1
sep
Seneste opdatering: 12/3-14 kl. 2135
15 kommentarer - Tryk for at kommentere!

Hvem er Tommy Robinson og English Defence League? Tom Carstensen i Deadline from intereuroinfo on Vimeo.

En ganske enkelt forebilledlig reportage af DRÂŽs Tom Carstensen fra Luton. Han kommer hele vejen rundt, det er public service for alle pengene. At alle tre forskere mener stort set det samme, falder mere tilbage pĂ„ forskningen end pĂ„ DR. Programmet glemmer egentlig kun at nĂŠvne, at det engelske, parlamentariske system ikke kan opfange bevĂŠgelser som disse, ikke engang efter Blairs og Browns gigantattentat pĂ„ England med over 3 mio indvandrere pĂ„ godt ti Ă„r. Det er sĂŠrdeles alvorligt, hvad de to herrer har brygget sammen. SelvfĂžlgelig mĂ„ EDL opstĂ„, hvad ellers? Hvor afkoblet kan en politisk klasse vĂŠre fra sin befolkning? Jakob Illeborg kan godt gĂ„ hjem og vugge sin syge hamster og sine intellektuelle ready-mades pĂ„ Politiken og The Guardian. – Tower Hamlets nĂŠvnes tilsidst i Deadline. Se den rystende artikel + fotos om, hvad bydelen er blevet til. JĂžder, kristne og homoseksuelle overfaldes og fordrives: Why I am going to Tower Hamlets on Saturday. In 1936 my father was among the thousands who stood against the Blackshirts of fascism. Next week I intend to be among the thousands standing against the black flags of jihad and sharia. They shall not pass. – Indslaget findes nu tekstet pĂ„ engelsk her.

Mallorca: ‘Grisefester’ i det 21. Ă„rhundrede

Se ogsÄ reportagen: Nigerians on the Rampage in Mallorca, More on the Mallorca Riots, 3 of the 5 Nigerians Arrested in the Mallorca Riots Were Illegals.

Jeg blev gjort medskyldig

Af Kim MĂžller, redaktĂžr af Uriasposten

Siden Anders Behring Breivik fredag den 22. juli sidst pÄ eftermiddagen ivÊrksatte en vel tilrettelagt massakre pÄ norske teenagere, blev den danske hÞjreflÞj straks udlagt som inspirationskilde, og medierne startede en veritabel klapjagt pÄ alt til hÞjre for midten. Herunder i sÊrdeleshed den kulturkonservative bloggosfÊre, som undertegnede i en ÄrrÊkke har vÊret en integreret del af.

HÊndelser som den i Norge skal og bÞr naturligvis give intens mediedÊkning, og der er ikke noget forkert i, at medierne dÊkker nyheden fra forskellige vinkler. SÄdan mÄ det nÞdvendigvis vÊre. Problemet er, at jagten pÄ den danske forbindelse i hovedtrÊkkene har vÊret underlÞdig og grÊnsende til det stupide. Eksemplerne er mange.

Som en af de mest lĂŠste danske hĂžjrebloggere herhjemme er der skrevet ikke sĂ„ lidt om undertegnede og min blog Uriasposten. I denne Breivik’ske kontekst er jeg blevet etiketteret som vĂŠrende hĂžjreradikal, hĂžjreekstremist, ja nĂŠrmest en dansk Anders Breivik. Eller i hvert fald medskyldig. Det er bestemt ikke morsomt at blive associeret med en tilfĂŠldig galning, og det gĂžr det selvfĂžlgelig heller ikke bedre, at medierne i jagten pĂ„ en dansk forbindelse har haft adskillige historier om den militante hĂžjreflĂžj og mere eller mindre Ă„benlyst forsĂžgt at kĂŠde dem sammen med de kulturkonservative kredse, som jeg er en del af.

