5
aug
Seneste opdatering: 5/8-11 kl. 2045
27 kommentarer - Tryk for at kommentere!

Seven in ten (71%) Britons say there are too many immigrants in the country and just a quarter (27%) believe immigration is good for the economy according to new research from Ipsos MORI. The latest Global @dvisor survey conducted in 23 countries shows that only Russians are more likely than Britons to agree that there are too many immigrants in their country (77% do so). Other countries with similarly high levels of agreement are Belgium (72%), Italy (67%), Spain (67%) and South Africa (66%). The Japanese are the happiest with their current level of immigration – just 15% think there are too many immigrants.
Immigration has raised also raised other concerns – three quarters (76%) of Britons agree that immigration has placed too much pressure on public services while three in five (62%) agree that immigration has made it more difficult for British people to get jobs. IPSOS Research Report, 7 sider pdf. Immigration having negative impact on world’s nations: Poll.

Jeg har set specielt pĂ„ Sverige. PĂ„ GĂžteborg Universitet ligger SOM- Institutet, der i 15 Ă„r har mĂ„lt svenskernes holdning til indvandring. I den seneste tilgĂŠngelige undersĂžgelse ”Svenskarna blir alltmer positiva till invandrare”, der stiller nĂžjagtig det samme spĂžrgsmĂ„l som IPSOS, siger prof. Marie Demker noget, der ikke rimer med de helt nye tal fra, Englands nĂŠststĂžrste institution indenfor markedsundersĂžgelser, medmindre svenskernes holdninger kan udvikle sig frem og tilbage pĂ„ samme tid. 36 og 46 procent er en vĂŠsentlig forskel. Jeg forklarer ivĂžrigt forskellen mellem belgiere/englĂŠndere og svenskere, med at de to fĂžrste er tĂŠt befolkede lande, hvad man ikke kan sige om Sverige. Bor man pĂ„ landet i Sverige, kan ens verdensbillede vĂŠre uforstyrret i Ă„rtier endnu.

Sedan 1993 har jag vid sex olika tillfĂ€llen pĂ„ det sĂ€ttet analyserat attityder till ”utlĂ€nningar” och ”invandrare”. Tidsserien visar att hösten 1993 ansĂ„g mer Ă€n hĂ€lften av svenskarna (52 procent) att det ”finns för mĂ„nga utlĂ€nningar” i det svenska samhĂ€llet. Hösten 2009 Ă€r den andelen endast 36 procent.

Islamkritiske prÊster stÄr fast: Multikultur er farlig

PrÊst SÞrine Gotfredsen har fÄet alvorligt pÄ puklen efter en kronik, hvori hun giver det multikulturelle samfund en del af skylden for Anders Breiviks terrorhandlinger. Men en stribe danske prÊster fra Islamkritisk NetvÊrk mener fortsat, at multikulturalismen skal vÊk.

”Jeg er sĂ„dan set enig med SĂžrine, for specielt med muslimer ser man, at de mange steder knytter sig i parallelsamfund og i et vist omfang holder fast i sharia-lovgivningen. Derfor fungerer det multikulturelle ikke,” siger Esper Dalgaard, prĂŠst ved Randers og medlem af netvĂŠrket.

Michael Fagerlund, prĂŠst i Maribo, forstĂ„else for SĂžrine Gotfredsens kritik af det multikulturelle.”Der hersker efterhĂ„nden lidt den opfattelse, at Danmark er en campingplads, hvor alle kan slĂ„ sig ned. Vi skal have et Ă„bent samfund med plads til andre kulturer, men hvis vi skal undgĂ„ uheldige konsekvenser af det, skal det ske med respekt for den kristne kulturarv, som er vores samfundsbĂŠrende kultur,” siger han. Kristeligt Dagblad.

