20
mar
Seneste opdatering: 27/3-12 kl. 1959
39 kommentarer - Tryk for at kommentere!

Efter indsamlingen, der reddede bloggens liv i overskuelig fremtid var det lidt af en overraskelse Uwe Max Jensen havde i baghÄnden ved vores besÞg hos Vilks i onsdags: Han havde formÄet at fÄ Lars Vilks til at donere en tegning til bortauktionering for Snaphanen.

Det slog mig et meget kort sekund, at indlemme den i min egen kunstsamling, men det kan selvfĂžlgelig ikke komme pĂ„ tale, nĂ„r Uwe og Vilks har bestemt den for et andet formĂ„l. Derfor kan man nu byde pĂ„ den fra i dag og otte dage frem til sĂžndag den 25.3 kl 20. Der bydes til mailen snappost (snabel a) yahoo (punktum ) dk og der betales til sin tid til Pay Pal ude til hĂžjre. Derefter fĂ„r liebhaveren tegningen sendt i solid emballage, sĂ„ den ikke bliver krĂžllet. Hver aften kl 20 skrives den aktuelle stilling for budene ind i denne post, som bliver liggende Ăžverst i nogle dage. Tak Uwe og Vilks – og kommende kunstsamlere. Her er han sĂ„ med en lille hund og efter en rundvisning pĂ„ Carlsberg fortinnet af druk efter x-antal ElephantĂžl:

Der er intet auktionsgebyr og intet mindstebud, men der er den 25.3 budt: 5.300 kroner (danske) Tegningengen solgt til U.S.A.

Alltsedan min teckning av Profeten och H C Andersen pÄ studiebesök i Carlsbergsbryggerierna (2006)vÀckte intensivt intresse i Karlstad har jag velat möta denna uppmÀrksamhet med en ny version. Den nya versionen bÀr titeln Efter avslutat gemensamt studiebesök pÄ Carlsbergsbryggerierna bjuder H.C. Andersen sin profetgÀst farvÀl, dock blir denna gest pÄ grund av elefantskÀl ej uppfattad, teckning A4, 210 mm, 297 mm, signeret, Lars Vilks 2012. (uindrammet)


Fra Mikael Jalvings beretning om besĂžget i onsdags:

Lars Vilks er for meget – “Nimis”

(klik foto f. helskĂŠrm)

Lars Vilks nĂŠrmest lĂžber ned ad den stejle klippeskrĂŠnt over jord, rĂždder og granit med de to politifolk i hĂŠlene. [..]

Den efterstrĂŠbte kunstner lader til at have vĂŠnnet sig til omstĂŠndighederne, og jeg kommer til at tĂŠnke pĂ„, at mennesket er et plastisk vĂŠsen – pĂ„ godt og ondt – men det er fĂžrst pĂ„ vej over stok og sten ned til hans livsvĂŠrk, at han med sine hurtige og prĂŠcise skridt badet i den nĂ„deslĂžse forĂ„rssol rĂžber, hvad han er lavet af: energi. Den mand er et helt Ăžkosystem, en skĂ„nsk drĂžmmer, hvis ikke det var for hans fornuft, en idealistisk oplysningsmand, hvis ikke det var for hans realisme.

Lars Vilks ved godt, at han har bevÊget sig over en grÊnse og fornÊrmet sÄvel de godhjertede som dem med onde hensigter, men han sammenligner sin personlige Muhammed-krise med den ballade, det udlÞste, da han tilbage i 1980 pÄbegyndte det arbejde, der mere end 30 Är senere mÄ regnes for hans livsvÊrk, Nimis-tÄrnene ved kysten ud for Arild. Bygget af trÊ og drivtÞmmer rager tÄrnene mere end 30 meter op som en sÊr blanding af skyskraber og flygtningelejr, et monument over kaotisk orden og improvisation i forhÄndenvÊrende materialer.

Nimis betyder ”for meget” pĂ„ latin, og Lars Vilks er for meget til Sverige, fĂžr som nu. Af forskellige grunde, forstĂ„s, men konklusionen er den samme. Hvor det i dag er vrede muslimer, der vil have Vilks sat ud af spillet, var det i Ă„revis myndighederne, som ville sĂŠtte en stopper for Nimis og stadig slĂŠber ham i retten. Engang var det folkehjemmet, der bestemte; i dag er det folkevandringen.

