4
jun
Seneste opdatering: 6/6-11 kl. 0106
1 kommentar - Tryk for at kommentere!

Lidt dĂžd…..hvor dĂžd, hvordan og hvor mange?

NĂ„r man dagligt ser svenske medier, eller bor herovre, er det ens tommelfingerfornemmelse at der begĂ„s cirka et drab om dagen i Sverige. Forleden fandt man to drĂŠbte i GĂžteborg samme dag – 1 og 2, der kan have vĂŠret andre, jeg ved det ikke. Denne dags drĂŠbte mistede livet her i SmĂ„land. Men det er slĂ„ende, at noget sĂ„ konkret som, hvor mange der bliver myrdet i landet, er genstand for en stĂžrre diskussion, nogen har interesse i at problematisere tallet. I midten af maj havde Elisabeth Höglund en interessant klumme der illustrerer emnet:

Kriminologer och brottsforskare tutar ocksÄ stÀndigt i oss att antalet mord, drÄp och misshandel med dödlig utgÄng stabilt ligger pÄ cirka 100 om Äret. Antalet stiger alltsÄ inte, Àven om folk tror det. Jag tycker att det Àr ett konstigt resonemang, eftersom BrÄ:s egen mordstatistik visar nÄgot helt annat.
Jag har gĂ„tt igenom de senaste tio Ă„rens statistik frĂ„n BrĂ„ över ”uppklarade mord och drĂ„p”. Det Ă€r intressant lĂ€sning. Varje Ă„r under hela 2000-talet ligger antalet ”uppklarade mord och drĂ„p” lĂ„ngt över de 100 om Ă„ret, som kriminologerna talar om. DĂ€rför vill jag hĂ€vda att det dödliga vĂ„ldet ökar i Sverige, Ă€ven om politiker och brottsexperter förnekar det. Gör de det för att de vill fĂ„ oss medborgare att tro att Sverige fortfarande Ă€r ett tryggt och sĂ€kert land att leva i med fĂ„ vĂ„ldsbrott? Sverige har blivit farligare

De tĂžrre tal viser, at der i Sverige blev drĂŠbt* 329 mennesker i 2010, mens det samlede antal manddrab i Danmark var 49, cirka som det plejer at vĂŠre. AltsĂ„ knap Ă©n om dagen i Sverige og knap en om ugen i Danmark, eller 6.7 gange flere mord og drab i Sverige hvor det relativt kun burde vĂŠre knap det dobbelte, altsĂ„ cirka 100. (* I Danmark hedder det under Ă©t “manddrab”, i Sverige “Fullbordat mord och drĂ„p samt misshandel med dödlig utgĂ„ng.”) – NĂ„r historier ikke passer i ens kram, problematiserer man deres essens ind i rĂžgslĂžr, akkurat som man i dag kan se fra Venedig Biennalen, kurator Katarina Gregos om noget der ikke passede hende. NĂ„r der er politikere, kunstnere og intellektuelle i farvandet, sĂ„ kan enkle sandheder vĂŠre i fare for at drukne i sludder. Den svensker der skal dĂž i morgen, finder det sikkert underordnet:

»Muhammedtegningerne var en dĂ„rlig ide«, siger kurator Katarina Gregos. »Muhammedtegningerne har forskudt diskussionen om ytringsfriheden. Det er min personlige overbevisning, at vi nu er i en mod-oplysningstid. Der er sket en regression tilbage til ikkehumanistiske vĂŠrdier, angst og irrationalitet«, siger Katarina Gregos. NĂ„r debatten om ytringsfriheden ikke rigtig rokker sig ud af stedet, er det, fordi vi stadig er prĂŠget af et ytringsfrihedstraume, der opstod i forbindelse med Muhammedkrisen. Chokket er ikke blevet aflĂžst af klar tĂŠnkning og Ă„benhed i relation til andre: »Debatten er blevet meget polariseret: dem mod os. Kristendom mod islam. MellemĂžsten mod Vesten. Jeg Ăžnsker at komplicere spĂžrgsmĂ„let om ytringsfriheden«, siger hun. (Politiken, 5 juni “Det handler om Muhammed,” ikke online.)

