade varit yngre och fortfarande varit svensk medborgare.

Hooroo!

0 0 vote
Article Rating


DonĂ©r engangsbeløb?Kan du forpligte dig til fast betaling?

33 Comments
Most Voted
Newest Oldest
Inline Feedbacks
View all comments
trackback

[…] LĂ€s mer
 […]

Hans Und
Hans Und
9 years ago

Sakset hos Hodja (som citere et af tÄgehornene).

publicistisk mediekoncern

En pleonasme, dobbelt konfekt og alt muligt andet godt fra havet.

Det er sĂ„dan set ikke det vĂŠrste. Det vĂŠrste er, at afsenderen Ă„benbart mener, at det giver det han siger mere vĂŠgt og dermed puster sit ego op. Og fortĂŠller den tĂŠnkende del af dem der lĂŠser hans viise ord, at han anser dem for ignoranter…

Og forĂžvrigt, jeg har ikke noget imod fremmedord, brug bare lĂžse af det anglofile, jeg er ikke racist…

Anonymous
Anonymous
9 years ago

MĂ„ jeg prĂžve at spĂžrge folk, selvom det er lidt off-topic? Fra hvilket parti skal man forvente en vĂŠrdikonservativ og liberal Ăžkonomisk politik? LA, K, V eller noget nyt? Vil det komme til at ske ved et efterĂ„rsvalg, eller skal der gĂ„ en eller flere valgperioder? Hvis K var i opposition, kunne det sĂ„ mĂ„ske vĂŠre en ny politik, eller? – det er svĂŠrt at blive klog pĂ„, hvad politikere egentlig vil for tiden – altsĂ„ bag facaden. Vi er mange i den yngre generation, som godt kan sĂŠtte ting ind i en kontekst, selvom vi ikke kan sĂŠtte dem… Read more »

Morten - - -
Morten - - -
9 years ago

@ LarsS

Det er mĂ„ske simpelthen lidt ubehageligt for multi-kulti’ernes medlĂžbere i den danske presse. Ja, jeg er sĂ„mĂŠnd bange for, at det er tĂŠttere pĂ„ sandheden, end at de evt. ikke skulle have hĂžrt meddelelsen.

“I dette Ăžjeblik meddeles det, at David Cameron har oplyst, at multi-kulti’en i England, Tyskland, og Danmark er aflyst” …

– – –

LarsS
LarsS
9 years ago
Reply to  Morten - - -

@Morten— Helt enig! Og det er yderst forskrĂŠkkende nĂ„r man mĂ„ konstatere, at journalister/redaktioner Ă„benbart har en politisk agenda og samhĂžrighed med politikere, som de Ăžnsker virkeliggjort. En agenda der skal forsvares, og forsvares ved en ussel form – fortielse! Eller, kunne man sige, en strudsestrategipolitiktaktik: “Vi borer vores hoveder dybt, dybt ned i jorden og klemmer vores Ăžrer hĂ„rdt, hĂ„rdt sammen og tier helt, helt stille” Og nĂ„r hovedet endelig trĂŠkkes op af sandet, er det kun for et par enkelte politisk korrekte bip-bipÂŽer som giver applaus blandt vennerne og sikrer invitationen til Cavling receptionen og nĂŠste lĂžncheck. Gud,… Read more »

Morten - - -
Morten - - -
9 years ago
Reply to  LarsS

En fuster som Lars Trier Mogensen fĂžler uden tvivl livet ulideligt let, men man kan se, at hans samvittighed ikke helt kan fĂžlge med, deraf det ulidelige. Han ligner een stor undskyldning for sig selv – og pĂ„ en mĂ„de klĂŠder det ham, for det giver da hĂ„b om, at samvittighedens stemme en dag kan rĂ„be hans forfĂŠngelige – eller mĂ„ske snarere: anerkendelseshungrende – ego op. I modsĂŠtning til TĂžger, der pĂ„ overbevisende mĂ„de var i stand til at kĂžre derudaf og hen over alle indre anfĂŠgtelser.

– – –

Marit
Marit
9 years ago
Reply to  LarsS

Det er desverre like ille i Norge. Camerons tale blir ikke nevnt i MSM.

