21
feb
Seneste opdatering: 22/2-12 kl. 0048
92 kommentarer - Tryk for at kommentere!

Af Julia Caesar
© Snaphanen & HRS.NO

Under statsminister Fredrik Reinfeldts (m) kala hjÀssa rör sig tankar. NÀr dessa tankar nÄr offentligheten drabbas Ätminstone jag av stora betÀnkligheter och stark oro. Vad Àr det som driver Fredrik Reinfeldt? Ansvar för Sverige? Det tror han möjligen sjÀlv, men det Àr inte resultatet av ansvar vi ser i ut- eller ska vi sÀga avvecklingen av Sverige. I en intervju med Karl-Johan Karlsson i Expressen (gÄr Àven att se pÄ video) uttalar sig Fredrik Reinfeldt om ungdomsarbetslösheten och invandringspolitiken pÄ ett sÀtt som borde ge moderata kÀrnvÀljare skrÀmselhicka, och övriga svenskar med för den delen.

Sverige har högre ungdomsarbetslöshet Àn genomsnittet i EU. I december 2011 var den 20,8 procent och nÀrmar sig dÀrmed nivÄerna i Spanien och Grekland. Varför? Fredrik Reinfeldt svarar:

”En vĂ€ldigt viktig grund för detta Ă€r att en stor andel av varje Ă„rskull lĂ€mnar gymnasiet med ofullstĂ€ndiga betyg eller otillrĂ€ckliga kunskaper. ”

Och varför gör de det? Det frĂ„gar inte Expressens reporter. Det behöver han heller inte göra. Alla vet att de svenska skolresultaten Ă€r katastrofala och att det inte nödvĂ€ndigtvis Ă€r skolans fel. En vĂ€xande andel elever lĂ€mnar grundskolan som funktionella analfabeter. Elever frĂ„n analfabetiska miljöer i tredje vĂ€rlden förvĂ€ntas ta ett civilisationssprĂ„ng pĂ„ flera hundra Ă„r nĂ€r de kommer till Sverige – samtidigt som det gamla hemlandets sprĂ„k talas i hemmen. Det gĂ„r inte ihop. Om man inte ens klarar grundskolan med godkĂ€nda betyg gĂ„r man en sĂ€ker framtid som livstidsförsörjd av bidrag till mötes.

Sverige importerar massarbetslöshet frÄn tredje vÀrlden

Sverige bedriver import av massarbetslöshet frĂ„n tredje vĂ€rlden. Enligt SCB:s senaste siffror Ă€r arbetslösheten bland utrikes födda Ă€r 15,6 procent, jĂ€mfört med 5,4 procent bland inrikes födda. DĂ„ ska man ha klart för sig att som ”sysselsatt” rĂ€knas alla som har nĂ„gon form av sysselsĂ€ttning mer Ă€n en timme i veckan. Sedan alliansregeringen med sin ”arbetslinje” kom till makten 2006 har arbetslösheten bland utrikes födda ökat med 4 procent. Och alliansregeringen Ă€r fast besluten att fortsĂ€tta importera arbetslöshet och köra vĂ€lfĂ€rdssystemen i botten. Fredrik Reinfeldt uttrycker det sĂ„ hĂ€r:

”LĂ„t oss vara tydliga med att ett land som tar emot vĂ€ldigt mĂ„nga asylsökande och dĂ€r de tvĂ„ lĂ€nder som det kommer flest ifrĂ„n just nu Ă€r Somalia och Afghanistan, mĂ€nniskor ofta med liten eller ingen utbildning, gör att vi med vĂ„r öppenhet, vĂ„rt sĂ€tt att ta ansvar för utsatta mĂ€nniskor i vĂ€rlden, samtidigt ocksĂ„ skapar en vĂ€ldig prövning för att fĂ„ in dem pĂ„ arbetsmarknaden.”

Sedan kommer det:

”Jag har gjort det vĂ€gvalet efter valresultatet 2010 att Sverige ska hedra internationella konventioner och fortsĂ€tta stĂ„ öppet för mĂ€nniskor som flyr förtryck och har valt bort dem som ropar pĂ„ stĂ€ngda grĂ€nser. Dels för att jag tycker vi ska bidra till en bĂ€ttre vĂ€rld, dels för att jag tror att det Ă€r det lĂ„ngsiktigt riktiga svaret pĂ„ att Sveriges befolkning kan vĂ€xa, att vi kan fĂ„ fler i arbete. Men, nĂ€r jag har sagt det, sĂ„ ska man veta att vi har stora grupper som kommer som asylsökande till Sverige och som gör att kön förblir lĂ„ng för att komma in pĂ„ arbetsmarknaden. Det kommer nĂ„gonstans mellan 25 000-30 000 nya varje Ă„r och det tar 7-10 Ă„r, i bland mer, innan man kommer in pĂ„ arbetsmarknaden.”

”Vi ska bidra till en bĂ€ttre vĂ€rld”

HĂ€r erkĂ€nner Fredrik Reinfeldt flagranta misslyckanden för sin politik. Han som gick till val 2006 pĂ„ en ”arbetslinje” talar om importen av lĂ„g- eller outbildade som nĂ„got ofrĂ„nkomligt, nĂ€stan en naturlag – inte som en följd av frivilligt fattade politiska beslut. Han gör intressanta ordval. Han sĂ€ger ”Jag har gjort vĂ€gvalet” – inte ”vi”. Han talar om att ”Sverige ska hedra internationella konventioner”. Det Ă€r ett av hans favorittrick för att vilseleda allmĂ€nheten. Andelen flyktingar enligt FN:s flyktingkonvention utgör nĂ€mligen bara 2,4 procent av alla som har beviljats uppehĂ„llstillstĂ„nd i Sverige sedan 1980. Men det Ă€r dessa ynka procent som Fredrik Reinfeldt lyfter fram i alla sammanhang. De övriga 97,6 procenten vill han förstĂ„eligt nog inte tala om.

Han talar om att ”vi ska bidra till en bĂ€ttre vĂ€rld”. För vilka? Uppenbarligen inte för svenska folket som har gett honom hans mandat. GĂ„ng pĂ„ gĂ„ng visar Sveriges statsminister med en oerhörd arrogans att all vĂ€rldens lycksökare, krigsförbrytare, terrorister, mördare och vĂ„ldtĂ€ktsmĂ€n Ă€r oĂ€ndligt mycket viktigare objekt för hans omsorg Ă€n hans egen befolkning. Är det sjĂ€lvklart att lilla Sverige med 9,5 miljoner invĂ„nare ska agera vĂ€rldssamvete för dem som saknar förmĂ„ga att sköta sina egna lĂ€nder? Som Somalia och Afghanistan. Det Ă€r dĂ€rifrĂ„n de stora skarorna kommer till Sverige. En förskrĂ€ckande andel Ă€r analfabeter, och om de har nĂ„gon skolgĂ„ng över huvud taget Ă€r den inte kompatibel med vad arbetsmarknaden efterfrĂ„gar.

Han tÀnker fortsÀtta pÄ den inslagna vÀgen

De som eventuellt har hoppats pÄ att sÄ tunga fakta skulle fÄ Fredrik Reinfeldt att övervÀga massinvandringspolitiken kan lÄta hoppet fara. Han sÀger i klartext att han tÀnker fortsÀtta pÄ den inslagna vÀgen:

”Trots det tycker jag att Sverige ska förbli öppet, för att det i grunden bygger ett starkare Sverige och en bĂ€ttre vĂ€rld, men att tro att det inte leder till prövningar pĂ„ arbetsmarknaden, att det tar flera Ă„r innan den killen (med tvĂ„ Ă„rs skolgĂ„ng) kommer in i arbetslivet, ja, det tror jag vi fĂ„r stĂ€lla in oss pĂ„. SkĂ€let till att det hĂ€r problemet bestĂ„r Ă€r att det fortsĂ€tter komma asylsökande varje Ă„r. Det Ă€r en orolig vĂ€rld. Med mindre Ă€n att vĂ€rlden blir bĂ€ttre sĂ„ kommer detta att fortsĂ€tta att ske.”