Der var ingen medier, der gravede efter en eventuel dansk-muslimsk forbindelse efter terrorangrebet i London tilbage i 2005, men jagten pĂ„ en eventuel hĂžjreorienteret dansk forbindelse til norske Anders Breivik har omvendt vĂŠret intens. Jeg kender lidt til den norske bloggosfĂŠre, men er aldrig stĂždt pĂ„ navnet Breivik, og da han rundsendte sit sĂ„kaldte manifest, ”European declaration of Independence”, var jeg ikke blandt modtagerne. I modsĂŠtning til en ung venstreorienteret fra Silkeborg. Det stĂ„r efterhĂ„nden klart, at Breivik var det, terrorforskerne kalder en ”ensom ulv”

.
I mangel pÄ en dansk forbindelse mÄtte medierne jage det nÊstbedste. Hvis Breivik ikke havde kontakt til danske bloggere, sÄ var Breivik mÄske inspireret af dem, men det er jo ikke ligefrem noget, der sÊlger aviser. IsÊr ikke, da Breivik i sit manifest nÊvner et hav af inspirationskilder, herunder Barack Obama. SÄ i mangel af bedre gik jagten i stedet ind pÄ et internationalt netvÊrk, som danske hÞjreorienterede bloggere skulle vÊre medlem af. Den slags er der straks mere kÞd pÄ.

Stor var min overraskelse ikke desto mindre, da Politiken i de hektiske dage kunne afslĂžre, at Uriasposten sĂ„ledes var en del af et internationalt hĂžjreorienteret netvĂŠrk. En overskrift (27/7) lĂžd: ”BĂžrns blod pĂ„ hĂŠnderne”, og jeg fik sĂ„ledes et moralsk medansvar for gerninger, jeg aldrig har sympatiseret med, begĂ„et af en mand, jeg aldrig havde hĂžrt om. Avisens dokumentation for denne horrible pĂ„stand viste sig udelukkende at bestĂ„ i, at en hjemmeside, jeg ikke kendte, linkede til min blog.

En anden af netvĂŠrkets danske medlemmer, var den engelsksprogede Viking Observer, en blog der afgik ved dĂžden mere end et Ă„r fĂžr netvĂŠrket ifĂžlge samme artikel var opstĂ„et. Jeg klagede selvfĂžlgelig og udbad mig dokumentation, og den 29. juli prĂŠciserede avisen, at redaktĂžren af Uriasposten ”afviser” at vĂŠre en del af netvĂŠrket. Her introducerer Politiken omvendt bevisbyrde. Fornemt. Samme metode, man bruger i diktaturstater.

Det var ikke, som man skulle tro, tilfÊldige praktikanter, der stod bag artiklen, men tvÊrtimod tidligere chefredaktÞr for journalisternes fagblad, Jakob ElkjÊr, og avisens gravechef, John Hansen. En unik stavefejl afslÞrer, at Politiken har baseret sin artikel pÄ GooglesÞgninger, og er havnet pÄ en hjemmeside for en selvbestaltet venstreorienteret nazi-jÊger Margrethe Monika S. Hansen, der for et par Är siden var spidskandidat for Det Radikale Venstre i IshÞj.

Samme Margrethe Monika S. Hansen er i skrivende stund eneste danske forbindelse til Anders Breivik, idet hun efter eget udsagn har vĂŠret ven med ham pĂ„ Facebook siden 2009. Formentlig ikke med samme falske identitet, som hun anvendte sidste Ă„r, da hun agerede agent provocateur i hĂžjreradikale grupper pĂ„ Facebook med kommentarer som ”jeg skal komme efter dem”, ”rĂžde landsforrĂŠder svin”, ”skal vi ikke snart tage Danmark tilbage” og ja, den mindst flatterende – ”Nak de rĂžde svin” fra 16. maj 2010.

To dage efter Breiviks forbrydelse proklamerede samme, denne gang i eget navn, at massemorderen var identisk med den kendte norske blogger, ”Fjordmand”. Det kunne undertegnede nemt udelukke, og jeg blev derfor kontaktet af flere aviser, der ville have mig til at fortélle om ’Fjordman’, massemorderens yndlingsforfatter.

