16
maj
Seneste opdatering: 17/5-11 kl. 0717
18 kommentarer - Tryk for at kommentere!

..sjældent ord efterhånden, men jeg kunne huske det takket være Kholghi:

Farshad Kholghi 40 √•r i MORGEN. Han kender Pia Kj√¶rsgaard personligt. Og var for nylig til middag med gr√¶sk tema i hendes hjem, da han medvirkede i TV3′ s selskabsleg ‘ Til middag hos’. Han er ogs√• medlem af Trykkefrihedsselskabet og udtalte i forbindelse med indf√łrelsen af regeringens pointsystem for udl√¶ndinge, at han slet ikke betragtede det som en stramning. Og at han i √łvrigt var tr√¶t af sammenligningen med nazismen. ¬ĽJeg kan ikke se, at det er diskriminerende, at vi stiller krav til folk, der vil hertil¬ę, sagde den iranskf√łdte skuespiller, foredragsholder og samfundsdebatt√łr Farshad Kholghi [..]

I mere end ti √•r har han desuden taget aktivt del i samfundsdebatten om islam og Mellem√łsten og gjort sig til talsmand for vestlige frihedsidealer. Og han ville ikke t√łve med at stemme p√• Dansk Folkeparti, hvis Venstre skulle g√• hen og blive ¬Ľlige s√• pladderhumanistiske som de radikale¬ę. For som han sagde i Politiken i 2009: ¬ĽDet handler ikke om frikadeller eller sommerhuse eller det danske flag, men om de v√¶rdier, som gjorde, at jeg straks f√łlte mig godt tilpas her. Og i Danmark har vi alle de samme grundv√¶rdier – det er bare nuancerne, vi er uenige om. Men venstrefl√łjen vil ikke forst√•, at det ogs√• er ligestilling, jeg k√¶mper for, n√•r jeg kritiserer islamisterne. De tror, det er racisme og intolerance. Og det pisser mig af. Og g√łr mig ked af det¬ę. √Ürlige Kholgi sender stadig syrlige stikpiller af sted.(Det er Politiken, der ikke kan stave navnet) (Foto fra Grundlovsforeningen Dansk Kulturs √•rsm√łde i Vejle 26 marts 2011.)

Min holdning er, at man skal slagte de hellige k√łer, og s√• kan man jo bagefter invitere til grillfest‚ÄĚ, siger tirsdagens runde f√łdselar.Farshad Kholghi siger videre, at sagen mod Trykkefrihedsselskabets formand Lars Hedegaard langt fra er kl√¶delig i et demokratisk samfund. Nok var det ikke islams frontk√¶mpere, der rejste sagen, men det blev den ikke bedre af.‚ÄĚDe danskere, der bliver kr√¶nkede p√• islams vegne, er kujoner. De vil gerne tage sig p√¶nt ud i ekstremisternes √łjne‚ÄĚ.Sappho: Slagt de hellige k√łer og hold en grillfest

Danmark vil lempe for OECD-udlændinge

– “ikke amerikanere vi har problemer med.” S√•vidt jeg husker ogs√• det oprindelige forslag fra den nye udl√¶ndingelov i nogle f√• uger i 2002, indtil ekspertkorpset mente, at det var i strid med alt fra Lofoten til Cape Town. (Sm√¶khysteriske Dagens Nyheter lignede smagfuldt 2002 med N√ľrnberglovene,” intet mindre.) S√• lav nogle nye, der matcher virkeligheden, dette lyder fornuftigt, “det er jo en fremragende id√©”, som Peter Skaarup siger. De f√łrste eksperter, der mener det er p√• kanten af tyngdeloven, vil nok ikke lade vente l√¶nge p√• sig. Sydsvenskan har opdaget det, men skal lige have tid til at puste sig op, og Per √ėrums kristelige menneskesyn r√łrer ogs√• p√• sig.

Integrationsministeren vil indf√łre positiv s√¶rbehandling af borgere fra lande som USA, Canada og Japan.Tiden er l√łbet fra Anders Fogh Rasmussens (V) faste og fair udl√¶ndingepolitik, der har v√¶ret s√• rigid, at den har udelukket mennesker fra Danmark, som uden problemer kunne have bidraget positivt til det danske samfund. Pind vil nu gennem positiv s√¶rbehandling g√łre det lettere for borgere fra bestemte lande at blive familiesammenf√łrt til Danmark.
– Det er et kolossalt problem, at udl√¶ndingelovgivningen er s√• fyldt med lighedsmageri, at vi skader folk, som gerne vil og kan Danmark, i helt un√łdig grad. Ministeren vil i f√łrste omgang fritage borgere fra lande som USA, Canada, Australien, New Zealand og Japan for at tage den s√•kaldte indvandringspr√łve, man skal have for at blive familiesammenf√łrt.
Inspirationen kommer fra Holland og Tyskland, der har taget lignende tiltag. De lande, der kan komme gennem ministerens n√•le√łje, skal v√¶re medlem af OECD, v√¶re placeret i den √łverste gruppe af lande p√• Human Development Index og have visumfritagelse efter EU-reglerne. S√łren Pind vil sortere udl√¶ndinge Pinds klumme i berlingske: Fast. Fair. Og fornuftigt‚Ķ