“Staten Israel” i mediernes ekkokammer

Vendingen “staten Israel” lyder bekendt, sĂ„ jeg lavede en hurtig sĂžgning pĂ„ Infomedia for at se om det var en konstruktion der ogsĂ„ blev brugt om Israels nabolande i regionen. Mine fornemmelser blev mere end bekrĂŠftet:

“Staten Israel” 7500 hits

“Staten Jordan” 10 hits

“Staten Egypten” 1 hit

“Staten Irak” 61 hits

“Staten Iran” 28 hits

Det sikreste at konkludere er tydeligvis at Israel sprogligt behandles helt i sĂŠrklasse af danske journalister. Resten mĂ„ vĂŠre tolkninger og gĂŠtterier, og her er ubevidst efterplapren en oplagt mulighed. Ikke nĂždvendigvis et bevis pĂ„ ondsindede og manipulerende motiver, men i bedste fald (endnu) et vidnesbyrd om journaliststandens mangel pĂ„ refleksion. Men set i sammenhĂŠng med andre retoriske klicheer om netop dette land (f. eks. “Israel drĂŠber“) er det umuligt at ignorere den distancerende foragt der udtrykkes: At Israel er en stat er selvindlysende; nĂ„r man fremhĂŠver dette siger man samtidig at denne stat ikke nĂždvendigvis altid vil eksistere, eller har ret til det (LFPC).

Norske tilstande

Den norske weblog Document.no blev efter Breivik-massakren upeget som “hĂžjreekstrem”. LĂŠs Document-redaktĂžr Hans Rustads egen beretning om de norske reaktioner pĂ„ massakren. (Foto: redaktĂžr Rustad med Wafa Sultan og prof. Hans Jansen.)

Hvis dansker skal forestille seg Norge mÄ de se for seg et land uten Jyllands-Posten, der det ikke eksisterer én konservativ avis, der det eneste reelle opposisjonsparti, Fremskrittspartiet, blir behandlet som en tÄlt paria, og de andre tilhÞrer Den store familie.

Norske journalister har aldri forstÄtt eller brydd seg om Ä forstÄ en kritikk av det flerkulturelle som spenner langt ut over blogosfÊren. I Norge er ikke bare Melanie Phillips og Daniel Pipes ukjent, men ogsÄ navn som Roger Scruton, Christopher Caldwell og Wafa Sultan.

Hva sker i Norge?

Det skjedde noe forferdelig i Oslo 22. juli 2011 kl.15.26. Det var ikke bare terroren som kom til Oslo, det gjorde ogsÄ demonene. Ikke de fremmede, men de hjemmeavlede. Europas egne. Det er en tanke Norge har problemer med Ä forsone seg med.

Hvordan kan det demoniske oppstÄ i dette sosialdemokratiske overflodssamfunn? Mange vil forsÞke Ä besvare dette spÞrsmÄl, ogsÄ i utlandet. Norge kommer ikke til Ä bli overlatt til seg selv.

Ground Zero i Oslo

Men forelÞpig er blikket vendt innover. Stemningen rundt Ground Zero i Oslo er meget spesiell. 22/7 har utlÞst noen sorgreaksjoner og et sorgrituale som vi sÄ tendenser til da Einar Gerhardsen og kong Olav dÞde. De er religiÞse, men uten kristelig innhold: det bygges altere av blomster og hilsener flere steder i byen, foran domkirken, ved gjerdene rundt Ästedene (gatene er avsperret) og rundt i byen.

Selv ramte 22/7 meg da jeg stÞtte pÄ et blomsteralter foran en bar i Kristian Augusts gate. Slike altere har man sett tidligere ved brutale trafikkulykker eller voldelige forbrytelser. Men dette var noe annet.

Den unge mannen het Kai, det var bilder av ham i sin ungdoms skrud, han smilte til livet. Rundt hang hilsener fra venner, et siste farvel. Det var mÄten disse hilsene var skrevet pÄ. De visste hvordan han dÞde, og den som leste visste. Ett enkelt menneske fortalte hva Anders Behring Breivik var i stand til.

De store ansamlingene og blomsterhavet kan skygge for denne erkjennelsen. Sorgen vokser og blir kollektiv og det er noe annet. Da er man i gang med fortolkning, med Ă„ gi sorgen en retning.

Politikerne har pÄlagt seg en sorgperiode og har utsatt valgkampen. Men mediene startet politiseringen sekunder etter at Anders Behring Breivik var identifisert.

Åpenheten brukt mod document.no

Siden det straks ble klart at han hadde diskutert pÄ document.no, spesielt hÞsten 2009, ble det besluttet Ä legge ut alle hans innlegg, 75 i alt. Den forbindelsen hadde mediene funnet ut likevel. Men Äpenheten ble brukt mot oss: skjermdumpbilder i aviser og TV lenket vÄr logo til Breiviks navn. Det var bekvemmelig, det var opportunt, og alle gjorde det, sÄ why bother?

