4
apr
Seneste opdatering: 4/4-12 kl. 1923
16 kommentarer - Tryk for at kommentere!

Tysk soldat ved √ėsterport Station om morgenen 9 april 1940 sp√¶rrer vejen til Kastellet, den danske h√¶rs hovedkvarter, Amalienborg og Indre By. Restaurant Glacis i baggrunden husker de fleste indf√łdte √łsterbroere.

“En ny ¬ĽModstandsdatabase¬ę udarbejdet af Frihedsmuseet viser, at 85.000 personer var med i modstandsbev√¶gelsen under Anden Verdenskrig. Det er n√¶sten en fordobling i forhold til historikeres tidligere vurderinger. Den danske modstandsbev√¶gelse talte langt flere og n√¶sten dobbelt s√• mange personer, som historikere hidtil har peget p√•. Frihedsmuseet har siden 2008 udviklet en ¬ĽModstandsdatabase¬ę, som p√•viser, at der var omkring 85.000 personer med i modstandsbev√¶gelsen. Det skriver Weekendavsien onsdag.”

“Museet har registreret m√¶nd og kvinder i den elektroniske database, og man har i den forbindelse gennemg√•et en enorm bunke af b√łger, artikler, erindringer og megen anden dokumentation om modstandsbev√¶gelsen.

– Vores arbejde har medf√łrt en betydelig opskrivning af, hvad vi ellers har anset for at v√¶re modstandsbev√¶gelsens st√łrrelse, siger Frihedsmuseets leder, Esben Kjeldb√¶k, til Weekendavisen.”

– “I alt har vi indtastet 85.448 personer i databasen, og det er et overraskende stort tal. Det er n√¶sten en fordobling i forhold til det antal, som historikerne hidtil har anset for at v√¶re modstandsbev√¶gelsens maksimale st√łrrelse ved slutningen af krigen,” siger han. Danmark havde dobbelt s√• mange modstandsfolk. Frihedsmuseets modstandsdatabase.

Jeg har brugt et par timer p√• at s√łge p√• kendte og mindre kendte navne, heriblandt tre familiemedlemmer og nogle andre jeg har kendt selv, og det er ganske imponerende hvor detaljeret og n√łjagtig denne database er. Den “passive modstand” – hj√¶lp til flygtende sabot√łrer osv. – var selvf√łlgelig langt den st√łrste, men n√•r man t√¶nker p√• at Danmark i 1940 kun havde 3.8 millioner indbyggere, f√łler man alligevel en vis ydmyg stolthed og taknemmelighed. En af de mest betydningsfulde faggrupper imodstanden, var danske l√¶ger, hvad man kan l√¶se om i Den Hvide Brigade, Danske L√¶gers Modstand. I Danmarks Frihedsr√•d sad tre l√¶ger: Husfeldt, Chievitz, Fogh. Selv de l√¶ger, der ikke var organiserede modstandfolk, gemte gerne sabot√łrer i hospitalssenge, indtil de kunne bringes i sikkerhed. Min far var som nybagt l√¶ge en af dem p√• Bispebjerg Hospital, der var det vigtigste i K√łbenhavn i den trafik. – SE ogs√• 378.000 har set filmen om Hvidsten-gruppen. Siden jeg skrev det den 17 marts, er det blevet til 500.000 billetter.

Labours kollaborat√łrer: George Galloway og Ken Livingstone

Engelsk MSM har ikke brudt sig om at h√¶fte sig ved, hvorfor Galloway vandt i Bradford. DR-Ritzaus s√łforklaring er enslydende med Dagbladet Arbejderens, og de rammer begge en kilometer forbi m√•let.

Galloway won because young Bradford Muslims turned out for him in droves.They did not vote for him because he was promising them better public services. They did not vote for him, indeed, on account of any British domestic issues. They did so because he tailored his message to appeal to their religious passions and prejudices about conflicts abroad.Specifically, he campaigned against the wars in Afghanistan and Iraq and for the Palestinians, declaring that his victory would help satisfy voters‚Äô ‚Äėduty‚Äô to care about such grievances.

Most commentators have dismissed this victory as a shocking one-off with no further significance than an upset by an entertaining maverick.Not so. For with Galloway’s election, religious extremism has become for the first time a potential game-changer in British politics. The point being so resolutely ignored is that Galloway ran on an Islamist religious ticket. It wasn’t simply that he was pandering to Islamist foreign policy obsessions. He made explicit references to Islam throughout his campaign.

‚ÄėAll praise to Allah!‚Äô he saluted his victory through a loud-hailer ‚ÄĒ having previously told a public meeting that if people didn‚Äôt vote for him, Allah would want to know why. Indeed, declaring in one address that ‚ÄėGod knows who is a Muslim‚Äô, he implied that he was even more of a true adherent of that faith than Labour‚Äôs Muslim candidate who, he suggested without a shred of evidence, drank alcohol whereas he himself had never touched the stuff.

