2
jan
Seneste opdatering: 2/1-12 kl. 2348
13 kommentarer - Tryk for at kommentere!

Stakelbeck on Terror: December 27, 2011, On this week’s special episode of Stakelbeck on Terror: a panel of experts examine the Muslim Brotherhood’s growing power in 2011. Det er kristent tv, men CNN laver det altså ikke. – Gå heller ikke glip af Mark Steyns interview med Charles Krauthammer om de eskalerende kristenforfølgelser.

Fjerde mord i Malmø på en måned

Man spørger sig, hvor smertetærsklen ligger, hvis den overhovedet findes. Jeg betvivler det. De midler der skal til for at stoppe dette eskalerende blodbad, findes ikke i en svensk politikers forestillingsverden, derfor er Malmøs politi mere og mere overmatchet af kriminaliteten. Ikke bare kan de ikke forhindre skyderierne, de kan dårligt opklare dem. Malmø (300,515 indbg.) fortsætter sin lange rejse ud i undtagelsestilstand. At København skal “Øresundsintegreres” med dette fallitbo, er et rent mareridtsscenarie hvis man tænker et årti eller to ud i fremtiden. Det er tid til endnu en socialdemokratisk “lysmanifestation,” afmægtighedens primalskrig.

Nyårsnattens mord på en 15-årig pojke i Rosengård är det fjärde mordet i Malmö på en dryg månad. – Extremt mycket, säger Börje Sjöholm, operativ chef för länskriminalen.Fjärde mordet – på drygt en månad.Ardiwan Mati på Smedjegatan med skolkamrater från Johannesskolan på Möllevången.

Når en statsminister er dybt enfoldig og/eller en slem løgnhals

Det er et spil der ligger på rygmarven hos mainstream – mainstreammedier, mainstreampolitikere og mainstreambekendte af os alle: Man tager for givet som den største selvfølge i verden at noget der for de pæne er en vederstyggelighed er på en bestemt måde. Vi oplevede det selv, omend på et beskedent plan, da vi, post-Breivik, blev tillagt uhyrlige synspunkter og et grimt hetzende sprog. Alt sammen af medier der aldrig henviste til noget vi rent faktisk havde skrevet. Der er ingen præmier udlovet for at gætte på hvem norske Jens Stoltenberg – det pæne menneske – her hentyder til:

Internett på sitt verste er når totalitære forførere får snakke uimotsagt i mørke kroker på nettet.

Dette må vi møte med fasthet. Vi skal drive dem ut med kunnskapens lys. Å ta til motmæle mot ekstremisme er å ta ansvar for fremtiden. Jeg oppfordrer alle til å bli gode digitale nabokjerringer. Ikke for å sensurere meninger eller kvele debattene. Vi skal tåle det ubehagelige. Det som irriterer, provoserer og endog sjokkerer. Men – vi skal ta igjen. Vi skal svare.

Det er å vise ytringsansvar å si: «Nei, du tar feil». Vi gjør det ved lunsjbordet på jobben. Nå er tiden inne for også å gjøre det på nettet. […] Her er hele Jens Stoltenbergs tale

Har den pæne Stoltenberg nogensinde læst noget som Fjordman har skrevet? Har en fisk brug for en cykel? Har han nogensinde fulgt debatterne i kommentarsporene efter Fjordmans essays? Har fisk brug for tandemer? Et reality check havde ellers været uhyre simpelt. Man kunne f. eks. læse Fjordmans fremragende When Treason Becomes The Norm: Why The Proposition Nation, Not Islam, Is Our Primary Enemy – det ville i sig selv være en fremragende idé, og man kunne så også læse den livlige debat efter teksten. Den evindelige tagen-for-givet gør det nødvendigt ind imellem at trække det helt konkrete frem. Her bare nogle små pluk:

I don’t agree with this article, and most of Fjordman’s articles. And I think people like him are holding back our ‘real’ debate, which is what is happening on an ideological level, and can only be fought there….. (kommentar af Blogger); Fjordman’s racial concerns are tactically and technically irrelevent…. (kommentar af Profitsbeard); Question, because I’m not entirely convinced of the successfulness of [Fjordman’s] view: What specific Christian sects, having heated debates over minor ideological differences, were you thinking of when you wrote this?….For me, the power of your analysis would greatly benefit if you’d dissolve the second perspective. The Idea Nation can i.m.o. be viewed as the symbolic representation of the welfare state apparatus itself and the historical notion of “Social Contract” society, justly criticized by Scruton and others…. (kommentar af Sagunto).

