31
jan
Seneste opdatering: 1/2-12 kl. 1830
19 kommentarer - Tryk for at kommentere!

Vi kender dem til bevidstløshed – gaderøverier som dette:

Tre arabisk udseende drenge standsede lørdag aften en blot 13-årig dreng, der blev skubbet, og visiteret af de halvt maskerede røvere, hvorefter de stjal hans dyre mobiltelefon, oplyser vagtchef Susanne Philipson søndag til Lokalavisen.dk

Gerningsmændene tager gerne en mobiltelefon eller lidt kontanter, men mange af disse røverier er fuldstændig latterlige som berigelseskriminalitet betragtet. Ofte får ofrene, som kan være både børn og gamle mennesker, nogle grove knubs til trods for at de villigt udleverer deres ejendele. Disse røverier har karakter af chikane.
Heller ikke stenkast ned fra vejbroer, ’meningsløs’ vold, hærværk og brandstiftelse i forhold til offentlige institutioner eller angrebene på brandvæsen og politi har nogen traditionel begrundelse.
Men de forskelligartede fænomener forstås ikke som det de egentlig er: Kriminalitet hvis hovedsigte er at etablere eller demonstrere en overmagt. Og de udgår fra en kultur hvis primære opfattelse af ’magt’ er identisk med ’vold’, og hvis eneste håb om at kunne dominere i Vesten er at bruge vold. Det er guerillakrig.
En del af problemet er, at fænomenet ikke har haft et navn, og derfor foreslår jeg at alle disse typer af kriminalitet, hvis hovedsigte er et andet end det overfladiske (røveri, brandstiftelse, vold) skal kaldes ved en retvisende fællesbetegnelse, nemlig dominanskriminalitet.
Hver gang I ser et tilfælde i jeres lokale avis, så kald det hvad det er, i debatsporet, og lad forståelsen brede sig.
Nemo

Google: thorning løftebrud – giver 243.000 hits

Antallet af hits er pĂĄ ingen mĂĄde noget sandhedsbaromoter. Det viser blot, hvor meget en sag er omtalt pĂĄ nettet – derfor er dette billede alligevel mere sigende end mange ord:

Æres-tæsk

Det er nok fordi, man er æreløs, at man aldrig har hørt om den slags tæsk:

De sex männen slog 19-åringen med stålstänger så illa att han var nära att dö. Motivet var hedersrelaterat – dottern i männens familj skulle försvaras efter en påstådd kidnappning.Hedersmotiv i åtal mot sex män

0 0 vote
Article Rating


DonĂ©r engangsbeløb?Kan du forpligte dig til fast betaling?

19 Comments
Most Voted
Newest Oldest
Inline Feedbacks
View all comments
Peter A
Peter A
7 years ago

Historyman har en med god betragtning, prøv at sætte det i perspektiv til idag?

http://fairbanker.com/da

trackback

[…] editor of snaphanen.dk, is very precise. Translated from Snaphanen.dk, February 1, 2012: “A new term: Dominance crime“: The perpetrators take the victim’s cell phone or a little cash, but many of these […]

trackback

[…] editor of snaphanen.dk, is really precise. Translated from Snaphanen.dk, Feb 1, 2012: “A new term: Dominance crime“: The perpetrators take a victim’s dungeon phone or a small cash, though many of these […]

trackback

[…] editor of snaphanen.dk, is very precise. Translated from Snaphanen.dk, February 1, 2012: “A new term: Dominance crime“: The perpetrators take the victim’s cell phone or a little cash, but many of these […]

Hilmar
Hilmar
8 years ago

Ganske opmuntrende læsning, Morten.
Hvis du ikke allerede har haft fornøjelsen, vil Moesgård vikingetræf måske være noget for dig . . .

Morten - - -
Morten - - -
8 years ago

@ Nemo og Gunnar Det synspunkt, du referer, Nemo, er fuldt forstĂĄeligt og i og for sig sympatisk. Men der var trods alt en hel del mennesker, der havde andre erfaringer, og som ikke var enige. Især blandt mennesker med lav uddannelse, som det sĂĄ mange gange, og fuldstændigt korrekt, er blevet konstateret. Jeg skrev i 1978 eller ’79, da jeg gik i underskolen, en stil, der indeholdt præcis de synspunkter, som du, Gunnar, citerer Nicolai Sennels for. Jeg skrev med livet i hænderne, for jeg vidste, at emnet var ved at blive betændt, men jeg slap godt fra det.… Read more »

