16
feb
Seneste opdatering: 17/2-11 kl. 1623
18 kommentarer - Tryk for at kommentere!

“You can’t blame a whole group of people for not doing this or that, but you can blame the politicians for not dealing with the problems, not turning them into subjects that can be criticized and debated, which is exactly what they are trying to do now,” Jalving told RT.

Der er ikke mange kanaler, der ikke fÄr baghjul af Russia Today i Þjeblikket. Jalvings Sveriges-bog kommer til at vÊre anmeldt i aviserne fra den 24 februar, og uden at sige for meget tÞr jeg nok love, at det ikke pÄ nogen mÄde bliver en pendent til Lena Sundströms Danmarks-bog.

Politiken rÞg lige pÄ limpinden, men det har vi glemt..

og chefredaktÞren med den psykologiske brist, at han ikke kunne indrÞmme en fejl, men glemslens nÄde har sÊnket sig over RÄdhuspladsen og chefredaktÞren er dÞd. Frederik Stjernfeldt:

Nu faldt sĂ„ Mubarak under forstĂ„elig jubel i store dele af den arabiske og vestlige verden. OgsĂ„ den danske verdenspresse deltager i fejringen af tyrannens fald, tilsat et drys bekymring over, hvad der nu vil komme. Én ting kalder dog pĂ„ undren. Med de spaltelysĂ„r af tekst, som dansk presse har brugt pĂ„ at angribe, tiljuble og kommentere Muhammedtegningerne da er det ejendommeligt, at ikke Ă©n eneste artikel nu nĂŠvner, at med Mubarak falder ogsĂ„ lederen af den regering, der piskede Muhammedkrisen op. Det var Mubaraks udenrigsminister, Ahmed Aboul Gheit, og hans danske ambassadĂžr, Mona Omar, der over mĂ„neders koncentreret indsats i efterĂ„ret 2005 kĂžrte krisen op. Det var Mubaraks ambassadĂžr Omar, der skrev det berĂžmte brev til Anders Fogh, det var hende, der fik de andre ambassadĂžrer med pĂ„ spĂžgen og det var hende, der formulerede brevet pĂ„ en mĂ„de, sĂ„ Fogh blev presset til ikke at gĂ„ ind pĂ„ mĂždet. Det var netop Omars hensigt, at Fogh skulle afslĂ„ mĂždet, sĂ„ledes at hans arrogance kunne bruges som pĂ„skud for yderligere eskalering sĂ„dan som hun lĂŠnge efter fremhĂŠvede i et interview, hvor hun fortalte om, hvor nervĂžs hun var for, at Fogh faktisk skulle sige ja til mĂždet. For sĂ„ kunne det vĂŠre, at eskaleringen af krisen ikke kunne fortsĂŠtte.[..]

Ikke mindst Politiken fÞrer an i fejringen af Mubaraks fald med alarmtyper pÄ forsiden: »Diktator i 30 Är: VÊltet pÄ 18 dage«. Det er ganske rigtigt vÊrd at fejre. Men inde i bladet finder man ikke en linjes refleksion over, at netop Politiken var den stÞrste danske stÞtte til Mubaraks eskalering af Muhammedkrisen. Politiken gav omfattende spalteplads til Mona Omar og Aboul Gheit, der fik status af orakler, der udlagde den retfÊrdige islamiske vrede. Og Politiken var fÞrende i den hvid- vaskende omtolkning af Omars brev, som man slet ikke mente krÊvede indgreb mod ytringsfriheden, selv om brevet lidet misforstÄeligt krÊvede, at Fogh skulle »take all those responsible to task under law of the land«. Stjernfeldt: Med Mubarak faldt ogsÄ de folk, der piskede tegningekrisen op (Se BT, 12. marts 2006, Hun brugte Fogh i dobbeltspil.)

Mark Steyn om Egypten, islam, dekapitering, feminisme og sne i New York

Steyn lover mellem latteranfaldene, at han har en endnu mere apokalyptisk bog pÄ vej, der skulle kunne deprimere enhver endnu mere end hans andre.Mark Steyn on The Dennis Miller Show (Feb 10, 2011) (Part 1/2), Mark Steyn on The Dennis Miller Show (Feb 10, 2011) (Part 2/2)

UK: “End this human rights insanity”

Godt nok kun en avisoverskrift, men begrebet menneskerettigheder er reelt blevet synonymt med at pisse pÄ flertallets interesser og rettigheder, sÄ det er velgÞrende at opleve nÄr hÊlen bliver sat i. Det rumler godt nok derovre i det apatiske og autoritetstro land lige nu (LFPC).