Med andra ord: svenska folk, gapa och svÀlj! Ni ska arbeta tills ni fyller 75 eller allra helst faller döda ner pÄ 65-Ärsdagen. NÄgonstans mÄste ju pengarna komma ifrÄn för att försörja alla dessa som aldrig kommer in pÄ arbetsmarknaden.

Arbeta till 75 för att försörja invandrarna

Det Ă€r intressant att Fredrik Reinfeldt glömmer en viktig variabel nĂ€r han ska förklara varför svenska folket ska ”ha möjlighet” att arbeta till 75-Ă„rsdagen. Morten Uhrskov Jensen skriver i danska Jyllands-Posten det ingen svensk journalist vĂ„gar knysta om:

”Det svenska pensionssystemet brakar inte ihop pĂ„ grund av stigande levnadsĂ„lder, utan pĂ„ grund av invandringen frĂ„n tredje vĂ€rlden. Det visar siffrorna. Naturligtvis kĂ€nner den svenske statsministern till dessa siffror. Varför sĂ€ger han dem inte högt och berĂ€ttar för svenskarna att de mĂ„ste arbeta tills de segnar ner för att en enorm och hastigt vĂ€xande grupp mĂ€nniskor med rötter i tredje vĂ€rlden mĂ„ste försörjas av Sveriges ursprungsbefolkning – varför sĂ€ger inte Fredrik Reinfeldt som det Ă€r?”

Han styr inifrÄn ett politiskt experimentlaboratorium

Ja varför? Fredrik Reinfeldt framstÄr alltmer som besatt av sin egen tankevÀrld. Han iscensÀtter en situation dÀr han för sin politik som i ett slutet rum, ett politiskt laboratorium dÀr vacuum rÄder och det bara finns vÀggar, golv och tak, inga fönster och dörrar. DÀrinne sitter han och bedriver ett socialt högriskexperiment med Sverige och Sveriges befolkning. Han Àr fÄngad i sin egen besatthet och destruktivitet och har inga tankar pÄ att den politik han experimenterar med fÄr konsekvenser för nio och en halv miljon mÀnniskor utanför laboratoriets vÀggar. NÀr de som Àr föremÄl för hans experiment reagerar och protesterar slÄs han av hÀpnad. Men inte för en sekund besinnar han sig och reflekterar över vad han hÄller pÄ med. Ingen glimt av insikt snuddar vid hans höga panna. Han kommer att hÄlla pÄ tills han blir handgripligen bortlyft och avsatt.

Den ömma punkten Àr farfars farfar

TvĂ„ tydligt urskiljbara faktorer styr honom. Den ena Ă€r hans ursprung. Den ömma punkten Ă€r farfars farfar, den svarte loppcirkusdirektören John Hood som hade ”en romans” med ett lettiskt hembitrĂ€de. Produkten blev Fredrik Reinfeldts farfarsfar. Det kallar han typiskt svenskt. Och uppenbarligen Ă€r den aldrig utredda identitetsproblematiken som den svarte farfars farfar gett upphov till ett av motiven till Sveriges extrema invandringspolitik, kanske det största. Det Ă€r svenska folket som fĂ„r betala priset för loppcirkusdirektörens eskapader.

Fredrik Reinfeldt vill bevisa nĂ„got. Han vill bevisa att det inte finns ”vi” och ”dom”. Det finns bara ett enda stort ”vi”. För att leda sin tes i bevis Ă€r han helt enkelt tvungen att importera i storleksordningen 100 000 utlĂ€nningar per Ă„r. Kosta vad det kosta vill, det Ă€r ju inte han sjĂ€lv som betalar, och Ă€r man besatt av att driva en idĂ© Ă€r kostnader en totalt underordnad och ointressant frĂ„ga.

Han kan inte dölja sitt hat mot Sverigedemokraterna

Det andra motivet, och det hÀnger ihop med det första, Àr hans hat mot Sverigedemokraterna. Fredrik Reinfeldts hat mot Sverigedemokraterna Àr extraordinÀrt. Det Àr inte friskt. Innerst inne vet han antagligen att det Àr ovÀrdigt en politiker som gör ansprÄk pÄ statsmannaskap att vara sÄ till den grad upphÀngd pÄ ett politiskt parti. Men han kan inte dölja sitt hat, han visar det i blickar, mimik, gester och ordval. För honom Àr det en personlig förolÀmpning av dödliga dimensioner att Sverigedemokraterna valdes in i riksdagen i senaste valet.

I en intervju med Niklas Orrenius i Sydsvenska Dagbladet  tar statsministern ur kavajfickan fram en lapp med handskrivna siffror. Det Ă€r det senaste valresultatet. Han pekar pĂ„ siffran “339 610″ – SD:s vĂ€ljare och sĂ€ger:

”339 000 har röstat pĂ„ SD. Vi i alliansen har nĂ€stan tre miljoner röster, och vi lierar oss hĂ€r med ett parti – Miljöpartiet – som Ă€r större Ă€n Sverigedemokraterna. Ett parti som har motsatt uppfattning Ă€n SD i den hĂ€r frĂ„gan. Tillsammans representerar vi lĂ„ngt över tre miljoner röster. Vi Ă€r tio gĂ„nger större Ă€n vad SD Ă€r.”

Sverige har en statsminister som gÄr omkring med en lapp i fickan med siffran pÄ hur mÄnga av landets medborgare som han avskyr. Ja, han avskyr svenskar sÄ mycket att han inte ens kan erkÀnna att det finns en befolkningsgrupp som heter svenskar.

RekordmÄnga svenskar utvandrar

Och svenska folket flyr sitt land i ökande utstrÀckning. Under förra Äret utvandrade 51 179 personer, vilket Àr fler Àn under 1887 dÄ utvandringen till Amerika nÄdde sin topp. Samtidigt flyttade 96 467 personer in i Sverige.Till detta ska lÀggas ett okÀnt antal illegala invandrare som uppehÄller sig olagligt i Sverige.

Befolkningsutbytet, som Affes statistikblogg har illustrerat, fortsĂ€tter . Ett kraftigt nytillskott Ă€r de somaliska barn som vĂ€ntas till Sverige efter första juli. Det Ă€r i mĂ„nga fall barn som har övergivits av sina förĂ€ldrar i Somalia. FörĂ€ldrarna har valt att sjĂ€lva sĂ€tta sig i sĂ€kerhet i Sverige och lĂ€mnat barnen kvar – bara för att ropa pĂ„ Ă„terförening – i Sverige – sĂ„ snart som de landat hĂ€r.

Tredubbling av antalet somalier i Sverige

Nya uppgifter tyder pÄ att mer Àn 30 000 somaliska barn kan vÀntas till Sverige i sommar.  Det Àr en tredubbling jÀmfört med vad tidigare berÀkningar har visat. SmÄlandsposten har talat med Fredrik Spik, konsulentchef pÄ ambassaden Addis Abeba i Etiopien. Han sÀger:

”Vi Ă€r medvetna om att det kommer att bli en markant ökning. Mellan 20 000 och 30 000 Ă€renden med anknytning till Sverige Ă€r inte en orimlig siffra.”

PÄ den svenska ambassaden i Addis Abeba förbereder man sig inför den stora tillströmningen av Àranden genom att bland annat bygga ut ambassaden för att klara av trycket.

