15
okt
Seneste opdatering: 17/10-11 kl. 0152
16 kommentarer - Tryk for at kommentere!

Det √§r ett allt annat √§n enkelt beslut, men vi har nu gjort vad vi kunnat och kommer inte l√§ngre. Detta har inget med n√•gra slags yttre p√•tryckningar att g√∂ra utan det handlar helt enkelt om tidsbrist och rundg√•ng ‚Äď ingen hund ligger begraven h√§r, det lovar vi. Om inte annat har vi bevisat att det faktiskt g√•r att g√∂ra n√•got √•t situationen √§ven med n√§stan inga medel alls, s√• l√§nge man har ett oslagbart trumfkort ‚Äď sanningen. Kan vi s√• kan ni. PI har kommit till v√§gs √§nde. (SvD: Politiskt inkorrekt l√§ggs ner, Mediev√§rlden: Politiskt Inkorrekt l√§ggs ner, Sydsvenskan: Politiskt inkorrekt l√§ggs ner.)

Svensk Politisk Inkorrekt blev meget store, fordi behovet for et mediekorrektiv i Sverige er meget stort. En blog burde ikke kunne blive så stor. Noget lignende kunne aldrig blive så stort i Danmark, hvad der trods alt må betragtes som et sundhedstegn. Mediekritik i Danmark er helt velbegrundet, men det kan næppe blive en rigtig stor branche. Siden blev læst også og ikke mindst af alle dem, der hadede dens formål og dens oplysninger.

Godt tre √•r er lang tid i blogosf√¶ren. Denne blogs n√¶sten otte √•r er n√¶rmest naturstridige, men som tidligere skrevet er den ogs√• konjunkturf√łlsom. To middelstore lungebet√¶ndelser, s√• lukker butikken p√• ubestemt tid. Nu er vi ikke en nyhedstjeneste som PI. Vi skriver og l√¶ser fordi vi altid har skrevet og l√¶st. Jeg fotograferer, fordi jeg altid har fotograferet. Det som er danske mediers forsidestof, kommer stort set aldrig p√• her. Det kan bl√¶se eller regne, og polerne kan smelte, √©t eller andet er der altid skrive i en “log” – en dagbog. Om ikke andet, s√• har hunden f√•et tarmslyng eller en skovfl√•t har forvandlet √©n til Mimi Jacobsen, mens man plukkede svampe. Eller de spillede Pergolesi i radioen lige den morgen. Da jeg s√• Robert Spencers blogafh√¶ngighed p√• et belgisk hotel for √•r tilbage, forstod jeg den ikke. Nu ved jeg, det er hans m√•de at tr√¶kke vejret p√•. Det er ogs√• blevet vores, indtil vi eventuelt finder en anden.

Som blogl√¶ser, der langt foret√¶kker den svenske blogosf√¶re fremfor den svenske presse, er det alligevel en vemodig dag. Samizdat-medier er pr. definition interessante, ikke mindre n√•r de bliver s√• store som PI, at de statsunderst√łttede medier lancerer en kampagne imod dem. Medied√¶kningen af PI for nylig, pr√łvede at se saglig og objektiv ud, men den var fra A til Z fjendtligsindet og insinuerende. Svenske nyheder er dyppet i klorin, opinionen som man kan fodre svin – ups! lam – med, er i det store hele uden nogen interesse udover de sn√¶vre cirkler, den skrives til. Det er en scene, man optr√¶der p√•, og karaktererne og pengene gives for den kunstneriske udf√łrelse. De der havde noget “kontroversielt” at sige, er for l√¶nge siden afrettede, og resten er ramt p√• br√łdet og forsvundet hjem p√• √łdeg√•rden i indre eksil. Undtagen de svenske, der vil skrive en kronik eller 100 til os.

I Danmark er dissidenter som regel psykologiske tilf√¶lde. I Sverige er de rigtige dissidenter, ogs√• de der ikke er “kn√§ppt i skallen” og dyrker en outsider-rolle, der altid vil √łve en vis tiltr√¶kning p√• nogle gemytter. Vi der interesserer os for vores n√¶rmeste naboer under medieradaren, er at betragte som Skandinavister, desv√¶rre 150 √•r for sent, men man kan nok godt dyrke sin gammeldagshed uden at v√¶re et psykolgisk tilf√¶lde. Ellers m√• l√¶serne stoppe os, vi er stadig demokrater, uanset hvad man end kan mene om folkets stemme. Den har jo allerede fortrudt sit valg for en m√•ned siden.