David Cameron declared war on unelected judges yesterday after they put the human rights of paedophiles and rapists before public safety.

The Prime Minister said he was ‘appalled’ that Britain’s 50,000 sex offenders can appeal against being kept on a police register for life.

In a highly-charged intervention, Mr Cameron called for an overhaul of the ‘completely offensive’ rulings from the European Court of Human Rights which have influenced our own judges. […] End this human rights insanity: PM’s fury as judges rule paedophiles and rapists should have chance to get off sex offenders’ register

“Verdens oprindelse” og nutidens snerper

Trods utallige opfordirnger har jeg ikke Facebook. Man kunne blive opsĂžgt af gamle klassekammerater eller ex- koner, en skrĂŠkkelig tanke, og det eneste man hĂžrer om Facebook nu om stunder, er ballede. Senest SĂžren Pind. Nu er Uwe Max Jensen blevet ramt af “kusse-censur” for Gustave Courbets berĂžmte “L’Origine du monde” (1866), der til daglig hĂŠnger pĂ„ MusĂ©e d’Orsay i Paris, hvor det iĂžvrigt er det mest solgte postkort. Modellen Joanna Hiffernan, der ogsĂ„ var James Whistlers muse, var rĂždhĂ„ret, hvordan det sĂ„ hĂŠnger sammen. Nok er Courbets realisme lige pĂ„ og hĂ„rdt, men det var Rembrandts ogsĂ„. Billedets poesi ligger selvfĂžlgelig ogsĂ„ i titlen. Som trĂžst for Uwe Max og som straf for Facebook, er hĂŠndelsen i dag kommet i Le Monde: “L’Origine du monde” de Courbet interdit de Facebook. Uwe skriver pĂ„ sin blog:

Smidt af Facebook for at videreformidle fransk kulturarv

I gÄr blev billedkunstneren Frode Steinicke smidt af Facebook for at poste et foto af Gustave Courbets maleri Verdens oprindelse. I dag skrev jeg en artikel om Frode Steinicke og Facebooks censur: Facebook indfÞrer kusse-censur. LÞrdag var der temaaften pÄ DR2

om kussen. I den anledning postede billedkunstneren Frode Steinicke et foto af den franske maler Gustave Courbets maleri “L’Origine du monde” (verdens oprindelse, red.) fra 1866 pĂ„ sin Facebook-profil. Maleriet forestiller en blottet kusse og var i mange Ă„r anset for sĂ„ kontroversielt, at det hang i ejerens herrevĂŠrelse, hvor kvinder ikke havde adgang, og endda var skjult bag et forhĂŠng, sĂ„ ubefĂŠstede sjĂŠle ikke kom for skade at se maleriet.

I dag hĂŠnger “L’Origine du monde” pĂ„ MusĂ©e d’Orsay i Paris, hvor enhver kan fĂ„ adgang, hvis man betaler de otte Euro, det koster at komme ind. Maleriet regnes for et hovedvĂŠrk i moderne kunsthistorie, og den danske kunstner Christian Lemmerz har fremhĂŠvet det som kunsthistoriens vigtigste vĂŠrk. Selvom vĂŠrket altsĂ„ er vidt berĂžmmet, er Facebook af en anden mening. Det sociale netvĂŠrk mener ikke, at kusse-maleriet tĂ„ler dagens lys. Kort efter at Frode Steinicke havde postet billedet, fik han fĂžlgende besked fra Facebook:

“Hej
Du overfĂžrte et billede (“L’Origine du monde”, red.) der overtrĂŠder vores AnvendelsesvilkĂ„r, og dette billede er blevet fjernet. Facebook tillader ikke billeder, der hĂŠnger et enkeltindivid eller en gruppe ud, viser nĂžgenhed, stofmisbrug eller vold eller pĂ„ anden mĂ„de overtrrĂŠder vores AnvendelsesvilkĂ„r. Disse politikker skal sikre, at Facebook bliver ved med at vĂŠre et sikkert og trygt onlinemiljĂž at bevĂŠge sig i, ogsĂ„ for de mange bĂžrn, der bruger sitet.
Hvis du har nogle spÞrgsmÄl, kan du besÞge vores OSS-side pÄ http://www.facebook.com/help/?topic=wphotos.
Facebook Teamet”

Herefter blev Frode Steinickes Facebook-profil deaktiveret.
http://www.denfri.dk/2011/02/facebook-indf%c3%b8rer-kusse-censur/#more-1713
*
To timer efter at have linket til min artikel om Facebooks censur (linket indeholdt et billede af Courbets vÊrk) pÄ min Facebook-profil, blev jeg sÄ selv smidt af Facebook.
Jeg finder det horribelt, at man smides af Facebook for at videreformidle fransk kulturarv.

