15
okt
Seneste opdatering: 17/10-11 kl. 0152
16 kommentarer - Tryk for at kommentere!

Det Ă€r ett allt annat Ă€n enkelt beslut, men vi har nu gjort vad vi kunnat och kommer inte lĂ€ngre. Detta har inget med nĂ„gra slags yttre pĂ„tryckningar att göra utan det handlar helt enkelt om tidsbrist och rundgĂ„ng – ingen hund ligger begraven hĂ€r, det lovar vi. Om inte annat har vi bevisat att det faktiskt gĂ„r att göra nĂ„got Ă„t situationen Ă€ven med nĂ€stan inga medel alls, sĂ„ lĂ€nge man har ett oslagbart trumfkort – sanningen. Kan vi sĂ„ kan ni. PI har kommit till vĂ€gs Ă€nde. (SvD: Politiskt inkorrekt lĂ€ggs ner, MedievĂ€rlden: Politiskt Inkorrekt lĂ€ggs ner, Sydsvenskan: Politiskt inkorrekt lĂ€ggs ner.)

Svensk Politisk Inkorrekt blev meget store, fordi behovet for et mediekorrektiv i Sverige er meget stort. En blog burde ikke kunne blive sÄ stor. Noget lignende kunne aldrig blive sÄ stort i Danmark, hvad der trods alt mÄ betragtes som et sundhedstegn. Mediekritik i Danmark er helt velbegrundet, men det kan nÊppe blive en rigtig stor branche. Siden blev lÊst ogsÄ og ikke mindst af alle dem, der hadede dens formÄl og dens oplysninger.

Godt tre Ă„r er lang tid i blogosfĂŠren. Denne blogs nĂŠsten otte Ă„r er nĂŠrmest naturstridige, men som tidligere skrevet er den ogsĂ„ konjunkturfĂžlsom. To middelstore lungebetĂŠndelser, sĂ„ lukker butikken pĂ„ ubestemt tid. Nu er vi ikke en nyhedstjeneste som PI. Vi skriver og lĂŠser fordi vi altid har skrevet og lĂŠst. Jeg fotograferer, fordi jeg altid har fotograferet. Det som er danske mediers forsidestof, kommer stort set aldrig pĂ„ her. Det kan blĂŠse eller regne, og polerne kan smelte, Ă©t eller andet er der altid skrive i en “log” – en dagbog. Om ikke andet, sĂ„ har hunden fĂ„et tarmslyng eller en skovflĂ„t har forvandlet Ă©n til Mimi Jacobsen, mens man plukkede svampe. Eller de spillede Pergolesi i radioen lige den morgen. Da jeg sĂ„ Robert Spencers blogafhĂŠngighed pĂ„ et belgisk hotel for Ă„r tilbage, forstod jeg den ikke. Nu ved jeg, det er hans mĂ„de at trĂŠkke vejret pĂ„. Det er ogsĂ„ blevet vores, indtil vi eventuelt finder en anden.

Som bloglĂŠser, der langt foretĂŠkker den svenske blogosfĂŠre fremfor den svenske presse, er det alligevel en vemodig dag. Samizdat-medier er pr. definition interessante, ikke mindre nĂ„r de bliver sĂ„ store som PI, at de statsunderstĂžttede medier lancerer en kampagne imod dem. MediedĂŠkningen af PI for nylig, prĂžvede at se saglig og objektiv ud, men den var fra A til Z fjendtligsindet og insinuerende. Svenske nyheder er dyppet i klorin, opinionen som man kan fodre svin – ups! lam – med, er i det store hele uden nogen interesse udover de snĂŠvre cirkler, den skrives til. Det er en scene, man optrĂŠder pĂ„, og karaktererne og pengene gives for den kunstneriske udfĂžrelse. De der havde noget “kontroversielt” at sige, er for lĂŠnge siden afrettede, og resten er ramt pĂ„ brĂždet og forsvundet hjem pĂ„ ĂždegĂ„rden i indre eksil. Undtagen de svenske, der vil skrive en kronik eller 100 til os.

I Danmark er dissidenter som regel psykologiske tilfĂŠlde. I Sverige er de rigtige dissidenter, ogsĂ„ de der ikke er “knĂ€ppt i skallen” og dyrker en outsider-rolle, der altid vil Ăžve en vis tiltrĂŠkning pĂ„ nogle gemytter. Vi der interesserer os for vores nĂŠrmeste naboer under medieradaren, er at betragte som Skandinavister, desvĂŠrre 150 Ă„r for sent, men man kan nok godt dyrke sin gammeldagshed uden at vĂŠre et psykolgisk tilfĂŠlde. Ellers mĂ„ lĂŠserne stoppe os, vi er stadig demokrater, uanset hvad man end kan mene om folkets stemme. Den har jo allerede fortrudt sit valg for en mĂ„ned siden.