Fredrik Reinfeldt kan vara nöjd. VÀlutbildade, framgÄngsrika svenskar flyr landet och analfabeter frÄn underutvecklade muslimska lÀnder kommer istÀllet. Snart Àr Sverige fÀrdigavvecklat, vÀlfÀrdskassorna tömda till nedersta bottendammet och knivskÀrningar, vÄldtÀkter, rÄn och dödsskjutningar lika vanliga i ett kvarter nÀra dig som i dagens Malmö. Det Àr bara en grupp som kan förhindra att det blir sÄ, och det Àr försökskaninerna för det politiska högriskexperimentet. Det Àr brÄttom.

Julia Caesar

0 0 vote
Article Rating


DonĂ©r engangsbeløb?Kan du forpligte dig til fast betaling?

92 Comments
Most Voted
Newest Oldest
Inline Feedbacks
View all comments
trackback

[…] krönikan “Vad driver Fredrik Reinfeldt?” skrev jag i februari […]

trackback

[…] jĂ€ttebra och att det inte finns nĂ„got svenskt folk. Fredrik Reinfeldt anses av mĂ„nga vara den vĂ€rsta landsförrĂ€dare som Sverige haft nĂ„gonsin. Den skada han Ă„samkat landet Ă€r fruktansvĂ€rd. Den har orsakat allt […]

sa
sa
6 years ago

den dÄren mÄste fÄ sitt straff landsförÀderi,ett strÀngt straff blir det

Osvuret
8 years ago

Första kvartalet 2012 lÄg Tysklands ungdomsarbetslöshet lÀgst med 8% och Spanien högst med 51%, i juni 2012 var ungdomsarbetslösheten i Sverige uppe i 28%, allt enligt Ekonomifakta. Varför dÄ importera Àn mer arbetslöshet? Det Àr helt enkelt huvudstupa!

HH
HH
8 years ago

Sanningen frĂ„n rĂ€tt mun! För nĂ„gra Ă„r sen fick via etablerade kontakter trĂ€ffa ett par kristna irakier. Vi bjöd hem dem och dessutom nĂ„gra bosnier. Vi hade en trevlig stund vid kaffet – och stunden blev ganska lĂ„ng. För framförallt irakierna hade en del att sĂ€ga. Den ene, yngre, var utbildad civilingenjör (i vilken bransch minns jag inte), extremt kunnig i engelska och den andre (rĂ€tt deprimerad av vad han gĂ„tt igenom) var matematiker. Det jag sĂ€rskilt minns var den yngres historia. Hans tvĂ„ Ă€ldre bröder hade dödats i det första ökenkriget och förĂ€ldrarna sa till honom att ge sig… Read more »

Uno Johansson
Uno Johansson
8 years ago

Rainfelt visar tydliga tecken nyfasism.Delar man inte hans politik,tillhör man det underjordiska folket.
Det Àr tydligen sÄ att det Àr Sverigedemokraterna med JIMMY i spetsen som skall rÀdda det fria ordet
ock demokratien i SVERIGE.

UNO.

Leif Snare
Leif Snare
8 years ago
Reply to  Uno Johansson

BÀsta bröder i partiet.

NĂ„gra tankar om de viktiga ”rösterna” 2014

I brist pÄ ett politiskt engagemang gick röster förlorade.

I brist pÄ röster gick kommunalpolitiken förlorad.

I brist pÄ röster gick landstingspolitiken förlorad.

I brist pÄ röster gick riksdagspolitiken förlorad.

I brist pÄ röster gick partiet förlorat.

I brist pÄ ett svenskt parti gick hela landet förlorat.

Allt pÄ grund av brist pÄ röster.

Leffe i Göteborg

Gannigus
Gannigus
8 years ago

HÀrligt att se hur uppvaknandet av det sovande folket lÄngsamt börjar ge indikationer , Tack Julia för dina kloka formuleringar de har vÀckt mig ordentligt.

Osvuren
8 years ago

En fĂ€rsk amerikansk studie av migrationen i vĂ€rlden visar att omkring 50% av invandrarna world wide rĂ€knar sig som kristna, nĂ„got mer Ă€n 25% som muslimer. Inte sĂ„ mĂ€rkligt eftersom den mest förföljda religionen Ă€r just den kristna i dess olika former. Decenniet 2000-2010 har ungerfĂ€r en miljon kristna dödats för sin tros skull, alltsĂ„ efter rensing av politiska och andra skĂ€l. Det skulle vara intressant fĂ„ veta hur stor del av invandrarna till lilla Sverige som rĂ€knar sig som kristna. NĂ„gon som vet? Och var kan man lĂ€sa om det? Om vi etniska svenskar vore bĂ€ttre förankrade i kristen… Read more »

joffe
joffe
8 years ago

GÂŽday “Dk” hĂ€r ovan

Tack! – Du Ă€r betrodd i dina klarsynta förutsĂ€gelser…

Utlandssvensk
Utlandssvensk
8 years ago
Reply to  joffe

Hej Joffe och Diktaturens kreatur, Jag Ă€r ocksĂ„ ganska pssimistisk och har argumenterat för att man bör lĂ€mna Sverige om man kan. Men en del debattörer blir nĂ€stan rasande pga. detta. Fast jag har vĂ€ldigt svĂ„rt att se nĂ„got vettigt alternativ. Ska man bara sitta still och vĂ€nta pĂ„ sammanbrottet? Hur som helst, det blev en livlig debatt i den krönika som Julia skrev nĂ„gra dagar efter denna. http://snaphanen.dk/2012/02/24/sverige-terroristparadiset/ P.S Jag har pratat med Cavatus om att börja lĂ€gga upp en del av Julias krönikor pĂ„ Engelska och har översatt en av dem. Hon mĂ„ste sĂ„klart kolla min text och… Read more »

Diktaturens kreatur
Diktaturens kreatur
8 years ago

Det gĂ„r fort utför. Vi behöver inte vĂ€nta 30 Ă„r pĂ„ myteri. Hela den organiserade samhĂ€llsapparaten hĂ„ller pĂ„ att kollapsa. Det ser de som jobbar i berörda myndigheter (AF, FK, Mig.verket, socialtjĂ€nst m.fl). Det finns inte en chans i h-vete att politiker, samhĂ€llselit och mediasvansen kan dölja att fundamentet Ă€r ruttet. Jag ger det hela max 5 Ă„r. NĂ€r det hĂ€r faller gĂ„r det fort – kom ihĂ„g detta. Vi som Ă€r födda hĂ€r och har kunskaper hur man kan klara sig och överleva har en enorm överlevnadsfördel. NĂ€r saker och ting blir riktigt, riktigt tuffa finns det mĂ„nga som… Read more »

joffe
joffe
8 years ago

Bedövad nationell besÀttning
uppmuntrar obehörig svenskfientlig
befÀlhavare
att pÄ katastrofkurs
navigera sverige-titanic
rakt mot isberget…

Ska vi vÀnta ytterligare 30 Är pÄ myteri?
IÂŽm asking you for action!
“Thunder from Down Under”
Joffe

Diktaturens kreatur
Diktaturens kreatur
8 years ago

Det Ă€r naivt, mycket naivt att tro att det svenska folket pĂ„ nĂ„got sĂ€tt ska “vakna upp” ur det apatiska tillstĂ„nd som rĂ„tt i landet i 20 Ă„rs tid. Jag har aldrig hört talas om ett land, ett folk som har varit i en sĂ„n hĂ€r brant utförsbacke, att det folket pĂ„ nĂ„got sĂ€tt lyft sig i kragen och avvĂ€rjt katastrofen i sista stund. TyvĂ€rr, ett sammanbrott Ă€r oundvikligt och det kommer att ske. MĂ€nniskors resurser kan mobiliseras i svĂ„ra tider och det Ă€r inte omöjligt att det svenska folket kan resa sig och bygga ett nytt samhĂ€lle pĂ„ andra… Read more »