Kort sagt: En lang og interessant tråd med 157 kommentarer, et forløb der bevæger sig længere og længere væk fra Fjordmans udgangspunkt, og ikke mindst: Det handler ikke om en-bloc tilslutning til essayisten eller om skabelonagtige, stereotype synspunkter. Derimod om demokratisk debat når den er bedst – men dette ville selvfølgelig ikke kunne bruges i en varmluftig tale af en letvægter der godt ved at hans publikum ikke opdager bluffen (LFPC).

»Seje Skridt«

Af Drokles – Monokultur

Og jeg vil sig det meget klart i aften.” sagde Thorning med en af sine karakteristiske formuleringer i sin første nytårastale, som Statsminister. “Den kommende tid vil kræve meget af os“. Meget klarere hvad det gik ud på blev det dog ikke og vi kunne derfor føle os helt trygge ved at den Thorning der “gjorde det” da hun blev statsminister er som vi forventer, mere optaget af hendes karriere som politiker end politisk indhold. For den kommende tids krav til os var ikke de investeringer ud af krisen, som hun havde stillet alle – der var naive nok til at tro på enten hende eller, og det er måske endnu værre, hendes politik – i udsigt, men derimod besparelser og Thorning så sig ikke det mindste generet ved denne kovending, som ikke engang kræver uddybning. “Regningen er ikke betalt” varslede hun senere i sin tale. Nu er der ikke længere mennesker bag tallene.

I de kommende år får vi endnu strammere budgetter, og vi må stille endnu hårdere krav til os selv. (…)

Mange vil opleve forandringer. Mange vil blive bedt at tage en tørn ekstra.

Og ja, vi vil opleve nedskæringer og besparelser.

Selv om regeringen stadig vil “kickstarte dansk økonomi” og “investere milliarder i børnehaver, veje og arbejdspladser” stod det klart at regeringen vil spare sig ud af krisen frem for at investere sig ud af krisen. Ja Thorning mente endda at den tidligere regering “førte en kortsigtet og slap økonomisk politik“. Det har hun også ret i, men i sammmenligning med Socialdemokraternes lancering af Trivselssamfundet i 2007, som med Thornings egne ord ville bliver dyr – men der var råd til det grundet den daværende gode økonomi, som hverken skulle bruges af borgerne selv eller som afbetaling på udlandsgælden – så virkede den tidligere regering uhæmmet liberalistisk. Så det var ikke hendes egne røde planer, som de er kommet og gået i årenes løb hun sigtede til da hun sagde

Også herhjemme var der et vist overmod. Mange handlede, som om de gode tider bare ville fortsætte og fortsætte.

Nej, nu hvor man har placeret sig på taburetterne – for det var det de gjorde, da Helle på valgaftenen sagde “Vi gjorde det!”, satte sig på taburetterne – er erkendelsen af økonomisk ansvarlighed mere naturlig.

Underskuddet betyder, at vi betaler velfærd med penge, vi ikke har.

Det går ikke i længden. Det siger sig selv.

Det sagde strengt taget også sig selv før valget. Men alt det er vand under broen, magten er opnået og ministerbiler har aircondition. Men Thorning lagde mere sentimentalt ud ved at placere sine slægters led (på mødrene side) i Danmarkshistorien efter at have sagt godaften og kort konstateret at Danmark har fået en ny regering og at Danmark (“og derfor” får man lyst til at indskyde) står overfor en alvorlig krise. Thorning ridsede det tyvende århundredes sociale landvindinger op: Økonomisk fremgang og relativ lighed, kvinderne ind i stemmeboksene og videre ud på arbejdsmarkedet og det, mente statsministeren, pegede direkte frem til de kommende generationer

Når jeg i dag ser på vores unge, ser jeg en generation, som – hvis de får lov – til fulde forstår at bruge mulighederne. I griber verden. Og ja, I kommer også fra alle dele af verden. Unge med en anden etnisk baggrund er med til at skabe et samfund, hvor mangfoldigheden bliver større, uden at Danmark bliver mindre.