Man mĂ„ forestille sig, at meget velaflĂžnnede journalister simpelthen er jaloux pĂ„ dem, der kan skrive hvad der passer dem, som menige journalister af karrieremĂŠssige grund aldrig turde rĂžre ved. Og nu er det meste af den journalistiske brĂždtekst i dag, at sammenligne med rent fabriksarbejde. Hvem vil ikke hellere stĂ„ ved at samlebĂ„nd pĂ„ Carlsberg i Fredericia, en “kolonne”, som det hedder, hvor man i det mindste kun sĂŠlger sin fysiske tilstedevĂŠrelse og tilmed fĂ„r gratis Ăžl ad libitum?

PI var ét af de steder, man som dansk kunne fÄ det at vide, som svenske medier ikke viderebringer. Der er andre, og der kommer andre. Der er andre i genren, de kan bla. ses her.

Vores faste morgenlÊsning i flere Är, Kurt Lundgren, ophÞrte ved Lundgrens dÞd, men de oplysninger der ligger pÄ den, bruger vi stadig. Og ikke bare dem. Hvad der gjorde os til lÊsere, var humoren, ironien grundlÊggende viden og journalistiske nysgerrighed, som man i sandhedens interesse ikke genfandt pÄ PI. PI var en prosaisk rugbrÞdsmotor, men det er TT (Sveriges Ritzau) ogsÄ. Nyhedsbranchen er fortvivlende prosaisk. Hvad den overhovedet kan tilfÞjes udefra, er hÞjst pÄkrÊvet.

Vi hĂ„ber, vi kan fortsĂŠtte med at lĂŠse PIÂŽs faktaoplysninger om f.eks. MalmĂžs mafia, ogsĂ„ efter at siden stopper. NĂ„r denne blog engang stopper, vil vi sĂžrge for, at kronikker, fotos og videos stadig kan sĂžges og anvendes. En del af det vil uvĂŠgerligt have interesse ogsĂ„ om 25 Ă„r. Hvilken del, kan man aldrig vide. Video og fotos, formentlig. Ord lader der ikke til, at blive nogen mangel pĂ„ forelĂžbig. Bortset mĂ„ske fra gamle ord. “Hver gang der udkommer en ny bog, lĂŠser jeg en gammel,” siger Churchill, sĂ„ man skal ikke forsvĂŠrge noget. (Steen)

Karen HĂŠkkerup i et orgie af afmĂŠgtige “skal”

Det er nok ikke tynde whiskysjusser der er pĂ„ spil her, men det er i hvert fald det tynde Ăžl. Man ved altid at en politiker har kastet hĂ„ndklĂŠdet i ringen nĂ„r vedkommende begynder at flyde over af meningslĂžse “skal” ditten og datten. Hvilke magtmidler “skal” sikre den gode tone, osv., mĂ„ man sĂ„ indvende. Og en lille rutinemarkering af hvor vi stĂ„r lige nu: Selv de vĂŠrste af de vĂŠrste “skal” fĂžle sig inkluderede. Churchills “ende pĂ„ begyndelsen” trĂŠkker ud.

Vi skal tale bedre om indvandrere for at undgĂ„ ekstremisme, siger integrationsminister Karen HĂŠkkerup. […]

Alt hvad der vil undergrave vores demokrati, skal vi slĂ„ hĂ„rdt ned pĂ„ og konsekvent ned pĂ„,” siger ministeren, som samtidig understreger, at en bedre tone i debatten om udlĂŠndinge ogsĂ„ er nĂždvendig. […]

”Vi skal bekĂŠmpe terrorisme og ekstremisme med mere Ă„benhed, vi skal give alle en mulighed for at vĂŠre med. Vi skal ikke lukke os om os selv.” […]

”Vi skal inkludere folk, sĂ„ de ikke fĂžler, at de bliver ramt af uretfĂŠrdighed og undertrykkelse, fordi vi ved, at det er det, der skubber folk vĂŠk fra os og over i et andet fĂŠllesskab, som kan vĂŠre katastrofalt bĂ„de for dem og for os,” siger HĂŠkkerup, som betoner, at ekstremisme ogsĂ„ er andet end militant islamisme. […] Minister: Bedre tone skal bekĂŠmpe ekstremisme