Alligevel stĂ„r Nimis endnu og er vokset med tiden trods vind og vejr. Hver sommer valfarter turister fra nĂŠr og fjern hertil – camperer, vegeterer, drikker og ryger. Da jeg spĂžrger kunstneren, hvad meningen med Nimis er, svarer han, at pointen er stedets sociale relation. Fra protest, kritik og forbud har relationen over tid forandret sig til interesse, sympati og praksis. FĂžrst senere ved vi, om det samme sker med kritikken af Muhammed og hans raske drenge.

Vilks gÄr over grÊnsen og er med sin kunstneriske ekstremrealisme i familie med den ligeledes i SkÄne bosatte norske succesforfatter Karl Ove KnausgÄrd. Det er KnausgÄrd, der har skrevet, at der i Sverige findes en gul streg pÄ gulvet, som ikke mÄ overskrides. I Sverige handler det fortsat om ikke at stÞde hinanden, men om at sige og gÞre det, man skal. KnausgÄrd skriver det modsatte. Vilks gÞr det. MIkael Jalving: Ytringsfrihed pÄ svensk


19.03: Mark Steyn om Vilks

Meanwhile, Lars Vilks, the Swedish artist with whom I had the honor to share a platform in Copenhagen a year or so back, lives under constant threat of murder but refuses to go into hiding. He has had his home firebombed by some strikingly inept fatwa-enforcers who managed to set their pants alight and were forced to flee trouserless through the snowy wastes. Artists congratulate themselves incessantly on their “courage,” far more than soldiers or firemen do. But Mr Vilks is actually having to live up to it. I would be more hopeful about the future of the west if the ranks of “bold” “transgressive” artists numbered more Lars Vilkses and fewer Garry Trudeaus. (Plug alert: I’ll be speaking on this and related topics in Toronto next month. So far, compared to Lars’ pantsless incendiaries, the death threats are rather dull.) Comic Strib<

0 0 votes
Article Rating


DonĂ©r engangsbeløb?Kan du forpligte dig til fast betaling?

39 Comments
Most Voted
Newest Oldest
Inline Feedbacks
View all comments
trackback

[…] kunstsamling med Vilks’ danske tegning. Det ligner lidt den jeg med noget tungt hjerte bortauktionerede for nogle mĂ„neder siden, men den er ikke den helt […]

Astins
9 years ago

Breaking News!

Hvorfor BNI og Atlas Shrugs er flyttet til Indonesien?
http://ishamerdeka.blogspot.com/2012/03/seorang-muslim-indonesia-menginjak.html

Frank P
Frank P
9 years ago

Sammen med Ashton, sÄ mÄ denne ikke glemmes, Steen:

EU-kommissionÀr Cecilia Malmström (fp):
“Det hĂ€r verkar vara en person som hyser djupt frĂ€mlingsfientliga Ă„sikter. Hans agerande tyder pĂ„ att han Ă€r en ensamvarg i sitt handlande, men hans Ă„sikter Ă€r tyvĂ€rr nĂ„got vi ser en ökad spridning av i Europa och vĂ€rlden.”
h t t p://www.aftonbladet.se/nyheter/article14550296.ab

bowlaren
9 years ago

Massmedia mÄlade upp en bild av förövraren, sÄ som dom ville att han skulle se ut. Nu mÄste Svenska dagstidningar be nazisterna om ursÀkt, dom pÄstod ju att det var en nazist, och sen fÄr dom hoppas att dom inte blir stÀmda.

