12
jan
Seneste opdatering: 16/1-12 kl. 0101
3 kommentarer - Tryk for at kommentere!

Boglancering i et CEPOS fyldt til sidste plads af Henrik Gade Jensens nye bog om velfærden før velfærdsstaten. Gade Jensen skriver om et af dens temaer her, og Mikael Jalving skriver om den her. Video af det hele kommer på CEPOS i løbet af nogle dage. Professor Jørgen Henrik Petersens indlæg former sig nærmest som en opponents til en disputats, men kedeligt er det ikke. (klik fotos f. helskærm.) (se video i op til 1080p HD.)

0 0 vote
Article Rating


Donér engangsbeløb?Kan du forpligte dig til fast betaling?

3 Comments
Most Voted
Newest Oldest
Inline Feedbacks
View all comments
Ib Jørgensen
8 years ago

Læs evt. hele min kommentar “Liberalistisk kritik af velfærdsstaten” her http://www.ibjoergensen.dk/Artikler/Tekster/liberalisme_velfærd.htm

Ib Jørgensen
8 years ago

I 1991 kommenterede jeg Henning Fonsmarks bog (forløber for HGJ’s her omhandlede) ‘Historien om den danske utopi’ Min kommentar afsluttedes således: Velfærdsdemokrati eller velfærdsstat? Det var udviklingen af velfærdsdemokratiet, efterhånden under total dominans af de socialdemokratiske elitetropper, som førte til etablering af velfærdsstaten. Den stat hvor vælgerne blev overtalt til at yde hinanden stadigt flere offentlige ydelser. Dette førte til et liv i overdreven luksus, som kun kunne finansieres på een måde, gennem såvel privat som offentlig gældsætning, hvor det især er den sidste der er uacceptabel. Således kan man i kort og karikeret form sammentrænge Fonsmarks kritik af det… Read more »

Maria Due
Maria Due
8 years ago

Tak for synet. Det var fornøjeligt at høre Gade Jensen fortælle om det, der nærmest har været et tabuemne, efter at staten blev vores allesammens mor og far og kom til at vide bedst. Hattedamerne levede skam i bedste velgående til langt ind i anden halvdel af det 20. årh. og sendte døtrene og deres veninder ud med raslebøsser, lodsedler og mærker for at skaffe penge til alverdens velgørende formål. De mest succesrige tiltag blev ofte en torn i øjet på Socialdemokratiet, der – hvis det ikke lykkedes at overtage dem og f.eks. gøre dem til kommunale foretagender – forsøgte… Read more »