Psst, minister: Vi “skal” udtrĂŠde af samfundsundergravende konventioner, og krapyl fra fallerede kulturer “skal” ikke fĂžle sig en del af fĂŠllesskabet her, men “skal” have statens stĂžvleaftryk i rumpetten lige med det vuns. I samme smĂ„t patetiske boldgade er denne dags politikerforargelse: Politikere til islamisk gruppe: Forlad Danmark. Hvad er problemet andet end hykleriet ? De fleste er ikke danske statsborgere, og de der er, kan indenfor loven fĂ„ statsborgerskabet ophĂŠvet. Tomme trusler avler despekt. Cut the crap! hvis nogen skal tro pĂ„, at de med magten ikke gĂžr i bukserne, nĂ„r de skal bruge den. (LFPC / Steen).

Demograf: Islams offertĂŠnkning rĂžber underliggende narcissisme

Er det at der skÞnnes kun at vÊre 6,4% muslimer i Frankrig (2008) et bevis pÄ at der ingen fare for samfundet er fra denne kant, eller er netop den ekstreme mediedÊkning af dette mindretal, set i forhold til dets numeriske lidenhed, et alarmerende varsel om urolige tider forude? TalmÊssigt ganske fÄ har allerede nu forandret Europa til det vÊrre, og dette er en af de umiddelbart indlysende kendsgerninger som vores modparter i kulturklÞften ikke Ênser og ikke tager bestik af. Engelsk oversÊttelse fra Le Monde (LFPC)

[…] If not the islamisation of France, we have to note an islamisation of the religious question and of certain areas. France thought it had left the religious question behind; Islam is reintroducing it. As secularisation looks, to our eyes, like an inexorable historical movement underway, we have a tendency to judge any movement in the other direction as an aberration that only alienation and despair can explain. We see the (re) islamisation of consciences as a sort of pathology, for which it would be necessary to treat not so much the symptoms, as the deep-seated cause: social misfortune.

This way of thinking has the triple advantage of deluding us about the nature of the problem, of proposing a familiar recipe and leaving intact our faith in the inexorable progress of secularisation. In these conditions, how could Islam change our way of life? This victim-oriented vision of Islam betrays a great narcissism – we are the origin of the Other’s misfortune – and great condescension – this Other is deprived of autonomy of will and the capacity to make choices. It also fits well with a relativistic era which prohibits the passing of judgement on practices that would have been judged unacceptable and it promotes openness to those who come from elsewhere. This is what explains our preference for moderate Muslims who resemble us a bit too much, those whose moderation consists only of repudiating violence to advance their claims.

If Islam is still a minority religion, it has however changed our lives in a domain that is vital to democracy: freedom of expression. For fear of being called racist, or now islamophobe (we have to acknowledge the success in the West of this notion which is however the preferred weapon of radicals to reduce freedom of expression), are added intimidation and fear (the “Redecker affair”, censorship of school programmes). The Rushdie case even led to an inversion of the notion of incitement to hatred seeming to want from now on to anticipate the violent reactions of the defenders of Islamic norms each time they feel offended (the Danish cartoons). MichĂšle Tribalat, demographer: Islam Remains a Menace

0 0 votes
Article Rating


DonĂ©r engangsbeløb?Kan du forpligte dig til fast betaling?

16 Comments
Most Voted
Newest Oldest
Inline Feedbacks
View all comments
Marit
Marit
9 years ago

Apropos “ord skaper virkelighet” : Her i Norge er det utenriksministeren som tar seg av oppgaven med Ă„ oppdra nordmenn. Han har skapt ” DET Nye Vi” og “Det Nye Norge”, som vi heretter har med Ă„ omfavne. Til overmĂ„l har han nedsatt en kommisjon, som skal forske frem en “Ny NasjonalfĂžlelse” for det norske, hardt prĂžvede folk. Man skal heller ikke dele folk i kategorier so “oss” og “dem”, da det kan virke stigmatiserende pĂ„ sarte sjeler. Det er multikulturen som er vĂ„r nye religion som alle mĂ„ tilbe. Og ja, utenriksministeren er selv millionĂŠrsĂžnn, og har aldri befattet… Read more »