Man m√• forestille sig, at meget velafl√łnnede journalister simpelthen er jaloux p√• dem, der kan skrive hvad der passer dem, som menige journalister af karrierem√¶ssige grund aldrig turde r√łre ved. Og nu er det meste af den journalistiske br√łdtekst i dag, at sammenligne med rent fabriksarbejde. Hvem vil ikke hellere st√• ved at samleb√•nd p√• Carlsberg i Fredericia, en “kolonne”, som det hedder, hvor man i det mindste kun s√¶lger sin fysiske tilstedev√¶relse og tilmed f√•r gratis √łl ad libitum?

PI var ét af de steder, man som dansk kunne få det at vide, som svenske medier ikke viderebringer. Der er andre, og der kommer andre. Der er andre i genren, de kan bla. ses her.

Vores faste morgenl√¶sning i flere √•r, Kurt Lundgren, oph√łrte ved Lundgrens d√łd, men de oplysninger der ligger p√• den, bruger vi stadig. Og ikke bare dem. Hvad der gjorde os til l√¶sere, var humoren, ironien grundl√¶ggende viden og journalistiske nysgerrighed, som man i sandhedens interesse ikke genfandt p√• PI. PI var en prosaisk rugbr√łdsmotor, men det er TT (Sveriges Ritzau) ogs√•. Nyhedsbranchen er fortvivlende prosaisk. Hvad den overhovedet kan tilf√łjes udefra, er h√łjst p√•kr√¶vet.

Vi h√•ber, vi kan forts√¶tte med at l√¶se PI¬īs faktaoplysninger om f.eks. Malm√łs mafia, ogs√• efter at siden stopper. N√•r denne blog engang stopper, vil vi s√łrge for, at kronikker, fotos og videos stadig kan s√łges og anvendes. En del af det vil uv√¶gerligt have interesse ogs√• om 25 √•r. Hvilken del, kan man aldrig vide. Video og fotos, formentlig. Ord lader der ikke til, at blive nogen mangel p√• forel√łbig. Bortset m√•ske fra gamle ord. “Hver gang der udkommer en ny bog, l√¶ser jeg en gammel,” siger Churchill, s√• man skal ikke forsv√¶rge noget. (Steen)

Karen H√¶kkerup i et orgie af afm√¶gtige “skal”

Det er nok ikke tynde whiskysjusser der er p√• spil her, men det er i hvert fald det tynde √łl. Man ved altid at en politiker har kastet h√•ndkl√¶det i ringen n√•r vedkommende begynder at flyde over af meningsl√łse “skal” ditten og datten. Hvilke magtmidler “skal” sikre den gode tone, osv., m√• man s√• indvende. Og en lille rutinemarkering af hvor vi st√•r lige nu: Selv de v√¶rste af de v√¶rste “skal” f√łle sig inkluderede. Churchills “ende p√• begyndelsen” tr√¶kker ud.

Vi skal tale bedre om indvandrere for at undg√• ekstremisme, siger integrationsminister Karen H√¶kkerup. […]

Alt hvad der vil undergrave vores demokrati, skal vi sl√• h√•rdt ned p√• og konsekvent ned p√•,‚ÄĚ siger ministeren, som samtidig understreger, at en bedre tone i debatten om udl√¶ndinge ogs√• er n√łdvendig. […]

‚ÄĚVi skal bek√¶mpe terrorisme og ekstremisme med mere √•benhed, vi skal give alle en mulighed for at v√¶re med. Vi skal ikke lukke os om os selv.‚ÄĚ […]

‚ÄĚVi skal inkludere folk, s√• de ikke f√łler, at de bliver ramt af uretf√¶rdighed og undertrykkelse, fordi vi ved, at det er det, der skubber folk v√¶k fra os og over i et andet f√¶llesskab, som kan v√¶re katastrofalt b√•de for dem og for os,‚ÄĚ siger H√¶kkerup, som betoner, at ekstremisme ogs√• er andet end militant islamisme. […] Minister: Bedre tone skal bek√¶mpe ekstremisme