SR P1, som jeg af helbredsgrunde helt og aldeles har forladt, kommenterer. Heller ikke det, har jeg h√łrt. Det kan v√¶re orket vender tilbage, n√•r jeg kommer hjem. Adskillelse er k√¶rlighedens salt. Eller afstand er, i det mindste. Jeg har lagt m√¶rke til, nu jeg bor her, at jeg ligesom n√¶sten alle mine √•regamle svenske venner, er g√•et i indre eksil. Det er sket uden min vilje, mit hoved er g√•et derhen af sig selv. Jeg ser ikke tv, h√łrer kun klassisk radio og mine medbragte CD er. Jeg skimmer Expressen og Sydsvenskan af gammel vane, men l√¶ser s√• vidt jeg ved ingenting. Der har v√¶ret regionalomvalg i V√§stre G√∂taland, oh la la! Sverigedemokraterna fik over 6 %. J√łsses kineser ! Svenskerne vil alligevel ikke afskaffe sig selv, selvom de allerede har gjort det? P√• sigt, som man siger. ¬Ľ Hu- u- ud! faret hen!¬ę er de, som Andersen siger. Min kontakt til omverdenen er mail og Skype, men s√• n√•r Skype til geng√¶ld til venner jorden rundt. Gr√¶sset udenfor og jorden rundt, det m√• r√¶kke helt til K√łbenhavn, √•ndeligt og i mil, som en svensk ville sige.

Fr√ł af ugr√¶s: Islamisk chic og j√łdehad comme il faut

At the start of the protest march from the UN to Times Square, a group of Muslims started to yell the anti-Semitic chant, “Khybar, Khybar, ya Yahood, jaish Mohammed sa ya’ud.” The Muslim death cry “Khybar, Khybar, oh Jews, Mohammed’s Army will return” refers to the Arabian oasis of Khybar, where Mohammed’s followers attacked and enslaved its Jewish inhabitants in the year 628.

Bare arme og Hizbollahflag, tydeligere kan tidens vanvid n√¶ppe illustreres. Mange, mange flere grimme billeder fra den anti-israelske ‘nakba’-dag i New York City og London (LFPC): New York City: Muslims March in Jewish Genocide Bund Rally “Third Intifada” Marches Round the World

Var Lors Doukaevs bombefuser defensiv jihad?

Nu er et retsreferat i en pludrende mainstream-avis ikke meget at konkludere noget ud fra, men p√• den anden side fremst√•r gengivelsen af bombemandens motiver nok mere sm√•sk√łre end der formentlig har v√¶ret tale om. Hvorn√•r bruger man en bombe i angiveligt “selvforsvar” mod egne landsm√¶nd? Det giver selvf√łlgelig ikke mening efter vores begreber, men i islamisk optik er sagen en anden. N√•r islam i de troendes selvforst√•else er under angreb bliver defensiv jihad en forpligtelse (fard ‘ayn) for den enkelte muslim. Selvforsvar er derfor i dette perspektiv langt bredere forst√•et end hvad vi ellers ville definere som en akut afv√¶rgen af et angreb her og nu.

[…] Hvorfor medbragte Lors Doukaev en bombe til Danmark, og hvad var form√•let med bomben?

Det er det, som sagen om Lors Doukaev kommer til at dreje sig om, fastslog anklager Rikke Lundby i sagen om den etbenede tjetjener Lors Doukaev.

Den tiltalte har erkendt, at han havde medbragt spr√¶ngstoffet TATP til Danmark, men det fremg√•r af hans forklaring til politiet, at han √łnskede at forsvare sig mod herboende tjetjenere. Dermed n√¶gter han sig skyldig i terror. […] Doukaev: Bombe var til eget forsvar

I en vejledning i sunni-retsskolen malikis lære hedder det således:

Jihad in the Path of Allah, to raise the word of Allah, is fard kifayah [obligatory on the community] once a year, so that if some perform it, the obligation falls from the rest. It becomes fard `ayn [obligatory on every Muslim individually], like salah and fasting, if the legitimate Muslim Imam declares it so, or if there is an attack by the enemy on an area of people. [Bulghah al-Salik li-Aqrab al-Masalik fi madhhab al-Imam Malik (“The Sufficiency of the Traveller on the Best Path in the School of Imam Malik,”)] Egyptian Islamic scholar: we must conduct jihad against the West

Det samme kan man l√¶se i vejledningen for Abdul Wahid Pedersens retsskole shafi’i, ‘Umdat al-Salik eller Reliance of the Traveller (LFPC).