Gunnar Biering
8 years ago
Reply to  Morten - - -

Morten, ang. dine sidste bemærkninger om 80’ernes debatkultur (sĂĄdan er debatkulturen vel stadig i Politiken-segmentet og i Sverige): Min kongstanke er, at socialisternes og de radikales vrede mod os andre skyldes, at de er drevet af deres uendelige godhed: Alle skal have, hvad de har behov for, bĂĄde Abdullah og Carina, og nĂĄr nogen er uenige med dem, mĂĄ de (dvs vi) være det modsatte af gode. Og sĂĄ bliver de vrede pĂĄ os. Vi derimod er drevet af retfærdighed: Alle skal have, hvad de har gjort sig fortjent til. Og Abdullah har ikke fortjent at fĂĄ overdraget vores land,… Read more »

Gunnar Biering
8 years ago

Vedr. dominanskriminalitet har Nicolai Sennels en konkret vinkel:
Muslimer kommer fra en kultur, hvor der er en stærk ydre kontrol over den enkelte, som udøves ofte gennem vold, både i familien og samfundet. I den vestlige verden baserer vi os på selvkontrol, erhvervet gennem vores opdragelse. Når muslimer opdager, at der ofte ingen ydre kontrol er her hos os, kan nogle slet ikke styre den frihed, det giver, og skejer ud. Forhåbentlig især mens de er unge (og mænd). Se bare på deres trafikkultur.

Historyman
Historyman
8 years ago

Det er Amerikanernes skyld!!! Nej… Hilmar, det er ikke de hedonistiske popstjerner og Hollywood skudespillere der er skyld i at muslimske unge mænd overfalder og frarøver etniske danskere deres mobiltelefoner og penge. Vi kan tage en lang, og mĂĄske interessant diskussion, om ĂĄrsagen til den vestlige verdens ”eksistenskrise”. Har postmoderniteten og dens multikulturalistiske forkæmpere skyld i denne ”eksistenskrise”, mĂĄske, højest sandsynlig. Men den nære trussel, dvs. det daglige overfald, – den daglige censur af ubehagelige nyheder i den Ritzau styrede presse, – de evindelige bortforklaringer pĂĄ høje kriminalitets rater, det er problemet. Den store ”eksistenskrise” er noget vi selv har… Read more »

Varmt Konservativ (kr)
Varmt Konservativ (kr)
8 years ago
Reply to  Historyman

Det är riktigt, det är inte amerikanerna fel, men att säga att det bara är muslimernas fel är inte hela sanningen. Visst står islam för det direkta hotet, men det hotet skulle inte alls vara så allvarligt om avståndet hade varit större.

Vem är den “gode” herde som har klätt ulvarna i fĂĄrakläder och släppt in dem i vĂĄr hage?

Morten - - -
Morten - - -
8 years ago

@ Varmt Konservativ Det er jo altsĂĄ os selv, der lukket dem ind. Dels i blåøjet naivitet, dels af kyniske, europapolitiske grunde. Der er ingen tvivl om, at indvandringens omfang, nøje hænger sammen med bestræbelserne pĂĄ at “integrere os allesammen i det nye Europa”, som det helt bogstaveligt udsagdes i ’80ernes Danmark. Der skulle en masse indvandrere ind i en fart, det er jeg ret sikker pĂĄ. Hvis vi ville sige Nej – hvorfor sagde vi sĂĄ ikke Nej ? Og hvorfor gør vi det knapt nok den dag i dag ? Det ligger fortsat i vores hĂĄnd at gøre… Read more »

Nemo
Nemo
8 years ago

Jeg er enig i jeres analyse. der er gĂĄet noget helt galt med vores samfund, nĂĄr vi ikke reagerer med raseri og kontante modrepressalier pĂĄ denne type kriminalitet.
At vi tillod indvandringen var nok mere uskyldigt. Vi antog helt naturligt at andre mennesker var ligesom os – at vores ‘mĂĄder’ var natur snarere end en heldig kultur.

Morten - - -
Morten - - -
8 years ago

Som det turde fremgĂĄ, er du og jeg enige om ætiologien: Dette her er et sundhedsproblem, og det skal ikke kun løses gennem symptombehandling af “sygdommen”. Men det er ogsĂĄ derfor jeg pĂĄpeger, at kuren heller ikke kun kan være udvendig og alene udgøres af en forceret holdningsændring, blandt andet fordi den sĂĄ bliver for anstrengt, for villet, om du vil, til at vi kan opretholde den. Og fordi attituder ikke i sig selv giver mod. Tværtimod kan de være meget demoraliserende, hvis de kan pilles af een i en virkelig situation. Der er ikke brug for indædt, udmattende stræben,… Read more »

Hilmar
Hilmar
8 years ago
Reply to  Morten - - -

Tak for svaret, Morten – – -. Dine betragtninger er fine og bestemt værd at (gen)overveje. Jeg kan erklære mig fuldt ud enig i, at eksemplets magt er et vigtig redskab i bestræbelserne pĂĄ en langtidsholdbar genoplivning af traditionelle vestlige dyder. Et par ting. Jeg tror mĂĄske nok, at vi gik lidt fejl af hinanden angĂĄende dit paradoks omkring fortiden kontra autenticitet. Paradokset er ganske forstĂĄeligt og et udmærket intellektuelt værktøj. Jeg har dog ikke læst mig selv skrive, at vi burde “kopiere” en stivnet og dogmatisk teater-model af fortiden. Derfor bliver anvendelsen af paradokset her mĂĄske en smule søgt… Read more »