Ved en stor hendelse vil journalister lĂžpe i flokk, og i flokken finnes ikke de moralske anfektelser.

Jens Stoltenberg har tydeligst sagt at svaret pÄ 22/7 ikke mÄ bli et mer lukket samfunn, at toleranse og ytringsfrihet mÄ stÄ enda sterkere. Men ordene er ikke gitt innhold.

Mediene er ved Ă„ gi dem innhold, og det er foruroligende tegn.

Tilfellet ville at jeg befant meg i Danmark og kunne derfor observere danske medier, samtidig som vi lyttet til norsk radio og snakket med utenlandske journalister. Det var lĂŠrerikt.

Det var en skuffelse Ä se at danske journalister lot seg friste til den samme type generaliseringer som norske kolleger: svaret pÄ Breviks handlinger lÄ Ä finne i blogosfÊren, i de hÞyreekstreme blogg. Man benyttet seg av billig retorikk: hÞyreekstremisme og hÞyreradikal er ord som fremdeles er ladet.

Det var – a priori – kun hĂžyreekstreme som kunne tenkes Ă„ utfĂžre slike forbrytelser, og hvis handlingen var hĂžyreekstrem mĂ„tte de han delte tanker med ogsĂ„ vĂŠre det.

Denne type tilbakekobling var innlysende, den rommet sin egen overbevisningskraft. Derfor var den ogsÄ farlig. Den sjaltet ut den kritiske fornuft.

Fristelsen til Ä bruke association by guilt var uimotstÄelig. Mediene greide ikke la vÊre. Samtidig kunne man ramme brysomme kritikere som hadde sparket dem pÄ skinnleggen.

Flerkulturelle Norge

Norske journalister har aldri forstÄtt eller brydd seg om Ä forstÄ en kritikk av det flerkulturelle som spenner langt ut over blogosfÊren. I Norge er ikke bare Melanie Phillips og Daniel Pipes ukjent, men ogsÄ navn som Roger Scruton, Christopher Caldwell og Wafa Sultan.

Paul Bermans fÞrste bok om terror og liberalisme kom pÄ norsk, men ikke den siste The Flight of the Intellectuals, som tar for seg forbindelsen mellom antisemittisme og islamisme. Den rammer Tarig Ramadan hardt som er en av heltene i det flerkulturelle Norge.

Han har vÊrt her utallige ganger og snakker til fullsatt sal pÄ Litteraturhuset. Dette huset er finansiert av staten. Det er et senter for radical chic ledet av en marxist-leninist, Aslak Sira Myhre, tidligere leder av RÞd Valgallianse, som var en mutasjon av AKP (m-l).

Hvis dansker skal forestille seg Norge mÄ de se for seg et land uten Jyllands-Posten, der det ikke eksisterer én konservativ avis, der det eneste reelle opposisjonsparti, Fremskrittspartiet, blir behandlet som en tÄlt paria, og de andre tilhÞrer Den store familie.

Et slikt demokrati er ute av balanse, det fÄr ikke tilstrekkelig korreksjon.

Det har ikke vÊrt noe oppgjÞr med venstresidens eksesser i Norge. Maoistene kunne stille og rolig avblÄse proletariseringen, gjenoppta sine karrierer og sitter nÄ sentralt plassert i medier og kulturliv. De hyller ikke lenger Pol Pot, men refleksene er der.

Da den liberale tankesmien Civita for et par Ă„r siden pĂ„pekte at mens nazismen fremheves i lĂŠrebĂžkene stĂ„r det nesten ingen ting negativt om sovjetsystemet og kommunismen, slik at mange elever har positive forestillinger om kommunismen. Den vil vel. Aslak Sira Myhre stilte fornĂŠrmet til debatt og befant seg fremdeles i et landskap der Stalins massemord var “feil” og benektet indignert noen likhet mellom nazisme og kommunisme.

VenstrereaksjonĂŠr

For et par Är siden holdt den kjente forfatter Dag Solstad et foredrag pÄ Litteraturhuset, med hele kultureliten til stede, der han slaktet den hellige ku ytringsfriheten. Det var Solstads kommentar til karikaturstriden: han var fed up av mennesker som forsvarte den vestlige ytringsfrihet, han ville vÊre kommunist.