LarsS
LarsS
9 years ago

Af nysgerrighed ville jeg lĂŠse hvad media i Sverige og Danmark har skrevet om Angela MerkelÂŽs multi-kulti tale fra oktober sidste Ă„r og David CameronÂŽs ditto fra sidste uge i MĂŒnchen. FĂžrst Sverige, hvor jeg valgte Expressen, DN, SvD og AB og alle fire aviser havde artikler og/eller omtale af Angela MerkelÂŽs tale fra oktober. Nu skulle det sĂ„ vĂŠre David CameronÂŽs nu nĂŠrmest verdensberĂžmte ord i MĂŒnchen som stod for tur og med forventningens glĂŠde i mine blĂ„ Ăžjne, gik jeg i gang med (efter)sĂžgningen: Expressen: Nix Svd: Nada Aftonbladet: Njet DN havde trods alt et TT telegram og… Read more »

LarsS
LarsS
9 years ago
Reply to  steen

Godt at nogle regionale aviser dĂŠkker det som de nationale (tĂžr man bruge det ord?) ikke tĂžr informere om.

Men hvor er det dog trist det er blevet sÄdant!

Har en bror der har vĂŠret journalist mere end 25 Ă„r og han har lige smidt hĂ„ndklĂŠdet i ringen, opgivet sit fag – gider ikke mere!

Fatter simpelthen ikke, at redaktÞrer landet over ikke forstÄr vigtigheden af at informere objektivt og kritisk om al politisk polemik!

Hatten af for Weekend Avisen, der som eneste skrevne medie formÄr at holde overliggeren distancen over laveste fÊllesnÊvner.

V.K.
V.K.
9 years ago

Utlandssvenskar, Ni Ă€r alldeles för pessimistiska. Reinfelt har, som Cameron och Merkel, förstĂ„tt att den s.k. multikulturalismen leder till Sveriges undergĂ„ng, men han har ocksĂ„ förstĂ„tt att han inte kan sĂ€ga det rakt ut i ett lĂ€ge dĂ€r de röd-gröna fortfarande har en teoretisk chans att hĂ€mta in regeringens försprĂ„ng i opinionen och dĂ€r rödgardisterna fullstĂ€ndigt dominerar medierna. Reinfelt har istĂ€llet varit smart som har satsat allt pĂ„ att distansera vĂ€nstern genom jobbskatteavdrag och en stark ekonomi samtidigt som regeringen genom nĂ€rvaron i Afghanistan visar att Sverige Ă€r solidariskt med det afghanska folket och med USA:s och Europas kamp mot… Read more »

Morten - - -
Morten - - -
9 years ago
Reply to  V.K.

Det er fortsat pĂ„ spekulativt niveau. Du mener at have gennemskuet, at der pĂ„gĂ„r en hemmelig, strategisk proces, ivĂŠrksat af indviede. Men hvor meget vished har du, og hvor konsolideret er monstro bevĂŠgelsen bag ? Det er meget risikabelt gĂŠtvĂŠrk, og det lyder sart. Erfaringen er snarere, at forandringer kommer pludseligt, og ved at stadig flere indenfor et kortere tidsrum siger: “Der er noget galt …” (“han har jo ikke noget tĂžj pĂ„”), fremfor at man foretager gradvise lyssky operationer, der skal forandre samfundet i det skjulte. Bedre var det, om demokratiet trĂŠngte igennem med et brag. Det ville batte.… Read more »

Victor
Victor
9 years ago

Okay – jeg har tidligere brokket mig over danskere, som ikke fortsĂ„r svensk – eller svenskere, som ikke forstĂ„r dansk.

Men er det rimeligt at forvente, at skÄnske byrÄdsmedlemmer snakker synnejysk:

http://www.thelocal.se/31858/20110205/

Sven Hartvig Olsen
Sven Hartvig Olsen
9 years ago
Reply to  Victor

De ve’ a itt’ – sĂ„ ska a lich der Ă„ Ă€ golv me e hau i Ă€ skaff, jo.

De to svar jeg sendte var nu pĂ„ svensk, for at det var svenskere som skrevet pĂ„ svensk – ellers skal jeg sgu nok tale hvad der er tilbage af min danske, som jo har lidt lidt (öööh) af at jeg har vĂ€ret deporteret til Sverige i 32 Ă„r (jeg var nemlig en dum dansker, sĂ„ de smed mig ud af Danmark).

Jeg gider ikke stille tastaturet over til danske tegn – du klarer det alligevel – ikk’??

