30
sep
Seneste opdatering: 1/10-11 kl. 0734
5 kommentarer - Tryk for at kommentere!

Al-Awlaki: Fra dialogpartner til modtager af Hellfire-missil

Man mindes Arnold Schwarzeneggers klassiske replik i True Lies: “You’re fired!“. Det er jo ikke fĂžrste gang at det hotteste hotte inden for religionsdialog foretager et karriereskift der kun kan synes besynderligt hvis man har gjort virkeligheden til tabu. En pĂŠn lille bonus i dette amerikanske pletskud var redaktĂžr pĂ„ terrorismens glittede magasin Inspire Samir Ahmad – han blev med andre ord gjort til ‘ansvarshavende redaktĂžr’.

The DC area mosque where recently departed Al-Qaeda cleric Anwar al-Awlaki served has put out a press release where they provide us with this insight:

From 2001 to 2002, al-Awlaki served as an Imam at the center, according to a release from Imam Johari Abdul-Malik, director of outreach for the Falls Church-based Islamic center. In the release, he said al-Awlaki was known for his interfaith outreach, civic engagement and tolerance in the Northern Virginia community. […]

Awlaki’s DC mosque: AQ cleric was known for interfaith outreach, tolerance and civic engagement

U.S-born cleric Anwar al-Awlaki and Samir Khan, who edited the slick Jihadi Internet magazine, were killed in an air strike on their convoy in Yemen by a joint CIA-U.S. military operation, according to counterterrorism officials. Al-Awlaki was targeted in the killing, but Khan apparently was not targeted directly.

After three weeks of tracking the targets, U.S. armed drones and fighter jets shadowed the al-Qaida convoy before armed drones launched their lethal strike early Friday. […] US officials: US attack in Yemen kills al-Awlaki

VenstreflĂžjen fordĂžmmer drabet og krĂŠnkelsen af en amerikansk statsborgers retssikkerhed:

[…] What’s most striking about this is not that the U.S. Government has seized and exercised exactly the power the Fifth Amendment was designed to bar (“No person shall be deprived of life without due process of law”), and did so in a way that almost certainly violates core First Amendment protections (questions that will now never be decided in a court of law). […] The due-process-free assassination of U.S. citizens is now reality

Problemet her er jo imidlertid at Awlaki havde dobbelt statsborgerskab – amerikansk og ummaens, og at forfatningsmĂŠssige rettigheder ikke tager hĂžjde for den mulighed at en statsborger kan have stĂžrre tilknytning til det internationale broderskab end til USA. Det er BjĂžrn Elmquist-syndromet i fuld udfoldelse – rigid henholden til retsbeskyttelser undergraver i sidste ende den statsmagt der garanterer disse rettigheder (LFPC). Left-wing commentator annoyed that al-Awlaki didn’t get “due process”

Talibanhustrun i Sveriges Radio

Nog Àr det delikat, att en talibanhustru, konvertiten Ann Ferm, med mÄnga fingrar i syltburken, fÄr representera muslimer bosatta i Sverige med tvÄ morgonandakter i Sveriges Radio. Per Gudmundson berÀttar en sÀllsam historia frÄn denna statliga radioinstitutions korridorer. LÀs för all del hela hans text, men smaka pÄ detta:

“Hennes förre make, den svenske medborgaren Redouane Laadjal, kallades Abu Bilal Moazaz, den algeriske emiren. Efter att ha genomgĂ„tt al-Qaidas vapenutbildning i trĂ€ningslĂ€gret Khalden i Afghanistan stupade han 1999 i strid för talibanerna mot Norra Alliansen (enligt hans nyligen publicerade ‘martyrbiografi’ pĂ„ arabiska).Inte heller nĂ€mns att hennes nĂ€ste man, algeriern Farhi Saiid, som ska ha utbildats pĂ„ trĂ€ningslĂ€gret i Derunta, blev fĂ„nge nummer 311 pĂ„ Guantanamo. “

Det blir spÀnnande framöver, man skulle kanske rentav börja lyssna till de skenheligas morgonandakter? Af Thomas Nydahl (Per Gudmundsson: Ska en talibanhustru representera Sveriges muslimer? Der er en lÊngere udredning af SRŽs andÊgtige medarbejder her: Bin Ladin Àr död, men vi tvivlar pÄ att denna svenska kvinna jublar idag. )

Det nye Egypten: Koptisk kirke nedbrĂŠndt af vilde horder

St George’s Church in the village of Al Marinab of the province of Edfu was attacked and burned by Muslim fanatics from the same and neighboring villages. No one was inside the church during the attack. This church was attacked several weeks ago by the same mob of Muslims who demanded to remove its cross. Today, they succeeded in doing so as they have been threatening for several days. They prayed their Friday prayers in front of the burned church. The fanatics numbered approximately 150. Three adjacent homes, a store as well as a building, all of which are owned by Copts, have also been burned. […] St George’s Church in Al Marinab, Edfu, attacked and burned by Muslim fanatics

0 0 votes
Article Rating


DonĂ©r engangsbeløb?Kan du forpligte dig til fast betaling?

5 Comments
Most Voted
Newest Oldest
Inline Feedbacks
View all comments
PBr
PBr
9 years ago

Det nye Egypten: Koptisk kirke nedbrĂŠndt af vilde horder

“St George’s Church in the village of Al Marinab of the province of Edfu was attacked and burned by Muslim fanatics .
The fanatics numbered approximately 150. ”

Det endnu engang tydeliggjort, “The fanatics”, som ikke behĂžver at udgĂžre et stort tal, sĂŠtter dagsordenen, din lille fredelige muslimske grĂžnthandler/nabo er en del af det hav ” The fanatics” svĂžmmer i.

Svenskasvensson
9 years ago

Man undrar hur hon kunde bli sÄ, nÄgot mÄste ha gÄtt fel. Hon kan gÄ med i Moderaterna, bli deras Muslim expert :p

Ole Burde
Ole Burde
9 years ago

Et godt sted for hende at repĂŠsentere sverriges muslimer ville vĂŠre i Modagishu

JensA
JensA
9 years ago

Hvorfor skulle en “talibanhustru” ikke kunne reprĂŠsentere Sveriges muslimer. Taliban (= islamisk studerende) forkynder da islam rent og purt. Ikke sandt?

Flemming Hansen
Flemming Hansen
9 years ago
Reply to  JensA

Det eneste man kan vÊre sikker pÄ er, at en kvindelig konvertit altid vil ifÞre sig hele forklÊdningen. Ellers er der jo ingen der ser den store forvandling. Snak om at vÊre opmÊrksomhedssÞgende?