Der satt forlegger William Nygaard som publikummer, han som nesten ble drept av Teherans kuler. Foredraget avfÞdte ingen sterk reaksjon. Solstad er en av vÄre. Han nektet for Þvrig en fotograf Ä filme foredraget fordi det var pÄ vegne av Human Rights Service, og fikk sagt at han aldri kom til Ä lese en eneste blogg. En ekte venstrereaksjonÊr. Nylig fikk han en pris av kulturministeren som hyllet av som en av de stÞrste nÄlevende forfattere.

Kanskje Solstad fortjener en pris, men han fortjener ogsÄ motstand. Det fÄr han ikke i dagens Norge.

Ordet som har gĂ„tt igjen i den offentlige debatt siden 22/7 er ordet “klima”. Det er de forferdelige bloggerne som har skapt et klima hvor Breivik var mulig. Det er uhyrlige pĂ„stander, men sĂ„ finnes det jo uhyrlige sitater man kan belegge dette med: mennesker som under dekke av anonymitet lar sin eder og galle fĂ„ utlĂžp. Internett gjĂžr slikt mulig.

Denne debatten som gjelder internetts natur og menneskets muligheter til grenselĂžshet, blandes sammen med “klima”debatten og konklusjonen mĂ„ bli sensur hvis man fĂžlger premissene man selv legger, og det gjĂžr mange.

De sier gjerne i samme Ändedrag at de er for frie meninger, men det er mer som helgardering og avlat sÄ lenge de ikke avklarer motsigelsene i deres egen argumentasjon.

Det man ikke spÞr seg om er Det store klima, skapt av de som styrer samfunnsdebatten: medier, kulturmennesker og politikere. Kan det tenkes at de har skapt et klima som har bidratt til en Breivik? SpÞrsmÄlet er utenkelig, og det er akkurat dette trekk ved den norske elite som er foruroligende.

I stedet trykker man pÄ knappene som finner syndebukker pÄ en ytre hÞyreside som knapt nok eksisterer i Norge.

Raseri

Men der finnes raseri og hat, i all hovedsak rettet mot muslimer. Grunnen til denne vrede er todelt: der finnes mennesker for hvem antipati er en livrett. SÄ finnes der mennesker som helt rasjonelt observerer fenomener i samfunnet som de bÄde personlig og pÄ et nasjonalt plan blir bekymret over.

MĂ„ske har de hatt erfaringer som gjĂžr dette til mer enn politiske meninger. Det handler om bekymring for barnas fremtid, for nabolag, skole, trygghet, for frihet til Ă„ vĂŠre en fri pike feks.

Der var ved Ä Äpne seg mot en stÞrre debatt i Norge. 22/7 har slÄtt dÞren igjen. Man sier nÄ pÄ fullt alvor at det ikke lenger er legitimt Ä stille spÞrsmÄl ved det flerkulturelle samfunn pÄ prinsipielt grunnlag.

NÄr regjeringen samtidig vil skrive menneskerettigheter inn i Grunnloven og begrunner det med at det kunne vÊre flertallet fikk merkelige ideer, og har oppnevnt en kommisjon som skal utarbeide en ny nasjonalfÞlelse foran 200-Ärsjubileet i 2014, sÄ er resultatet en voksende polarisering.

Et voksende antall nordmenn fĂžler at deres norskhet ikke har noen stĂžrre gyldighet enn en hvilken som helst annen person som innvandrer med sin kultur. Det er offisiell politikk: De er alle norske. NĂ„r denne definisjonen skal beskyttes av meningskontroll, vil man skjerpe motsetningene. Snakker man samtidig hĂžyt om toleranse og ytringsfrihet avler man kynisme.

Mister balansen

22/7 setter Norge pĂ„ en alvorlig prĂžve. Signalene sĂ„ langt lover ikke godt. Mediene “rir” pĂ„ begivenheten – de kjĂžrer den for alt den verdt, og da er ogsĂ„ the blame game god Ă„ ha. NĂ„ viser politikerne tegn til Ă„ miste balansen.

HÞyres leder Erna Solberg sier idag til VG at muslimer i Norge behandles som jÞdene pÄ 30-tallet. Hun gjenkjenner den samme konspirasjonstenkning og reduksjonisme: alt galt skyldes muslimene.