Alt der bygget op ned gennem degenerationerne, som Dirch Passer kaldte det i en gammel sketch, fører frem til de unge og særligt dem, med anden etnisk baggrund, som gør Danmark større alene ved deres etniskhed. Ifølge statistikken gør de også Danmark fattigere og mere voldeligt. Men diffuse udtryk vinder altid over hårde fakta i skåltaler især mens tømmermændene fra 1982 støt stiger i intensitet. Og så blev anden etnisk baggrund ikke nævnt mere eller for andet i talen – måske fordi Thorning ikke regnede med at eventuelle unge lyttere med anden etnisk baggrund end dansk havde koncentrationsevne nok til at lytte hele talen igennem og således skulle de klappes af så tidligt som muligt. Man skal jo tænke på de svage.

Der blev heller ikke talt om betalingsring, klima eller miljø og sammenholdt med talens indhold af ubetalte regninger, som man ikke kunne se bort fra var Socialistisk Folkepartis verdensbillede således slet ikke repræsenteret. Faktisk blev det til et direkte nederlag til SFs sociale profil og en sejr til Joachim B Olsen, som venstrefløjen ikke har forsømt en eneste lejlighed til at benævne “kuglestøder” eller “tidligere kuglestøder”, som var det et skældsord. Thorning sagde nemlig det meget klart

Det støder mig og mange andre, hvis der er nogen, der ikke yder deres. Eller ligefrem snyder.

Balancen mellem tryghed for den enkelte og forpligtigelsen til at bidrage er selve grundlaget for vores velfærdssamfund.

Og den balance er truet, når unge, raske mennesker kan være på offentlig forsørgelse år efter år. Så har bare den enkelte og samfundet svigtet. Det er ikke rimeligt.

Værsgod, for det var præcis, hvad debatten om Karina handlede om – personligt ansvar og at den enkeltes forpligtelse på sig selv også er en forpligtelse på samfundet. Kuglestøderen har sat en dagsorden for den socialdemokratisk ledede regering, som Socialistisk Folkeparti blot har at følge, så langt som man nu tør håbe på det. Men en sejr er en sejr og denne er på den lange bane, som det hedder på politikersprog, da det er kampen om præmissen for debatten.

Thorning gjorde sig glædeligt særligt omhyggelig med at ære faldne danske soldaters minde og kædede den humanitære bistand sammen med vores militære indsats

De danske soldater i Afghanistan. Jeg har besøgt jer og set, hvor flot I løfter jeres opgave. Det er jeg stolt af. Det er hele Danmark stolt af.

(…)

Når jeg møder folk i udlandet, så nævner de meget ofte Danmarks indsats i Afghanistan og vores indsats for at beskytte befolkningen i Libyen. Den indsats vil blive husket i mange år.

De skarpe missioner er vigtige. (…)

Danmark er anerkendt for vores brede indsats og for at påtage os et ansvar, der rækker langt ud over vores grænser og langt ud over vores størrelse. Og det giver respekt ude i verden. Danmark nyder høj anseelse. Og den anseelse har vi alle lod og del i.

Danmarks positive anseelse i verdenssamfundet som følge af vores krigsindsats er igen nye toner.

Der blev også plads til sjove formuleringer som: “Det næste halve år har vi en mulighed for at skubbe Europa et lille, men vigtigt, skridt i den rigtige retning” – jo tak, klamphuggerne i EU ser rigtig ud til at nosse i det, men vores indflydelse er vist begrænset, hvis de tunge drenge blot mener at vi, med Sarkozy’s ord, skal holde vores kæft. Og nytårstalens tiltro til egen storhed blev matchet af følelsen af at stå ved historiens skillevej: “I den kommende tid skal vi tage beslutninger, der kan måle sig med de sværeste i vores historie.” Mon dog. Det er jo altså blot en nedsættelse af Karinas rådighedsbeløb der er i spil. Men også en overraskende alarmisme kunne man finde: “Balancen er truet, hver gang nogen får bygget en garage eller lagt nyt tag på huset uden regning og moms.” Vi skal alle betale regning, men det er lige friskt nok.

Thorning brugte også et udtryk, der er så typisk for hendes generation af politikere – og det gælder desværre dem alle hele raden rundt

Når vi skal træffe svære beslutninger, er det netop for at fastholde, og ikke afvikle, det Danmark, vi holder af.