Vivi Andersen
Vivi Andersen
9 years ago

THOMAS B.H. Det siger jeg dig – at sĂŠtte sig ned, folde hĂŠnderne og lade ulykkerne hagle ned over os UDEN at gĂžre modstand DET tror jeg ikke du fĂ„r folk med pĂ„. Godt nok er vi langmodige, men der er sĂ„gu en grĂŠnse, Thomas ! Og det vil du kunne erfare ved at lĂŠse Europas historie. EuropĂŠerne har ingen traditioner for i en uendelighed at lade sig trĂŠde pĂ„ – og nĂ„r de fĂžrst kommer i omdrejninger, sĂ„ vil jeg nĂždigt vĂŠre en uven . Dette har bl.a. Ralph Peters skrevet om. Han strakte sig sĂ„ langt med hensyn… Read more »

Thomas Bolding Hansen
9 years ago
Reply to  Vivi Andersen

Det tror jeg da ogsÄ. Det kommer bare fÞrst, nÄr vi er presset helt op i en krog, og i stedet for at bare sige hold kÊft, rend os og opfÞr jer ordentligt til muslimerne nu, ellers bliver i smidt hjem uden tÞven. sÄ fÄr vi endnu en stor kaotisk krig.

Sven Hartvig Olsen
Sven Hartvig Olsen
9 years ago

Tack, utlandssvensk För ditt mycket upplysande inlĂ€gg – jag skall göra mitt bĂ€sta för att sprida det hĂ€r i Kristianstadstrakten – det ger verkligen vĂ€rdefull information om hur landsförrĂ€ddaren Reinfeldt och hans kumpaner förstör Sverige – i en aldrig tidigare skĂ„dat takt. Jag hoppas att Du inom överskĂ„dlig framtid kommer att fĂ„ se Ă€ndringar i Ditt gamla land, och jag hĂ„ller med Ditt beslut att avsĂ€ga Dig medborgarskap i ett land som detta Sverige Ă€r just nu. OcksĂ„ orsaken till att jag, efter över 30 Ă„r i Sverige fortfarande Ă€r dansk statsborgare. Med vĂ€nliga hĂ€lsningar och önskan om ett bra… Read more »

Thomas Bolding Hansen
9 years ago

Det er fint, at Daniel Pipes er optimist. Men som King Leonidas retorisk spĂžrger rĂ„dets talsmand i filmen 300, da han har besluttet sig at fĂžre 300 mĂŠnd til closed gates, “what can you do?” underforstĂ„et gĂžre for at standse ham? Det samme spĂžrgsmĂ„l kan vi stille os selv, hvad kan vi gĂžre for at forhindre radikal islam i at opfĂžre moskĂ©er og hjernevaske pĂ„ livet lĂžs? Hvad kan vi gĂžre for at forhindre salafister og andre konservative – ekstreme muslimer, islamister, altsĂ„ ikke terrorister, i at holde konservativt fast i koranens og hadithernes ord, og fĂžde 4-8 bĂžrn per… Read more »

JensH
JensH
9 years ago

To kristne kirker i Indonesien nedbrĂŠndt af en muslimsk gade-pĂžbel, og en trejde krike og en stormet og plyndret:

http://svt.se/svttext/web/pages/140.html

16830911
16830911
9 years ago
Reply to  JensH

TyvÀrr, meningslöst att lÀnka till text-tv eftersom sidorna numreras om hela tiden. Hade varit bra med en sök möjlighet eller unik, stabil över tiden, lÀnk.

JensH
JensH
9 years ago

SĂ„ er det igen-igen lykkedes VKO at forarge vores venner i den Svenske PK-elite. Denne gang skyldes det, at DR har fĂ„et indskrevet kristendommen i sin public service forpligtelse. SVT skriver: “DR ska förmedla det “kristna kulturarvet”:

http://svt.se/2.27170/1.2320228/dr_ska_formedla_det_kristna_kulturarvet

Og SVT har ogsĂ„ indhentet en kommentar fra kulturjournalist pĂ„ Sydsvenskan Per Svensson: “Helt uppenart riktat mot muslimer”:

http://svt.se/2.27170/1.2320436/helt_uppenart_riktat_mot_muslimer

Et sÄdant tiltag strider helt Äbenlyst imod de Svenske bestrÊbelser pÄ at afmontere den Svenske kulturarv baseret pÄ kristendommen, sÄ der er ikke noget at sige til, at en sÄdan formÄlsparagraf for offebtligt TV er en rÞd klud i hovedet pÄ dem.