Psst, minister: Vi “skal” udtr√¶de af samfundsundergravende konventioner, og krapyl fra fallerede kulturer “skal” ikke f√łle sig en del af f√¶llesskabet her, men “skal” have statens st√łvleaftryk i rumpetten lige med det vuns. I samme sm√•t patetiske boldgade er denne dags politikerforargelse: Politikere til islamisk gruppe: Forlad Danmark. Hvad er problemet andet end hykleriet ? De fleste er ikke danske statsborgere, og de der er, kan indenfor loven f√• statsborgerskabet oph√¶vet. Tomme trusler avler despekt. Cut the crap! hvis nogen skal tro p√•, at de med magten ikke g√łr i bukserne, n√•r de skal bruge den. (LFPC / Steen).

Demograf: Islams offert√¶nkning r√łber underliggende narcissisme

Er det at der sk√łnnes kun at v√¶re 6,4% muslimer i Frankrig (2008) et bevis p√• at der ingen fare for samfundet er fra denne kant, eller er netop den ekstreme medied√¶kning af dette mindretal, set i forhold til dets numeriske lidenhed, et alarmerende varsel om urolige tider forude? Talm√¶ssigt ganske f√• har allerede nu forandret Europa til det v√¶rre, og dette er en af de umiddelbart indlysende kendsgerninger som vores modparter i kulturkl√łften ikke √¶nser og ikke tager bestik af. Engelsk overs√¶ttelse fra Le Monde (LFPC)

[…] If not the islamisation of France, we have to note an islamisation of the religious question and of certain areas. France thought it had left the religious question behind; Islam is reintroducing it. As secularisation looks, to our eyes, like an inexorable historical movement underway, we have a tendency to judge any movement in the other direction as an aberration that only alienation and despair can explain. We see the (re) islamisation of consciences as a sort of pathology, for which it would be necessary to treat not so much the symptoms, as the deep-seated cause: social misfortune.

This way of thinking has the triple advantage of deluding us about the nature of the problem, of proposing a familiar recipe and leaving intact our faith in the inexorable progress of secularisation. In these conditions, how could Islam change our way of life? This victim-oriented vision of Islam betrays a great narcissism ‚Äď we are the origin of the Other‚Äôs misfortune ‚Äď and great condescension ‚Äď this Other is deprived of autonomy of will and the capacity to make choices. It also fits well with a relativistic era which prohibits the passing of judgement on practices that would have been judged unacceptable and it promotes openness to those who come from elsewhere. This is what explains our preference for moderate Muslims who resemble us a bit too much, those whose moderation consists only of repudiating violence to advance their claims.

If Islam is still a minority religion, it has however changed our lives in a domain that is vital to democracy: freedom of expression. For fear of being called racist, or now islamophobe (we have to acknowledge the success in the West of this notion which is however the preferred weapon of radicals to reduce freedom of expression), are added intimidation and fear (the “Redecker affair”, censorship of school programmes). The Rushdie case even led to an inversion of the notion of incitement to hatred seeming to want from now on to anticipate the violent reactions of the defenders of Islamic norms each time they feel offended (the Danish cartoons). Mich√®le Tribalat, demographer: Islam Remains a Menace

0 0 vote
Article Rating


Don√©r engangsbeløb?Kan du forpligte dig til fast betaling?

16 Comments
Most Voted
Newest Oldest
Inline Feedbacks
View all comments
Marit
Marit
8 years ago

Apropos “ord skaper virkelighet” : Her i Norge er det utenriksministeren som tar seg av oppgaven med √• oppdra nordmenn. Han har skapt ” DET Nye Vi” og “Det Nye Norge”, som vi heretter har med √• omfavne. Til overm√•l har han nedsatt en kommisjon, som skal forske frem en “Ny Nasjonalf√łlelse” for det norske, hardt pr√łvede folk. Man skal heller ikke dele folk i kategorier so “oss” og “dem”, da det kan virke stigmatiserende p√• sarte sjeler. Det er multikulturen som er v√•r nye religion som alle m√• tilbe. Og ja, utenriksministeren er selv million√¶rs√łnn, og har aldri befattet… Read more »