Dét Danmark“, ikke blot Danmark, men et bestemt Danmark, som er afgjort af den mindste variation af et politisk konsensus. En mindre ønskværdig politik er ikke blot en gene, men tærer direkte på kærligheden til Fædrelandet. Kærligheden er betinget af, hvor meget af sin vilje man får og en rentesats kan tære lidt. Man forestiller sig hvorledes følelserne for de grønne lunde, de blanke sunde og sejlernes tusindtal pludselig vendes til renlivet foragt blandt socialdemokrater hvis Joachim B Olsen skulle blive statsminister.

Helle trak udover sine egne formuleringer med at sige tingene meget klart før hun lancerer ukonkrete hensigterklæringer i alle retninger også på traditionelt socialdemokratisk vokabular når “alle forstår, at vi skal yde det, vi kan til fællesskabet” og på den socialdemokratiske forgænger Poul Nyrup: “Vi kommer til at (…) spørge, om vi kan gøre det bedre.” Og på Obama “Kan det lade sig gøre? Ja, naturligvis.” Og på Kennedy: “Enhver må spørge sig selv. Hvad kan jeg gøre?” skønt omformuleringerne trods deres originale forlæg forekom mindre mundrette, uklare og ukonkrete foreslås i slutningen i stedet for det skrevne.” Til slut ønskede Helle et godt nytår. Vi kan da håbe.

Også i Norge blev der holdt tale: Statsministeren om ytringsansvar — hva med å lytte?

Internett på sitt verste er når totalitære forførere får snakke uimotsagt i mørke kroker på nettet. Dette må vi møte med fasthet. Vi skal drive dem ut med kunnskapens lys. Å ta til motmæle mot ekstremisme er å ta ansvar for fremtiden. Jeg oppfordrer alle til å bli gode digitale nabokjerringer. Ikke for å sensurere meninger eller kvele debattene. Vi skal tåle det ubehagelige. Det som irriterer, provoserer og endog sjokkerer. Men – vi skal ta igjen. Vi skal svare.
Det er å vise ytringsansvar å si: «Nei, du tar feil». Vi gjør det ved lunsjbordet på jobben. Nå er tiden inne for også å gjøre det på nettet.

Her er hele Jens Stoltenbergs tale

0 0 votes
Article Rating


Donér engangsbeløb?Kan du forpligte dig til fast betaling?

Subscribe
Notify of
guest

13 Comments
Most Voted
Newest Oldest
Inline Feedbacks
View all comments
PK
PK
12 years ago

Jeg sad og skekulerede på, hvor een havde læst det “politikersprog” Statsminister Stoltenberg bruger.
Det kom; Det ligner den måde Hans Scherfig skrev på, når han parodierede en socialdemokrat.
Enten i bøger,f.eks. Frydenholm eller i Land og Folk.
Scherfig mente det for at udstille politiske modstandere.
Stoltenberg er skam alvorlig. Ingen parodi her.

Frank P
Frank P
12 years ago

Sverige er et besynderligt land. Svenskere er slet ikke som os danskere eller nordmænd. De minder lidt om tyskerne med deres autoritetstro væsen, deres selvbevidsthed og arrogante holdning til verden omkring dem. Man har på fornemmelsen, at man kan lade alverdens fakta og argumenter regne over dem, og de vil stadig ikke rykke sig. De kan bare ikke tage fejl. Cronhammar hudflettede sit eget folk svenskerne i Besøgstid mellem jul og nytår. Det var lærerigt. Sverige beskrives som et formynderskab med lige kraftig nok turbo. Det handlede om et “forpulet” system, der låste folk og skabte desperation. Om hvordan man… Read more »

Prudentius
12 years ago
Reply to  Frank P

Dybest set er vi intet andet end et Sverige i slowmotion. Et Sverige på samme dødskurs som Sverige, om end vi mere højlydt slår i lænkerne på vejen til skafottet.

Det er selvfølgelig bedre end et tavst Sverige i raketfart mod multikulturel kulmination, men det er og bliver en stakket frist!