Jeg talte i flere omgange med en journalist fra BT. Det fik fatale konsekvenser, da jeg eksempelvis fortalte, at ”Fjordman” gennem flere Ă„r havde kommenteret pĂ„ Uriasposten. Journalisten kunne selv have fundet kommentarerne frem, men jeg brugte alligevel 20 minutter pĂ„ at hjĂŠlpe ham. Han udvalgte et atypisk dystert indlĂŠg fra ’Fjordman’s hĂ„nd, og sĂ„ var den skĂ„ret. Som tak for denne hjĂŠlp var jeg dagen efter en del af et dobbeltopslag i avisen med mit ansigt smart placeret mellem en bevĂŠbnet Anders Breivik og navnene pĂ„ 32 ofre, de fleste teenagere. Det hele lanceres som en afslĂžring og indledes med ordene: ”BT er kommet i besiddelse af”.

I min fÞrste blogpost om Breiviks forbrydelse, pointerede jeg, at jeg ville have kontaktet PET, hvis jeg havde hÞrt rygter om en dansk Anders Breivik eller personer med sympatier i den retning. Under samtalerne med BT spurgte journalisten henkastet, om jeg sÄ ogsÄ havde vÊret i kontakt med politiet. Jeg forklarede i overensstemmelse med sandheden, at PET havde besÞgt mig, men at jeg desvÊrre ikke kunne hjÊlpe dem. Jeg understregede flere gange, at det var en behagelig samtale, og at der ikke var noget forhÞr over det. SelvfÞlgelig skal PET slÄ pÄ vandrÞrene i en sÄdan situation. Det er deres job.

Det medfĂžrte fĂžlgende ”afslĂžring” i BT under overskriften: ”PET afhĂžrte islamkritisk blogger. Jagter dansk Breivik pĂ„ den yderste hĂžjreflĂžj.” Samme dag var BT-historien ude i alle medier. Bl.a. pĂ„ DR Update, der krydrede historien med mit foto og skiltningen: ”PET afhĂžrer dansk blogger”.

I samme periode har medierne skrevet meget om Researchgruppen Redox, og selvom gruppen ifÞlge PET er involveret i kriminalitet, og stÄr i symbiose med den militante venstreflÞj, sÄ hÞrer det til undtagelsen, at gruppen omtales som vÊrende venstreradikal eller venstreekstrem.
”En sammenslutning af journalister og fotografer , hvis mĂ„l er upolitisk at dokumentere de hĂžjreradikale strĂžmninger”, som et dagblad skrev om gruppen, hvis medlemmer alle er anonyme. TilsĂŠt selv fuglekvidder.

Nogle dage senere gengav man her i avisen en pressemeddelelse fra ”aktivister i Antifascistisk Aktion”, der forklarede, at de skam gĂ„r ind for ytringsfrihed og demokrati. Men nĂ„r man som undertegnede har oplevet at blive slĂ„et ned med flasker af denne gruppe, er det lidt svĂŠrt at tro pĂ„, og det burde ikke vĂŠre noget problem for en faguddannet journalist at blotlĂŠgge disse aktivisters militante udgangspunkt.

Mediernes brug af etiketter er i denne forbindelse interessant. Helt tilbage i 2006 spurgte jeg internetforsker Niels Ole Finnemann, hvorfor han under et radiointerview havde betegnet Uriasposten som hĂžjreradikal. Han forklarede venligt, at Uriasposten var kompromislĂžs i sit udtryk, og radikal skulle forstĂ„s som ”at gĂ„ til roden af”. Umiddelbart en god forklaring, som dog mister enhver mening, nĂ„r nu Finnemann og de landsdĂŠkkende medier i vid udstrĂŠkning undgĂ„r ord som venstreradikale og venstreekstremisme.

Ralf Pittelkow har her i avisen lanceret udtrykket ”Journalistisk Venstreparti”, og selvom udtrykket nĂŠppe er helt irrelevant, sĂ„ vil jeg egentlig mene, at det skĂŠve syn pĂ„ de politiske flĂžje ikke kun skyldes politiserende journalister, men et medieunivers uden behĂžrig selvkritik.