Hvem sprer dette? Igjen er det de hĂžyreekstreme nettsteder – uten spesifikasjon – og lukkede debattfora. Hvordan kan de fĂ„ sĂ„ stor innflytelse? Jo, ved smĂ„ drypp lekker det ut i samfunnsdebatten. Dette er retorikk hentet fra ikke-demokratiske samfunn, som ikke stoler pĂ„ fri meningsutveksling.

Solberg kobler dette til hverdagsrasismen, at muslimer ikke likebehandles, og sier det er grunnen til at noen blir ekstremister.

Man skulle forsverge at det ville vÊre mulig Ä vÊre sÄ banal i 2011. Det er som om 10 Ärs debatt er blÄst vekk. I gÄr sa Solberg at det fra nÄ av ikke var tillatt Ä kritisere innvandrere for manglende integrering. Rette adressat var politikerne.

Ved Ä koble antisemittisme og hverdagsrasisme og motsetningen mellom islam/muslimer og vestlige samfunnsnormer, har Solberg greid Ä maksimalisere alle motsetninger. Det er vanskelig Ä forstÄ at dette er sagt av en erfaren politiker.

Hvorfor har Solberg gÄtt fra forstanden? Det viser seg at Breivik Behring i 14 Är bodde i samme hyggelige boomrÄde pÄ Oslos vestkant som hennes familie, og gikk pÄ skole med barna hennes.

Det mÄ vÊre en utÄlelig tanke for Solberg: han er en av oss. Hvor kommer ondskapen fra?

Hun burde lyttet til Theodor Dalrymple: man vil straks ha svar pÄ spÞrsmÄl som ikke en gang Shakespeare kunne besvare.

Breivk representerer en ondskap sÄ radikal at den skremmer vannet av oss, men vi kjenner den fra Europas historie. Den satte ganske ferske avtrykk pÄ Balkan for bare 15 Är siden.

OgsÄ en nordmann. Det sitter langt inne Ä erkjenne det.

Som utenriksminister Jonas Gahr StĂžre sa: politisk vold har i Norge kommet fra ytre hĂžyre.

Hans Rustad er redaktĂžr af document.no

 

0 0 vote
Article Rating


DonĂ©r engangsbeløb?Kan du forpligte dig til fast betaling?

27 Comments
Most Voted
Newest Oldest
Inline Feedbacks
View all comments
TellTheTruth
TellTheTruth
9 years ago

Tja, hvorfor mon der er sÄ mange indvandrere?

Hvorfor er der ikke nogen der tĂžr kommentere abortstatistikken fra fx. http://www.sexogsamfund.dk?

Her stĂ„r der, at der i Danmark for perioden 1940 – 2009 blev foretaget 862348 legale aborter i DK! Det kunne vĂŠre interessant at fĂ„ belyst nogle statistiske beregningsmodeller pĂ„ dette uhyggeligt hĂžje tal mht befolkningsvĂŠkst mm.Uanset om man er for eller imod abort, sĂ„ er 1 abort = 1 afbrudt menneskeliv.

Peter Buch
Peter Buch
9 years ago
Reply to  TellTheTruth

Er synspunktet at fÊrre beboere er en fordel, tidligere nÊvnt og kommeteret her og andetsteds, og det mere er et spÞrgsmÄl om adgang, ophold og statsborgertildeling end aborter og antallet aborter, som pÄ sÊt og vis indgÄr i nÊvnte, er der, set herfra, ingen grund til at kommentere statistikken.
Men hver sin vinkel og prioritering.

mette
mette
9 years ago

Emeritus og Axel, tak for interessante indlĂŠg.

Venlig hilsen i stor hast

Emeritus
Emeritus
9 years ago

HĂžjre-venstre syndromet. Der er ikke noget hĂžjre-venstre i paradigmekonflikter, med mindre hĂžjre og venstre vĂŠlger hver sit paradigme at slĂ„s for. I indvandringssammenhĂŠng betyder det, at venstre og konservative skulle gĂ„ ind for monokultur, mens S-SF-enhedslisten skulle gĂ„ ind for multikultur, men sĂ„dan forholder det sig ikke. Det ved vi, for ellers ville V og K melde ud, at monokultur (danskhed) er sagen. Det kunne ikke falde dem ind. De vil samme vej som venstreflĂžjen, men med en noget anden agenda. Da kun DF forsvarer kolonihaven, dannebrog og grĂŠnsen ved KrusĂ„, kan man roligt kalde nationalkonservative for hĂžjreradikale. De mĂ„… Read more »