Demokratbloggen
8 years ago

Du har fastnat för den statiska teorin om opinionsbildning, dĂ€r allt Ă€r fixt och fĂ€rdigt, och om det raseras sĂ„ finns ingen Ă„tervĂ€ndĂ„. Men jag ska presentera en dynamisk modell för opinionsbildning, och som Ă€r dialektisk och som har bĂ€ring bĂ„de hos socialpsykologin och sociologin, och det Ă€r att man tĂ€nker sig folket som en massa, folkmassa. Om denna massa endast har en aktör pĂ„ det politiska fĂ€ltet, den sjuhövdade hydran, blir det svĂ„rt. Men nu har det ju kommit in ytterligare en aktör. Och med den statiska förklaringsmodellen sĂ„ hade det varit otĂ€nkbart att SD skulle kunna mobilisera sĂ„… Read more »

HH
HH
8 years ago

Tack för redogörelsen! SjĂ€lv minns jag en bok skriven av en tysk kvinnlig författare som berĂ€ttade minnen som hennes mor kommit med. Slutet pĂ„ första vĂ€rldskriget utsatte tyskarna för en enorm press. Den amerikanske generalen Pershing menade att det var fel att sluta stillestĂ„nd, tyskarna skulle tvingats till kapitulation. “Det blir ett nytt krig”, menade Pershing. Om man bara talar om “skottet i Sarajevo” som början till första vĂ€rldskriget gör man allt vĂ€ldigt enkelt. I en bok frĂ„n tiden före 1914 kunde jag utlĂ€sa den samlade europeiska bedömningen av Balkan som “Europas sjuka faster”. Det gĂ„r att spinna vidare: serber,… Read more »

Jens Hansen
Jens Hansen
8 years ago

Kommentar til Nicolaj Sennels :Forskning: Indvandring ĂždelĂŠgger dansk tillidskultur.
Da jeg gik pÄ universitetet fandtes der stadig storke i Danmark. I statistikundervisningen blev storkene brugt som eksempel, nÄr vi blev belÊrt om en af de mest grundlÊggende fejl, man kan gÞre indenfor samfundsvidenskaber, nemlig at opfatte korrelation som et Ärsags-virkningsforhold. Dengang var der oplagt flest storke i landomrÄderne, hvor fÞdselshyppigheden samtidig var hÞjest. Vi blev dog advaret kraftigt mod derfra at slutte, at der var nogen som helst Ärsags-virkning sammenhÊng mellem antallet af storke og antallet af bÞrnefÞdsler.

Misslyckande
8 years ago

Bostadsbrist för 10000 tals studenter

http://misslyckande.wordpress.com/2012/02/24/551/

LÄngtidsarbetslösa ökat till 222.000

http://misslyckande.wordpress.com/2012/02/24/550/

Arbetslösa invandrare över 55 ökar

http://misslyckande.wordpress.com/2012/02/24/548/

30.000 asylsökande Ă„rligen – socialbidrag

http://misslyckande.wordpress.com/2012/02/23/547/

8000 nya arbetslösa invandrare – 105.000 nya anhöriginvandrare – 41.000 gĂ€starbetare

http://misslyckande.wordpress.com/2012/02/23/542/

Looking good Reinfeldt looking good!

Nils
Nils
8 years ago

Att mĂ€nniskor tror att dom ska kunna laga sig sjĂ€lva med en ideologi eller med en ide Ă€r inte helt ovanligt. Det Ă€r “vi” svenskar och invandrare som ska laga Reinfeldts brĂ€ckliga sjĂ€lvbild. Reninfeldt drivs av vanförestĂ€llningen att han kommer sluta skĂ€mmas för sitt ursprung den dag vi alla blir ett “vi” med honom. Den dagen ska han Ă€ntligen bli hel igen och sluta kĂ€nna sig underlĂ€gsen. DĂ€rav denna tvĂ„ngsmĂ€ssighet som vilar pĂ„ kĂ€nslomĂ€ssig grund och allvarligt grumlar hans vĂ€rldsbild. Det bli mer och mer uppenbart att det handlar om en svĂ„rare form av narcissistisk Ă„ngest. Reinfeldt ser inte svenskarna… Read more »

Misslyckande
8 years ago

SchablonersĂ€ttning ensamkommande http://misslyckande.wordpress.com/2012/02/23/540/ 1) God man För barn som togs emot i en kommun efter den 30 november 2010 ges en schablonersĂ€ttning om 30 000 kr per barn för bl.a. god man och sĂ€rskilda kostnader inom socialtjĂ€nsten. ErsĂ€ttning kan ocksĂ„ lĂ€mnas för försörjningsstöd till ensamkommande barn som fyllt 18 Ă„r men inte 21 Ă„r som gĂ„r i gymnasieskola och som inte Ă€r föremĂ„l för annan vĂ„rd. 2) Anvisningskommun SocialtjĂ€nstens (endast anvisningskommuner) utredningskostnader under asyltiden ersĂ€tts med schablon, antingen 31 000 kr per barn 3) Familjehem 39 000 kr per barn. Den högre schablonen avser barn som Ă€r placerade hos nĂ€rstĂ„ende… Read more »

Lag och rÀtt
Lag och rÀtt
8 years ago

Fler borde lÀsa Domarna mot Quisling, som handlar om rÀttegÄngen mot den norske landssvikaren. NÀr man lÀser boken Àr det svÄrt att befria sig frÄn en kÀnsla av att nutida svenska politikers handlingar i mÄngt och mycket pÄminner om det som Quisling kom att dömas och avrÀttas för.
Det Àr viktigt att slÄ fast att politikerna bÀr ansvaret för den medvetna förstörelse som vÄrt land Àr utsatt för. DÀrför bör de i framtiden stÄ till svars för sina handlingar. Glöm aldrig landssvikarnas skuld till Sverige och det svenska folket.

Utlandssvensk
Utlandssvensk
8 years ago

Har du en lÀnk? Jag gissar att det Àr en bok

Tony Ingman
Tony Ingman
8 years ago

Men Fredrik Reinfeldt kan vara lugn pÄ en punkt, dom 339000 som röstade pÄSD 2010 avskyr
F.R lika mycket som han avskyr oss. Att sen dessa 339000 förmodligen idag uppgÄr till minst
en miljon, lÀr han nog bli klok pÄ i valet 2014, sÄ dÄ kommer han sÀkert att balla ut fullstÀndigt.
För nÄgot Àr allvarligt fel pÄ den mannen redan idag, han beter sig inte normalt!

Kapten klok
Kapten klok
8 years ago

Jag hittade en artikel om hur det var att vara lÀrare i en amerikansk skola med en svart majoritet. Ganska intressant lÀsning.

http://martynemko.blogspot.com/2009/06/white-teacher-speaks-out-what-is-it.html

Demokratbloggen
8 years ago
Reply to  Kapten klok

“Despite almost 50 years of large and accelerating efforts to improve the school achievement of African-American students, the gap between their achievement and that of whites and Asians remains about as large as ever”.

