26
jan
Seneste opdatering: 26/1-12 kl. 2219
22 kommentarer - Tryk for at kommentere!

“Vardagsbrott”, “Millionbrott” – de forbrydelser som stort set alle rammes af, har i Sverige en opklaringsprocent der n√¶rmer sig nul. Selv grovere forbrydelser ligger det tungt med, Malm√ł har en st√łrre stak af uopklarede mord, hvis nogen husker to uger tilbage. Der er selvf√łlgelig flere grunde. Kriminologen Leif GW Persson rettede forleden en s√łnderlemmende kritik mod svensk politi (Se Veckans Brott fra minut 27:02 indslaget er l√¶ngere end traileren ovenfor) og kr√¶vede ledelsen fyret. Der er endnu en ubekvem grund, man med rette kunne mist√¶nke, men som medierne kvier sig ved at n√¶vne: Med 1.411.091 anmeldte forbrydelser i Sverige i 2011 er antallet simpelthen vokset politiet over hovedet. Og hvor mange er holdt op med at anmelde? Og hvad kan man l√¶re? Uden en f√¶lles moral, kan nok s√• mange politifolk, nok s√• h√•rde straffe, ikke opretholde et retssamfund, det tog er k√łrt. Se ogs√• H√§r √§r Leif GW Perssons k√§ftsm√§ll mot Sk√•nepolisen. (‚ÄėFler v√•ldsbrott s√§tter press p√• tingsr√§tterna‚Äô)

Dan Park d√łmmes i alt 26.000 kroner i HMF

Plakatsatirikeren Dan Park fra Malm√ł er nu en Volksverhetzer, men slap for tre m√•neders f√¶ngsel, hvad der n√¶rmest kan kaldes en halv sejr. S√• kan en fattig kunstner l√¶re det! “Dan Park kr√§nker m√∂rkhyades r√§ttigheter p√• ett s√§tt som inte kan motiveras av yttrandefriheten.” En n√¶rmere juridisk-kunstnerisk udredning af forskellen p√• Park og Vilks, kunne v√¶re interessant. F√łr havde vi bog- og filmcensur, der f.eks. sendte Wilhelm Freddie i f√¶ngsel – inden han blev professor. I dag skal domstole fastsl√•, hvad der er sandt og lovligt at sige om historien, f.eks. om Holocaust eller folkemordet p√• armenerne. Eller om Mein Kampf m√• udgives. Er det sidste spor mindre censur end det f√łrste? Det hele er et juridisk skr√•plan af vilk√•rlighed. – – Dan Park har f√łr hetzet Mona Sahlin, Ilmar Reepalu, Lars Ohly og Osama bin Ladin. Forhistorien er her.

Provokat√∂ren Dan Park f√§lldes i det uppm√§rksammade fallet med affischer efter den s√• kallade slavauktionen p√• Hallands nation. Dan Park d√∂ms till 6 000 kronor i b√∂ter och skadest√•nd p√• 20 000 kronor. Dan Park stod √•talad f√∂r f√∂rtal och hets mot folkgrupp efter att ha avbildat Jallow Mamadou fr√•n Afrosvenskarnas riksf√∂rbund i kedjor med texten “V√•r negerslav √§r bortsprungen”. Dan Park f√§lls f√∂r affischer (Vem √§r Dan Park? Konst med ett budskap. Docent i offentlig r√§tt uppmanar Dan Park √∂verklaga hets mot folkgrupp.)

Islamonausea, ikke islamofobi
Af Nicolai Sennels

Vi b√łr stoppe med at bruge muslimers selvvalgte ord – islamofobi – hvor de maler sig selv op i et hj√łrne ved at blive frygtet: Det √łdel√¶gger kommunikationen. I stedet for et ord som adskiller folk, b√łr vi bruge et mere tilg√¶ngeligt og faktuelt ord, som bevarer mulighederne for brobygning og l√¶ring: “Islamonausea”. Det umuligg√łrer ikke kommunikation, men g√łr i stedet bes√łgende til vores vestlige kulturer opm√¶rksomme p√• aspekter af deres adf√¶rd, som g√łr os syge.

Det er ikke underligt, at muslimer bruger ordet islamofobi s√• ofte. Af mangel p√• overbevisende argumenter, charme og konstruktive bidrag til omgivelserne, er det at v√¶re frygtet den eneste vej til – i hvert fald en slags – respekt. Ordet islamofobia, frygt for islam, peger p√•, hvad muslimer √łnsker, ikke hvad vi andre f√łler. Hvem er i √łvrigt bange for islam?

Xenofobi, irrationel frygt for det fremmede, fungerer heller ikke. Modvilje mod islam skyldes jo ikke manglende viden om emnet, tvært imod. Der er heller ingen grund til at være bange for at blive kaldt racist. Hverken islam eller muslimer er jo en race.

