19
jan
Seneste opdatering: 19/1-12 kl. 2133
22 kommentarer - Tryk for at kommentere!

Audio of debate: David Goldman (“Spengler”) vs. Robert Spencer — Was communism a greater threat than Islam? Suverænt interessant! Spengler om det såkaldte “arabiske forår”, kunne man godt unde spillet for vores islamologer og politikere. Sæt en time af. – Se evt. også i bagkataloget Robert Spencer in Copenhagen, I og II og den mest sete og oversatte af alle mine over 250 videos Robert Spencer in Brussels, 2007. (overført fra Google Video til You Tube i 2011.)

Breivik går til scenen

Lige efter Breiviks monstrøse forbrydelse hed det unisont i Norge, at nu skulle han ikke have det, som den megalomane narcissist higede allermest efter: opmærksomhed. Det holdt en uges tid. Hver dag siden har haft sine utallige Breivik artikler, og norsk presse har tjent betydelige summer på morderen. Der var andre, der villigt gav ham opmærksomhed, Øjvind Strømmen kapitaliserede på Breivik med “Det mørke nettet,” der tørrer Breivik af på enhver indvandringskritiker i Europa, som sent som idag udkommer i Sverige en bog der kobler massemorderen med “de främlingsfientlige” og nu vil Christian Lollike gestalte Breiviks “manifest” på Cafeteatret med samme politiske formål. “Man må leve sig ind i personen og tankegodset, for at forhindre det sker igen,” kunne man høre i omtalen på P 1 i morges. Ikke engang i polistaten DDR, kunne man have forebygget en Breivik.

Er det et stykke, man kunne tænke sig at se? Fjordman har læst de to psykiatriske rapporter om Breivik, og som det vil fremgå af hans kommende essays om dem, har Breivik ved siden af sin tilsyneladende rationalitet helt klare sindssyge indslag. Han er altså først og fremmest et sygt menneske, derefter et monster af middel begavelse med et misk-mask af pseudopolitiske ideer, hvor repræsentativ han er for noget som helst udenfor den lukkede afdeling, kan virkelig diskuteres. Hans mor tænker faktisk – efter han flytter hjem i 2006 – om han er ved at blive gal. Han vil ikke spise sammen med hende, og han går med åndedrætsværn af angst for smitte. Hans tilstand forværres fra 2006.

Der er mange andre sindssyge, der er havnet på en scene, Nietzsche, C.F.Hill, Robert Schumann, men de var reminiscenser af tidligere store personligheder. Er der noget vundet ved at leve sig ind i Breiviks banale tanker, som de fremstår i manifestet? En stor del af det er copy paste af andres tanker, som han angiveligt ikke har forstået. Er det påtrængende teaterstof af almen interesse? Det synes jo overvejende den politiske venstrefløj. Den svenske retspsykiater Sten Levander karakteriserede den 4.1 meget godt denne venstrefløjs uvilje mod at se Breivik som et sygt menneske, hvad enten han nu var tilregnelig i gerningsøjeblikket eller ej. Den har politiske aktier i ham, den har brug for, at han er så rask som muligt.

Jeg ville nok betakke mig for Caféteatret, rent bortset fra at det er hensynsløst overfor mængder af sørgende efterladte her ikke engang seks måneder efter. Fast står, at denne syge bøddel får mere opmærksomhed i en tid der hungrer efter kulørte historier, end han nogensinde kunne have forestillet sig. Bojkot det stykke, bojkot bøgerne, bojkot norske avisers daglige Breivik-føljeton, bojkot Breivik-industrien og ræk mig lige en brækspand.

Christian Lollike, lader en skuespiller inkarnere Anders Behring Breivik og fremføre hans manifest i en monolog. »Det var en forfærdelig tragedie, og Anders Behring Breiviks måde at henrette folk på var grusom. Men det tankesæt, der ligger bag handlingerne, er ikke enestående. Det er udtryk for et politisk ideologisk ståsted. Det kan ske igen«, mener Christian Lollike.