Intressant iakttagelse att det förhÄller sig sÄ! Och hit vÀller det massor av zoomalier för nÀrvarnade. Vi fÄr bygga ut hjÀlpskolorna eller skicka tillbaka dem igen. Jag vÀljer det senare!

adjfaklj
adjfaklj
8 years ago

Visst Ă€r Reinfeldts agerande och Ă„sikter, om de nu Ă€r hans Ă„sikter och inte nĂ„gon sorts dubbeltriangulering, mĂ€rkliga. Jag tycker att bĂ„de Julia och kommentarerna (de flesta iaf) verkar glömma det centrala bakom agerandet: att till varje pris hĂ„lla SD utanför. Jag tror att M har bedömt att varje antydan till samarbete med SD politiskt skulle slĂ„ tillbaka mot de Nya Moderaterna (jĂ€mför valstugedebatten) och att det av strategiska skĂ€l (maktens grytor) dĂ€rför Ă€r vĂ€rt priset att föra en politik som i grunden Ă€r icke-moderat. MEN, Ă€nnu mĂ€rkligare Ă€n Reinfeldts agerande Ă€r vĂ€l Ă€ndĂ„ följande: 1) FrĂ„nvaron av reaktioner bland… Read more »

Utlandssvensk
Utlandssvensk
8 years ago
Reply to  adjfaklj

Jag delar helt din uppfattning angĂ„ende valstugereportaget och har skrivit om detta vid flera tillfĂ€llen. Men det innebĂ€r inte att de drivkrafter som Julia hĂ€r betonar saknar relevans. Vidare hĂ„ller jag med om att det Ă€r rent bedrövligt att sĂ„ fĂ„ svenskar regerar men efter att ha följt svensk immigrationsdebatt i över 20 Ă„r Ă€r jag, som framgĂ„r av mina övriga kommentarer, vĂ€ldigt pessimistiskt till att det kommer nĂ„gon meningsfull reaktion innan det Ă€r försent, vilket det snart Ă€r. Den verkliga gĂ„tan Ă€r varför sĂ„ fĂ„ reagerade pĂ„ Bildt-Westerbergs massinvandring 1991-1994. MĂ„nga Europeiska lĂ€nder hade liknande perioder och i nĂ€stan… Read more »

rksmrgs
rksmrgs
8 years ago
Reply to  adjfaklj

“VARFÖR REAGEAR INGEN?

Sverige har bara ett oppositionsparti. Varför fĂ„r inte SD 20-30-40-50-60-70 procent i opinionsundersökningarna, Ă„tminstone i Malmö?”

DÀrför att svenska media sÄ effektivt lyckats etikettera SD som rasistiskt och nazistiskt. Svenska folket avskyr (med rÀtta) rasister och nazister.

Arvid Falk
Arvid Falk
8 years ago
Reply to  adjfaklj

LĂ€s Anne-Marie PĂ„lsson bok: Knapptryckarkompaniet

Den moderat som fronderar kan vinka adjö till sin karriÀr/riksdagsplats/uppdrag inom det moderata partiet.

“Moderat partikultur i riksdagen bygger pĂ„ tystnad och lydnad. SjĂ€lvstĂ€ndiga ledamöter möts av utskĂ€llning inför hela riksdagsgruppen, skriver den förra M-riksdagsledamoten Anne-Marie PĂ„lsson i en ny bok.”

http://www.svd.se/nyheter/inrikes/hard-kritik-mot-moderat-partikultur_6669334.svd

LarsS
LarsS
8 years ago

Med mit hoved trygt stĂžttet af venstre albue lĂŠste jeg denne fine artikel af Julia om Fredrik og hans politiske “verdensopfattelse”, og noget slog mig helt naturligt! Quisling….DĂ©jĂ  vu! Uddrag fra Wikipedia: …..Quisling selv fremviste den samme verdensfjernhed, da han i 1929 udgav brochuren Om at beboede verdener findes ogsĂ„ udenom jorden, og betydningen deraf for vor livsanskuelse. Hans bevis for at der findes liv pĂ„ andre planeter lĂžd: “Universet er utĂŠnkeligt uden vĂŠsner som er sig sin eksistens og sit virke bevidst.” Han konkluderede: “SĂ„ledes bliver det muligt at skabe en enhedsforklaring af tilvĂŠrelsen, bygget pĂ„ videnskab og erfaring,… Read more »

trackback
8 years ago

[…] Med inspiration frĂ„n Snaphanen […]

Svensson
8 years ago

Reinfeldt har en agenda med sin politik. Invandring och invandring, vi svenskar mÄr illa av att höra samma fraser om och om igen.
http://svenssonsfunderingar.wordpress.com/

trackback

[…] Mest klickade avpixlat.infosnaphanen.dk/2012/02…janmilld.wordpress.c…sverigeidag.files.wo…snaphanen.dk/2012/02…friatider.seswedenconfidential.w…booksondemand.e-buti…dn.se/kultur-noje/de…skrivkonst.net/2010/…fyrahundrasjuttiosex…youtube.com/watch?fe… […]

Misslyckande
8 years ago

Alla siffror för “ensamkommande” ute?

http://misslyckande.wordpress.com/2012/02/22/534/

Ensamkommande barn = affÀrside

12.000kr dygnet!

Swedish Dissident
8 years ago

Bra artikel. Sverige behöver ingen integrationspolitik utan – parallellt med i princip invandringsstopp – en vĂ€l avvĂ€gd Ă„tervandringspolitik. Sedan fĂ„r dessa mĂ€nniskor leva i de samhĂ€llen som de sjĂ€lva Ă€mnar skapa.

Jonny
Jonny
8 years ago

OBS! Kolla historien om mördaren Jacques The Ripper!
MĂ„ngĂ„rige DN-medarbetaren (och syndikalisten) Jacques Wallner drĂ€pte 1982 en 21-Ă„rig man. Offret utmĂ„lades som “skinnskalle” i media och Jacques Wallner kom till slut undan med 9 mĂ„naders fĂ€ngelse. Jacques Wallner Ă€r personlig vĂ€n med Robert Aschberg.

h t t p://www.realisten.se/2012/02/22/dn-redaktoren-jacques-wallner-domd-for-drap/
h t t ps://www.flashback.org/t1802289

trackback

[…] inleder Julia Ceasar ett inlĂ€gg om ”statsmannen” Fredrik […]

Morten - - -
Morten - - -
8 years ago

Men er Reinfeldt ikke ganske uskyldig? Han er jo bare en svensk medborger, som alle andre – kun at hans landsmĂŠnd altsĂ„ har valgt at gĂžre ham til statsminister. PĂ„ de synspunkter, han ĂŠrligt og redeligt har tilkendegivet.

Hvad har han stukket under stolen? Han bliver vel valgt pÄ sine hensigter. Eller?

Reinfeldt har ikke kuppet sig til statsministertitlen. Det svenske folk har hĂŠdret ham med den. Efter en sĂ„dan pĂ„skĂžnnelse – hvad skulle sĂ„ tage modet fra ham?

– – –

Demokratbloggen
8 years ago
Reply to  Morten - - -

Reinfeldts stora flaggskepp har varit arbetslinjen. Alla ska i arbete, och det skapar vÀlfÀrd.

Men istÀllet importerar han arbetslöshet och skapar lönedumpning och slaveri i vÄrt land. Han har alltsÄ ljugit, men han Àr sÄ skicklig pÄ det, samtidigt som massmedia har backat upp honom, sÄ att vi nu har en statsminister som hatar svenska folket, men folk har inte fÄtt rÀtt upplysningar om vem han Àr och vad han vill!

JensH
JensH
8 years ago

Det er skam ikke kun Reinfeldt som er godt igang med at forĂŠre sit fĂŠdreland bort. De Britiske politkere er mindst lige sĂ„ ivrige mht. at fĂ„ afskaffet egen nation: “Two in three London babies have at least one parent born abroad”:

http://www.dailymail.co.uk/news/article-2104660/Two-London-babies-parent-abroad.html

Misslyckande
8 years ago

Är detta Reinfeldts agenda? Lönedumpningen?

http://misslyckande.wordpress.com/2012/02/03/430/

1, Flyktingar utnyttjas mot lönedumpningar?