Frank P
Frank P
12 years ago

Husk for 2010 var drabstallet over 300 ifølge BRÅ (!) hvilket giver 3,5 mord per 100.000, hvilket er den højeste mordrate i Vesteuropa. Men hvordan forklarede BRÅ så lige den? Jo, der var vist en del selvmord iblandt og så var der dobbelte anmeldelser af mord (?!). Og vupti var det reelle tal derfor vist nok under 100… hmm… man kunne bare sætte sig ned en eftermiddag og gennemgå alle mordsager omtalt i netaviserne dag for dag og så vil man komme frem til, at der umuligt kun kan være omkring 100 mord i Sverige for 2010. Det er som… Read more »

Frank P
Frank P
12 years ago

Det jeg ikke forstår ved Sverige er manglen på reaktioner fra det officielle Sverige.

4 mord på en måned i en by på størrelse med Århus ville have sat resten af landet i oprør! Politifolk ville have stået frem og sagt, at den var helt gal. Politikere ville have krævet handling. Forskere og folk med viden om emnet ville have været eksponeret igen og igen. Men intet af dette ser tilsyneladende ud til at foregå i Sverige. Hvad er Sverige for et land?

Menig 442
Menig 442
12 years ago

Når en magtfuld radigal er med i beslutningsprocessen, kan mangfoldighed ikke nøjes med at blive nævnt en gang, men nævnes hele to gange i Thornings tale til trækdyrene.
Skaffe- og trækdyrene har hvert 4. år friheden til at befri deres arbejdsindsats for at blive udhulet af mangfoldigheden. Men gør ikke meget ved det, når de har muligheden, må man konstatere.

Hilmar
Hilmar
12 years ago

Nydanskere afhjælper ældrebyrden i DK. Tak, nydanskere. Hvad skulle vi hjælpeløse gammeldanskere dog gøre uden jeres hjælp? Afviklingen af det umoderne og gammeldags Gammeldanmark ville gå alt for langsomt, og udlandet ville måske tænke slemme tanker om os, hvis ikke I hjalp med at udfase os. Desuden ville teenagetøser i alle aldre (m/k) kunne finde på at udtale: “jeg er flov over at være dansker”, hvis ikke vi fik så megen hjælp fra jer, til at lade os udskifte (med jer). Og nu alle sammen i kor . . . kom så: HUUuuRRAAAaaahhhh for befolkningsudskiftningen!!! Politikerne i udlandet, de nyligt… Read more »

Svensson
12 years ago

Ovanligt tyst i Sverige om alla dessa mord i Malmö, det borde diskuteras mer, folk borde vara mer upprörda.
http://svenssonsfunderingar.wordpress.com/

Prudentius
12 years ago

Det er i sandhed spændende tider vi lever i og 2012 bliver endnu en gyser.

Både i Thorning “mangfoldigheden bliver større” Schmidts lille Dannevang og i Stakelbecks Home of the free, Land of the brave fortsætter en utopisk-delerisk elite uhindret sin opbygning det multikulturelle babelstårn, hvis uundgåelige kollaps i etnisk og politisk/religiøs vold vil ramme os med knusende styrke tilsidst.

Og imens kører den islamiske revival på skinner, med folkelig rygvind og kursen sat mod kalifatet.

Godt nytår, siger jeg bare…

Prudentius
12 years ago
Reply to  Prudentius

Iøvrigt taler formuleringen “…mangfoldigheden bliver større, uden at Danmark bliver mindre” mere end tusind ord.

Urolige sjæle skal forsikres om at presset fra masseindvandringen ikke gør Danmark “mindre”.

Men Thorning afslører istedet med største præcision den realitet, som hun ønsker at udpege som ikke-eksisterende.

Nemlig danskernes tab af magt og territorium til indstrømmende klientbefolkninger.

Klientbefolkninger hvis noble rolle i en storslået utopi, kun findes på papiret.

Peer Pedersen
Peer Pedersen
12 years ago

Det är ett lyft i debatten att den “Arabiska våren” har övergått i Sharia, då de där dreglande i eufori pratat om Muslimsk demokrati, nu står nakna i vidare samtalet…

Peter Buch
Peter Buch
12 years ago

skønt omformuleringerne trods deres originale forlæg forekom mindre mundrette, uklare og ukonkrete-
foreslås i slutningen i stedet for det skrevne.

13
0
Would love your thoughts, please comment.x
()
x