20
aug
Seneste opdatering: 22/8-11 kl. 1107
18 kommentarer - Tryk for at kommentere!

Dramatic footage of petrol bombs being thrown and shots being fired at unarmed police officers and West Midlands Police’s helicopter. The CCTV footage was taken during the recent serious disorder in Birmingham. – The shocking moment looting yobs SHOT at police helicopter during Birmingham riots. (More than 150 people caught after rioting ‚Äėwere foreign nationals and will be deported.‚Äô)

One of the most striking things about the England riots is where they did not happen: Yorkshire, the North East, Wales and Scotland. These areas contain some of the worst pockets of unemployment in the country. But they are also characterised by a powerful sense of regional or national identity and difference that cuts across all classes and binds them together. And it is this, I am sure, which has inoculated them against the disease of ‚Äúgangsta‚ÄĚ culture and its attendant, indiscriminate violence.[..]

But this is only the beginning. The riots are the symptom of a profound rupture in our body politic and sense of national identity. If the rupture is not healed and a sense of common purpose recovered, they will recur ‚Äď bigger, nastier and more frequently. Can we stop bickering and address this task of recovery and reconstruction ‚Äď all together?

London: Det handler ikke om kriminalitet og kutt, det handler om kultur, og dette er bare begyndelsen., Starkey: the problem is the breakdown of national identity, David Starkey: I will not be silenced on race problems, Ed Miliband – David Starkey Is A Disgusting Racist. Newsnight med Starkey, som vi bragte 13 august: ‚ÄúThe Whites Have Become Black.‚ÄĚ Starkey har lavet en del for TV, blandt andet den serie om Henrik d. VIII, dansk TV sendte for nylig. Han er i√łvrigt homoseksuel, hvilket ingen har bragt ind i debatten, men det kan v√¶re et sp√łrgsm√•l om tid, s√•dan som stemningen er i England i √łjeblikket.

Lidt helvsvensk pressemanipulation

Normalt interesserer den ber√łmte “tone-” os meget lidt, selvom vi m√• radere enkelte kommentarer her af tone-grunde. Men lige idag, kan den bruges til at illustrere noget andet. “Danskerne tager afstand fra h√•rd udl√¶ndingedebat,” skriver socialdemokratiske A 4 om sin unders√łgelse, selvom jeg f√•r deres tal til at v√¶re 54 mod 42 for en tilpas eller for bl√łd tone. Sveriges Riztau, TT er det dog sv√¶rere at hamle op med, n√•r det g√¶lder om at lave fikumdik med tal. De g√łr kort proces og undlader ganske enkelt de 39 % der tilkendegiver, at den danske tone passer dem udm√¶rket, og som ikke h√łrer hjemme i den verden, TT tager sig betalt for at frisere. Borte tog n√¶sten 40 procent af de adspurgte. S√• blev Svensson sn√łret af medieeliten i dag ogs√•. Her er TT-teksten, led efter det der mangler, det er i detaljen, mesteren viser sig:

– “M√•nga danskar √§r tr√∂tta p√• den h√•rda tonen i den danska invandringsdebatten, enligt en opinionsunders√∂kning f√∂r Veckotidningen A4:s r√§kning.I unders√∂kningen svarar 42 procent att tonen i den danska invandringsdebatten generellt sett √§r f√∂r h√•rd eller alldeles f√∂r h√•rd. Femton procent anser att tonen √§r f√∂r mjuk eller alldeles f√∂r mjuk. Att Dansk Folkeparti √§r f√∂r h√•rda i sin ton svarar tv√• av tre, men det p√•verkar inte partiet enligt dess egen utsago.” Dansk kritik mot invandringsdebatt.

Hvad er en hate crime?

Her er flere muligheder. Laver de pigen til lirkekassekvinde, fordi de tror hun er en mandlig homoseksuel, eller fordi de er skuffede over, at hun ikke er det? Skal tyske kvinder bare lade v√¶re med at v√¶re korth√•rede, hvis de ikke vil leml√¶stes, og kan Mahmut og Ahmed overhovedet d√łmmes efter hate crimeparagraffen i Tyskland. Historien er ikke enest√•ende, Bild skriver “Endnu engang en voldsexces p√• √•ben gade”.

