10
apr
Seneste opdatering: 11/4-12 kl. 1524
11 kommentarer - Tryk for at kommentere!

Dansk demokrat eller Teherans opvigler på stedet?

Kampagnejournalistik eller uvidenhed?: Da sagen i maj 2011 kom op om den danske statsborger Abdulhadi Alkhawaja, der er fængslet og dømt i Bahrain, satte Uriasposten og undertegnede os for at efterforske, hvad der egentlig er sagt og skrevet om ham: Abdulhadi Al-Khawaja uden mediernes røgslør: Shiitisk fundamentalist der støttede Khomeini, “Dansk menneskerettighedsaktivist fængslet”

Det stod ret hurtigt klart, at der er mere end ét billede af ham, hvis man ofrer nogle timers læsning og få hundrede klik, og det stod lige så hurtigt klart, at der ikke var nogen ude i det danske mediehav, der interesserede sig et klap for at nuancere billedet af ham. Her var en snehvid dansk statsborger, der er vores pligt at redde fra barbari. Der var billedet den sande demokrat, som Enhedslisten vil at dronning Margrethe skal intervenere for, som de sammen med SF vil give en “ytringspris”, og som hans datter propagerer, og der var billedet af medlemmet af underafdelingen for Islamic Front for the Liberation of Bahrain, Bahrain Centre for Human Rights en shiitisk fundamentalist og aktør i Teherans almindelige destabilisering af sine naboer, som vi kender så godt øst, vest og nord for Iran.

Det er svært at gøre fra Danmark, – skønt Thorning, SF og Enhedslisten ikke synes at have det fjerneste besvær, – hvilket der passer, men det interessante fra en dansk synsvinkel er: hvorfor får vi kun det ene billede fra danske journalistik ? At Villy Søvndal må erklæres blank på emnet, er business as usual, men hvorfor har dansk presse intet ikke gjort for at fylde hullerne ? Når himmel og hav er i bevægelse i over en uge, skulle man da tro det æggede en nysgerrig journalist, når nu ambassadør Kønigsfeldt skal rette sig efter de vinde, der blæser derhjemme og ellers holde sin mund, hvad diplomati stort set drejer sig om.

Enhver kan med få klik på Mullahernes Press TV se Teherans massive interesse i den danske demokrat, for ikke at tale om styrets gesandter i moskeen på Vibevej i København. Én ting synes givet: I en tid hvor sunni og shia står skarpere overfor hinanden end længe – Syrien, Teherans A – våben – er det mere end almindeligt naiv at tro, at det strategisk beliggende Bahrain med den amerikanske 5 flåde, skulle være interesseret i at række Teheran så meget som en lillefinger i form af Alkhawaja, så danske journalister og SF’ere og Enhedslistemedlemmer, kan nok glemme alt om at redde ham ud af det fængsel, han er dømt til.

Men pressen kan måske nå det endnu: Hvem er den virkelige Abdulhadi Alkhawaja, hvis hele billedet skal med? Efter en uge i medierne, har vi vel krav på at vide det fra andre end hans kone og hans datters mund. Søren Espersen tillod sig at spørge, men Naser Khader siger, han skal skamme sig. Back to square one. Khader kunne glide lige ind på TV-Avisen eller TV 2 Nyhederne, ingen ville mærke forskellen, og det i en tid hvor alle så gerne ‘vil gøre en forskel’ uden at kunne. Vel er Golfstaterne alt andet end demokratiske forebilleder, men man kunne måske introducere deres synspunkt på ‘danskeren’, når man nu kalder sig public service?

“He said that Mr Al Khawaja has absolutely no interest in democratic reforms and that if Mr Al Khawaja ever took over, people would look back on the days of the Al Khalifa as paradise. Dr Al Jamri said Mr Al Khawaja’s goal is to provoke the government to aggressive responses, believing that he is untouchable, because he has backing of the United States, Europeans and Western human rights groups. – “Even if you ignore Dr Al Jamri’s comments, the Denmark intervention is bang out of order – especially when you consider the serious nature of the charges Mr Al Khawaja was convicted of. But what do you expect from a country that previously granted political asylum to the man widely reported to be a member of the Iranian-backed Islamic Front for the Liberation of Bahrain – which was allegedly behind a 1981 coup attempt and other acts of sabotage? The truth about activist revealed Video: Abdulhadi al khawaja’s speech condoning violent revolt and promoting martyrdom part 1 of 2

0 0 vote
Article Rating


Donér engangsbeløb?Kan du forpligte dig til fast betaling?

11 Comments
Most Voted
Newest Oldest
Inline Feedbacks
View all comments
Britta Due Andersen
Britta Due Andersen
9 years ago

jeg tror, det er Lene Juul, hun hedder, der står for programmerne. Ikke en eneste gang har hun andre end “de frelste” med. Jeg hører dem og undres hver gang, hvor ensidige man kan være på vores publik services radio. Skal man lave en analyse over, hvor ensidige de er på DR, skal man bare følge hendes udsendelser.