Efter regnen

Enhver haveejer, meteorolog eller svampeplukker ved, at regn falder eftermidsommer, n√•r hav og s√łer er varmet op, men n√•r den falder f√łr, lever alt op n√¶sten p√• minuttet. Plantelivet springer 14 dage frem til bristepunktet p√• f√• timer, den s√¶dvanlige √•rstidsbrandfare er forbi. Der findes s√• megen gr√łnhed i den virkelige verden? (fotos ¬© Snaphanen.dk)

0 0 vote
Article Rating


Don√©r engangsbeløb?Kan du forpligte dig til fast betaling?

18 Comments
Most Voted
Newest Oldest
Inline Feedbacks
View all comments
Ole Burde
Ole Burde
9 years ago

Soeren Pinds forslag lyder umidelbart fornuftigt , men som MORTEN sagde vil det bare udvikle sig til ENDNU et fidus-smuthul for uoenskede immigranter .
Der er ingen vej udenom : det er overlevelsesnoedvendigt at se den haarde sandhed i oejnene , det er noedvendigt at sige aabent og frygtloest hvem det er vi IKKE vil have som immigranter . Ligegyldig hvor de saa har mellemlandet.
Hvad Arne Melchior angaar , saa sku’ han smides ud med faldskaem over Mogadischu , med et isralesk flag tatoveret i -BEEEEP!-

Morten - - -
Morten - - -
9 years ago

S√łren Pind skal dog lige genkalde sig historien:

Pakistanerne indvandrede oprindeligt via England. – Det var derfor Arne Melchior i firserne kunne berolige os med, at langt den st√łrste gruppe af indvandrere var engl√¶ndere !

Melchior gad ikke engang overveje, at for at det skulle kunne passe, ville Danmark skulle have haft skoler, hvor b√łrnene i stigende grad var engelske snarere end muslimske. Bare for at n√¶vne een ting, man kunne have m√•lt det p√•.

– – –

jdm
jdm
9 years ago

Pinds – og Skaarups – bem√¶rkninger er lige precis dem jeg pr√łvede p√• at argumentere for i disse sider, de f√• m√•neder siden han blev udn√¶vnt til integrationsminister. Jeg er glad for at se at fornuften er ogs√• en af Pinds egenskaber.

Nu hvis man ku’ bare modificere reglen om dobbeltstatborgerskab… ūüėČ

Prudentius
9 years ago

Jeg tror Dukajev er fuldst√¶ndigt uskyldig! Ligesom ham somalieren der s√łgte at benytte Kurt W¬īs WC. Som jeg har forst√•et det, kom han fredeligt og frejdigt g√•ende ned af gaden, da naturen med st√łrste intensitet pludseligt udst√łdte sit kald i hans legemes nedre region. Mens han i panik s√łgte forl√łsning p√• et dertil egnet sted, kom han tilf√¶ldigvis forbi en Silvan med udsalg p√• slagterknive og h√•nd√łkser og man siger aldrig nej til et godt tilbud i somalisk kultur. Derefter styrtede han ind i det f√łrste og bedste parcelhus, hvor Kurt W forfjamsket og paranoid lukkede sig inde p√• sit… Read more »

Prudentius
9 years ago
Reply to  Prudentius

Jeg b√łr lige tilf√łje, at n√•r den stakkels somalier kunne ryge ud i at tro at ordet “H√¶vn” betyder noget helt andet end det, det g√łr, er det fordi han ikke har modtaget nok modersm√•l-undervisning.

pk
pk
9 years ago
Reply to  Prudentius

Meget voldelige fremmede er paa evig oekonomisk hjaelp her i Danmark.
Derfor tror de vel, at politikerene oensker, at de skal smadre danskere og Danmark?

Henrik Petersen
Henrik Petersen
9 years ago
Reply to  Prudentius

Prudentius, jeg tror du har ret. Når man skal, så skal man jo.

Og mens man s√• lige sidder p√• ‘trykkeriet’, kan man jo liges√• godt afmontere det bygges√¶t, man har k√łbt i F√¶tter BR.

Men han har m√•ske lige overset, at udst√łdningen kan v√¶re s√• kraftig, at de sm√• bitte kugler, der ved en fejltagelse er faldet ned i lommen, bliver sendt op i loftet.

Shit happens…..