Axel
Axel
9 years ago
Reply to  Emeritus

Jim O’Neill: “( … ) [Oriana] Fallaci makes the point simply and clearly in her book The Force of Reason. She quotes an article from one of Italy’s premiere Fascist magazines, written during the waning days of Mussolini’s reign in 1944: “Roosevelt and Churchill and their partners must realize that should the Axis… miss victory, the majority of Fascists escaped from the scourge would go over to Communism. They would make common cause with it, and this would cross the gap that today separates the two revolutions.” So the swastika belongs to the left, and always has. After the war,… Read more »

bowlaren
9 years ago

Ja nÀr man börjar se mer av invandrare Àn av sin egna befolkning dÄ Àr det för mÄnga.
http://svenssonsfunderingar.wordpress.com/

mette
mette
9 years ago

Har Peder Jensen mon beskrevet sine oplevelser i Cairo i en eller flere af sine artikler? Jeg tÊnker isÊr pÄ 11. september 2001. Det ville vÊre interessant at lÊse om hans indtryk af stemningen blandt egypterne, som vi jo har lÊst sÄ mange positive ting om i aviserne i det sidste halve Ärs tid.

John Lykkegaard
John Lykkegaard
9 years ago
Reply to  mette

John Lykkegaard, journalist KĂŠre Mette. Du behĂžver ikke at tĂŠnke dig sĂ„ lang vĂŠk som til Egypten, for at finde beviser pĂ„, at 9/11 blev fejret blandt mange muslimer. Den aften blev ogsĂ„ fejret blandt unge muslimer i Danmark. 9/11 var jeg ansat pĂ„ Midtjyllands Avis, og da jeg kom hjem om eftermiddagen, ringede vores datter til mig og sagde, at jeg skulle tĂŠnde for TV’et. Den ĂŠldre generation verden over kan huske, hvad de lavede den novemberdag i 1963, hvor John F. Kennedy blev myrdet i Dallas. Det gentog sig med massakren i New York, og efter Bali, Madrid… Read more »

mette
mette
9 years ago

KĂŠre John Lykkegaard. Tak for din hilsen. Du har ret, naturligvis giver vi ikke op. I mere end ti Ă„r har jeg fĂžrt islamkritisk debat og er forundret over, hvor lidt vi vidste om islam den 11. september 2001, og hvor meget ondt vi desvĂŠrre siden har fĂ„et kendskab til. Af en eller anden grund husker jeg den morgen, jeg sĂ„ Muhammedtegningerne for fĂžrste gang. Bortset fra Rasmus Sand HĂžyers tegning syntes jeg, at de var temmelig kedelige, og jeg opfattede ikke, at der skulle vĂŠre noget sĂŠrligt sprĂŠngstof i den medfĂžlgende artikels tekst. Kurt Westergaards tegning fandt jeg atypisk… Read more »

Nordbo
9 years ago

AngÄende SOM institutet:

Det sociala trycket Ă€r mycket starkt i Sverige för att du ska tycka att invandring Ă€r fint. Jag kan tĂ€nka mig att mĂ„nga svarar som de förvĂ€ntas svara för att de Ă€r rĂ€dda för att framstĂ„ som “rasister”.

Peer Pedersen
Peer Pedersen
9 years ago
Reply to  Nordbo

Det kan du ge dig Ahmed pĂ„ Nordbo…
HĂ€r i landet Sverige mĂ„ste man vara psykopatisk orĂ€dd eller sjĂ€lvmordsbenĂ€gen om man som jag hĂ„ller lĂ„da under eget namn…

Josefina Bergfast
Josefina Bergfast
9 years ago
Reply to  Nordbo

Är ”anti-rasism” och ”anti-frĂ€mlingsfientlighet” ENBART av GODO? Eftersom INKLINATIONERNA och TENDENSERNA hos en mycket, mycket stor del av mĂ€nskligheten, ja en fullkomligt övervĂ€gande del, faktiskt kan beskrivas vara tendenser och inklinationer till det som vi vanligtvis vill kalla för ”RASISM OCH FRÄMLINGSFIENTLIGHET”, Ă€r ett faktum, sĂ„ skulle man kunna hĂ€vda att dessa företeelser Ă€r sĂ„ pass vĂ€rldsomfattande och allmĂ€nna företeelser att de som begrepp, och framför allt som EPITETSBEGREPP, alltsĂ„ ”stĂ€mplingsbegrepp”, helt skulle kunna upphöra, eller rĂ€tt och slĂ€tt DUMPAS? JUST DÄRFÖR att majoriteten av mĂ€nskligheten verkligen har liknande inklinationer och tendenser, över hela jordklotet? DE SOM dĂ„ vill mena… Read more »