Tim Pallis
Tim Pallis
9 years ago

Jeg har lige hørt udsendelsen i klubværelset. Mage til løgnehistorier fra de røde lejesvende skal man nu om dage ikke lede længe efter. Det er overalt og bliver ved i 2 uger fremover. Danmarks Radio er en skændsel. De unge er blevet hjernevaskede med venstreorienterede floskler og løgne. Alt er vendt på hovedet. Det har intet med virkeligheden at gøre. Den forvanskes, skjules og bortforklares med eufemismer. Den saglige kritik angribes af hadsk vold og tale. Det ender med at den uvidende lytter og seer tror på, at nazisterne er på vej ind ad døren. Jeg græmmes!

Bente
Bente
9 years ago

DR/DK/p1/Klubværelset sender idag 11.4.2012 kl. 15.03 et program, som i Jyllandsposten annonceres som følger: Da nationalister og antiislamister i slutningen af marts demonstrerede i Aarhus, var deres demonstation næsten at overse i forhold til dens mangfoldige modstykke i en anden del af byen. Alligevel er der nogle, der hver dag skal leve med en hård kerne af voldelige nationalisters tilstedeværelse i byens gader. “Klubværelset” sætter i de næste to uger focus på højreekstremismens indflydelse på unge i Danmark og Europa, Både de unge, som er ofre for voldelige overfald, og dem, der b liver tiltrukket af bevægelsen og dens enkle… Read more »

li (islamonausea lidende)
li (islamonausea lidende)
9 years ago

Tre ting: Man kan ikke være islamist og demokrat samtidig, da islam udelukker menneskeskabte demokratiske love og kun respektere deres gudskabte allah og sharialov. Man kan ikke være islamist og menneskerettigheds aktivist, da islam ikke respektere menneskerettighederne hvis de strider imod islam og da stort set alt i ideologien islam er i strid med menneskerettighederne, så er det noget sludder og vrøvl at være islamist og menneskerettigheds forekæmper. Hvis shia-islamisten abdula-hadit al-khwaj-da har støttet 1989 Teheran”frihedskæmperen” KhOm-mini, så er der vist ikke meget friheds og menneskerettigheder involveret i shia-islamisten al-kwaj-da´s friheds kamp. Det er altid en god grundregel, altid at… Read more »

Josefina Bergfast
Josefina Bergfast
9 years ago

“De Mänskliga Rättigheterna” borde kanske, (och mer i överensstämmelse med praktiken?), heta:

“De Mänskliga Skyldigheterna”……?

Från det att varje mänskliga individ föds, så har hon eller han Mänskliga Skyldigheter…..?

De Mänskliga Skyldigheterna…..?

De tar aldrig slut?……

Om människor inte tar sig an “De Mänskliga Skyldigheterna”, så ……är det inte så lyckat?…..

Bäst vore kanske om alla människor, (eller så många människor som möjligt?), tog sig an “De Mänskliga Skyldigheterna”?…..

Vem vet…….

……..

Jernhesten
9 years ago

Nogle fine kommentarer omkring ham papirdanskeren i Bahrain.

Man kan kun håbe at dette eksempel i fremtiden vil blive brugt til at illustrere mediernes og politikernes landsskadelige og idiotiske samarbejde omkring islamiseringen af Danmark.

Limewoody
Limewoody
9 years ago

Man græmmes over de stupide medier – ikke mindst den tvangsfinancierede kanal kaldet Danmarks Radio. Rettelig burde den tage navneforandring til Udansk Subversiv Radio. Kampagne på kampagne og altid i en retning. Altid mere følelse end fakta. Altid mere manipulation end oplysning. Altid mere “opdragelse” og ideologi og propaganda. Senest om en mand med et navn ingen kan udtale, der er fængslet for at kæmpe for “menneskerettigheder og demokrati”. Nej, hvor fint…….Glem ikke at i Sovjet var målet at udbrede “menneskerettigheder og demokrati” til hele verden – godt nok under proletariatets lederskab ….ehhhhh diktatur indtil det kommunistiske samfunds lyksagligheder af… Read more »

JensH
JensH
9 years ago
Reply to  Limewoody

Hver gang en tilhænger af ‘fredens religion’ bruger buzz-words som ‘demokrati’ og ‘menneskerettigheder’ går journalisternes kritiske sans fuldstændig fløjten. De godtager det fuldstændig ukritisk. Det virker nærmest som om de er bange for, at hvis de stiller et par ‘opklarende spørgsmål’, så går den gode illusion i vasken.

Prudentius
9 years ago

Endnu en af multikulturalismens negative sider er at tåbelige og overfladiske vesterlændinge deler pas ud til muslimer, som om det var slik eller legetøj, og dernæst trækkes ind i konflikter i Dar al islam som de intet aner om og er ideologisk forhindret i at forstå, sålænge det almægtige tabu om islam som den urørlige “fredens religion” opretholdes. Shia mod sunni, sunni mod shia, sunni mod sunni, og shia mod shia, plus uendelige andre varianter, hvor alle med koranen i hånden søger at flå tarmene ud på hinanden, som “hyklere”, “falske”, “frafaldne”, “vantro”, “forrædere”, osv. osv. At importere dette morads… Read more »