Sinas venstre √łje er opsvulmet og lukket, i √łjenhulen har hun knoglebrud. Syv t√¶nder er beskadiget, to fort√¶nder er br√¶kket ned til nerven. Pigen blev en tidlig aften i juni frygteligt mishandlet p√• busstationen i Recklinghausen af to unge kendte af poltiet Mahmut C. (15) og Ahmet K.(17).
Sina, “Jeg sad i bussen og blev hele tiden chikaneret. De kaldte mig “homo” og “b√łsse” og bad mig give dem blowjobs. De troede jeg var en dreng grund af mit korte h√•r. Da jeg kom ud, jeg fortalte dem jeg var en pige. Jeg straks fik en knytn√¶ve i ansigtet. ”
Sinas advokat, Hans Reinhardt (51): “. Denne handling viser, at unge lovovertr√¶dere kun kan n√•s med de allerh√•rdeste straffe.” Om en uge kommer de i retten for sv√¶r legemsbeskadigelse. De er p√• fri fod nu, fordi de er mindre√•rige. Sina (18) von zwei Jugendlichen zusammengetreten (Snaphanens overs√¶ttelse)

Arne Hardis’ faktuelle elefant

En af de vanskeligste hurdler i dagens debat er n√•r modparten ureflekteret g√łr uenigheder til et sp√łrgsm√•l om meninger i stedet for facts. Dengang jeg tr√•dte mine f√łrste forsigtige skridt som borgerlig, var Weekendavisens Arne Hardis en jeg opfattede som lige lovlig meget til h√łjre, og slet ikke en der bare l√łb med tids√•nden. At nu ogs√• han, i hvad der skal g√łre det ud for en dyb, t√¶nksom “kommentar” i det intellektuelle flagskib WA, form√•r aldeles at undlade at forholde sig til den empiri der ligger bag f. eks. Dansk Folkepartis eller bloggeres islamkritik, er vel bare symptomatisk for tiden. Ikke bare refererer han ikke til hvorfor f. eks. en S√łren Espersen mener at “Koranen og imamerne ikke [er] en del af l√łsningen, men selve problemet”. Han ikke s√• meget som erkender at der ligger empiri bag. Der er volds- og voldt√¶gtsstatistikker, der er mainstream-islams ubearbejdede herrefolksdogmatik, der er demografien i visse europ√¶iske storbyer, der er nyheden om at der er flere praktiserende muslimer i Frankrig end katolske ditto, der er Robert Putnam, Thilo Sarrazin, Gunnar Heinsohn. Der er endda en faktasp√¶kket bog med titlen “I krigens hus”, Arne Hardis.

Der er derfor ikke grund til for mit vedkommende at g√• i kast med denne √łrkesl√łse tekst der flagrer ubeslutsomt rundt mellem Dansk Folkeparti og skribenter der ikke er en del af dette parti.

[…] P√• frontens anden side st√•r Dansk Folkeparti og en kreds af bloggere og opinionsryttere, som n√¶gter s√• meget som en t√łddels anledning til at kikke indad. […]

Ja s√•? I al beskedenhed har undertegnede da ellers b√•de f√łr og efter Breivik skrevet om at de ting der driver udviklingen i Europa er s√• dybtg√•ende at der ingen nemme l√łsninger findes, heller ikke terror mod civile. Post-Breivik har jeg skrevet at ikke bare var Breivik ond, men ogs√• dum og enfoldig at tro at en enkelt mands terroranslag kunne s√¶tte et n√¶rmere bestemt forl√łb i gang henimod noget √łnsket. Aben ender hos Arne Hardis: Skal faktuelt baseret skrivearbejde bel√¶gges med selvcensur fordi en fantast f√•r ideer der ikke udspringer logisk af skriverierne?

[…] Selv om ingen enkeltpersoner eller partier naturligvis er medskyldige i massakren i Norge, kan begivenhederne efter min bed√łmmelse ikke undg√• at pr√¶ge Dansk Folkeparti og det diskuterende milj√ł omkring partiet. Den vil udl√łse selvransagelse. Ikke om tonen i udl√¶ndingedebatten, men om indholdet i debatten. […]

Bidrager man i sin politiske argumentation til at bibringe skikkelser som Anders Breivik det indtryk, at deres gerninger er i overensstemmelse med, kan udspringe af, forestillinger og √łnsker i bredere kredse? Mener man kort sagt, at vi er i krig med islam? Dansk Folkeparti er alt overvejende et konsoliderende bidrag til den politiske kultur i Danmark. […] Arne Hardis: Bag Wiens porte (Weekendavisen 19.8.2011, ikke online)

N√•r Arne Hardis giver udtryk for at vide at islams ledende autoriteter opfatter islams herred√łmme som endem√•let, og at der dagligt lyder erkl√¶ringer fra popul√¶re tv-pr√¶dikanter og andre om at man er i krig med den vantro verden, kan man starte en meningsfuld diskussion. F√łr meningerne kommer kendsgerningerne (LFPC).

0 0 vote
Article Rating


Don√©r engangsbeløb?Kan du forpligte dig til fast betaling?

18 Comments
Most Voted
Newest Oldest
Inline Feedbacks
View all comments
gren
gren
9 years ago

Arne Hardis l√łber med tids√•nden. Han er en stor for ikke at sige afgrundsdyb skuffelse. I lighed med Anna Libak. Weekendavisen skrider. Mainstreammedierne er en integreret del af det magtapparat, vi er oppe imod.

