7
mar
Seneste opdatering: 7/3-12 kl. 2132
1 kommentar - Tryk for at kommentere!

Riksadvokaten tiltaler Breivik etter terrorparagrafen, og legger i trÄd med de to fÞrste rettspsykiaternes erklÊring ned pÄstand om tvungent pyskisk helsevern. Det tas dog forbehold om at nye bevis, i sÊrdeleshet den nye utredningen av massedrapsmannen, kan fÄ pÄtalemyndigheten til Ä be retten om idÞmmelse av fengselsstraff i stedet. SÄ langt er dette omtrent som forventet, gitt saksgangen. Lippestad sier fÞlgende i en kommentar til NRK Hordaland:

Anders Behring Breivik er meget skuffet over at han kan bli dĂžmt til tvungent psykisk helsevern. Han Ăžnsker Ă„ bli dĂžmt til fengsel, fordi han mener han er tilregnelig. Han opplever at han gjort disse handlingen ut fra rasjonelle vurderinger.Breivik tiltalt etter terrorparagrafen. Tiltalen, 17 sider pdf.

Lars Vilks: “Angrebene pĂ„ mig er effektive”

Vi har tidligere vĂŠret inde pĂ„, hvor lidt tilbĂžjelige svenske kunstnere eller politikere er, til at stĂžtte Lars Vilks. Terror har det til fĂŠlles med at tĂŠve bĂžrn i som pĂŠdagogisk Ăžjemed: alle tager afstand fra det, – gerne i lidt svĂŠvende vendinger, – det er ikke kĂžnt, men det er uhyre effektivt. Den halve sejr er hjemme i Sverige. Lars Vilks skriver bla. i dag pĂ„ svensk og pĂ„ engelsk:

Till detta kommer de reguljĂ€ra muslimska föreningarna och deras supporters som stĂ€ller kravet pĂ„ att bli ”respekterade” pĂ„ sina egna villkor. Strategin Ă€r vinnande. Bilder av profeten Ă€r sedan lĂ€nge officiellt bannlysta och rasiststĂ€mpeln svĂ€var över den som vill debattera situationen. Det Ă€r dĂ€rför relativt sĂ€llan jag fĂ„r tillfĂ€lle att framtrĂ€da och förklara saken frĂ„n mitt perspektiv. Dessutom har denna dubbla rĂ€dsla (risk för kravaller + möjlig rasiststĂ€mpel) medfört att Ă€ven min reguljĂ€ra förelĂ€sningsverksamhet kraftigt har minskat.

Under diskussionen efter förelĂ€sningen framtrĂ€dde en muslim med den Ă„terkommande Ă„sikten att mina teckningar var dĂ„ligt gjorda. Han avslutade sitt inlĂ€gg med att sĂ€ga att hans barn kunde ha gjort bĂ€ttre, reste sig och gick ut. Helt ovidkommande tycks teknik och stil inte vara eftersom det ofta debatteras. Emellertid har jag visat mig tillmötesgĂ„ende i denna frĂ„ga och kan erbjuda ett stort utbud av stilar och variationer. Visserligen Ă€r det frĂ„ga om samma rondellhundsbild som dock Ă€r justerad pĂ„ olika sĂ€tt. Även dessa bilder Ă€r omöjliga att publicera i konventionella medier men kan ses hĂ€r. Attackerna mot mig Ă€r effektiva, ‘The attacks against me are working’: Lars Vilks

0 0 vote
Article Rating


DonĂ©r engangsbeløb?Kan du forpligte dig til fast betaling?

1 Comment
Most Voted
Newest Oldest
Inline Feedbacks
View all comments
T. Snorrason
T. Snorrason
8 years ago

KĂŠre Lars Vilks har du brug for Ăžkonomisk stĂžtte, sĂ„ er jeg sikker pĂ„, at Snaphanen gerne laver link dertil. Jeg synes, du gĂžr et forbilledligt arbejde, forfĂŠgter dine synspunkter pĂ„ bedste vis. Er man uenig med dig i dit kunstsyn, nĂ„ ja, sĂ„ er det i orden. Synes man din kunst er noget mĂžg, ja det er i orden. Man kan jo blot undlade at kĂžbe den. Men at anvende vold mod dig, fordi islam synes et eller andet, der stopper det. Der var en gang, Sverige var respekteret, det er det ikke lĂŠngere. Jeg stĂžtter fuldt ud din… Read more »