De eksempler, jeg oven for har givet om egne erfaringer, burde tale deres eget tydelige sprog om en fordrejet mediemĂžlle. Men det fortsĂŠtter. Generelt har medier og meningsdannere i samlet flok opfordret til selvransagelse pĂ„ hĂžjreflĂžjen. Hvor flere medier gik langt, sĂ„ gik Dagbladet Information hele vejen med artiklen, ”Ord, der drĂŠber” (24/7). Kritikere af multikultur har blod pĂ„ hĂŠnderne, sĂ„ at sige. NĂŠsten dagligt begĂ„s der islamiske terrorangreb, og skal man tale om ord, der drĂŠber, sĂ„ er Fjordmans dystopi noget nĂŠr irrelevant, i modsĂŠtning til Koranens guddommelige budskab om at ”bringe rĂŠdsel i hjerterne pĂ„ de vantro” (SĂ»ra 3:151).

Af samme grund forholder jeg mig kritisk til islams guddommelige budskab om vold og terror mod anderledes tÊnkende og troende. Lige akkurat det, der giver mig blod pÄ hÊnderne og gÞr mig til medskyldig i en gal mands massemord i Norge.

(Kronik sendt til Jyllands Posten, ikke antaget men bragt pÄ Firoozehs blog i samme avis)

0 0 vote
Article Rating


DonĂ©r engangsbeløb?Kan du forpligte dig til fast betaling?

15 Comments
Most Voted
Newest Oldest
Inline Feedbacks
View all comments
trackback

[…] gĂ„r alligevel glip af noget, ved aldrig at hĂžre  P 1. Tom Carstensen laver journalistik igen. I gĂ„r tĂžrrede Uriasposten fulstĂŠndig gulv med Ekstra Bladets sĂ„kaldte journalistik, ved at […]

trackback

[…] pĂ„ grund af EDL og Tower Hamlets pĂ„ lĂžrdag, Deadline om EDL igĂ„r og The East London Mosque. Sendt af Channel Four Dispatches i marts 2010. Programmets skaber, Andrew […]

Cavatus
9 years ago

NÀr sÄg vi samma mediedrev mot muslimer efter deras terrordÄd?

morlille
morlille
9 years ago

Enhver europĂŠisk politiker, uden en 3 -4 undtagelser, er helt privat og uofficielt panisk angst for enhver muslim. Derfor!

Svenssonsfunderingar
9 years ago

Förrut uppmannade man folk att vara emot Nazismen, nu Àr det nya mÀnniskor med vÄld och hot, dÄ uppmannar man att tycka synd om dom ?

JensH
JensH
9 years ago

OT Der er sikkert mange herinde der kenden bloggen ‘The People’s Cube’, som kan vĂŠre ganske morsom: http://thepeoplescube.com/ Men her er (lidt forsinket mĂ„ske) hvad der IKKE skete efter massakaren i Oslo, men skulle politkere/medier have reageret analogt med de mange islamiske terror-aktioner vi har oplevet gennem de seneste Ă„rti, sĂ„ er her nogle overskrifter vi ville have set i aviserne i dagene efter terror-handlingen i Oslo : “Responding to Oslo shootings, Obama declares Christianity “Religion of Peace,” praises “moderate Christians,” promises to send one into space” “President to interrupt his schedule, go on apology tour to Bible Belt, bow… Read more »

MetteD
MetteD
9 years ago

Jeg kunne ogsĂ„ godt have tĂŠnkt mig, at personer med en stĂžrre forstĂ„else for den engelske arbejderklasses sammenstĂžd med islam, havde fĂ„et lejlighed til at udtale sig. For de mĂ„ vel findes, det kan ikke passe, at alle “forskere” og “eksperter” automatisk kalkerer hinandens venstreorienterede og pseudohumanistiske synspunkter af. En af disse forskere talte sĂ„ cockney, at det gjorde helt ondt i mig at opleve hans svigt af egen baggrund. Men det er vel et spĂžrgsmĂ„l om karriere. PĂ„ den anden side skal DR havde ros for at behandle Morrison fair ved at lade ham tale ud. Morrison har nemlig… Read more »