Bjovulf
Bjovulf
9 years ago

S√łren Pind p√• TV2: “S√łren Pind vil sortere udl√¶ndinge”

http://nyhederne.tv2.dk/article.php/id-39881772%3as%C3%B8ren-pind-vil-sortere-udl%C3%A6ndinge.html?rss

Bjovulf
Bjovulf
9 years ago
Reply to  Bjovulf

Tiden er l√łbet fra Anders Fogh Rasmus-sens (V) faste og fair udl√¶ndingepolitik, der har v√¶ret s√• rigid, at den har udelukket mennesker fra Danmark, som uden problemer kunne have bidraget positivt til det danske samfund. Det siger integrationsminister S√łren Pind (V) til Politiken mandag. Han vil nu gennem positiv s√¶rbehandling g√łre det lettere for borgere fra bestemte lande at blive familiesammenf√łrt til Danmark. ….. Dansk Folkeparti, som om nogen har v√¶ret fortalere for en stram udl√¶ndingelov, er √•ben over for en √¶ndring af loven. “Det er en fremragende id√©. De problemer, vi har, er jo ikke p√• grund af amerikanere,”… Read more »

Emeritus
Emeritus
9 years ago

Positiv s√¶rbehandling? – Hvad er der nu i vejen med positiv s√¶rbehandling? Ligemageri er da langt v√¶rre. Forlad mig den gamle traver, men: ‘Lige b√łrn har altid leget bedre end sk√¶ve!’. I mit fag er ALT faktisk tilladt, bare man g√łr det rigtigt. S√łren Pind r√łber desuden, at han er en arg modstander af ligemageri. Det er et b√•de rigtigt og fornuftigt standpunkt. Selvf√łlgelig er han det, havde jeg n√¶r sagt. For Lighed som princip er falsk. Frihed som princip er falsk. Broderskab som princip er falsk. Ingen af delene er sande i filosofisk forstand, ingen af dem er universelle… Read more »

Bjovulf
Bjovulf
9 years ago

Svenske journalister vs. virkelighedens verden ūüėČ

Bem√¶rk kommentarerne, som mildt sagt ikke er enige med ham …

http://www.expressen.se/1.2434280

Bygg inga hinder, Danmark!

Danmark m√•ste sansa sig och √•ter bli ett land som bejakar s√•v√§l √Ėresundsintegration och Europasamarbete. F√∂r att inte tala om frihandel och √∂ppenhet, som har s√• gamla stolta anor
p√• √Ėresunds v√§stra kust.

Det är en ynkedom och en skam att vilja resa nya gränsmurar, kontroller och taggtrådsstängsel i det
Europa som rört sig i riktning mot en gränslös kontinent där alla kan resa fritt för arbete och studier.
Danmark måste tänka om!

JensH
JensH
9 years ago

Christ, knap nok har S√łren pind fremsat sit ganske fornuftige forslag om positiv s√¶rbehandling af borgere fra lande som USA, Canada og Japan, f√łrend det ‘borgerlige’ avis Berlingske Tidende farer ud og finder en RUC-‘ekspert’ i “integration af etniske minoriteter”, som selvf√łlgelig leverer den vare journalisten √łnsker, da hun stempler S√łren Pind’s forlsag som v√¶rende “rascistisk”:

http://www.b.dk/politiko/ekspert-pinds-forslag-er-racistisk

T. Snorrason
T. Snorrason
9 years ago
Reply to  JensH

Berlingeren er ikke l√¶ngere “borgerlig” efter den buttede “R√łdvins Knudsen” har taget over.
Hun skal s√•m√¶nd nok ogs√• f√• k√łrt den avis i s√¶nk.

Peter Buch
Peter Buch
9 years ago
Reply to  steen

Kommenterede på hr. Bóss oplæg til værdidebatten på- http://www.b.dk/kommentarer/oplaeg-til-vaerdidebatten

At der eksisterer en værdidebat kan groft generaliseret ses positivt, som opstået af at der findes noget der ses som værdier, og der derfor også er debat om disse.
Negativt set kan v√¶rdidebatters eksistens tolkes som en f√łlge af v√¶rdiers frav√¶r eller meget sj√¶ldne forekomst i fors√łget p√• i det mindste at have en debat om begrebet.
Mere f√łlger muligvis.

Crass B√łrsting
Crass B√łrsting
9 years ago

Ja, hurra for Kholgi, en god ny dansker, og i samme postgang: D√łd over Lort Doukaev.

Lotte
9 years ago

Ja stort tillykke til Farshad Kholghi. Jeg bruger filmen ‘Grisen’ i min undervisning, hvor han spiller en af hovedrollerne, og en af reaktionerne jeg n√¶sten altid f√•r er; fedt, at netop han spiller den rolle.
Han er helt klar i m√¶glet og aldeles glimrende i snart sagt enhver debat, der handler om at tydeligg√łre dilemmaerne mellem islamisk og vestlig kultur.

http://www.filmstriben.dk/bibliotek/film/details.aspx?filmid=9000000129