21
apr
Seneste opdatering: 21/4-11 kl. 1510
6 kommentarer - Tryk for at kommentere!

Villawood rooftop protesters’ claims already rejected: minister, Asylsøgere sætter ild til australsk asylcenter

Kvindesyn? Jo tak!

Inden man ryger på alt det lyriske vrøvl om “islams respekt for kvinden”, skal man undersøge det selv. Her er endnu et grumt eksempel på mentaliteten:

To prevent the overloaded boats from Tunisia and Libya headed for Lampedusa from capsizing, young males on board have been throwing the women overboard, most of whom apparently drowned.
All exclusively young men, rather poor and rarely speaking, tell the same story. As Tarek, 20, left there twenty days of Kairouan. ”We were packed in 150 in a boat designed for 60, says the boy. During the trip to Lampedusa, twelve girls were thrown into the sea.”
Then I was transferred to Sicily, I escaped and took the train.But now I have no money, so tonight I’m going too the beach. “Most want to go to France, Belgium, the Netherlands or Scandinavia, confirms Gaetano Scullino. Le Figaro via Now we know why we don’t see women among the thousands of Tunisian illegals flooding the Italian Island of Lampedusa

Påsken 2011

Se det Sixtinske Kapel virtuelt uden at tage til Rom og lægge  dig på gulvet på ryggen.

Grünewald og Bach

The final flowering of the Gothic came relatively late, in the work of the German artist, Matthias Grünewald 1470-1528. He was possibly an exact contemporary of Dürer, but while Dürer was deeply influenced by the Renaissance, Grünewald ignored it in his choice of subject matter and style. Much of his work has not survived to this day, but even from the small amount that has come down to us, it is possible to see Grünewald as one of the most powerful of all painters. No other painter has ever so terribly and truthfully exposed the horror of suffering, and yet kept before us, as Bosch does not, the conviction of salvation. His Crucifixion, part of the many-panelled Isenheim Altarpiece, is now kept in Colmar. It was commissioned for the Antoinite monastery at Isenheim and was intended to give support to patients in the monastic hospital. Christ appears hideous, his skin swollen and torn as a result of the flagellation and torture that He endured. This was understandably a powerful image in a hospital that specialized in caring for those suffering from skin complaints. Grünewald’s dark vision.  (detalje fra Isenheim alteret, helbillede her.)

isenheim

Langfredag er det også værd at minde sig om, at påsken oprindeligt var en gammel israelitisk fest fra nomadetiden, hvor man fejrede foråret og kvægets frugtbarhed.

(udvalgte arier og finale fra Matthaüs Passionen)

Erbarme dich, mein Gott – som mange af os tillige forbinder med Andrei Tarkovsky og Gotland, 1986

Mache dich, mein Herze, rein

Können Tränen meiner Wangen

Wir setzen uns mit Tränen nieder

Roger Scruton: On Gratitude and Grace

0 0 vote
Article Rating


Donér engangsbeløb?Kan du forpligte dig til fast betaling?

6 Comments
Most Voted
Newest Oldest
Inline Feedbacks
View all comments
Johansen
Johansen
9 years ago

Jeg var i Det Sixtinske kapel i sidste uge. Og i Peterskirken.
Kristendommens hjerte udover Jerusalem og Bethlehem.
Jeg mangler ord til at beskrive skønheden, storheden og ånden der.

Bjovulf
Bjovulf
9 years ago

Bølge af voldtægter skaber frygt i Oslo http://politiken.dk/udland/ECE1262610/boelge-af-voldtaegter-skaber-frygt-i-oslo/ Norsk justitsminister kritiserer udenlandske mænd for deres kvindesyn efter stribe af voldtægter. AF Niels Holst Det er overgrebet, der er hele pointen. Det er en syg handling Kari Helene Partappuoli, centerleder Normalt er Oslo en smuk og fredelig by. Men den seneste tid har en række brutale voldtægter skabt frygt blandt mange kvinder i den norske hovedstad. Alene en enkelt weekend tidligere på måneden blev fire kvinder overfaldet og voldtaget i løbet af bare fem timer. Siden er mange kvinder stået frem i norske medier og fortalt, hvordan de er bange for… Read more »

Anonymous
Anonymous
9 years ago
Reply to  Bjovulf

Dessverre Bjovulf. Oslo er blitt en stygg , forslummet og farlig by. Alt takket være de store berikelser fra fjerne steder. Norske kvinner kan ikke lenger gå på gaten alene, av redsel for å bli voldtatt. Samtlige voldtektsmenn er innvandrere, tilhørende ” fredens religion”. Politikere her i landet klamrer seg til deres nye religion og forløser : multikulturalismen. Utenriksministeren vår, Judas al Gahr bin Støre, har nedsatt en komite’ som skal konstruere en NY nasjonalfølelse for folk her til lands, dette til den rimelige penge av 40 mill.kr. At over 3000 gamle syke utslitte mennesker venter i kø for å… Read more »

Bjovulf
Bjovulf
9 years ago
Reply to  Anonymous

Ja, det er helt utroligt – man fatter jo ikke, at vore politikere ikke snart kan få ind i deres små PK-hjerner, at de har taget grueligt fejl og nu systematisk er ved at ødelægge og nedbryde vore engang så fredelige, velfungerende og venligtsindede samfund for altid. Den dag, det endelig går op for vore politikere for alvor – fx. ved at de selv eller deres pårørende får den bitre “kulturberigelse” at føle på egne kroppe – , der er det alt for sent at gøre noget effektivt ved de massive problemer, som de selv har skabt i deres naivitet… Read more »

Prudentius
9 years ago
Reply to  Bjovulf

“Men hvad er egentligt vores politikeres motiver for at gøre dette imod deres egne folks vilje?” Religion! Multikulturen er en religion. Dens kerne er drømmen om en forenet menneskehed og historiens afslutning! (Ikke alle politikere deler denne vision, men den er “so far” for magtfuld til at sætte sig op imod for folk der først og fremmest er i politik for brødets skyld, mens den bevogtes 24/7 af aggressive journalister og diverse overstatslige organisationer, der i langt mindre grad end det tavse indfødte flertal, lader sig ignorere.) Ved at redistribuere de indfødte europæiske befolkningers penge og territorium, tjener multikultens indviede… Read more »