11
feb
Seneste opdatering: 13/2-12 kl. 1555
4 kommentarer - Tryk for at kommentere!

via Hodja

Schweiziske muslimer grundl√¶gger “parlament”

To store muslimske paraplyorganisationer i Schweiz tager deres sk√¶bne i egne h√¶nder: De forbereder valg til et “parlament”, som skal repr√¶sentere alle muslimer, der bor i Schweiz. Parlamentet, “Umma Schweiz” kan v√¶re dannet i 2013, siger Farhad Afshar, formand for de islamiske organisationer i Schweiz (Kios). Et pr√łvevalg skal afholdes i efter√•ret i Basel. Falder det godt ud, kan der afholdes valg i hele Schweiz til vinter, siger Afshar. Enhver muslim bosat i Schweiz skal kunne kandidere hvis han accepterer vedt√¶gterne. I √łjeblikket arbejder en kommission best√•ende af eksperter fra den offentlige lov og islamisk lov, p√• at udvikle statutterne for den nye forsamling, siger Afshar. F√¶llesskabet b√łr v√¶re i overensstemmelse med f√łderale og kantonale lovgivning.

Ingen statsst√łtte til “Umma Schweiz”: Parlamentet er beregnet p√• at give omkring 400 000 muslimer i Schweiz √©n stemme til at tale om deres bekymring overfor de politiske myndigheder i Schweiz at passere, siger KIOS pr√¶sidenten.. Afshar forventer ikke, at staten blander sig i dannelsen af ‚Äč‚Äčen muslimsk paraplyorganisation. Han respekterer den klare adskillelse mellem kirke og stat i Schweiz. Schweizer Muslime planen Parlament, Muslime gr√ľnden in der Schweiz ein ¬ęParlament¬Ľ (Snaphanens overs√¶ttelse)

To bil or not to bil

Normalt ville betalingsringen v√¶re et emne, jeg ikke havde nogen mening om, men da jeg har bilet i K√łbenhavn de sidste 14 dage, har jeg en mening alligevel. Det er virkelig de helt store pincipielle sager, RAF regeringen har p√• dagsordenen: Fedtskat, h√łjere b√łder for ulovlig rygning, betalingsring og mon ikke ogs√• snart det ultimative vanvid, en svensk sexk√∂pslag? Resten bestemmer EU vel alligevel.

Som man kan se p√• grafikkerne, er biltrafikken over kommunegr√¶nsen steget forbl√łffende lidt p√• de 40 √•r siden 1970. Hen over “s√łsnittet” mod centrum, alts√• den inderste del af K√łbenhavn Kommune, er den faktisk faldet siden 1970. Hvad har da √¶ndret sig ? Jo, kommunen har nedlagt i hundredevis af parkeringspladser, ALLE tidligere to-sporede gader – Jagtvej, √ėsterbrogade, Gl Kongevej, Veserbrogade osv. er blevet en-sporede. Dvs. at nogenlunde den samme bilm√¶ngde skal k√łre p√• den halve plads. Dertil er der kommet over dobbelt s√• mange trafiklys, som da jeg k√łrte byen tynd i taxi fra 1975-1980. Kommunen har gjort hvad den kunne, for at skr√¶mme bilerne ud og brandbeskatte resten med parkeringsafgifter og b√łder. Hele id√©en med at have for f√• parkeringspladsen berettiger jo deres korps af kleptomaner, der udskriver b√łder efter behag. Men det er ikke nok, synes den um√¶ttelige, r√łde kommunekasse. Resultatet af al kommunens m√łje: D√•rligere trafikafvikling, mere tr√¶ngsel, men lad v√¶re med at p√•st√•, det er bilm√¶ngdens skyld.

S√• nu skal hele byen ligne Vorbasse Boulevard p√• en s√łndag i kirketiden, eller det N√łrrebrogade som Klaus Bondam fik beg√•et et n√¶sten vellykket, radikalt mord p√•. K√łbenhavn er en metropol, der skal m√łbleres om efter model Virum, d√łdens ultimative forstadsp√łlse, og Helle Thorning er parat til at beg√• harakiri, for at gennemf√łre SF-ernes provinsielle tvangstanke, men gennemf√łr det endelig og vis os at S kan komme ned under 20 %. M√•ske man skal v√¶re glad for, at RAF regeringen holder sig til “de n√¶re sager,” hvad kunne de ikke forkludre, hvis de begav sig p√• de st√łrre linjer? Trafikken gennem kommunegr√¶nsen og s√łsnittet 1970-2010. – Steen, blogger og heldigvis snart cyklist igen.

0 0 vote
Article Rating


Don√©r engangsbeløb?Kan du forpligte dig til fast betaling?

4 Comments
Most Voted
Newest Oldest
Inline Feedbacks
View all comments
Gunnar Biering
8 years ago

Ja, Steen, jeg vil ogs√• give mit besyv med om den sag: RAF-regeringen tumler fortsat rundt p√• gulvet og pr√łver at f√• hold p√• sin ulyksalige betalingsring. Hvad der startede som et nemt, politisk korrekt kopiprodukt af visse nabolandes ordninger, er nu blevet til et velfortjent mareridt. F√• er glade for projektet, og det er ikke gennemarbejdet og gennemregnet. Problemerne for regeringen ved sagen kan vel opsummeres som f√łlger: Biltrafikken i Centrum er faktisk faldet i de seneste √•r. Hvis der alligevel opleves tr√¶ngsel, skyldes det kommunens lukning af k√łrebaner i en lang r√¶kke gennemfartsgader, og sl√łjfning af parkeringspladser indtil… Read more »

Hans Und
Hans Und
8 years ago

Bil trafikken er faldet gennem en l√¶ngere √•r r√¶kke. RAF regeringen vil forst√¶rke indsatsen for at f√• den stigende trafik til at falde… Antallet af rygere falder √•r for √•r. RAF regeringen vil forst√¶rke indsatsen for, at f√• det stigende antal rygere til at falde. For 20 – 30 √•r siden anslog man antallet af alkoholikere til 250k. For 10- 15 √•r siden til 200k. For en m√•ned siden, i forbindelse med at personal i daginstitutioner skulle til, at agere alko-politi anslog man det til 140k. Over en periode p√• over 20 √•r, der blandt andet er kendetegnet ved faldende… Read more »

Maria Due
Maria Due
8 years ago

Han g√łr det rigtige. Der skal navne p√•, s√• at folk bliver stillet til ansvar for, hvad de fylder i medierne. Skriv personlige breve til journalisterne og redakt√łrerne og freml√¶g dokumentation for deres svigt. Det sker, at man modtager et svar, og n√•r man har sendt dem vandfast dokumentation, og de derefter fremturer med de samme usandheder, er det ogs√• en form for svar. Guderne skal vide, at jeg er tr√¶t af at v√¶re en pest og plage og at blive behandlet med nedladende h√•n, men man skal se p√• de lyse sider, og for mig er det trods alt… Read more »

Jens Hansen
Jens Hansen
8 years ago
Reply to  Maria Due

Er det egentlig ikke lidt besynderligt, at så få af artiklerne på Snaphanen er signerede. Det kunne måske også være interessant at se, hvem det egentlig er der skriver disse artikler/kommentarer.