konrad gunnarsson
konrad gunnarsson
9 years ago

Josefina! Dina ord Ă€r tĂ€nkvĂ€rda och i mina ögon rĂ€tt realistiska. De kommer Ă€ndĂ„ att rinna av som vattendroppar pĂ„ de gĂ„shjĂ€rnor som helst borde lĂ€sa dem. Vidare, för att framstĂ„ som lĂ€svĂ€rd, gör dig sjĂ€lv och oss lĂ€sare den tjĂ€nsten att avstĂ„ frĂ„n att anvĂ€nda VERSALER! Det bidrar inte till lĂ€svĂ€rdheten, förstör lĂ€sbarheten och ger ett olyckligt flummigt intryck. Vad du har att sĂ€ga stĂ„r utmĂ€rkt pĂ„ “egna ben”, utan utropstecken och stora bokstĂ€ver.

Josefina Bergfast
Josefina Bergfast
9 years ago

(Vad jag kan se sĂ„ finns det inte ett enda utropstecken i min text…), men jag kan hĂ„lla med om att det, istĂ€llet för att förtydliga, faktiskt försvĂ„rar lĂ€sandet, samt kanske ocksĂ„ ger ett lite gyttrigt intryck av texten som helhet, att anvĂ€nda sig av versaler.
Tack f.ö.

Emeritus
Emeritus
9 years ago

‘…Islamkritiske prĂŠster stĂ„r fast: Multikultur er farlig…’ Hvor svĂŠrt kan det vĂŠre for forstanden at tĂŠnke sig om? PrĂŠsterne har – bedĂžmt pĂ„ erfaring og historisk ‘praksis’ ubetinget ret. (jvnf. personlige udryddelsesinitiativer, pogromer, folkemord og forfĂžlgelser verden over til alle tider). Multikultur er ikke for tĂžsedrenge. Der findes dog inden for videnskaben en frugtbar funktion at henvise til, som sĂŠttes igang, nĂ„r tesis rammes af antitesis, men vel at mĂŠrke kun, hvis den ender i syntese. SĂ„dan er det beklageligvis ikke med paradigmer. Paradigmer er ikke syntetiske, men til dĂžden skabt til konflikt (jvnf. mit udtryk ‘paradigmekonflikt’ fra 4. aug.… Read more »

JensH
JensH
9 years ago

@Johansen Er det ikke fordi, at avisen VG havde fundet frem til hans identitet, og havde i sinde at offentliggĂžre den??? Under alle omstĂŠndigheder ville hans identitet jo nok blive ‘afslĂžret’ fĂžr eller siden med al den medieopmĂŠrksomhed der meget naturligt er om terror-angrebet i Norge. SĂ„ hvorfor aĂ„ ikke selv stĂ„ frem, og dermed have en smule ‘kontrol’ over ‘prĂŠsentationen’. Ved at give VG dette interview kan Fjordman (Peder jJensen) jo selv forklare , at han overhovedet ikke kender Anders Behring Breivik, og at han naturligvis er forfĂŠrdet over Breiviks massakre, (Peder Jensen kan dog ikke forhindre at VG… Read more »

Johansen
Johansen
9 years ago

Hvorfor vÊlger Fjorman mon at stÄ frem for offentligheden? Han trÊder ud i hajfyldt farvand.