Uwe Max Jensen, billedkunstner og journalist

Billedet har gennem tiden givet anledning til nÊsten lige sÄ mange kunstneriske kommentarer som Mona Lisa. Her er en af de nyere af en serbisk kunstner:

0 0 vote
Article Rating


DonĂ©r engangsbeløb?Kan du forpligte dig til fast betaling?

18 Comments
Most Voted
Newest Oldest
Inline Feedbacks
View all comments
Mette
Mette
9 years ago

Det sker jÊvnligt, at jeg bliver opfordet til at oprette en facebook profil eller lignende, og det er min fornemmelse, at ganske mange er helt uforstÄende overfor, at jeg svarer, at det kommer aldrig til at ske.

Det er – om jeg sĂ„ mĂ„ sige – slemt nok i forvejen. 🙂

Allan Hansen
9 years ago

I am excited to share that this past Monday night, I was interviewed for Hannity on the Fox News channel, to discuss Iranium, together with scholar and Iranium interviewee Walid Phares. The show, which dedicates a full hour to the film, will air tomorrow evening, Friday February 17, from 9:00 – 10:00 PM EST.

The cable-news show is hosted by conservative political commentator, Sean Hannity, one of America’s top television and radio personalities.

Thank you,

Raphael Shore
Producer, Iranium
http://www.radicalislam.org

Bjovulf
Bjovulf
9 years ago

Et tilfĂŠlde af “You scratch my back, and I’ll scratch yours” ? http://www.b.dk/globalt/cnn-om-bjarke-ingels-storartet-fantastisk Den danske stjernearkitekt Bjarke Ingels har vĂŠret pĂ„ CNN for at fortĂŠlle om sine projekter – og fik fire minutters gratis reklame. Af Laura Labarca Clausen 17. februar 2011, 14:30 – Det er storartet. Storartet! Vi elsker det. Det er fantastisk. Reaktionen er mildt sagt positiv fra vĂŠrten Ali [!!!!!] Velshi pĂ„ CNN’s program “The Big I”, da han forleden fik besĂžg af den danske arkitekt Bjarke Ingels. Arkitekten, som er grundlĂŠgger af tegnestuen Bjarke Ingels Group, eller BIG i daglig tale, fik en venlig introduktion. …… Read more »

Mette
Mette
9 years ago
Reply to  steen

Enig, den er fantastisk flot, Ingels er meget talentfuld. Om hans huse sÄ ogsÄ er gode at opholde sig i, er en helt anden sag.

Da han begyndte at fyre lĂžs, kom jeg til at tĂŠnke pĂ„ gamle bĂ„nd med Tove Ditlevsen, der lĂŠser sine egne digte op. 🙂

Bjovulf
Bjovulf
9 years ago
Reply to  Mette

Ja, haha – det mĂ„ da vĂŠre svĂŠrt at finde mĂžbler, der passer til de der skrĂ„ vĂŠgge. Ja, Steen – man kan da hĂ„be, at financieringen af det islamiske “kulturcenter” pĂ„ Islands Brygge falder helt fra hinanden. Hvad skal vi dog med sĂ„dan en had- og balladecentral lige over for vores universitet? ( hvilket sikkert er hovedĂ„rsagen til, at man Ăžnsker den der – for at vise sin magt, tilstedevĂŠrelse og dominans ). Det er da muligt, at projektet er arkitektonisk flot, men tĂŠnk pĂ„ indholdet – og hvordan et sĂ„dant vartegn vil suge alverdens muslimske fanatikere og ballademagere… Read more »

JensH
JensH
9 years ago

@Gunnar Biering

Hele historien er grotesk, og viser hvordan lov of orden efterhĂ„nden fuldstĂŠbndig sejler herhjemme. Inde pĂ„ Uriasposten lĂŠste jeg ogsĂ„ en historie om, at ‘UNGE’ lovbrydere fra Odense nu fik fine nye cykler af byrĂ„det, da disse fjolser sĂ„ hĂ„bede pĂ„ de ‘unge’ ikke mere ville stjĂŠle cykler. Man hva’, det er jo skatteyderne der betaler. Gad vide hvad nĂ„r disse ‘unge’ fylder 18 Ă„r??? Mon de sĂ„ hver fĂ„r en stor ny Audi for at afholde sig fra at stjĂŠle andre folks biler???