Anonymous
Anonymous
9 years ago

N√•r jeg mener, at Arne Hardis er rundt p√• gulvet, er det hans valg af medskyldige i skabelsen monsteret, Breivik. Han v√¶lger specifikt Dansk Folkeparti, og hvad man i partiet skal t√¶nke lidt over og tage stilling til. Hvorfor lige Dansk Folkeparti? Har det parti virkelig st√łrre skyld end andre? Hvad med Venstrefl√łjen og de radikale? Arne Hardis, hvor placerer han sig selv, har han uddraget en l√¶re, og giver den placering, han mener at indtage, ham anledning til at kigge indad? Har han egentlig forst√•et til bunds, hvad det her handler om? Vil han sige det? Hvad har mon… Read more »

LFPC
9 years ago
Reply to  Anonymous

Ja, Hardis’ artikel er et orgie i ureflekterede antagelser, og langt fra det indtryk jeg fik af ham engang som en der ikke var s√• langt fra Krarup, eller i det mindste noget af det n√¶rmeste ham man kunne finde i MSM. Han ser ud til at v√¶re gledet ned i den afgrund af selvp√•lagt uvidenhed som ogs√• kendetegner engang skarpe penne som Birthe R√łnn Hornbech og Bertel Haarder og andre. Stort, stort mysterium.

Jonny
Jonny
9 years ago

Zygmunt Bauman, professor emeritus i sociologi vid University of Leeds, anser att “upploppen i England drivs av m√§nniskor som hamnat utanf√∂r konsumtionssamh√§llet”. Det √§r de defekta och diskvalificerade konsumenternas upplopp. h t t p://www.svd.se/kultur/plundring-substitut-for-shopping_6383856.svd — Bauman var f√∂r √∂vrigt ocks√• med p√• Paideias tio-√•rs-jubileum med konferens i Uppsala (14-16 augusti, 2011), d√§r han ber√§ttade att “Europa √§r tvunget att acceptera invandring”: Det enda s√§ttet att handskas med v√•r tids √∂verfl√∂d av m√∂jligheter och os√§kerheter √§r att bejaka dem, menar Bauman. Europa √§r tvunget att acceptera invandring, men v√•rt s√§tt att handskas med denna realitet √§r tr√•kigt och okreativt, s√§ger han.… Read more »

Emeritus
Emeritus
9 years ago

‘…Lad os alts√• dekontruere personen og symptomet Anders Behring Breivik uden forbehold, og se hvilke dele af ham, vi hver is√¶r har aktier i, og lad s√• den, der er uden synd kaste den f√łrste sten…’ En s√•dan dekonstruktion er i den grad p√• sin plads. Breivik er jo en reaktion√¶r advarsel, der virkelig vil os noget – en reaktion p√• et trusselsbillede, ogs√• andre har set og derfor advaret om i √•revis. Jeg har dog hele tiden v√¶ret af den mening, at den underliggende fare ligger i den utopiske tankegang. Det kunne samtidig forklare, hvorfor venstrefl√łjen altid har haft… Read more »

trackback

[…] Ugebrevet A4 i fredags, hvilket b√•de Snaphanen og Uriasposten allerede har […]

gren
gren
9 years ago

Arne Hardis er ikke s√• dum, som han g√łr sig til. Han kender til empirien. Han har tidligere i Weekendavisen skrevet om sin s√łns negative oplevelser med multikulturen. Den selvsamme type negative oplevelser med multikulturen, som motiverede Breivik.

Nils
Nils
9 years ago

54 procent siger op i r√łven med tonen. M√•ske er den mest udbredte form for magtud√łvelse, at tvinge andre til at acceptere noget vr√łvl. Lige meget hvad. Som nu dette med tonen eller eventuel mere eller mindre oblik medskyld i massemord. I virkelighedens verden s√• er det jo lige omvendt. Alverdens mere eller mindre t√¶nksomme bags√¶dechauff√łrer i blogverdenen, ingen n√¶vnt, men f√łrst og fremmest de politiske bev√¶gelser i vores lande, som er kritiske over for indvandringen, tilbyder jo en sammenh√¶ng for “skikkelser som Anders Breivik” (hvad det s√• m√•tte v√¶re for nogen), som er ikke-radikal, argumenterende og demokratisk. Det ville… Read more »

LFPC
9 years ago

Ja, det var ogs√• med ulyst at jeg overhovedet gik i gang med denne artikel, og jeg skulle m√•ske have gjort meget mindre ud af den, for det er jo ren selvsving vi spilder vores tid p√•. Hardis har slet ikke l√¶st os, lige s√• lidt som den afdankede gammelkommunist der mente at vi taler om “cancerceller”, eller Bonnichsen der ogs√• havde en masse meninger om hvad der blev skrevet p√• blogs som denne.