Det Norske Teaters chef bakkes op af Norske Dramatikeres Forbund. Her siger generalsekretær Pål Giørtz: »Lollike har tydeligvis ikke forstået, hvilket nationalt traume disse terrorhandlinger har været for Norge. Behring Breivik vil opleve opsætningen i Danmark som en stor sejr og som en bekræftelse på, at det er lykkedes at bruge drabene som virkemidler«.Teater om Breivik vækker vrede, Pårørende vil stoppe Breivik-teater

“Tryg taxi” – tillidskultur i frit fald

Kvällens Uppdrag Granskning (18 januari) avslöjar allvarliga brister i de stora taxibolagens kontroller av sina förare. Det handlar om taxichaufförer som misshandlat, mordhotat eller förgripit sig sexuellt på sina kunder och ändå kan fortsätta köra taxi. Jessica är en av de som drabbats. Det som skulle vara ett tryggt sätt att komma hem visade sig vara rena mardrömmen. -”I denna TAXI, på min gata, bara några meter från mitt hem sker något som aldrig går att sudda bort från mitt minne, ett sår som aldrig någonsin går att läka”, skriver hon. Ikväll får nya kvinnor skjuts hem av mina våldtäktsmän, Anna våldtogs av tidigare sexdömd taxiförare. Fra minut 00 til minut 20:00.

0 0 vote
Article Rating


Donér engangsbeløb?Kan du forpligte dig til fast betaling?

22 Comments
Most Voted
Newest Oldest
Inline Feedbacks
View all comments
Frank P
Frank P
8 years ago

Det er fint med Spengler og hans analyser, men det bliver alt for makro. Lidt mere mikro tak, hvad mener han om lavintensive borgerkrig der foregår på gadeplan i Europa?

mercadeo en linea
8 years ago

Vi formodes at skulle være glade, når muslimer engagerer sig i parlamentarisk politik. Jeg har svært ved at se, hvad der er at glæde sig over. Skal man også glæde sig over at NSDAP deltog i det demokratiske valg i Tyskland i 1932 og var demokrater indtil januar 1933? De var gode nok på bunden, deres lære blev bare forvrænget af et lille, rabiat mindretal – som kommunisternes? Horas non numero nisi serenas , og det gør vi lydigt og artigt, for det gør vores politikere.

Marit
Marit
8 years ago

Demokrati på norsk : I Oslo har muslimer klart å kuppe APs bystyregruppe, og har nå erobret over 50 % av medlemmene, gjennom systematisk kumulering.

JensH
JensH
8 years ago

@Limewoody ” “Sproget” skal “erobres” ved at bruge nøje udvalgte dele af Breiviks papirdynge; fortællingen skal retfærdiggøre og legitimere angreb mod ikke-venstrefløjen” Ingen tvivl om det, og så sent som idag kan man finde endnu et eksempel på hvordan MSM virkelig kapitaliserer på Breivik. I den ‘borgerlige’ avis Berlingske Tidende kan man idag læse følgende historie: “Anti-islamister vil indtage Aarhus’ gader English Defense League, der blandt andet har inspireret massemorderen Anders Behring Breivik, har netop anmeldt demonstration. Den anti-islamiske bevægelse English Defense League (EDL) har valgt Aarhus som arnestedet for et europæisk oprør mod, hvad den opfatter som en islamisering… Read more »

Endnu en vantro
Endnu en vantro
8 years ago
Reply to  JensH

English Defense League, der blandt andet har inspireret massemorderen Anders Behring Breivik, har netop anmeldt demonstration.

Ja så er stilen ligesom lagt. Så ved man godt hvilken retning det peger hen imod. Dybt usmageligt, men igen sådan er moderne journalistik. Journalisterne blander egne personlige holdninger og prefærencer ind i nyhedsformidlinger og beskrivelser der ret beset burde være neutrale og oplysende, ikke associerende.

Nils
Nils
8 years ago
Reply to  JensH

Når Sydsvenskan skal “italesætte” EDL ligner det selvparodi: “Brittiska bråkmakare till Malmö En våldsam brittisk organisation som slåss mot ”islamisering” kommer till Malmö. English Defence League är samlingsbegreppet på en grupp på möjligen flera tusen personer som hävdar att den slåss fredligt mot vad den ser som ökat islamiskt inslag i samhället. I Sverige har den gjort sig känd för våldsamt bråk i samband med en moskéinvigning i Göteborg. Till Malmö vill gruppen komma och demonstrera mot våldtäkter, uppger Sveriges Radio. Enligt samma källa har organisationen ställt till med våld överallt där den visat sig. Norrmannen Anders Behring Breivik, som… Read more »

Peets
Peets
8 years ago
Reply to  Nils

Den får altid lige lidt mere gas i Sverige. Men vi kender jo efterhånden kryptofascistiske Sverige, der med social pression ensretter folk og lyver om virkelighedens forhold.