Bjovulf
Bjovulf
9 years ago

Åh, disse “spĂŠndende” kulturer, der virkelig kan tilfĂžre Danmark en masse 😉 ‘ÆldrerĂ„d’ stemte om tvangsĂŠgteskab ved hĂ„ndoprĂŠkning http://www.bt.dk/danmark/aeldreraad-stemte-om-tvangsaegteskab-ved-haandopraekning 21-Ă„rig skulle forlade kĂŠresten og gifte sig med kusine ‘ÆldrerĂ„d’ stemte om tvangsĂŠgteskab ved hĂ„ndoprĂŠkning En 21-Ă„rig nydansk mand fortĂŠller torsdag i P1 Dokumentar, hvordan det var en forsamling af primĂŠrt ĂŠldre herboende indvandrere, der for nogle mĂ„neder siden afgjorde hans og hans 17-Ă„rige kusines skĂŠbne. Selvom den unge mand selv Ăžnskede at gifte sig med sin kĂŠreste, en herboende muslimsk pige, sĂ„ ’afgjorde’ forsamlingen ved hĂ„ndsoprĂŠkning, at han skulle fĂžlge sine forĂŠldres Ăžnske om at leve med den kusine, som… Read more »

Balder
9 years ago

AngÄende EDL-klippet: der manger altsÄ nogle minutter (i podcastversionen) , I Deadlines streaming udgave er der en smule mere, men den er heller ikke komplet. Jeg kan faktisk ikke huske om der blev sagt meget mere, men det er lidt underligt.

Bjovulf
Bjovulf
9 years ago

MĂ„ man gerne kalde en meget troende kopter for en “hellig-kopter” ? 😀

Bjovulf
Bjovulf
9 years ago

Der er Ă„benbart nogle i Egypten, der allerede har indset, hvilken vej vinden blĂŠser – i modsĂŠtning til vore hjemlige “intellektuelle”, den uvidende venstreflĂžj og blandt den kulturradigale “elite” pĂ„ Politiken mv., der stadig naivt gĂ„r rundt og spĂŠndt venter pĂ„, at der i lĂŠngden kommer noget, der bare minder om demokrati dernede. Det hĂžrer sĂ„ ogsĂ„ lige med til historien, at kopterne faktisk er de kristne efterkommere af den oprindelige egyptiske befolkning – altsĂ„ fra fĂžr de for alvor blev “kulturberiget” af de invaderende muslimske arabere. Egyptisk efterĂ„r: Koptere gĂžr klar til exodus http://www.kristeligt-dagblad.dk/artikel/430620:Udland–Egyptisk-efteraar–Koptere-goer-klar-til-exodus Allan SĂžrensen | 30. august… Read more »

Bjovulf
Bjovulf
9 years ago
Reply to  Bjovulf

“ForĂ„ret er ikke kommet til de kristne i Egypten”

http://www.religion.dk/artikel/418505:Synspunkt—Foraaret-er-ikke-kommet-til-de-kristne-i-Egypten

HĂžgsbro
HĂžgsbro
9 years ago

Jeg synes desvĂŠrre at de politiske eksperter, selvom de blev benĂŠvnt stĂŠrkt venstreorienterede, fik lov at udfolde sin demagogi temmelig uimodsagt i reportagen fra Luton. “En sĂŠrlig ondartet udgave af islamofobi” er jo et udsagn der skriger til himlen efter en korrektion eller problematisering.

Svinet
Svinet
9 years ago

De to videoer viser at vi er oppe imod store krÊfter, bÄde interne og externe. Er det den verden vi vil overlade til vores bÞrn ?
Er det ikke bedre vi hurtigst muligt, for startet den KRIG der undvĂŠrlig vil komme.