JensH
JensH
8 years ago

Karen H√¶kkerup er skam ikke ene om at at l√¶gge en ny linje mht. hvilke ord der m√• bruges i den offentlige debat. Den nye minister for by, bolig og landdistrikter, Carsten Hansen (S), og K√łbenhavns besk√¶ftigelses- og integrationsborgmester, Anna Mee Allerslev, har idag et indl√¶g p√• JP.dk, hvor de dikterer et “Slut med begrebet ‚ÄĚghetto‚ÄĚ i Danmark”, da “ord skaber virkelighed”: http://jp.dk/opinion/breve/article2578972.ece L√¶s indl√¶gget og v√¶r beredt p√• en sand opvisning i offerg√łrelse (social problemer er roden til alt hvad der er galt i disse omr√•der) og multikulturel naivitet, (hvis vi bar ikke kalder det ghettoer vil ‘resorurcest√¶rke mennesker… Read more »

Info
Info
8 years ago

PEDAGOGISK OBSERVATION av kommentator ‚ÄĚsorjav‚ÄĚ hos Politiskt Inkorrekt 16/10 2011: ‚ÄĚI samma GP som skrev om bilbr√§nderna finns f√∂ljande kulturnyhet: (2 versioner GP‚Äôs o Polisens) G√ĖTEBORGSPOSTEN: En man som somnat p√• sp√•rvagnen vaknade av att fem personer rotade i hans fickor. De fem stal bland annat mannens pl√•nbok och mobiltelefon. R√•narna som alla var i 20-√•rs√•ldern sprang iv√§g i riktning mot Komettorget. POLISEN 06.02: En man somnade p√• sp√•rvagnen och vaknade av att fem personer rotade i och tog saker ur hans fickor. Mannen blev bland annat bestulen p√• pl√•nbok och mobil. R√•narna sprang iv√§g i riktning mot Komettorget. Alla… Read more »

goose jakke
8 years ago

Dem Karen H√¶kkerup vil have, ‚Äúvi‚ÄĚ skal f√• til at f√łle sig velkomne er dem, der ikke er velkomne. For ellers bliver de ekstremister dem af dem, der ikke allerede er det. S√• velkommen i den gr√łnne lund alle u√łnskede.

Prudentius
8 years ago

“H√¶kkerup i et orgie af afm√¶gtige “skal” ”

Lige i √łjet!

Man aner simpelthen ikke sine levende råd i de europæiske regeringer.

Kan ikke kende en r√łv fra en albue.

Morsomt, hvis det ikke var så trist.

Peter Andersen
8 years ago
Reply to  Prudentius

Ih hvor jeg gl√¶der mig til, at tonen bliver bedre og ghetto-begrebet bliver afskaffet. S√• kan vi igen v√¶re os selv bekendt. Selv bor jeg jo i et af disse socialt belastede boligomr√•der og vil nu se frem til, at horder af resursest√¶rke b√łrnefamilier igen finder vej tilbage. S√• kan man m√•ske sende sine b√łrn ned og lege i g√•rden, ligesom man selv gjorde?

Nils
Nils
8 years ago

Efterh√•nden er den normale betydning af “vi” ikke l√¶ngere vi, men enten 1) alle de andre idioter eller 2) alle I andre idioter. Dem Karen H√¶kkerup vil have, “vi” skal f√• til at f√łle sig velkomne er dem, der ikke er velkomne. For ellers bliver de ekstremister dem af dem, der ikke allerede er det. S√• velkommen i den gr√łnne lund alle u√łnskede. M√¶rkeligt med PI at de snakker s√• meget om et nyt site, der skal komme, men hvis de ikke har kr√¶fter til den nuv√¶rende, hvorfor skulle de s√• have kr√¶fter til et fremtidigt. Og hvorfor dog smide… Read more »

Isilmaril
Isilmaril
8 years ago
Reply to  Nils

Jag skulle tro att n√•gon av redakt√∂rerna p√• PI har blivit hotade och d√§rf√∂r m√•ste l√§gga ner sidan f√∂r sin egen s√§kerhet. Ganska nyligen fick ju en annan invandringskritisk blogg l√§gga ner p√• grund av personliga hot. Det √§r mycket m√∂jligt att man i s√• fall kommer att starta en ny sida registrerad p√• en annan person, och f√∂rhoppningsvis med h√∂gre s√§kerhet. Jag hoppas att sanningen kommer fram om de har blivit hotade, och att detta i s√• fall kommer ut i media (√§ven om jag tvivlar p√• att media skulle skriva om det). Kanske skulle det f√• upp allm√§nhetens… Read more »

Robin Shadowes
Robin Shadowes
8 years ago

Finns ju fortfarande kvar dom mindre uppstickarna Fria Tider och VästraGötalandsNätTidning. Den senare har slutat uppdatera på helgerna då dom inte har bemanning.