2. GÀstarbetare utnyttjas mot lönedumpningar?

Erling
Erling
8 years ago

Er historien med Reinfeldts tip-tip-tip-tipoldefar rigtig, eller er det bare noget han siger for at score noget billig multikulti-cred?

Info
Info
8 years ago

NU ÄR DET BARA JULIA CAESAR KVAR! Nu Ă€r det bland dissidentiska nĂ€tskribenter snart bara Julia Caesar kvar, som inte i nĂ„gon större, svensk dagstidning förknippats med Breivik. Eller har nĂ„got undgĂ„tt mig? Å andra sidan har vĂ€l ALLA som lĂ€ser Julias krönikor och Snaphanens blogg och Ă€r kritiska till SCUM-manifestet anledning att kĂ€nna sig trĂ€ffade av följande: ”Det Maria Sveland beskriver i sin stora varningstext i Dagens Nyheter (8/2) Ă€r nĂ„got annat. Det Ă€r inte om det seglivade och psykiskt sjuka hatet mot kvinnor som talar, har Ă„sikter och syns i offentligheten i allmĂ€nhet utan ett ideologiserat och grumligt,… Read more »

Peter S
Peter S
8 years ago

Julia,
Din krönika sÀtter ord pÄ mina tankar dÄ jag reflekterade över intervjuven med Reinfeldt. Det Àr definitivt inte logik som Àr drivkraften för honom. Det mÄste vara nÄgon typ av personligt komplex som ligger bakom detta vansinne.

Kommer du utöver dina fantastiska krönikor att engagera dig pÄ ett mer aktivt plan i politiska sammanhang? Detta vore ytterst vÀlkommet.

/Peter

Julia Caesar
Julia Caesar
8 years ago
Reply to  Peter S

@ Peter S:

Svaret pÄ din frÄga Àr nej. Att skriva Àr det enda jag kan. Och det Àr ocksÄ en politisk verksamhet, eller hur?

Naivtive
Naivtive
8 years ago
Reply to  Julia Caesar

Det rĂ€cker mer Ă€n vĂ€l “gott nock”

Peter S
Peter S
8 years ago
Reply to  Julia Caesar

Att skriva Ă€r defintivt ett politiskt engagemang. Det jag önskar Ă€r en stark kvinnlig representant inom SD som tyvĂ€rr av mĂ„nga ses som ett parti av “arga unga mĂ€n. Har dock full förstĂ„else för att mĂ„nga tvekar inför en publik roll inom politiken dĂ„ detta innebĂ€r en stigmatisering om du ifrĂ„gasĂ€tter “vĂ€gvalet”. Hursomhelst, ser fram emot fler krönikor.

Tony Ingman
Tony Ingman
8 years ago
Reply to  Julia Caesar

Ja men en tidning som ges ut av SD, med dig som krönikör och sanningssÀgare har stora chanser att bli en succe!
Det finns Àven en del andra duktiga skribenter, so kan göra livet surt för makthavarna.
Och pÄ det komiska omrÄdet, kunde man ha till exempel Affes seriefigurer, dÀr han gör vÄra politiker och massmedia
till det skÀmt som dom i verkligheten Àr!

Elvin
Elvin
8 years ago

Har ocksĂ„ funderat pĂ„ vad hans agenda gĂ„r ut pĂ„ utan att bli riktig klok pĂ„ det. Men att han alltmer framstĂ„r som det stora hotet mot Sveriges framtid borde bli uppenbart snart ocksĂ„ för gemene man. Detta inte minst genom hans egen fartblindhet – han talar ju nĂ€rmast klarsprĂ„k numera. Lika uppenbart Ă€r det att han Ă€rvt sin anfaders talanger pĂ„ duperingsomrĂ„det. Det krĂ€vs onekligen en hel del talang pĂ„ det omrĂ„det för att “försörja” sig med loppor som ingrediens. Vad Ă€r det egentligen för skillnad pĂ„ Fredriks dupering av valboskapen, hur Ă€r det möjligt att denne man nĂ„r… Read more »

Misslyckande
8 years ago

Reinfeldt tar upp irakier och somalier

http://misslyckande.wordpress.com/2012/02/21/526/

1. Stor arbetslöshet hos 100.000 irakier idag

2. Stor arbetslöshet hos 22.000 somalier idag

3. DĂ„ flyttar Reinfeldt problemen framför sig och sĂ€ger att om “nĂ„gra Ă„r” ska vi se tillbaks till dessa “vĂ€lutbildade”

Peter Andersen
8 years ago

Tilsyneladende har mange jo fundet lÞsningen pÄ Sveriges problem. De udvandrer simpelthen. SÄ mÄske skulle man danne en forening for svenskere, der Þnsker at udvandre pga. massetilstrÞmningen af problematiske invandrere. Hér ville man kunne fÄ hjÊlp til, at etablerer sig i andre lande og rÄd og vejledning mht. hvilke lande, der ville vÊre fordelagtige for ens egen situation. Man ville samtidig sende et kraftigt signal om, at grÊnsen nu er nÄet.
Man kan jo ikke forbyde folk at udvandre…

jörgen Pedersen
8 years ago
Reply to  Peter Andersen

Man kan vist hindra mÀnniskor frÄn att utvandra! I östtyskland gjordes under lÄng tid med en mur, taggtrÄd, landminor och makingevÀrsbevÀbnad polis.

Just det gamla DDR Àr den nationsbildning som vÄra politiker och vÄra journalister beundrade mest.

flytt ut
flytt ut
8 years ago

Jag Ă€r 62 och tĂ€nker gĂ„ i tidig pension. Det har aldrig tidigare kĂ€nts som om jag har varit ovĂ€lkommen i mitt eget land, dĂ€r jag Ă„rligen i 42 Ă„r betalat full skatt, inte varit i kontakt med försĂ€kringskassan (annat Ă€n för en pensionsutredning) sedan 1985, men nu gör det det. Jag Ă€r vit, gubbe,medelklass och vĂ€lavlönad, dvs jag Ă€r nysveriges mest hatade person. Inte ens sjĂ€lvmordsbombare Ă€r sĂ„ hatade hĂ€r. För sĂ„dana kan man alltid hitta förklaringar till beteendet, men inte för mitt. Det finns ingen ursĂ€kt alls. SĂ„ jag jobbar ett Ă„r till, har nu börjat mina förberedelser… Read more »

lee
lee
8 years ago
Reply to  flytt ut

Du skriver pecis vad jag fundera pÄ ..Ryggraden som gÄr till jobbet var dag och pumpar in pengar till vÀlfÀrden .NÀr dom inte Àr kvar och nÀr höga el priser driver produktionen ur landet sÄ undrar jag vem ska försörja alla dessa nybyggare?FÄr nÀstan en tÄr i ögat nÀr jag tÀnker pÄ vilket fint land politikerna har lyckats köra i botten pÄ sÄ kort tid.Farfar jobba ute pÄ Äkrarna frÄn morron till kvÀll.skulle han sett hur forterlandet se ut i dag sÄ skulle han vÀnda sig i graven..Go natt Sverige !

Kalleman
Kalleman
8 years ago
Reply to  flytt ut

Jag Àr i samma Älder och tÀnker likadant, men det finns en risk i detta om det beslutas att dra in pensionerna för de Svenskar som flyttat utomlands och inte bidrar till landet med arbete (fram till 75-Ärs Äldern), vi vet inte idag vad dessa desperata (sjuka) politiker kan hitta pÄ. Vi har ju redan lite facit pÄ vad de Àr kapabla till!

Cavatus
8 years ago

Dags att avfolka Sverige. Antingen pÄ falska asylsökande (vÀlfÀrdsturister) eller pÄ svenska skattebetalare. Vad vÀljer Reinfeldt? Uppenbarligen svenska skattebetalare. Vad Àr det för fel pÄ den karln, egentligen?