When my book Londonistan was published in 2006, my warnings about the supine response of the British governing class to the Islamisation of Britain were dismissed as scare-mongering. What we are now seeing, however, is of course far more alarming even than that response by a complacent and ignorant elite which appears to be possessed of a desire for cultural suicide. Melanie Phillips: A lethal game-changer for British politics?

Hvad en video kan g√łre

Det er dagen efter modtagelsen af Trykkefrihedsselskabets Sappho-pris, og Olga Romanova er glad.Hun har ellers meget at bekymre sig om. Hendes mand, Aleksej Kozlov, er netop blevet sendt tilbage i fængsel på opdigtede anklager, og menneskeretssituationen i Rusland er alt andet end lys.
Olgas gl√¶de skyldes, at den video, der blev optaget af hendes tale til Trykkefrihedsselskabet den 31. marts ‚Äď og som Snaphanen lagde p√• nettet samme aften ‚Äď er blevet spredt med rasende fart i hendes hjemland.
Flot ‚Äď jeg gr√¶der. Olga √•bner sin computer og viser nogle af de mange hundrede reaktioner, hun allerede har modtaget. l√¶s vide p√• Hundreder af reaktioner p√• Olga Romanovas Sappho-pris

I Weekendavisen skriver Leif Bl√¶del i analysen Nu er det Putin (ikke online) et sarkastisk referat af generalforsamlingen, hvis essens er, at det hele handler for meget om islam. For at forst√• hans analyse rigtigt, m√• man vide at han forlod lokalet direkte efter formandes beretning en time inden Romanovas tale, og alts√• ikke selv udviste nogen s√¶rlig interesse for Rusland. Weekendavisen udkommer i dag onsdag, m√•ske den havde deadline l√łrdag aften:

Det er f√łrste gang siden selskabets stiftelse i 2004 at det giver ytringsfrihedsprisen til en person, som ikke er muslim-kritisk. Det bekr√¶fter formandens udtalelse under hans beretning, at selskabet ikke kun besk√¶ftiger sig med islam. Og det kan m√•ske have en sammenh√¶ng med det faldende medlemstal.

0 0 votes
Article Rating


Don√©r engangsbeløb?Kan du forpligte dig til fast betaling?

16 Comments
Most Voted
Newest Oldest
Inline Feedbacks
View all comments
Bjovulf
Bjovulf
9 years ago

Nu begynder “morskaben” – det arabiske efter√•r er for alvor p√• vej … pr√¶cis som mange p√• denne blog og flere andre ligesindede sp√•ede, men som vore medier og deres eksperter slet, slet ikke kunne f√• √łje p√• i deres revolutionsromantiske begejstring, √łnsket√¶nkning og almene forn√¶gtelse af realiteterne i disse lande og hos den totaltdominerende religion der. Gad vide, hvad alle de frelste og bedrevidende eksperter, kommentatorer og journalister mon nu vil finde p√• af fantasifulde bortforklaringer for at undg√• at indse den dybt ubehagelige sandhed om deres naive, lyser√łde luftkasteller om egentlige demokratier og masser af moderate, demokratisk og… Read more »

Marie
Marie
9 years ago

Forleden harcelerede jeg over, at Aarhus byr√•d og andre op til demonstrationen med EDL kv√¶rnede l√łs med det h√•bl√łse slogan ‚ÄĚAarhus ‚Äď smilets by‚ÄĚ, som aldrig har v√¶ret popul√¶rt i byen. Jeg vidste godt, at det er gammelt, men ikke at det er s√• gammelt, som det fremg√•r af denne artikel. http://www.aarhusportalen.dk/default.asp?Id=283&AjrDcmntId=32829 I artiklen fort√¶ller Kim K√¶raa, at det var hans far tandteknikeren Leo K√¶raa, der fandt p√• sloganet i 1938. Senere stivnede smilet. Begge Kims K√¶raas for√¶ldre st√•r i kataloget over modstandsfolk, hans mor blev dr√¶bt. Det var et opg√łr, som jeg husker, at jeg har h√łrt tale om… Read more »

falke√łje
falke√łje
9 years ago

Mere end 85.000 i modstandsbevægelsen!!!
Det lover godt for fremtidens v√¶bnede opg√łr
Рdet kommer Рvær vis på det!!!

falke√łje

Jens Hansen
Jens Hansen
9 years ago
Reply to  falke√łje

Med 150 deltagere i en fork√łlet demonstration i √Örhus, der ovenik√łbet gav sig ud for at v√¶re “paneurop√¶isk”, og en del af deltagerne derfor var udl√¶ndinge, er der nu nok et stykke vej til at bev√¶gelsen n√•r op p√• 85.000 ! Man kunne jo ogs√• lige t√¶nke p√•, at en ret stor del af den danske modstandsbev√¶gelse under bes√¶ttelsen bestod af internationalistiske antifascister, hvoraf nogle endda havde k√¶mpet mod de spanske fascister i Den Spanske Borgerkrig.