Vores sprog har brug for et ord, der beskriver hvad mange kritisk t√¶nkende mennesker f√łler omkring islam if√łlge dem selv – og ikke if√łlge hvad muslimer √łnsker at vi f√łler, eller hvad de politisk korrekte diagnosticerer os med, for at skr√¶mme os til at tillade endnu flere mennesker, som stemmer p√• venstrefl√łjen, ind i vores lande. Vi har brug for et ord, der p√• samme tid inviterer muslimer til at forst√•, hvad de skal √¶ndre ved deres adf√¶rd og religion, hvis de vil avancerer fra en pinlig sidsteplads i civilisationernes udvikling og fortjene √¶gte respekt blandt verdenssamfundet.

0 0 vote
Article Rating


Don√©r engangsbeløb?Kan du forpligte dig til fast betaling?

22 Comments
Most Voted
Newest Oldest
Inline Feedbacks
View all comments
PK
PK
8 years ago

Et politikorps kapitulerer.
Ja naturligvis, n√•r nu staten √łnsker at lukke ned for landet.
Og det g√łr Reinfeldt m.m.
Sverige skal væk,.Derved får Reinfeldt en bedre verden.
Politik er ikke så svært.

Morten - - -
Morten - - -
8 years ago
Reply to  PK

Oh, well. Vores eget ordenspoliti k√łrer med slukkede lygter, n√•r der er muslimer i farvandet. Hvad siger f√¶rdselspolitiet mon til det ?

Og h√łr her: “Br√¶nder det meget dernede?”, sp√łrger en betjent en borger. – Jo, for hvordan skal han ellers vide, hvad han skal skrive i rapporten, ikke sandt.

Lad os ikke slå os til tåls med, som Simon Rosenbaum sang. at

Der er kun eet land, det er v√¶rr’i
– Det er Sv√¶-√¶-√¶rri’

Vi kommer nok til at skulle feje for egen d√łr, f√łr vi peger fingre ad nabolandene.

– – –

Jack London
Jack London
8 years ago

Uttalandet i slutet av inslaget – av h√•rfris√∂rskan Beatrice Ask p√• justitiedepartementet – √§r fullst√§ndigt √∂verfl√∂digt. Varje g√•ng hon √∂ppnar munnen, kvalificerar hon sig till att handgripligen kastas ut fr√•n den svenska Kalle Anka-regeringen. Genom bakd√∂rren! Men kom inte och s√§g att Sverige inte √§r m√∂jligheternas f√∂rlovade land; i synnerhet f√∂r de knappa medelm√•ttorna. F√∂r … i vilket annat land i v√§stv√§rlden kan man man som h√•rfris√∂rska ta klivet direkt upp och bli justitieminister? Utan att ens ha tillstymmelse till juridiska studier… eller kunskaper. Men det slutar inte h√§r. Sverige har ju som bekant √§ven en f√∂rsvarsminister, varf√∂r vet jag… Read more »

Peets
Peets
8 years ago

Sverige er p√• mange m√•der blevet til et uland. Forleden berettede en af mine gode venner, der er l√¶ge, om hvordan alle mulige behandlinger ikke kunne bevilges i Sverige, om hvordan handicappede/syge f√•r langt mindre hj√¶lp i Sverige i forhold til fx Danmark. En nyere tendens er at l√¶ger i Danmark, patientr√•det og andre instanser overh√¶ldes med sp√łrgsm√•l om man som nordisk medborger kan f√• behandling i Danmark. Mange mennesker i Sverige d√łr simpelthen bare derhjemme, fordi man har vurderet, at hvis folk skulle have lige s√• gode muligheder som i Danmark, s√• ville systemet kn√¶kke over √łkonomisk. Men disse… Read more »

Peets
Peets
8 years ago

Ang.: ‚ÄėFler v√•ldsbrott s√§tter press p√• tingsr√§tterna‚Äô

Det kan da ikke passe, for en hel h√¶r af svenske kriminologer har jo netop v√¶ret ude og sige at kriminaliteten falder drastisk, at folk f√łler sig tryggere end nogensinde.

Svensson
8 years ago

Ask blir upprörd, sen lägger hon ner pappret längst ner i skrivbordslådan, det här bevisar att Sverige är ett korrupt land.
http://svenssonsfunderingar.wordpress.com/

Limewoody
Limewoody
8 years ago

Et politikorps kapitulerer

Hvis de endelig laver noget fornuftigt st√•r der en h√¶r af advokater, menneskerettighedsgodmennesker, “progressive” medier, forskere, intellektuelle, politikere klar til at obstruere etatens arbejde. Med mindre det er ekstremistiske h√łjreorienterede, racister….

Peets
Peets
8 years ago
Reply to  Limewoody

Der er overdreven meget fokus på hadforbrydelser hos polisen i Sverige. Måske er det fordi de bruger alle ressourcerne der?

JensH
JensH
8 years ago

De kan skifte nok s√• meget ud i ledelsen hos det Svenske politi, det vil ikke √¶ndre en t√łddel p√• ‘the facts on the ground’. Det svarer ligesom lidt til, at rykke rundt p√• d√¶ksstolene p√• Titanic – efter isbjerget er blevet ramt.