Robin Shadowes
Robin Shadowes
8 years ago
Reply to  Cavatus

Karl’n Ă€r mentalsjuk helt enkelt eller psykopat pĂ„ facksprĂ„k. Han kommer dĂ€rför inte att stoppa sjĂ€lvmant. TyvĂ€rr Ă€r det nog bara Mr 9mm som kan göra det Ă„t honom.

Johansen
Johansen
8 years ago

Det er mig til stadighed en gÄde, hvorfor visse politikere som f. eks. Fredrik Reinfeldt og hjemlige er sÄ stÄlsatte pÄ at ÞdelÊgge sit eget folk og land. Og sÄ er de ovenikÞbet sÄ utilstedelige, at de bruger newsspeak og kalder det fatale samfundseksperiment for godhed og Äbenhed.

Mrs Darkblue
Mrs Darkblue
8 years ago

Jag tror bara att han Àr taktisk. Vad skall de röd/gröna sÀga emot? Det blir ju ingen debatt om flyktingpolitiken. För en politisk broiler sÄ Àr bara makten och inte folkets verklighet det viktigaste.
Han lÀmnar problemen Ät eftertrÀdare. Hur kan han tro att det kommer bli nÄgra fler borgerliga regeringar i framtiden nÀr hela förorterna Àr överfyllda av bidragstagare?

Info
Info
8 years ago

I HUVUDET PÅ FREDRIK REINFELDT

viskar alltid mÄnga lobbygrupper men framförallt en mÀktig s.k. partistrateg:

http://www.va.se/nyheter/vi-vill-ha-en-forandring-i-aktiebolagslagen-67377

folkkultur
folkkultur
8 years ago

Reinfeldt lider av megalomani, storhetsvansinne. Han pratar hela tiden om “jag, jag, jag…”. Han tror uppenbarligen att han Ă€r ngt slags sjĂ€lvutnĂ€mnd diktator i det Sverige, som han (“jag”) vĂ€ljer att köra totalt i botten. SkrĂ€mmande Ă€r, att han tydligen har bĂ„de sitt eget och de andra allianspartierna i ett jĂ€rngrepp. Tycks mig minnas att hans metod bl.a. Ă€r psykisk nedvĂ€rdering av sina riksdagsmĂ€n, nĂ€r de vid nĂ„got tillfĂ€lle var kritiska; Vem tror ni att ni Ă€r? Tror att ni fĂ„r ha egna Ă„sikter? Sveriges statsminister Ă€r en uppenbar fara för det land han valdes att styra. Vi behöver rĂ€ddas… Read more »

Niklas R.
Niklas R.
8 years ago
Reply to  folkkultur

Ärligt talat? Den svenske statsministern Ă€r en diktator, som vĂ€ljs pĂ„ fyra Ă„r. All makt, sedan den togs bort frĂ„n kungen 1974, ligger hos statsministern sĂ„ om han vill kan han skapa vilken lag som helst och gĂ„r den igenom riksdagens omröstning sĂ„ vinner den laga kraft. Oavsett om den strider mot grundlagen eller inte för lag Ă€r lag enligt svensk grundlag. Detta Ă€r möjligt dĂ„ Sverige inte har nĂ„gon författningsdomstol som kan upphĂ€va grundlagsvidriga lagar eller förhindra att de vinner laga kraft. Med andra ord, statsministern skulle kunna förklara Sverigedemokraterna för ett olagligt parti om han kĂ€nde för det… Read more »

Robin Shadowes
Robin Shadowes
8 years ago
Reply to  Niklas R.

FrÄgan Àr dÄ varför han inte redan gjort det om han nu har befogenhet till det? DÄ skulle han ju dessutom kunna jaga dom 300000 med blÄslampa och massinternera oss alla. Och dÀr inne bakom taggtrÄden kunna göra med oss vad det behagar honom. Tortera och avrÀtta oss till och med. Vem skulle stoppa honom? Ingen!

Utlandssvensk
Utlandssvensk
8 years ago
Reply to  Robin Shadowes

“FrĂ„gan Ă€r dĂ„ varför han inte redan gjort det om han nu har befogenhet till det? ”

Fram till valet 2010 var svaret enkelt: SD utgjorde inte pÄ nÄgot sÀtt ett verkligt problem.

Efte

SÄ lÀnge de rödgröna partierna inte visar nÄgon som helst vilja att samarbeta med SD

Utlandssvensk
Utlandssvensk
8 years ago
Reply to  Robin Shadowes

Oj, jag tryckte fel och mitt inlĂ€gg ovan skickades innan det var fĂ€rdigskrivet. HĂ€r kommer en korrekt version: “FrĂ„gan Ă€r dĂ„ varför han inte redan gjort det om han nu har befogenhet till det? ” Fram till valet 2010 var svaret enkelt: SD utgjorde inte pĂ„ nĂ„got sĂ€tt ett verkligt problem. Efter valet Ă€r det svĂ„rare att gissa, men hĂ€r kommer nĂ„gra möjliga förklaringar: 1. SĂ„ lĂ€nge de rödgröna partierna inte visar nĂ„gon som helst vilja att samarbeta med SD finns det inget verkligt hot mot Fredriks maktinnehav. 2. SD fortsĂ€tter att ligga ganska lĂ„gt i opinionsmĂ€tningarna. 3. Fredrik vĂ€ntar… Read more »

trackback

[…] resten av texten hĂ€r! Like this:GillaBli först att gilla denna […]

Bjovulf
Bjovulf
8 years ago

Man skulle egentlig tro, at mange almindelige / vanliga moderater i Sverige ogsĂ„ er rigtigt vrede / forbannade over denne naive og dybt uansvarlige politik, men hvorfor hĂžrer man sĂ„ aldrig noget fra dem? Hvorfra kommer disse vanvittige ideer og konventionshysteriet fra i fĂžrste omgang? Hvorfor tĂŠnker mon ingen svenske politikere – ud over SD – pĂ„ at forsĂžge at ĂŠndre eller opsige disse totalt tĂ„belige / tokiga, kuende /kuvande og utidsvarende konventioner, som er 60 Ă„r gamle og fra en helt anden tid med mere lukkede grĂŠnser – – og som slet ikke er ikke mĂžntet pĂ„ folkevandringer af… Read more »

anonym
anonym
8 years ago

De indfĂždte befolkninger syd for Sahara har en gennemsnitsIQ som spassere. LigesĂ„ har aboriginerne i Australien. Og i muslimske lande har de en gennemsnitIQ som lettere og svĂŠrere udviklingshĂŠmmede, og et par tusinde Ă„rs halv-, helsĂžskende-, far/datter og onkel/niece-indavl bag sig. Og da intet menneskeskabt kan ĂŠndre IQ i opadgĂ„ende retning, da den IQ man er fĂždt med er den IQ man dĂžr med. SĂ„ betyder det jo at de europĂŠiske/vestlige befolkninger bliver udskiftet med (vanskabte) kvart-, halv-, og helspassere. SĂ„ det gĂ„r endnu hurtigere ned i det islamiske helvede end nogen af os kunne frygte. Til de svenske lĂŠsere:… Read more »

Jens Hansen
Jens Hansen
8 years ago
Reply to  anonym

Det var dog utroligt. Og sÄ pÄstÄr man at dette debatmiljÞ ikke er med til at udvikle typer som Breivik.