Victor
Victor
9 years ago

I √łvrigt har det tidligere medlem af den 10. SS Panzer Division Frundsberg – G√ľnter Wilhelm Grass – netop beg√•et et nyt digt:

http://www.sueddeutsche.de/kultur/gedicht-zum-konflikt-zwischen-israel-und-iran-was-gesagt-werden-muss-1.1325809

Hvad skal der til f√łr vi oph√¶ver hans s√¶rret til at have et sommerhus i Danmark?

Theodora Emerentia
Theodora Emerentia
9 years ago

F√∂r l√§nge sedan m√∂tte jag ett danskt-svenskt par. Han var under kriget med och organiserade √∂verfarten av flyktingar fr√•n Danmark √∂ver √Ėresund till Sverige. Hon var svensk och dotter till en √∂vertygad nazist. Den danske mannen var i ofta p√• uppdrag i Stockholm. Vid ett s√•dant bes√∂k st√∂tte han p√• NK‚Äďvaruhuset ihop med sin blivande hustru. De blev djupt f√∂r√§lskade och tr√§ffades i l√∂nndom var g√•ng han kom till Stockholm p√• NK. Kvinnans far var chef f√∂r ett stort tyskt bolag i Sverige. N√§r det kom till faderns k√§nnedom att dottern tr√§ffade en dansk motst√•ndsman beordrades hon str√§ng rumsarrest i… Read more »

Marie
Marie
9 years ago

Tak for en dejlig beretning. Dem har vi ogs√• brug for. Jeg har ligeledes fundet kendte p√• listen, men jeg sidder ogs√• tilbage med en h√•ndfuld navne, der ikke er med i registeret. De fleste – m√•ske alle – er i kategorien “hj√¶lpere” men var alligevel dybt involveret med livet som indsats. Da jeg i nogle √•r studerede farmaci, arbejdede jeg en tid p√• et apotek og fik da betroet en liste over l√¶ger, som jeg ikke m√•tte udlevere morfin til. Jeg fik at vide, at de var veteraner fra frihedskampen og siden havde k√¶mpet med et misbrugsproblem. Det gjorde… Read more »

Theodora Emerentia
Theodora Emerentia
9 years ago
Reply to  steen

Ett litet PS. Mannen finns med på Motståndsdatabasen! Dessa två människor var helt fantastiska!

Robin Shadowes
Robin Shadowes
9 years ago

Vilken bra film den historien kunde ha blivit! Tack f√∂r den √§nd√•. ūüôā

Victor
Victor
9 years ago

Jeg tjekkede den ogs√• her til morgen. Fantastisk at hverken “fuglen” hans kone eller andre ledende medlemmer af De r√łde enker var med.

Og i √łvrigt – er der nogen, som ved, om de s√łfolk, som sejlede for de allierede ogs√• er talt med?

Slave
Slave
9 years ago
Reply to  Victor

Victor, de sejlende i allieret tjeneste er dækket i en seperat, tilknyttet database:

http://allieret.natmus.dk/

Sune
Sune
9 years ago

Hvidsten-gruppen har nu rundet en halv million solgte billetter på fem uger.

http://filmz.dk/hvidsten-gruppen-runder-en-halv-million-solgte-billetter

Det må siges at være ganske imponerende.

Islamonella DT 104
Islamonella DT 104
9 years ago

Disse 85000 patrioter, kan meget meget nemt dukke op igen. Jeg håber det sker meget meget snart.

Jens Hansen
Jens Hansen
9 years ago

Jeg synes , Snaphanens redaktion og bloggere b√łr holde inde med deres skamridning af den danske modstandsbev√¶gelse under bes√¶ttelsen. Man glemmer tilsyneladende fuldst√¶ndigt, at modstandsbev√¶gelsen var rettet mod bes√¶ttelsesstyrker fra et styre, hvis politik bl.a. bestod i voldelig forf√łlgelse af en gruppe i samfundet, fordi denne gruppe adskilte sig kulturelt, religi√łst og racem√¶ssigt fra flertallet. N√•r jeg ser de nutidige danske monokulturalister for mig , kan jeg lige netop ikke undg√• at t√¶nke p√•, hvor meget de ligner, ikke modstandsbev√¶gelsen, men det modstandsbev√¶gelsen k√¶mpede imod.