Steinadler
Steinadler
9 years ago
Reply to  Johansen

Han sier ihvertfall selv at: “- Jeg plikter Ă„ avgi en forklaring til politiet, og jeg stĂ„r frem fordi navnet mitt vil bli kjent i offentligheten uansett og at det vil bli en heksejakt fĂžr eller siden. Det er ikke riktig ikke Ă„ avgi en forklaring i en sĂ„ alvorlig sak, sier han.” http://www.vg.no/nyheter/innenriks/oslobomben/artikkel.php?artid=10089412

mette
mette
9 years ago
Reply to  Johansen

Johansen, det har jeg ogsĂ„ funderet over. Det burde have vĂŠret muligt at hemmeligholde Fjordmans identitet, alternativer er jo, at han risikerer at skulle have 24-timers beskyttelse i mange Ă„r. Der er ikke noget, der tyder pĂ„, at han er under anklage af det norske politi, der underligt nok heller ikke har kendt til ham tidligere, da efterretningstjenesten bevidst har nedprioriteret bloggeriet. Vi mĂ„ pĂ„ den baggrund gĂ„ ud fra, at efterretningstjenesten har vurderet, at bloggeriet ikke udgĂžr nogen oplagt fare for landet, og det er da godt at fĂ„ at vide. Fjordman er i Ăžvrigt en duksedreng sammenlignet med… Read more »

Trond
Trond
9 years ago
Reply to  mette

mette: “at han risikerer at skulle have 24-timers beskyttelse i mange Ă„r.”

Fjordmans oppfatninger har i realiteten stor sympati i Norge, selv om venstremediene selvsagt gir et annet inntrykk. Han lĂžper nok liten risiko. De fĂŠrreste ser noen direkte kobling mellom meninger og ABB’s syke handlinger.

PBr
PBr
9 years ago
Reply to  Trond

Der ligger en latent trussel i spĂŠndet mellem mordet pĂ„ Pim Fortuyn og eks. det spontane overfald pĂ„ div. “hĂžjteorienterede” politiske reprĂŠsentanter, feks. det Politisk motiverede overfald pĂ„ Jesper Langballe , jeg tror desv. der vil vĂŠre villige venstreradikale propelhatte nok til at gĂ„ efter Fjordmand.

http://www.sappho.dk/politisk-motiveret-overfald.htm

»Ved mordet pÄ Fortuyn, hvor frygteligt mordet end var, gik der en form for lettelse gennem Holland, da det stod klart, at der ikke stod en udlÊnding bag , lÞd det for eksempel fra Wouter Bos, leder af det socialdemokratiske parti PvdA.

http://www.information.dk/99213

mette
mette
9 years ago
Reply to  Trond

Trond. Jeg er overhovedet ikke i tvivl om, at Fjordman i det stille har mange, der sympatiserer med ham. Jeg har selv skrevet pĂ„ fora, hvor han deltog i diskussionen. Jeg havde gerne set, at Hege Storhaug dĂŠmpede retorikken om ham, og jeg er glad for, at Ole JĂžrgen Anfindsen ikke er faldet i samme grĂžft. Jeg er ikke sĂ„ pessimistiske som Fjordman, og i Ăžvrigt har han jo ret i, at han har skrevet om mange forskellige emner. Derfor tror jeg ogsĂ„, at han pĂ„ sin vis har vĂŠret understimuleret i sit arbejde og vil kunne yde en god… Read more »

Peer Pedersen
Peer Pedersen
9 years ago
Reply to  Johansen

“Fjordman” kommer bli outed Ă€ndĂ„, lika bra att ta detta steget sjĂ€lv, göra en och annan slant pĂ„ kĂ€ndisskapet, nĂ„got det lĂ€r behövas i framtiden med tanke pĂ„ lĂ€get.

Robin Shadowes
Robin Shadowes
9 years ago
Reply to  Peer Pedersen

Det Àr precis det etablissemanget har hoppats pÄ. NÀr identiteten blir kÀnd sÄ kommer hoten som brev pÄ posten bokstavligt talat. NÀr hans familj ocksÄ blir det sÄ hoppas dom pÄ att han drar sig tillbaka och hÄller kÀften.

mette
mette
9 years ago

TÊnk, de elsker ham stadig, det har faderen skrevet pÄ facebook. ER det ikke stort! (ironi)

Fjordman med paraply og forĂŠldre.

http://www.smp.no/nyheter/article365214.ece

JensA
JensA
9 years ago

Ang. undersĂžgelsen om indvandring.
Jeg sÞgte lidt efter oplysninger om hvem, der var blevet interviewet til undersÞgelsen. Jeg fandt dog ikke nÊrmere oplysninger herom (mÄske fordi jeg ikke var grundig nok).
SÄ indtil videre gÄr jeg ud fra, at det er et reprÊsentativt udsnit af landets statsborgere, der er blevet spurgt. AltsÄ ogsÄ statsborgere med indvandre baggrund?