P1 har lige haft en nogenlunde neutral dækning af at de kommer til Århus.

Limewoody
Limewoody
8 years ago

Angående teateropsætningen af “A Day in the Life of Anders Breivik” eller hvad de nu vil kalde deres teaterstykke, så kan man ikke undgå at få den tanke at der skal slås plat på tragedien. Fortællingen om den postulerede latente fascisme i dagens samfund skal have endnu et kapitel. Kapitlet skal formentlig bruges til at “italesætte” ikke-venstrefløjens postulerede menneskefjendske og dødelige ideologi. “Sproget” skal “erobres” ved at bruge nøje udvalgte dele af Breiviks papirdynge; fortællingen skal retfærdiggøre og legitimere angreb mod ikke-venstrefløjen. Samtidig kan fortællingen medvirke til at kortslutte enhver rationel debat om venstrefløjens dødssejler: den multikulturelle ideologi og dens… Read more »

Prudentius
8 years ago

God debat mellem Spencer og Spengler. Spengler virker på mig som vinderen og det i flere runder i træk. Islam er rådden indtil benet, hvilket kun gør dens “vanguard” endnu mere farlig og jihadliderlig. Den har ingen spiselig fremtidsvision for sine troende længere, paradiset gives til martyrene, mens de levende er overladt nul, nada, nothing iform af revivalisternes våde drøm om et samfund afskåret fuldstændigt fra virkeligheden og den omgivende verden. Den går ikke i længden. At iranerne alligevel, i spændt forventning om den 12. imams snarlige tilbagekomst, har tænkt sig at forvandle Saudi Arabien til et atomart spejlland af… Read more »

Prudentius
8 years ago
Reply to  Prudentius

“…et atomart spejlland af glødende glas og et lysshow af brændende olie…”

Eller med andre ord, et apokalyptisk diskotek.

Frank P
Frank P
8 years ago

Jeg tænker tit på alle de kameraer der er blevet sat op i Malmø over de sidste par år. Det er virkelig virkelig voldsomt. Men politiet bruger aldrig billeder fra dem til at eftersøge folk via medierne. Det gør man i det mindste i DK og til en vis grad i Norge. Hvor mange gerningsmænd er ikke lige gået fri på den konto? Hvor mange gange får de lov til at røve inden de endelig snuppes? Hvorfor den uvilje imod at bruge bevismateriale og bede folk om hjælp? Her til aften 2 gaderøverier i Malmø: http://www.sydsvenskan.se/malmo/article1602599/Tva-knivran-vid-Folkets-park.html. Sådan har det været… Read more »

JensH
JensH
8 years ago

Robert Spencer var i igår på ‘The Perter Boyle Talk Show’ (KHOW, Denver talk radio), hvor han bl.a. talte om de udsigtsløse krige i Irak og Afghanistan, (og tåbeligheden ved at prøve at indføre vestligt demokrati i disse msulismke lande), samt de Amerikanske politkeres manglende viden om islam:

http://www.khow.com/cc-common/news/sections/newsarticle.html?feed=391242&article=9630361

Info
Info
8 years ago

BREIVIK OCH VF (VÄSTERBOTTENS FOLKBLAD) Jag kan nämna, att jag tidigt i morse tog del av den recension, som Steen länkar till http://www.folkbladet.nu/281858/2012/01/19/europas-rasister-har-manga-ansikten där Lars Böhlin behandlar Magnus Lintons nya bok ”De hatade” (se kommentarerna 1 och 54 till Julia Caesars söndagskrönika). Efter Böhlins recension följde flera långa, välmotiverade, ytterst kritiska kommentarer – som bland annat vände sig mot Böhlins åsikt, att skillnaden mellan muslimska invandrare och främlingsfientliga svenskar är att INVANDRARE ÄR MERA DEMOKRATISKA. Själv passade jag på att i en kort kommentar upplysa om att recensionen just uppmärksammats av den dansk-svenska bloggen Snaphanen. När jag nu, mitt på… Read more »