NytĂŠnkning i UK: Ekstremisme behĂžver ikke at handle om vold

Man kan vÊlge at glÊdes over bare et lille opgÞr med enfoldige multikulturelle antagelser, eller man kan se nÞgternt og realistisk pÄ det. Too little too late, og selv dette lille nybrud mÞder forventelig modstand fra liberalt hold og fra baronesse Warsi med de pakistanske rÞdder. Hvor langt Storbritannien er fra et Êgte opgÞr med suicidal multikultipolitik kan man se i denne dybt forstemmende oversigt over bare én uges nyheder: One Week in the Death of Britain.

[…] Home Secretary Theresa May is this week set to unveil a fresh crackdown on home-grown terror in a bid to stop the promotion of Islamic radicalism in Britain.

The new Prevent strategy will classify any group as extremist if they fail ‘to reflect British mainstream values’ – even if they do not advocate violence, according to the Observer.

‘There will be a direct challenge to these [non-violent] groups,’ a Home Office source told the newspaper.

The get-tough policy is seen as a victory for Prime Minister David Cameron, who has repeatedly argued that violent extremism is often nourished by non-violent groups.

But the hardline approach has been opposed by key Cabinet members – including Deputy Prime Minister Nick Clegg, Tory chairman Baroness Warsi and attorney general Dominic Grieve. […] New crackdown on home-grown terror will broaden definition of Islamic ‘extremism’

I stedet for at antage og i stedet for at udelukke kunne man begynde at kigge pÄ hvilke islamiske mainstreamretninger der stÄr for demokrati pÄ ubestemt tid, og for de vantros ligevÊrd med muslimer. Men de ville ikke bryde sig om det de fandt ud af (LFPC).

Vollsmoses tristesse

Det mĂ„ efterhĂ„nden vĂŠre ubestrideligt at legendariske Per Larsen med den sĂŠrlige evne til bagatellisering af grov kriminalitet ikke var en ener i den danske politietats ledelse, men at resignation og hĂ„blĂžshed er paradigmet i ordenshĂ„ndhĂŠvelsen anno 2011. Lige hvad angĂ„r denne sag fra Vollsmose findes undvigemanĂžvrerne dog ogsĂ„ hos de lokale medier som finder fyndige kommentarer til videoen pĂ„ YouTube alvorlige nok i sig selv til at anlĂŠgge racismevinklen (hvilken “race” der sĂ„ end er tale om her). Man kunne anlĂŠgge en anden vinkel: SĂ„dan lyder sund og berettiget vrede sommetider. Ikke nĂždvendigvis kĂžnt, men det afspejler bare en virkelighed der er meget grim. Det er noget kedeligt noget.

[…] Erik Asmussen er afdelingsleder i afdelingen for Ăžkonomisk kriminalitet hos Skat, der samarbejder med Odense Kommune og politiet blandt andet i forhold til den hĂ„rde kerne i Vollsmose.

Det bekymrer ham, at nogen tier af frygt, lyder det. – Jeg kan godt forstĂ„, hvis folk tĂŠnker sig om mere end en gang. Men det er trist, at det er blevet sĂ„dan, siger Erik Asmussen.

ChefpolitiinspektÞr John Jacobsen fra Fyns Politi siger, at det ikke er hans opfattelse, at politiet oplever problemer med at fÄ informationer fra Odense Kommunes ansatte.

Anderledes forholder det sig med vidner “uden for systemet”, vurderer han og sammenligner med, hvor svĂŠrt det er at fĂ„ informationer om rockergrupperne.