Morten - - -
Morten - - -
8 years ago
Reply to  Hilmar

Jeg nævnte religionerne i flæng, og ikke for at sammenligne deres indhold. I første omgang medtog jeg Buddhismen i Kina, som ligeledes er død, endskønt mange kinesere begræder det, og forsøger at genoplive den ved afbrænding af ubegribelige mængder af røgelse og mange fagter. Jeg skulle mĂĄske have ladet eksemplet stĂĄ, for at demonstrere min pointe. For: Som frelsesreligioner er Asatroen og Buddhismen stendøde, og Kristendommen kvabber som en fisk pĂĄ land. Det, skønt det ikke er længe siden, der var flere, end en hĂĄndfuld hertillands, der mente, at troen pĂĄ Jesus Krist var det ene fornødne. Kulten og ritualerne… Read more »

Hilmar
Hilmar
8 years ago

Kan overhovedet ikke se, at der skulle ligge noget “uautentisk” i at lade sig inspirere af Vestens og Europas mildt sagt glorværdige forhistorie, og at genfinde og iagttage dyder som igennem ĂĄrtusinder har betinget vor kulturs særegenhed, periodiske overlegenhed og overlevelse. Det “uautentiske” findes vel snarere i samtiden, og den nære fortid. Hele den forlorne “kultur” omkring Hollywood; den præfabrikerede idoldyrkelse af betalte skuespillere og musikere; sports-eskapismen; den letkøbte østlige visdom; ungdommeligheds-kulten; promiskuiteten; pornografien; anatemaet overfor egen etnisk bevidsthed; plastik-kirurgien; selvbruner-cremerne; ludomanien; besættelsen af materielle forbrugsvarer, osv., osv. –Men jo, ret beset, ogsĂĄ kristendommen selv, som for en stor dels… Read more »

Morten - - -
Morten - - -
8 years ago

Vi mĂĄ endda et spadestik dybere, Hilmar, for vi kan ikke “gĂĄ tilbage” ved at efterligne fortiden pĂĄ en villet mĂĄde. For sĂĄ render vi hovedet durk ind i det paradoks, at fortiden var autentisk – og jo mere, vi ligner fortiden, jo mere uautentiske bliver vi. Og sĂĄ ligner vi nok fortiden, hvis vi er dygtige, men vi er den ikke lig. Krigermod, f. eks., er ikke noget man kan indgyde sig selv alene med viljen, det kan man højest med den ringere og kontraproduktive egenskab, krigeriskhed. Det skal opdyrkes pĂĄ samme mĂĄde, som det blev det tilforn. Det… Read more »

Hilmar
Hilmar
8 years ago

Til dels enig i analysen af fænomenet dominanskriminalitet. Kan ogsĂĄ betragtes som en slags “test” af hvor langt man som kolonisator kan gĂĄ før værtssamfundet tøvende svarer igen med sine harmløst forudsigelige og bureaukratisk langsommelige fløjlshandske-repressalier (nĂĄr selv den symbolske retshĂĄndhævelse, sĂĄsom stævninger, betingede domme, o.l., ophører, har man mĂĄske en formodning om, at samfundet er tilpas bundrĂĄddent til en egentlig magtovertagelse). Problemet er, at selvom Snaphanen ofte kommer milevidt længere i sine analyser end MSM’ernes xenofile og altid apologetiske famlen i blinde, sĂĄ er her stadig tale om en overfladisk symptombeskrivelse. Tolerancen af masseindvandring fra den tredje verden er… Read more »

Varmt Konservativ (kr)
Varmt Konservativ (kr)
8 years ago
Reply to  Hilmar

Dominanskriminalitet: “Kan ogsĂĄ betragtes som en slags “test” af hvor langt man som kolonisator kan gĂĄ før værtssamfundet tøvende svarer igen med sine harmløst forudsigelige og bureaukratisk langsommelige fløjlshandske-repressalier (nĂĄr selv den symbolske retshĂĄndhævelse, sĂĄsom stævninger, betingede domme, o.l., ophører, har man mĂĄske en formodning om, at samfundet er tilpas bundrĂĄddent til en egentlig magtovertagelse).” Vänstern kallar detta för “revolution”. Det är ocksĂĄ förklaringen till att värdsamfundet inte svarar. Vi märker ju att alla dessa brott hela tiden ges ständigt nya och alltmer skruvade “förklaringar”. Tro inte att vänstern nĂĄgonsin kommer att “förstĂĄ” vad dominanskriminaliteten handlar om. Det existerar inget… Read more »