Morten - - -
Morten - - -
8 years ago
Reply to  Info

@ Info I forbindelse med snakken om muslimer og demokrati, kan det som yderligere kuriosum nævnes, at en måling “viser”, at “danskere og minoriteter støtter demokrati lige meget“. Der er altså tal for det – og der er ud fra tallene, i følge visse tolkninger, desuden belæg for at konstatere, at muslimer er en anelse mere demokratiberedte, end danskere (bare en bagatel, men ikke sandt: Stik imod fordommene). Sådan arbejder de akademikere og journalister, vi har med at gøre: Med viden. Så megen talbaseret viden (“evidens”), at den fortrænger forståelsen. For tallene viser os naturligvis kun, hvor mange, der gerne… Read more »

Frank P
Frank P
8 years ago

I Norge udsættes taxachaufførerne for det der ligner drabsforsøg: http://www.groruddalen.no/slapp-fri-og-ranet-drosje-med-kniv.5009200-77747.html

I Sverige udsættes kunden for kriminelle handlinger…

Hvem er gerningsmænd i begge tilfælde?

Thomas Nydahl
8 years ago

Detta osmakliga tilltag möter intressanta reaktioner. I dagens Information skriver man om Venstres kulturordfører Michael Aastrup Jensen. http://www.information.dk/telegram/290970

Så här bland annat: “- Det er totalt hån. Jeg forstår godt, hvis mange efterladte sidder med en ekstremt dårlig smag i munden, siger han. Nu får de igen rusket op i deres tab. Nu vil de måske føle, at den der har dræbt deres kære bliver udødeliggjort, siger Aastrup Jensen.”

Frank P
Frank P
8 years ago

I Sverige er de fuldstændigt uhæmmede, når det kommer til at kapitalisere på Breivik.

“Men någon GÅNG skulle man vilja att fler av de främlingsfientliga reflekterade om invandrarna verkligen är ett bekymmer. Är de så annorlunda?
Svaret är: Ja, de är mer demokratiska.”

Trist rasmus-modsat tankegang der dominerer fuldstændigt.

Nils
Nils
8 years ago

Blandt alle verdens interessante massemord er det altså den norske galnings handlinger, Cafelatteteateret vælger at tage op i kunstnerisk form. Det kontroversielle ved dette kunstværk ligger udelukkende i, at man roder løs med døde unge mennesker. Politisk er det norske massemord det mest harmløse på kloden p.t. og derfor det perfekte valg, når de forskræmte og følgagtige vil provokere.

Marit
Marit
8 years ago
Reply to  Nils

Det er en provokasjon og en fornærmelse mot det norske folk, at ABBs uhyrligheter skal gjøres til teater i Danmark !
Jeg støtter i det heletatt ikke AP og AUF, men dette har med anstendighet å gjøre. Og arrangsjørene går ABBs ærend, ved å gi hans ideer en plattform. Usmakelig !

Maria Due
Maria Due
8 years ago
Reply to  Marit

Marit.

Du har helt ret, og det er skamfuldt, at nogen kan være så rå og taktløs.

Tidligere medlem af Etisk Råd, sognepræst Kathrine Lilleør har blogget om det i Berlingske Tidende.

http://kathrine.blogs.berlingske.dk/2012/01/21/umenneskelige-cafe-teater/

Morten - - -
Morten - - -
8 years ago

Der var ikke noget “miljø” omkring Breivik. Ingen “højrefløj”, ingen “gruppe”. Han var i den grad isoleret, og vidste meget vel, at han ikke kunne betro sig til en mors sjæl. Så selvom jeg gætter på, at Hanne Vibeke Holst føler sig bekræftet i, at hendes advarsler mod den “højreekstremisme” vi, i følge hende, helt “overser” faren fra, var berettigede og profetiske, så har hun ikke ret. For at nogen af alle de, der har gavn af at foretage koblingen mellem bestemte analyser af en problemstilling og vold, skal have ret, skal der være et miljø omkring voldsudøveren. Svarende til… Read more »

22
0
Would love your thoughts, please comment.x
()
x