Tornuggleman
Tornuggleman
8 years ago

Så blir svenska TT-maffian ensamma om svensk nyhetsbevakning.
TT= Tidningarnas Telegrambyrå ägs av bl a Aftonbladet, Expressen, DN mm

M a o har TT återfått sitt nyhetsmonopol i Sverige .
O d√• de flesta svenska tidningar lever av statsbidrag, l√§r de knappast skriva om n√•got som √§r of√∂rdelaktigt f√∂r svensk politik eller Europas m√•ngkulturella nackdelar. Det √§r absolut “No-no” !

Men Snaphanen är ju ändå aktuell för oss i södra Sverige. Så jag lär återkomma.

Ha en god kvel

Isilmaril
Isilmaril
8 years ago
Reply to  Tornuggleman

Snaphanen l√§ses av oss i “norra” Sverige ocks√• (Dalarna). =) Jag hoppas – och tror – att PI √•terf√∂ds. Jag skulle sj√§lv kunna t√§nka mig att hj√§lpa till med artiklar eller illustrationer om en ny site skapas. Jag har f√•tt intrycket att personerna bakom PI kanske har hotats. Om jag minns r√§tt hade AFA tidigare luskat fram vilken n√•gon av skribenterna var. Det skulle inte f√∂rv√•na mig om PI:s skribenter (precis som skribenten till bloggen allahuakbar) blivit hotade av v√§nsterextremister eller andra antidemokrater. P√• PI st√•r att l√§sa att de tipsar om att l√§sa utl√§ndska nyhetssidor, men jag tycker att… Read more »

Marit
Marit
8 years ago
Reply to  steen

Det var s√łrgelig √• h√łre at PI slutter. Jeg kjenner mange nordmenn som leser PI. Jeg tror flertallet her i landet leser like godt dansk som svensk. Vi er n√¶r familie, f√łler jeg.

Thomas Nydahl
8 years ago
Reply to  steen

Om jag fick v√§lja – och det f√•r jag ju – s√• f√∂redrar jag Snaphanen. Det har hela tiden funnits n√•got hos PI som varit sv√•rt att sv√§lja, och det har med spr√•k, kultur och attityd att g√∂ra. PI har framf√∂r allt v√§djat till ett slags opinion som i min ungdom p√• 1960-talet skrev ins√§ndare i Kv√§llsposten under signaturen “skattebetalare”. PI har f√∂rvisso gr√§vt fram ett och annat lik i den unkna svenska offentligheten. Men egentligen tror jag inte att dess betydelse som “alternativ nyhetsmedia” varit s√• avg√∂rande som man kan frestas tro. Jag betraktar ist√§llet de bloggar som g√∂r… Read more »

Isilmaril
Isilmaril
8 years ago
Reply to  Isilmaril

Thomas Nydahl: Jag h√•ller delvis med dig. Det finns onekligen sidor (som exempelvis Snaphanen) som ger ett mer seri√∂st intryck och antagligen √§r mer seri√∂sa ocks√•. Men jag tror att en sida som PI √§r l√§ttare f√∂r svenskar att ta till sig, dels f√∂r att de skriver p√• svenska och dels f√∂r att deras inl√§gg oftast fokuserar p√• Sverige och inte p√• Norden i stort, vilket jag f√∂rvisso personligen inte ser n√•got problem med d√• jag brukar h√•lla mig uppdaterad med utrikesnyheter. Ett annat plus f√∂r PI √§r att det verkar vara t√§mligen l√§tt att f√• en ins√§ndare publicerad. Negativt… Read more »

Ole Burde
Ole Burde
8 years ago

Det er et d√•rligt varsel for fremtiden , at det ikke lykkedes for P1 holdet at finde en passende afl√łser for den der var d√łd .
Hvis næste generation af svenskere ingen interresse har i denne form for kulturkamp , betyder det så at de har en ANDEN form (som feks organisationsarbejde i SD ) , som de foretrækkere i stedet , eller har de bare opgivet kampen og leder efter en smart måde at emigrere til USA ?