En annan utlandssvensk
En annan utlandssvensk
9 years ago

Tack utlandssvensk.
Mycket bra skrivet. Och sant ocksÄ. Jag har ocksÄ haft tankarna pÄ att avsÀga mitt svenska medborgarskap. Ser ingen fördel med att vara svensk medborgare lÀngre. Efter att ha bott utomlands i 44 Är fÄr jag ju nÀstan ingen pension ÀndÄ. Dom fÄ kronorna som Sverige sparar kan dom ju ge till svenska fattighets pensionÀrer.

holger
holger
9 years ago

Jamen i forhold til de problematikker, jeg fÞler du spÞrger ind til, sÄ mÄ vi undersÞge jamen hvordan skal vi have en debat omkring jamen hvad skal vores respons vÊre.
– Jamen er det sĂ„ pĂ„ sigt, pĂ„ den lange bane?
– Ja, sĂ„ tager vi den derfra.
– Jamen er der lissom debat omkring aktuelle tiltag til den ende?
– Jamen det ligger jo inkluderet i selve konceptet, at jamen det handler omkring konteksten, som vi jo sĂ„ pĂ„ en mĂ„de tager udgangspunkt i, for at sige det lidt populĂŠrt. SĂ„ mĂ„lsĂŠtningen er klar.

Skjoldungen
9 years ago

Steen, i forhold til din hjernes sundhed bĂžr du vĂŠre taknemmelig over dens effektive software. Min egen tilsvarende – som jeg kalder “bullshit-alarmen” – betyder at jeg kan lave noget fornuftigt i stedet for at hĂžre radio (TV ser jeg nĂŠsten aldrig). NĂ„r alarmen lyder – f.eks. fĂžrste gang nogen spĂžrger ind til – rammer min tĂžffel afbryderknappen, thi sĂ„ ved jeg at der en idiot i den anden ende. Egentlig burde jeg indstille alarmen til ogsĂ„ at afbryde nĂ„r nogen begynder talestrĂžmmen med jamen…, men sĂ„ kunne jeg jo lige sĂ„ godt kĂžre radioen samme steds hen som TV-apparatet,… Read more »

Bjovulf
Bjovulf
9 years ago
Reply to  Skjoldungen

Fremkalder det kunstige pĂŠdagok-ord “italesĂŠtte” og forkerte udtryk som “kommentere PÅ” (Ritt B. ?)
sĂ„ ogsĂ„ voldsomme allergiske reaktioner hos dig? 😀

JensH
JensH
9 years ago

OT

GrundlĂŠggeren af en muslimsk tv-station i New York var ikke indstillet pĂ„ pĂ„ skilsmisse, sĂ„ han halshuggede sin kone. TV-stationen han grundlagde, “Bridges TV”, blev skabt efter 11. september 2001 som modvĂŠgt til de mange negative beskrivelser af muslimer:

http://jp.dk/udland/usa/article2333014.ece

Hans L
Hans L
9 years ago

Det er hvad jeg kalder “behandlerdansk”

Christian Skaug
Christian Skaug
9 years ago

«Jeg har fÄtt hÞre argumenter her i Hardanger i forhold til den diskusjonen som har gÄtt, og sÄ har det ogsÄ vÊrt diskusjon i forhold til sjÞkabel og diskusjonen rundt det.»

Olje- og energiminister Terje Riis-Johansen til NRK, 11.8.2010

Mette
Mette
9 years ago

Christian Skaug.

Her mĂ„ du nok regne med, at danskere lĂŠser dit indlĂŠg flere gange og bliver enige med sig selv om, at de ikke mere forstĂ„r norsk. SpĂžrgsmĂ„let er sĂ„, om nordmĂŠnd gĂžr det i dette tilfĂŠlde. 😉

Men der er dejligt i Hardanger.

Franz JĂ€ger
Franz JĂ€ger
9 years ago
Reply to  Mette

Det vil altsĂ„ sige, at Christian Skaug’s indlĂŠg ikke har en skid at gĂžre med hydraulik? 🙂

JensH
JensH
9 years ago

OT

Der bliver nu per dag rejst i gennesnit 7 sager mod UK ved den EuropĂŠiske Menneskerettighedsdomstol i Strasbourg:

http://www.dailymail.co.uk/news/article-1354713/7-new-human-rights-cases-UK-day-cost-taxpayer-2bn-year.html

Ikke noget at sige til, at flere Britiske politkere nu Ăžnsker en revision af den EuropĂŠiske Menneskerettighedskonvention.