Gunnar Biering
9 years ago

> JensH: Men pointen mente Lokalavisen ikke, vi havde brug for. Den fĂ„r vi via Uriasposten fra Politiets dĂžgnrapport: “Det fra brandbilen stjĂ„lne, blev ved fĂŠdregruppens mellemkomst tilvejebragt og tilbageleveret.” SĂ„dan! Hermed har fĂŠdregruppen bevist sin vĂŠrdi og vil fĂ„ fornyede bevillinger, og tyvene (mĂ„ske deres egne bĂžrn) har alligevel ikke noget at bruge det stjĂ„lne til. TĂŠnk nu, hvis politiet havde tilbageholdt alle de “unge” og selv tvunget tyvekosterne ud af dem. Og sĂ„ sendt dem til de sociale myndigheder. IĂžvrigt er brandstiftelse i en beboelsesejendom en af de groveste forbrydelser i straffeloven. Skulle politiet ikke efterforske det? De… Read more »

JensH
JensH
9 years ago

Mens der er rĂžre og opbrud i hele vest-Europa mht. multikultur og politsk korrekthed, sĂ„ er der intet i denne verden der kan ĂŠndre de Danske mediers stĂ„lsatte vilje til at dĂŠkke over katastrofens omfang nĂ„r det kommer til den muslimske masse-indvadring: “Det kunne have fĂ„et fatale fĂžlger, da en gruppe UNGE onsdag aften ikke ville lade brandfolk arbejde i fred i forbindelse med en brand i NivĂ„” http://lokalavisen.dk/unge-generede-brandfolk-og-stjal-fra-brandbilerne/20110217/artikler/110219401/1009?ref=eblister112 “Politiet mĂ„tte onsdag aften bruge blandt andet peberspray for at fĂ„ styr pĂ„ en gruppe UNGE, der generede brandfolk fra NordsjĂŠllands BrandvĂŠsen, mens de var i gang med at fĂ„ styr… Read more »

Thomas Nydahl
9 years ago

Courbets mÄlning har jag hela mitt vuxenliv betraktat som en av de vackraste nÀr det gÀller att sÀtta fingret pÄ livets ursprung! Ack, klart sÄdant mÄste förbjudas.

Liva
Liva
9 years ago
Reply to  Thomas Nydahl

“Courbets mĂ„lning har jag hela mitt vuxenliv betraktat som en av de vackraste nĂ€r det gĂ€ller att sĂ€tta fingret pĂ„ livets ursprung!”

Jeg med. Pragtfuldt billede.

Peter Krogsten
Peter Krogsten
9 years ago
Reply to  Liva

TĂŠnk lige lidt over det her udsagn: “Maleriet forestiller en blottet kusse og var i mange Ă„r anset for sĂ„ kontroversielt, at det hang i ejerens herrevĂŠrelse, hvor kvinder ikke havde adgang,” Kan kvinder blive forskrĂŠkkede over det billede? De kan jo bare stille sig foran et spejl, og kan vel nĂŠppe blive rystede over noget de vasker mindst en gang om dagen. Hvad er det dog for en forrykt tankegang?. Hvad har facebook mod nĂžgenhed. Hvorfor er det forbudt at vise mennesket som det er skabt.? Er det fordi der stĂ„r i bibelen at mennesket blev skabt i Guds… Read more »

Gunnar Biering
9 years ago

LFPC, du skriver: “begrebet menneskerettigheder er reelt blevet synonymt med at pisse pĂ„ flertallets interesser og rettigheder, sĂ„ det er velgĂžrende at opleve nĂ„r hĂŠlen bliver sat i. Det rumler godt nok derovre i det apatiske og autoritetstro land lige nu (LFPC). Det rumler heldigvis ogsĂ„ her i landet. Nu vil Venstres Karsten Lauritzen se pĂ„ DFs forslag om af trĂŠde tilbage fra FN-konventionen om, at statslĂžse automatisk skal have statsborgerskab i det land, de tilfĂŠldigvis befinder sig i. (Arabere skal naturligvis have statsborgerskab i et arabisk naboland.) Ikke at jeg tror, der sker noget lige nu, men det rumler… Read more »