– Der er ingen forskel pĂ„, om det er de hĂ„rde fra Vollsmose, eller om det er Hells Angels eller Bandidos, siger han til Fyens Stiftstidende. […] Myndigheder frygter hĂ„rd kerne i Vollsmose

Her er de bramfri kommentarer uden pegefingre og pĂŠn afstandstagen. Faktisk helt oplĂžftende og et vidne om at alt ikke er opgivenhed og statsadvokatfobi (LFPC):

[…] Kigger man videoens kommentarfelt igennem pĂ„ YouTube, stĂžder man pĂ„ mange hadefulde kommentarer. Nedenunder er et udsnit af disse kommentarer fra YouTube:

“Skam jer noget sĂ„ inderligt rĂžvhuller !!!!!!Er sĂ„ trĂŠt at af der findes perker som jer, der ĂždelĂŠgger det for alle os andre ! FØJ

Pak jeres fucking ting og tag hele familien under armen og skrid ud af Dk. Og forresten ved i hvad der irritere mig mest ? At ham svinet der blev kĂžrt ned af politiet ikke dĂžde af det…. I burde smage politiet stave …. !!!!!!!!!!!!!!”

“De tabere skulle sparkes hjem til perkistan. SĂ„ kan rende rundt og spille gangstere i Beirut og Bagdad .Eller prĂžve pĂ„ det. Jeg tror ikke, de kunne blive andet en trĂŠkkerdrenge.”

“Det viser noget om hvor meget Vollsmose Outlaws har mellem Ăžrerne. Ikke en skid. SĂ„ jeg kan godt forstĂ„ fjolset der kĂžrer pĂ„ knallerten ikke har hjelm pĂ„. er er nemlig ingenting der kan tage skade.

For at sige det mildt skulle de sendes hjem til deres oprindelses land. Og nĂ„r forĂŠldrene ikke kan / gider holde Ăžje med hvad deres unger laver kan hele familien rejse a h t. Jeg har overhovedet ikke respekt for sĂ„danne fjolser.”

“Fucking perkeraber hop hjem til kebabistan, og tag det klamme tabersvin som i kalder “fisse fisse” med jer. Tag ogsĂ„ alle jeres luder sĂžstre, og hore mĂždre med jer.

Der ingen som vil savne jer, forbandede tabersvin. ĂŠrgeligt at poliiet ik plĂžkkede jer. I er nogen elendige muhammedaneraber som tilbeder en tegneserie figur, latterlige svin.”

“Man skal da netop skĂŠlde ud pĂ„ dem, deres hudfarve er jo helt forkert.”

“fucking sand monkeys!!!! i hate muslims!!!! 🙁 i just draw a picture of muhammed. NO MAS MUSULMANES EN EUROPA!!!!!! saludos josĂ©”

“Kan de lorte svin, ikke fatte noget som helst!!!

Jeg kan selv ikke forstĂ„ sĂ„dan nogle mennesker som gĂžr sĂ„dan noget mod politiet… de passer deres job ogsĂ„ kommer der en masse af de lorte perker og gener dem!! NO FUCKING SURRENDER TO THE TALIBAN!!!!” Racistisk kommentarstorm pĂ„ YouTube-video [Fyens Stiftstidende 5.6.2011]

0 0 vote
Article Rating


DonĂ©r engangsbeløb?Kan du forpligte dig til fast betaling?

1 Comment
Most Voted
Newest Oldest
Inline Feedbacks
View all comments
Josefina Bergfast
Josefina Bergfast
9 years ago

Stackars mĂ€nniskor. Deras HAT, (och kanske rĂ€dslor), som har SKAPATS, och ELDATS under, och MATATS, gör dem FÖRTVIVLADE och VANSINNIGA, samtidigt som det gör dem OFÖRMÖGNA att kunna BYGGA OCH SKAPA och FORMERA sig i KONSTRUKTIVA vĂ€lordnade, OCH FÖRTROENDEINGIVANDE, politiska, sansade, LUGNA och FÖRNUFTIGA och OMDÖMESGILLA alternativa politiska AGENDOR, som kan DRA TILL SIG STORA VÄLJARSKAROR, och som DÄRMED kan lĂ€gga grunden för att kunna föra en politik som VERKLIGEN kan PÅVERKA och FÖRÄNDRA invandrings-POLITIKEN? De DRUNKNAR istĂ€llet av detta FRAMPROVOCERADE HAT? ATT yttrandefriheten behöver försvaras, beskyddas och bevaras Ă€r vĂ€sentligt, MEN YTTRANDEFRIHET KRÄVER OCKSÅ ETT ANSVAR. NÄR man EGENTLIGEN,… Read more »