Prudentius
9 years ago
Reply to  steen

Det er multikulturalisterne der n√¶gter at kigge indad og nu i begyndende panik over konsekvenserne af den politik de arrogant har f√łrt, ser sig om efter syndebukke. Det “h√łjreradikale” er s√• deres nuv√¶rende k√¶phest, med Breivik som sp√łgelsesrytter.

Lad os se hvor længe den holder. Virkeligheden er og bliver en uovervindelig fjende.

Emeritus
Emeritus
9 years ago

‘…F√łr meningerne kommer kendsgerningerne (LFPC)…’ Arne Hardis er fuldkommen galt afmarcheret. Breiviks forberedelser alene er ni √•r gamle! Hans radikalisering er s√• gammel som indvandringsb√łlgen fra den islamiske verden. Han er ikke uselvst√¶ndig, ubef√¶stet og let bev√¶gelig. Hvad ‘The blogosphere’ ang√•r er formodentlig begyndt meget senere for kun tolv √•r siden engang i 1999. og kun tre √•r f√łr Breivik tager sine f√łrste sk√¶bnesvangre skridt. Snaphanen starter vist som blog i √•r 2000. Ret mig, hvis jeg tager fejl. To √•r efter Snaphanens f√łdsel og p√• samlet tre √•r efter blogsf√¶rens opst√•en skulle tonen i blogdebatten have form√•et at radikalisere… Read more »

Universalgeni
9 years ago

Ja, tonen i udl√¶ndingedebatten er blevet for h√•rd. Imod Dansk Folkeparti blandt andet. Og for h√•rd ved islamkritikere. Og indvandringsmodstandere. Sp√łrgsm√•let giver svar, men ikke aner, hvad g√•r ud p√•. Unders√łgelsen er vildledende.

anno
anno
9 years ago

Mayor Annouces Curfew in Philadelphia:

“In a blunt address from the pulpit of his church last Sunday, the African-American mayor told the trouble-making teenagers: “You’ve damaged yourself; you’ve damaged another person; you’ve damaged your peers; and quite frankly you’ve damaged your race.””

ht tp://www.youtube.com/watch?v=86_Zm9Fz4No
ht tp://www.bbc.co.uk/news/world-us-canada-14509831

Uk Grime | SG BLUE STATE – Head Shot
ht tp://www.youtube.com/watch?v=gbANmbxxQfY

PK
PK
9 years ago

Dagbladet Politiken stoppede jeg med ca.1990.
Hvorfor, når een nu er bekymret over udviklingen, betale
for at blive hånet og nedvurderet?
Om Weekend Avisen vil jeg som gammel læser sige, at det samme
er sket her. Sluttede for ca.2 √•r siden med at k√łbe WA. Havde i √•revis haft den i vinter halv√•ret.
Måske begge aviser har en hel klar holdning, om ikke at vil have
danske læsere. På langt sigt.
Det vil jeg virkelig gerne hj√¶lpe dem med…

Marit
Marit
9 years ago
Reply to  PK

Her oppe i fjellapelandet Norge har vi ogs√• kun PK-presse. Jeg har sluttet √• sponse dem. De skriver alle sammen fra samme PK-vinkel.Og de f√•r statsst√łtte √łkonomisk. I tillegg er NRK -Tv propagandaapparat for den sittende regjering, og ukoorekte meninger
til h√łyre for Arbeiderpartiet blir ikke t√•lt.Det har blitt et klamt klima etter 22/7, hvor SVs leder gikk ut og ville forby anonyme meninger, ogs√• p√• internett. Det g√•r mot et ensrettet samfunn. Man m√• for all del ikke ha feil meninger om multikulturens velsignelser. Skremmende !

Svenssonsfunderingar
9 years ago

Reinfeldt har sagt att vi Svenskar inte har någon kultur , och han blev Statsminister vart han anlitad av något bemanningsbolag ?

Prudentius
9 years ago

“Can we stop bickering and address this task of recovery and reconstruction – all together?” N√¶ppe. Det er jo hele problemets kerne, at etniske grupper der intet tilf√¶lles har, nu bebor de europ√¶iske storbyer i massive enklaver, side om side, uden anden f√¶lles “identitet” end afh√¶ngighed af offentlige kasser og deltagelse i en sort √łkonomi. Dette g√•r halv-d√•rligt s√•l√¶nge samfunds√łkonomien er god og den indf√łdte befolkning kan og vil betale gildet, sidenhen g√•r det bare d√•rligt. Hadet grupperne imellem er st√łt voksende fordi man netop intet deler og alle f√łler sig snydt, udnyttet og trampet p√•. Man kan efterh√•nden kun… Read more »