18
apr
Seneste opdatering: 19/4-11 kl. 1213
Ingen kommentar - Tryk for at kommentere!

Blot to pluk:

Derfor er det en fejl, når visse liberale enten som Favrholdt afviser kristendommen som demokratifjendtlig eller som mange af dagens politikere mener, at vi bør have absolut religionslighed i Danmark, for den ene tro er lige så god eller skadelig for demokratiet end enhver anden.
Islam og demokrati: Det liberale og marxistiske dogme om alle religioners ligeartethed – eller endog ondartethed – blokerer for erkendelse af, at religioner netop ikke er lige, og at islam eksempelvis er meget svært forenelig med demokrati.Den islamiske orden forudsætter islams herredømme og sætter den islamiske lov over den verdslige. Kristendommen har for længst opgivet sine egne krav om direkte styring af politikken og er derfor i dag en garant for og ikke nogen trussel mod demokratiet. Sørlander går også i kødet på dem, der vil reducere menneskelig adfærd til at skyldes rent materielle, økonomiske motiver, og som mener, at økonomien kan forklare alt.

Kunstnerens rolle i demokratiet: Der er meget andet berigende i bogen, herunder nogle meget kloge bemærkninger om kunst og kulturliv i et demokrati.Hvor kunstnere i den klassiske europæiske epoke, der stort set i denne sammenhæng slutter med Leo Tolstoj, med rette kunne og ville agere som samfundenes samvittighed i kraft af deres dybere og finere indsigt i menneskelivet, har de siden senest omkring 1970 skrevet sig ud af den berettigelse ved at gøre normbrud og evig provokation til kunstens hovedkriterium.
Derfor kan den frie kunst og kultur ikke bære demokratiet. Det kan kun det ovenfor skitserede etiske ræsonnement og de pligter, det påbyder. Kai Sørlander, Den politiske forpligtelse. Det filosofiske fundament for demokratisk. Informations forlag. 280 sider, kr. 299.

UK: 70 dages fængsel for Koranafbrænding

A man who burned a Koran in front of city centre shoppers has been jailed for 70 days. Andrew Ryan, 32, stole a copy of the holy book from Carlisle Library and then set it on fire with a lighter as a crowd gathered to hear his protests in front of a monument.

Police arrested Ryan, of Summerhill, Carlisle, shortly after the lunchtime incident in English Street on January 19.

Sentencing him at Carlisle Magistrates’ Court, District Judge Gerald Chalk said: ‘This is a case of theatrical bigotry. It was pre-planned by you as you stole the book deliberately. You went out to cause maximum publicity and to cause distress.’

He told Ryan that people were entitled to protest but not in the manner he chose. The court heard the defendant had six public order convictions between 2002 and 2010 including racial chanting at a football match and assault with intent to resist arrest. […] ‘What about burning poppies?’: The cry of the man sent down for burning Koran in front of shoppers – billede: Ikke-strafbar kunst på udstilling i Glasgow

UK: Den kristne chauffør nu fjernet fra kørsel

“Upset” er et særligt fimset britisk-engelsk væselord bag hvilket bestemte grupper af slyngler kan søge tilflugt. Så vidt vides kan ordet ikke benyttes hvis man f. eks. føler ubehag over at skulle være i selskab med en indpakket kvinde hvor kun øjnene er synlige, eller hvis man mødes på gaden af skulende mænd med fugleskræmselsskæg og skilte med “sharia for the UK”. At være “upset” passer derimod som fod i hose til tidens krænkelseskultur. Engang var det utænkeligt at en mand i en lederstilling ville pryde sin væg med et billede af en kommunistisk massemorder, men vi lever som bekendt i vanvittige tider hvor fløjene er optrukket efter kriterier der trodser almindelig logik, og som var ukendte for bare et par årtier siden. Selv sådan en mand med blinde pletter for massegrave i sydamerikanske bjergområder kan i dagens verden påkalde sig at være “upset” over et lille krucifiks (LFPC).

The electrician making a stand over his Christian beliefs was yesterday thrown out of his workplace of 15 years for displaying a cross to mark Easter. […]

Senior managers told the 64-year-old grandfather he could no longer work at the depot because he had ‘upset his workmates’. He has been moved to another depot but fears he will be sacked in days.

Despite Wakefield District Housing’s ‘anti-Christian’ rules, Mr Atkinson’s boss, Denis Doody, is allowed to display a poster of communist revolutionary Che Guevara in his office. It is believed Mr Doody is one of the ‘upset’ colleagues. […]

Philip Davies, Conservative MP for Shipley, West Yorkshire, said: ‘You have to wonder if Mr Atkinson had displayed a symbol from another religion whether he would have been disciplined.’

Mr Atkinson’s ordeal began last year after bosses received an anonymous letter claiming tenants may be offended by the eight-inch cross in the van. […]

WDH promotes its inclusive policies and allows employees to wear religious symbols – including burkas – at work. […] Banished for his Christian beliefs: Now electrician who had a cross in his van is thrown out of depot


Donér engangsbeløb?Kan du forpligte dig til fast betaling?


Comments are closed.