Demokratbloggen
8 years ago
Reply to  Jens Hansen

Det Àr en sak att ha Äsikter och det kan vem som helst ha och dÄ tar man inte ansvar för hur andra som reagerar pÄ ens Äsikter. NÄgon kanske röstar pÄ ett annat parti medan en annan tar till vapen och börjar skjuta. Men sjÀlva handlingen kan ingen annan rÄ för Àn den som utför handlingen. AlltsÄ kan man inte skylla pÄ ett debattklimat för att nÄgon begÄr en handling, vilken handling det Àn vara mÄ.

SimonSays
SimonSays
8 years ago

Jag tror ni överdriver situationen. Sverige har rĂ„d att ta emot alla dessa mĂ€nniskor. Sverige kan nog hĂ„lla pĂ„ i trettio Ă„r till med den hĂ€r typen av invandringspolitik, som i stort fokuserar pĂ„ att öppna grĂ€nserna för personer som inte klarar av att vara ekonomiskt verksamma i Sverige. Det stora problemet Ă€r nĂ€r fattigdomen kommer till medelklassen (troligen genom globaliseringen) och det Ă€r dĂ„ vi kommer se de verkliga problemen i Sverige. Det Ă€r nĂ€r socionomen Anna, ekonomen Svante och disputerade ingenjören Tore inte fĂ„r en plats pĂ„ arbetsmarknaden. Svenska politiker brukar sĂ€ga att ”invandrarna” behövs till vĂ€lfĂ€rden. Men… Read more »

Naivtive
Naivtive
8 years ago
Reply to  SimonSays

“Jag tror ni överdriver situationen. Sverige har rĂ„d att ta emot alla dessa mĂ€nniskor. Sverige kan nog hĂ„lla pĂ„ i trettio Ă„r till med den hĂ€r typen av invandringspolitik”

Du skÀmtar med mig aprillo????

Peter
Peter
8 years ago
Reply to  SimonSays

Jag tycker att det ser ut som en ganska tÀnkbar framtidsskiss. I USA har man redan startat utrotningen av medelklassen och denna trend kommer hit förr eller senare. SÄ det kanske tar ett par decennier innan skiten brakar ihop.

SD kommer heller inte att ha en chans i framtiden eftersom andelen svenskar blir fÀrre procentuellt. Visserligen kan fler invandrare tÀnkas rösta pÄ dem men det hjÀlper inte.

Demokratbloggen
8 years ago
Reply to  SimonSays

Internationalismen vill ju att alla ska bli vĂ€rldsmedborgare och det Ă€r det som driver internationalister att gĂ„ sĂ„ lĂ„ngt att de blir nynazister (Nynazister = en fusion mellan kommunister och nazister enligt palmedoktrinen om att vĂ€st ska lĂ€gga sig platt för Muhammedanien) och vill utplĂ„na sina egna folk. Men det finns en moteld mot allt detta och det Ă€r nationalismen och fria sjĂ€lvstĂ€ndiga nationer. Vi mĂ„ste fĂ„ folk att förstĂ„ att om de röstar för en viss politik sĂ„ Ă€r den ogenomförbar om den inte Ă€r nationalistisk; för vilket folk ska regeringen representera? Man vill förmodligen att regeringen representerar det… Read more »

Stefan
Stefan
8 years ago

Tack för en bra krönika. “30 000 somaliska barn kan vĂ€ntas till Sverige i sommar.” NĂ€r jag lĂ€ste detta pĂ„ SmĂ„landsposten kĂ€nde jag paniken rusa genom kroppen. Vem skall betala detta vansinne? 30 000st det Ă€r lika mycket som Uddevalla (31 212 invĂ„nare) pĂ„ ETT ÅR. Sveriges vĂ€lfĂ€rdssystem kommer att kollapsa om 30 000st analfabeter frĂ„n Somalia kommer hit. Lek med tanken att det kostar Sverige 200 000:- per person. (Detta Ă€r sannolikt betydligt högre belopp) 30 000 x 200 000 = 6 000 000 000 Reinfeldt sĂ€ger att dom behöver 7-12 Ă„r innan dom blir sjĂ€lvförsörjande. 12 x 6… Read more »

alex
alex
8 years ago

GruppĂ„ldtĂ€kten i trakterna kring Mariannelund för ett tag sen… den dĂ€r med de stackars ensamkommande 31-Ă„ringarna som gĂ€rningsmĂ€n och en svensk smĂ„barnsmamma som offer… Det var alltsĂ„ det som lilla Ida vĂ€xte upp till. Tack Fredrik. Tack sĂ„ jĂ€vla mycket!

Utlandssvensk
Utlandssvensk
8 years ago
Reply to  alex

Alliansen gick till val 2006 med en mycket tydlig avsikt att öka invandringen kraftigt. Detta genomfördes sen under mandatperioden fram till valet 2010, nÀr man Äterigen tydligt förklarade att man tÀnkte verka för Ànnu större invandring. Reinfeldt har nu troligen redan ansvarat för den största immigrationen frÄn tredje vÀrlden i svensk historia och han Àr extremt tydlig med att detta ska fortsÀtta, oavsett konsekvenserna. LikvÀl Àr han landets i sÀrklass populÀraste politiker och den absolut mest framgÄngsrika moderatledaren nÄgonsin.

Tacka inte Fredrik. Tacka alla fega, menlösa, fördummade svenska vÀljare.

Utlandssvensk
Utlandssvensk
8 years ago
Reply to  Utlandssvensk

Som ett tillĂ€gg till mitt svar till alex tar jag mig friheten att kopiera en kommentar som jag skev pĂ„ en annan av Julias kröniokor, som Ă€ven den handlade om Reinfeldt och M: “Vad gĂ€ller Moderaterna borde det rĂ€cka med ett namn: Tove Lifvendahl. Hon var ordförande för MUF (fram till 2003 om jag minns rĂ€tt) och satt i partistyrelsen för M samt var den som drog igĂ„ng processen som ledde till de nya moderaterna. Ett fullstĂ€ndigt hysteriskt multikulti fruntimmer som mycket tydligt flaggade för det som sedemera har realiserats. Hon bosatte sig i RosengĂ„rd under en tid och skrev… Read more »

Info
Info
8 years ago
Reply to  Utlandssvensk

TOVE LIFVENDAHL SÅGAR SVENSKARNA I NY BOK!

http://nyheter24.se/nyheter/inrikes/609449-det-ar-ett-jadra-underbetyg-till-sverige

”Tove Anna Helena Soo Hee Jensdotter Lifvendahl, född 14 februari 1974, Ă€r kommunikationschef vid Svenskt NĂ€ringsliv. Hon var ordförande för Moderata ungdomsförbundet (MUF) 2000–2002. – – – Lifvendahl vĂ€xte upp i ArbrĂ„ i HĂ€lsingland och Ă€r adoptivdotter (frĂ„n Sydkorea)” (Wikipedia.)

Lena Sundström, Tobias HĂŒbinette


Demokratbloggen
8 years ago
Reply to  Utlandssvensk

Ånej, tacka den korrupta pressen istĂ€llet. Man ska aldrig underskatta sitt folk, för dĂ„ har man ju sjĂ€lv samma instĂ€llning som Reinfeldt!

Utlandssvensk
Utlandssvensk
8 years ago

Visst har Àven media en stor skuld. Jag har förklarat min instÀllning lite utförligare i ett inlÀgg angÄende Julias bok VÀrldsmÀstarna:

http://gotiskaklubben.wordpress.com/2011/01/11/varldsmastarna-av-julia-ceasar/

Bjovulf
Bjovulf
8 years ago

VÀrför f. i h. köpar vanliga svenskar Àns dessa urusla PK-tidninger,
som inte vÄgar eller önsker att berÀtta sanningen och tror, att de har
till uppgift att uppfostra svenska folket till att tyst acceptera och Àlska
multikulti-samhÀllet, som de aldrig nÄnsin har blitt frÄgat om?