Bjovulf
Bjovulf
9 years ago
Reply to  Gunnar Biering

Ja, desvĂŠrre er der stadig mange i venstre – og mange liberale generelt – , som har en underlig naiv forestilling, om at “liberal” og “globalisering” betyder, at alle og enhver har lov til at flytte lige hvorhen, det passer dem og sĂ„ ellers forvente at fĂ„ alting indrettet efter sig – og betalt – af vĂŠrterne – uanset hvad de ufrivillige vĂŠrtsbefolkninger sĂ„ mĂ„tte ellers mĂ„tte mene og fĂžle angĂ„ende dette arrangement og eventuelle trusler mod deres samfunds sammenhĂŠngskraft og fremtidige stabilitet – ja, selv ting, som man ellers skal forestille at vĂŠre flygtet eller flyttet fra – eller… Read more »

Bjovulf
Bjovulf
9 years ago
Reply to  Bjovulf

Ikke engang nyheder som denne kunne fx. fĂ„ BorgerreprĂŠsentationen *) til at overveje, om det mon nu var sĂ„ god en ide at give tilladelse en stormoskĂ© – lĂŠs: balladecentral for udbredelse af intolerance, fanatisme og had samt ugentlige udstedelse af fawtaer og slet skjulte dĂždsdomme – pĂ„ den ellers sĂ„ stille Vibevej. http://ekstrabladet.dk/nationen/article1357035.ece Vibevej moske hylder Ayatollah Khomeini I aften kl 18.30 afholder Imam Ali Moskeen pĂ„ Vibevej 27 i KĂžbenhavn en mindehĂžjtidelighed for den ‘islamiske lĂŠrde’ Ayatollah Khomeni. Herboende iranere er rasende og skuffede. 15:18, 04. jun 2010 | Anders KjĂŠrulff ‘I anledning af den 41. Ă„rsdag til… Read more »

Erling
Erling
9 years ago

Berlingske har en artikel om, at Politiken-medarbejdere siger op i frygt for terror. Der er bl.a. denne lille perle:

En af de mest synlige sikkerhedstiltag er de skudsikre enkeltmandssluser, ansatte og besþgende skal igennem for at komme ind i huset – populért kaldet Muhammed-sluser.

Politikens medarbejdere kalder sikkerhedsforanstaltningerne for ‘Muhammed-sluser’? Hvorfor har man aldrig en Zenia, nĂ„r man stĂ„r og skal bruge een?

http://www.b.dk/nationalt/politiken-ansatte-siger-op-af-frygt-for-terror

BemĂŠrk at ingen JP-medarbejdere tilsyneladende har sagt op med henvisning til terrorfrygt.

Bjovulf
Bjovulf
9 years ago
Reply to  Erling

Nogle kendte imellem dem? Lars Trier Fjogensen fx.? 😀 PĂ„ en eller anden mĂ„de er det vel en slags kosmisk retfĂŠrdighed over det? Poltiken – med salig Sankt TĂžger det Ă„ndelige fyrtĂ„rn i spidsen – kunne og kan jo bare ikke fĂ„ nok af at lefle og lĂŠgge sig pĂ„ maven for muslimer og islam, fx. ang. M-krisen og den pinlige undskyldning til “profetens efterkommmere” for at undgĂ„ en retssag – og sĂ„ ellers udvise tolerance og forstĂ„else for de mange vanvittige sĂŠrkrav, der konstant fĂžlger i deres kĂžlvand, sĂ„ sikkert som amen i kirken. Aldrig nogensinde vover man pĂ„… Read more »

Ulla Lauridsen
9 years ago

SĂ„ I det fuldstĂŠndig sindssyge indslag om heste og kameler ved pyramiderne i Egypten i gĂ„r? Ulla Terkelsen var Ă„benbart taget dertil for at fortĂŠlle om, hvor sĂžrgeligt og svĂŠrt det er for dem, at der ingen turister kommer for tiden, men gode dyrlĂŠger tager sig af dyrene. Det var en rigtig feelgood-historie, og der stĂ„r Ulla Terkelsen med en mikrofon. En af mĂŠndene drister sig til at sige: Det er godt, at vi fĂ„r frihed, det trĂŠnger vi til. Og sĂ„ slutter indslaget. Hvad med om hun, nu hun alligevel var der, holdt fast i mikrofonen og sagde: FortĂŠl… Read more »