JensH
JensH
9 years ago

Det ser ud til, at det samlede Danske journalistkorps mĂ„ gĂ„ slukĂžrede hjem. Det viser sig nu, at den Franske seriemorder er islamist med forbindelser til Al Qaida. Med andre ord fĂ„r de ikke en ny ‘Breveik’ de kan tĂŠrkse langhalm pĂ„ i mĂ„nedsvis. Ralf Pittelkow og Karen jespersen har en glimrende kommentar til de Danske journalisters forud-diskontering af hvem der stod bag disse angreb i Toulouse-omrĂ„det:

http://denkorteavis.dk/2012/frankrig/

Balder
9 years ago

Superman: “Hvorfor er det lige at det er sĂ„ ubehageligt nĂ„r en indvandrer agiterer sĂ„ kraftigt for behovet for flere fra sin egen stamme.” Ja hvorfor dog? I England var det en russisk indvandrer; justitsminister Frank Soskice som allerede i 1965 vedtog ‘The Race Relations Act’, tidligere ‘The Group Libel Law’; altsĂ„ “racismeparagraffer”, som i Ăžvrigt blev udformet af ‘The Board of Jewish Deputies’. “Public Order Act” fra 1986 blev fremsat i parlamentet af den Konservative indenrigsminister, en jĂždisk immigrant fra Litauen; Leon Brittanisky, assisteret af en anden JĂžde fra Litauen, hans bror, Malcolm Rivkind, ogsĂ„ kendt som Malcolm Rifkind.… Read more »

Maria Due
Maria Due
9 years ago

Ikke for at kritisere, men jeg synes, at Andersen ligner Bo Lidegaard. Det er samme attitude, men Lidegaard befinder sig selvfĂžlgelig i modsĂŠtning til de to andre endnu kun i sit jordiske paradis.

Maria Due
Maria Due
9 years ago
Reply to  steen

Andersen er jo dĂžd, og jeg mĂ„ indrĂžmme, at jeg hĂžrte til de bĂžrn, der foretrak Grimms eventyr. Det anser jeg i dag for at vĂŠre et sundt trĂŠk hos mig. Jo, der noget over Lidegaard, der umiskendeligt bringer mine tanker i den retning. MĂ„ske ogsĂ„ fordi jeg fornylig har lĂŠst lidt over halvdelen af hans mor Else Lidegaards bog om tiden som muse for William Heinesen. Den havde jeg gerne undvĂŠret, og da den blev for lummer, opgav jeg at lĂŠse videre. William Heinesen var en fĂŠnomenal digter, og lummerhed forbandt jeg aldrig med ham, fĂžrend Bo Lidegaards mor… Read more »

Bjovulf
Bjovulf
9 years ago
Reply to  steen

Bo Lidegaard befinder sig pĂ„ sin helt egen planet 😉

NĂ„, ja – Anita Bay Bundegaard og flere andre pĂ„ Politiken
bor der ogsĂ„ fast – helt uden kontakt med virkelighedens
verden ( = Jorden ).

Sune
Sune
9 years ago

Der noget fidelt fedteri ved Andersen’s gestus overfor den ‘fornemme gĂŠst’,
mens den skulende musklĂžse elefant ikke kan bevĂŠge sig, uden Carlsberg styrter i grus.
Det er min fortolkning af ‘vĂŠrket’.

Og det giver mig kuldegysninger. Beklager..!

Superman
Superman
9 years ago

@ Steen

Men hvordan kan du sÄ mene at Politiken bliver skuffede ?

Det er vel nÊrmest deres drÞmmescenarie; en hvid mand der gÄr amok mod minoriteter.

Det er formentligt ogsÄ det mest realistiske bud.

Har I iĂžvrigt lĂŠst Berlingske’s debatsider, med et indlĂŠg fra Sally Khallesh (kendt fra demokratiske muslimer) som snart kommer med en bog med titlen; “send flere indvandrere”

Hvorfor er det lige at det er sÄ ubehageligt nÄr en indvandrer agiterer sÄ kraftigt for behovet for flere fra sin egen stamme

JensH
JensH
9 years ago
Reply to  Superman

@Suprman

PrĂŠcis, dette er et drĂžmmescenarie for Politken og avisens ‘hang-arounds’. Magrethe Vestager vil givetvis Ăžjne muligheden for at fĂ„ gennemfĂžrt sin ‘vision’ for ‘politisk korrekt’ Danmark efter Svensk model, som det sĂ„ udmĂŠrket er beskrevet i dagens Berlingske Kronik af Cand. Mag. Niels Skovgaard:

http://www.b.dk/kronikker/det-danmark-margrethe-droemmer-om

JensH
JensH
9 years ago

““fedladen, 170 cm, tatovering i ansigtet.” Jeg tror Politiken kommer til at blive skufftet.”