JensH
JensH
9 years ago

Karen HĂŠkkerup er skam ikke ene om at at lĂŠgge en ny linje mht. hvilke ord der mĂ„ bruges i den offentlige debat. Den nye minister for by, bolig og landdistrikter, Carsten Hansen (S), og KĂžbenhavns beskĂŠftigelses- og integrationsborgmester, Anna Mee Allerslev, har idag et indlĂŠg pĂ„ JP.dk, hvor de dikterer et “Slut med begrebet ”ghetto” i Danmark”, da “ord skaber virkelighed”: http://jp.dk/opinion/breve/article2578972.ece LĂŠs indlĂŠgget og vĂŠr beredt pĂ„ en sand opvisning i offergĂžrelse (social problemer er roden til alt hvad der er galt i disse omrĂ„der) og multikulturel naivitet, (hvis vi bar ikke kalder det ghettoer vil ‘resorurcestĂŠrke mennesker… Read more »

Info
Info
9 years ago

PEDAGOGISK OBSERVATION av kommentator ”sorjav” hos Politiskt Inkorrekt 16/10 2011: ”I samma GP som skrev om bilbrĂ€nderna finns följande kulturnyhet: (2 versioner GP’s o Polisens) GÖTEBORGSPOSTEN: En man som somnat pĂ„ spĂ„rvagnen vaknade av att fem personer rotade i hans fickor. De fem stal bland annat mannens plĂ„nbok och mobiltelefon. RĂ„narna som alla var i 20-Ă„rsĂ„ldern sprang ivĂ€g i riktning mot Komettorget. POLISEN 06.02: En man somnade pĂ„ spĂ„rvagnen och vaknade av att fem personer rotade i och tog saker ur hans fickor. Mannen blev bland annat bestulen pĂ„ plĂ„nbok och mobil. RĂ„narna sprang ivĂ€g i riktning mot Komettorget. Alla… Read more »

goose jakke
9 years ago

Dem Karen HĂŠkkerup vil have, “vi” skal fĂ„ til at fĂžle sig velkomne er dem, der ikke er velkomne. For ellers bliver de ekstremister dem af dem, der ikke allerede er det. SĂ„ velkommen i den grĂžnne lund alle uĂžnskede.

Prudentius
9 years ago

“HĂŠkkerup i et orgie af afmĂŠgtige “skal” ”

Lige i Ăžjet!

Man aner simpelthen ikke sine levende rÄd i de europÊiske regeringer.

Kan ikke kende en rĂžv fra en albue.

Morsomt, hvis det ikke var sÄ trist.

Peter Andersen
9 years ago
Reply to  Prudentius

Ih hvor jeg glÊder mig til, at tonen bliver bedre og ghetto-begrebet bliver afskaffet. SÄ kan vi igen vÊre os selv bekendt. Selv bor jeg jo i et af disse socialt belastede boligomrÄder og vil nu se frem til, at horder af resursestÊrke bÞrnefamilier igen finder vej tilbage. SÄ kan man mÄske sende sine bÞrn ned og lege i gÄrden, ligesom man selv gjorde?

Nils
Nils
9 years ago

EfterhĂ„nden er den normale betydning af “vi” ikke lĂŠngere vi, men enten 1) alle de andre idioter eller 2) alle I andre idioter. Dem Karen HĂŠkkerup vil have, “vi” skal fĂ„ til at fĂžle sig velkomne er dem, der ikke er velkomne. For ellers bliver de ekstremister dem af dem, der ikke allerede er det. SĂ„ velkommen i den grĂžnne lund alle uĂžnskede. MĂŠrkeligt med PI at de snakker sĂ„ meget om et nyt site, der skal komme, men hvis de ikke har krĂŠfter til den nuvĂŠrende, hvorfor skulle de sĂ„ have krĂŠfter til et fremtidigt. Og hvorfor dog smide… Read more »

Isilmaril
Isilmaril
9 years ago
Reply to  Nils

Jag skulle tro att nĂ„gon av redaktörerna pĂ„ PI har blivit hotade och dĂ€rför mĂ„ste lĂ€gga ner sidan för sin egen sĂ€kerhet. Ganska nyligen fick ju en annan invandringskritisk blogg lĂ€gga ner pĂ„ grund av personliga hot. Det Ă€r mycket möjligt att man i sĂ„ fall kommer att starta en ny sida registrerad pĂ„ en annan person, och förhoppningsvis med högre sĂ€kerhet. Jag hoppas att sanningen kommer fram om de har blivit hotade, och att detta i sĂ„ fall kommer ut i media (Ă€ven om jag tvivlar pĂ„ att media skulle skriva om det). Kanske skulle det fĂ„ upp allmĂ€nhetens… Read more »

Robin Shadowes
Robin Shadowes
9 years ago

Finns ju fortfarande kvar dom mindre uppstickarna Fria Tider och VÀstraGötalandsNÀtTidning. Den senare har slutat uppdatera pÄ helgerna dÄ dom inte har bemanning.