Morten - - -
Morten - - -
8 years ago

Har det svenske politi ogs√• slukket lygterne, n√•r de patruljerer i de socialt belastede ūüėČ kvarterer? Jeg var ellers lige ved at tro, det kun var de magelige danske “svende”, der lavede den slags sm√• numre. N√• ja, men det handler vel ogs√• om prestige for omr√•dets herskere, at politiet k√łrer med slukkede lygter, n√•r de f√¶rdes i deres omr√•de. S√• hvis politiet f√łjer sig i det sp√łrgsm√•l, s√• er risikoen for, at tingene eskalerer og tredje verdenskrig bryder ud, s√• meget mindre. Og det er jo netop politiets opgave at holde ro og orden med alle midler. – –… Read more »

Nils
Nils
8 years ago

En sejr for negersagen.

Det sjove er, at det var Jallow Mamadou, der definerede sig selv som negerslave. Derefter tog Dan Park ham p√• ordet. Da studenterne optr√•dte som slaver konstaterede Mamadou, at avav det gjorde s√• ondt p√• ham at se, for han identificerede sig med disse stakkels skabninger, han var selv s√• godt som en negerslave, da han havde samme farve. Fuldt fortjent at han blev gjort lidt til grin. ūüôā

Bjovulf
Bjovulf
8 years ago

Aha, jeg troede ellers, at han var s√•dan en s√łd, fredelig og helt uskyldig kulturberiger … i hvert fald i f√łlge hans familie og alle hans venner. http://ekstrabladet.dk/112/article1697705.ece Bandefolk bes√łgte Cem p√• d√łdslejet Cem Aydin-sagen: Politiet efterforsker stadig bredt i jagten p√• gerningsm√¶ndene 09:04, 26. jan 2012 | Annelise Pedersen, Sune Fischer, Camilla Cornelius Centrale figurer fra det k√łbenhavnske bandemilj√ł aflagde forleden bes√łg p√• Rigshospitalet, hvor 21-√•rige, tyrkiske Cem Aydin l√• i koma efter et voldsomt overfald. Det erfarer Ekstra Bladet fra kilder t√¶t p√• den 21-√•riges familie. Konkret skal det dreje sig om repr√¶sentanter fra grupperingerne med r√łdder i… Read more »

Peets
Peets
8 years ago
Reply to  Bjovulf

De er alle s√• s√łde de kulturberigere, hj√¶lper gamle damer over vejen, osv. Den sang spilles hver evig eneste gang.

Bjovulf
Bjovulf
8 years ago
Reply to  Peets

Endnu en forfulgt muslimsk uskyldighed? ūüėČ Kilder: Han havde v√•ben i handskerummet Derfor blev 15-√•rige bange for Cem http://www.bt.dk/krimi/derfor-blev-15-aarige-bange-for-cem Af JAN LAURIDTSEN – Torsdag den 26. januar 2012, 15:39 Da nu afd√łde Cem Aydin i februar 2009 bortf√łrte to 15-√•rige drenge, havde han efter alt at d√łmme et v√•ben med sig i bilen. [!!!] Det bekr√¶fter to af hinanden uafh√¶ngige kilder med stort kendskab til den gamle straffesag over for B.T. – Der var en pistol i handskerummet, som de fik at se, siger en af de to kilder, der begge √łnsker at v√¶re anonyme af frygt for egen sikkerhed.… Read more »

JensH
JensH
8 years ago

Seneste nyt fra det multikulturelle London:

“‘Strict Muslim’ raped four women at knifepoint to ‘punish them for being on the streets at night'”

http://www.dailymail.co.uk/news/article-2091669/Sunny-Islam-Strict-Muslim-raped-4-women-knifepoint-punish-them.html

Morten - - -
Morten - - -
8 years ago
Reply to  JensH

Så når Allah ser ind i hans hjerte for at granske hans motiver, vil han finde, at de var helt fromme og vandkæmmede.

– – –

Jernhesten
Jernhesten
8 years ago
Reply to  JensH

På atlasschrugs er der en som har kommenteret hændelsen således:

“You think this is bad now, just wait till they are 20 to 30% of the population. You haven’t seen anything yet.”

Johansen
Johansen
8 years ago
Reply to  JensH

Jeg havde nær skrevet, at den retfærdige straf må være at kastrere ham og derefter sende den voldtægtsforbryder ud af Storbritannien.

Peets
Peets
8 years ago
Reply to  JensH

Bare vent til Sharia bliver “fully implemented” i UK, s√• er det hans voldt√¶gtsofre der straffes.

Bjovulf
Bjovulf
8 years ago

Er “top√łkonom” mon en beskyttet titel? ūüėČ Skal vi g√¶tte p√•, at de nok ikke selv skal bo op ad de massive sociale og kulturelle problemer, der som regel er konsekvenserne af en stor indvandring af st√¶rkt kulturfremmede g√¶ster / “berigere”, samt at de nok helt har glemt at t√¶nke over konsekvenserne af manglende sprogkundskaber, kulturforskelle incl. barbariske nomer, ekstreme religi√łse krav, vrangvilje mod tilpasning til sociale normer, grundv√¶rdier og accept af love samt disse s√•kaldt h√łje uddannelsers ofte noget tvivlsomme kvalitet – fx. temmelig alternative l√¶geuddannelser – ? I mange af de aktuelle lande kan man let k√łbe meget… Read more »