At vÊre fedladen 170 cm og have en tatovering i ansigtet udelukker vel ikke det er en hvid Franskmand, som Politiken og de fleste andre EuropÊiske MSM inderligt hÄber pÄ??

JensH
JensH
9 years ago
Reply to  steen

Hvis du med ‘venner’ mener Daily Mail, sĂ„ skriver de i den artikel du linker til: “Killer described as a burly ‘lone wolf’ assassin with a tattoo on his face and a grudge against ethnic minorities”. Det kunne da tyde pĂ„, de mener det er en hvid Franskmand.

Bjovulf
Bjovulf
9 years ago
Reply to  JensH

Godt klaret at se det gennem visiret pĂ„ en styrhjelm – hmmmm ….

Bjovulf
Bjovulf
9 years ago
Reply to  steen

Ah, ok – tak 😉

JensH
JensH
9 years ago

Er der nogen herinde der har set flyvende grise idag?? Grinden til jeg spĂžrger er denne historie:

“Bob Geldof Tells Arabs: Stop Breeding Or Nature Will Intervene.
At the second Gulf Intelligence Food Security Forum held on March 16 in the United Arab Emirates, self-proclaimed global citizen “sir” Bob Geldof told his audience in so many words they should stop having children or nature would do it for them.

“They either find a cultural way to make this acceptable or they’re going to have an anthropogenic critical event”, Geldof told a reporter after the event.”

http://www.infowars.com/bob-geldof-tells-arabs-stop-breeding-or-nature-will-intervene/

JensH
JensH
9 years ago

I kĂžlevandet pĂ„ den massive tilstrĂžmning fra specielt den muslimske verden, som kom efter vedtagelsen af UdlĂŠndingeloven i 1983, (“Verdens mest liberale udlĂŠndingelov”), beroligede de Danske politkere befolkningen med, at efter et par Ă„r i det Danske mĂžnsterdemokrati, sĂ„ ville indvanderene/flygtningene “blive lige som os”. Da det viste sig ikke at holde stik kom politkerne med den nye sang om, at “deres bĂžrn ville blive lige som os”, da de jo var vokset op i Danmark, og havde haft en Dansk skolegang. Det ved vi nu heller ikke holder stik, og her i UK er det tilsyneladende gĂ„et op for… Read more »

JensH
JensH
9 years ago

Breaking News:

“JĂždisk skole i Frankrig ramt af skyderi.

Tre er drĂŠbt, herunder to bĂžrn, foran en jĂždisk skole i Toulouse i Frankrig. Gerningsmanden menes at vĂŠre stukket af pĂ„ en sort scooter, siger vidner til politiet ifĂžlge den franske avis Le Figaro. Politiet undersĂžger, om skyderierne har forbindelse til sidste uges skyderier, hvor tre soldater blev skudt og drĂŠbt pĂ„ Ă„ben gade i byen Montauban, der ligger cirka 50 kilometer fra Toulouse.”

http://politiken.dk/udland/ECE1573745/joedisk-skole-i-frankrig-ramt-af-skyderi/

Gunnar Biering
9 years ago
Reply to  JensH

Det lader til, at gade-terroren nu er kommet til Europa.
Politiet kan mĂ„ske opklare, men ikke forhindre sĂ„danne angreb. Der er kun et svar: BevĂŠbnede vagter, der kan skyde igen. Det er det, som venstreflĂžjen og de radikale med fingrene for nĂŠsen kalder “amerikanske tilstande”. Men det er dem selv, der har givet os disse tilstande.
Hvis det er for dyrt med vagter allevegne, mĂ„ borgerne bevĂŠbnes – typisk som reservister fra HĂŠren. Det fungerer fint i Israel.