Tornuggleman
Tornuggleman
9 years ago

SĂ„ blir svenska TT-maffian ensamma om svensk nyhetsbevakning.
TT= Tidningarnas TelegrambyrÄ Àgs av bl a Aftonbladet, Expressen, DN mm

M a o har TT ÄterfÄtt sitt nyhetsmonopol i Sverige .
O dĂ„ de flesta svenska tidningar lever av statsbidrag, lĂ€r de knappast skriva om nĂ„got som Ă€r ofördelaktigt för svensk politik eller Europas mĂ„ngkulturella nackdelar. Det Ă€r absolut “No-no” !

Men Snaphanen Àr ju ÀndÄ aktuell för oss i södra Sverige. SÄ jag lÀr Äterkomma.

Ha en god kvel

Isilmaril
Isilmaril
9 years ago
Reply to  Tornuggleman

Snaphanen lĂ€ses av oss i “norra” Sverige ocksĂ„ (Dalarna). =) Jag hoppas – och tror – att PI Ă„terföds. Jag skulle sjĂ€lv kunna tĂ€nka mig att hjĂ€lpa till med artiklar eller illustrationer om en ny site skapas. Jag har fĂ„tt intrycket att personerna bakom PI kanske har hotats. Om jag minns rĂ€tt hade AFA tidigare luskat fram vilken nĂ„gon av skribenterna var. Det skulle inte förvĂ„na mig om PI:s skribenter (precis som skribenten till bloggen allahuakbar) blivit hotade av vĂ€nsterextremister eller andra antidemokrater. PĂ„ PI stĂ„r att lĂ€sa att de tipsar om att lĂ€sa utlĂ€ndska nyhetssidor, men jag tycker att… Read more »

Marit
Marit
9 years ago
Reply to  steen

Det var sĂžrgelig Ă„ hĂžre at PI slutter. Jeg kjenner mange nordmenn som leser PI. Jeg tror flertallet her i landet leser like godt dansk som svensk. Vi er nĂŠr familie, fĂžler jeg.

Thomas Nydahl
9 years ago
Reply to  steen

Om jag fick vĂ€lja – och det fĂ„r jag ju – sĂ„ föredrar jag Snaphanen. Det har hela tiden funnits nĂ„got hos PI som varit svĂ„rt att svĂ€lja, och det har med sprĂ„k, kultur och attityd att göra. PI har framför allt vĂ€djat till ett slags opinion som i min ungdom pĂ„ 1960-talet skrev insĂ€ndare i KvĂ€llsposten under signaturen “skattebetalare”. PI har förvisso grĂ€vt fram ett och annat lik i den unkna svenska offentligheten. Men egentligen tror jag inte att dess betydelse som “alternativ nyhetsmedia” varit sĂ„ avgörande som man kan frestas tro. Jag betraktar istĂ€llet de bloggar som gör… Read more »

Isilmaril
Isilmaril
9 years ago
Reply to  Isilmaril

Thomas Nydahl: Jag hĂ„ller delvis med dig. Det finns onekligen sidor (som exempelvis Snaphanen) som ger ett mer seriöst intryck och antagligen Ă€r mer seriösa ocksĂ„. Men jag tror att en sida som PI Ă€r lĂ€ttare för svenskar att ta till sig, dels för att de skriver pĂ„ svenska och dels för att deras inlĂ€gg oftast fokuserar pĂ„ Sverige och inte pĂ„ Norden i stort, vilket jag förvisso personligen inte ser nĂ„got problem med dĂ„ jag brukar hĂ„lla mig uppdaterad med utrikesnyheter. Ett annat plus för PI Ă€r att det verkar vara tĂ€mligen lĂ€tt att fĂ„ en insĂ€ndare publicerad. Negativt… Read more »

Ole Burde
Ole Burde
9 years ago

Det er et dÄrligt varsel for fremtiden , at det ikke lykkedes for P1 holdet at finde en passende aflÞser for den der var dÞd .
Hvis nÊste generation af svenskere ingen interresse har i denne form for kulturkamp , betyder det sÄ at de har en ANDEN form (som feks organisationsarbejde i SD ) , som de foretrÊkkere i stedet , eller har de bare opgivet kampen og leder efter en smart mÄde at emigrere til USA ?