ForelÞbig gÊlder ovenstÄende kun Frankrig med 10% muslimer. Vi mÄ hÄbe, at vi ikke kommer sÄ langt her i landet

Frank P
Frank P
9 years ago
Reply to  JensH

PĂ„ franske kommentarspor skrives der om “droite” (hĂžjre(orienterede)) eller “l’extrĂȘme-droite” (det ekstreme hĂžjre) og sĂ„gar “nĂ©o-nazi” har jeg set anvendt. Hvis det viser sig at vĂŠre sandt, sĂ„ kommer ytringsfriheden for alvor i fare… SĂ„ lige nu kan det gĂ„ 2 veje… 1) Islamist/jihadist, sĂ„ vil det blive udlagt som “galning/sindsforvirret”, “har intet med islam at gĂžre”, “han var ellers sĂ„dan en flink nabo”, “kan ikke tro det er ham” og man vil kigge pĂ„ det som en naturskabt tragedie, som en oversvĂžmmelse eller lign, noget man ikke kunne forhindre… mĂ„ske vinkling til “kriminel” a la den nordafrikanske vĂ„bensamler der… Read more »

JensH
JensH
9 years ago
Reply to  Frank P

Ja, det virker ogsĂ„ som om Politiken regner med der er tale om en hĂžjreorienteret hvid Franskmand. De gĂžr ihvertfald meget ud af historien ovre pĂ„ Politiken.dk, hvilket kunne indikere de regner med en ny ‘Breivik’.

Frank P
Frank P
9 years ago
Reply to  JensH

Blodhunden Lars Trier kan meget vel fÄ ret.

Verden kommer ikke til at stĂ„ lĂŠngere… Breivik, Uwe&Uwe og nu franskmanden…

Bjovulf
Bjovulf
9 years ago

Er det egentlig ikke underligt sÄ brÊndbart alting er blevet gennem de senere Är?
Hvad kan Ă„rsagen mon vĂŠre? 😉

Ak ja, her gik jeg og troede, at det kun var i Sverige, at bygninger kan selvantĂŠnde spontant ….

http://politiken.dk/indland/ECE1573571/brandfolk-rykker-ud-til-flere-brande-i-koebenhavnsk-forstad/

Danmark 18. mar. 2012 KL. 22.22
Brandfolk rykker ud til flere brande i kĂžbenhavnsk forstad

Der er uro [!!!] i omrÄdet omkring HÞje Gladsaxe. BrandvÊsnet har travlt med flere [!!!] brande.

bowlaren
9 years ago

Ni har vĂ€l inte missat att det hĂ€r saker i Århus den 31 mars, lĂ€s mer hĂ€r http://svenssonsfunderingar.wordpress.com/2012/03/15/defence-league-fran-flera-olika-lander-samlas-i-arhus-31-mars/

Shan-Zhi
Shan-Zhi
9 years ago

That is a lovely drawing. I would like to bid on it but I can’t understand the instructions. I live in LA. Could you translate the instructions into a more universal language, like Mexican Spanish, for example. Thank you. (That is a bit of a joke but I would like to read the insructions.)

SkÄning
SkÄning
9 years ago
Reply to  Shan-Zhi

Well, in english, all you have to do is to send a mail to the address: snappost (at-sign) yahoo (dot) dk, stating your bid (in danish Kroner, so you will have to convert from your local currency). The current top bid is continually updated at the bottom of the post, just above the painting and underlined. However, I am not sure whether postage and packing is included to any part of the world.

Anonymous
Anonymous
9 years ago
Reply to  SkĂ„ning

Thanks for the answer, I had the same question. Auf Deutsch wĂ€re auch möglich. 🙂

Reinhard
Reinhard
9 years ago
Reply to  SkĂ„ning

By the way I am in Florida and the last time I donated, shipping was included.

Bjovulf
Bjovulf
9 years ago

Vil det sige, at Muhammed nu ligefrem er blevet til en þlhund? 😀

Santor
Santor
9 years ago

Jeg har selv foretaget en klatretur gennem Lars Wilks kunstvérk. Min fþrste tanke var om det overhovedet kunne holde, men det er ganske solidt bygget. Det blev alligevel til en sjov og forunderlig tur gennem lange og snoede gange med rum og trapper de underligste steder 🙂