6
jun
Seneste opdatering: 8/6-12 kl. 1417
4 kommentarer - Tryk for at kommentere!

Et helt vidunderligt interview fra 2009 med en 88-årige Bradbury. “Thank God I was too poor to go to college”. Bradbury blev avissælger og derefter bibliotekar for at være med de bøger han havde elsket siden han var tre år. Man lærer at skrive ved at læse gode bøger, siger Bradbury i et andet interview, og man får noget at skrive om ved at leve. 451 grader Fahrenheit (232.77 Celsius) er den temperatur papir brænder ved:

“If we listened to our intellect, we’d never have a love affair. We’d never have a friendship. We’d never go into business. But we got to jump off cliffs all the time and build our wings on the way down.”

First of all, I don’t write science fiction. I’ve only done one science fiction book and that’s Fahrenheit 451, based on reality. It was named so to represent the temperature at which paper ignites. Science fiction is a depiction of the real. Fantasy is a depiction of the unreal. So Martian Chronicles is not science fiction, it’s fantasy. It couldn’t happen, you see? That’s the reason it’s going to be around a long time—because it’s a Greek myth, and myths have staying power.

In writing the short novel Fahrenheit 451 I thought I was describing a world that might evolve in four or five decades. But only a few weeks ago, in Beverly Hills one night, a husband and wife passed me, walking their dog. I stood staring after them, absolutely stunned. The woman held in one hand a small cigarette-package-sized radio, its antenna quivering. From this sprang tiny copper wires which ended in a dainty cone plugged into her right ear. There she was, oblivious to man and dog, listening to far winds and whispers and soap-opera cries, sleep-walking, helped up and down curbs by a husband who might just as well not have been there. This was not fiction, Fahrenheit 451.Ray Bradbury, Author of Fahrenheit 451, Dies Aged 91.

.

Sverige: 11.554 familiesammenføringer på årets første fem måneder

Det svarer til hvad Danmark havde på et helt år, da det var værst i 2001. Det vil blive 27.310 for hele 2012 hvis tendensen fortsætter. Fra januar til maj er der givet 44.425 opholdstilladelser og indkommet 13.249 asylansøgninger. Man hører så tit, en “stram og retfærdig asylpolitik” og “selvfølgelig skal vi overholde konventionerne og give beskyttelse til enhver der bla. bla.” Jeg er helt uenig. Ingen konvention der 1) ødelægger ens land og 2) giver det bort i store så mængder til udlændinge, at det en dag vil være forsvundet, skal overholdes. De skal negligeres og opsiges undtagen måske når det – som i Sveriges tilfælde – må anses for sent at redde landet demografisk. Når 26 % af befolkningen er radikalt ændret på kun en generation, kan man lige så godt fortsætte. Beviljade uppehållstillstånd och registrerade uppehållsrätter innevarande år, första och andra instans.Kronprins Daniel skønmalede koloniseringen af Sverige på følgende måde i går: “Vi er jo alle mennesker”:

Om jag bott i Sverige i fyra eller sex år så är jag ändå en människa precis som alla andra. Egentligen borde jag bara behöva ett enda pass för att resa och bo i hela världen. – Att vara svensk, det är att dela ett språk, det är dela en plats på jorden, och det är att dela en gemenskap, sade han.

“You’ve got no place here. This land belongs to the Muslims”

While doing an election campaign walkabout in Sartrouville (in the outskirts of Paris) accompanied by the area’s deputy mayor, Jacques Myard, a member of the French parliament who represents the mainstream conservative UMP, was aggressively accosted by a djellaba-wearing Muslim on a scooter.

You’ve got no place here. This is Arab land. This land belongs to the Muslims. It’s not French soil. You are racists, Zionists. You need to leave!

The MP attempted to continue walking around, talking to the local people and shaking their hands. As he did, the Muslim addressed them:

Don’t shake his hand. He votes for laws against the Arabs. If you shake his hand, I’ll come and burn you. French MP Accosted While Campaigning: “This Land Belongs to the Muslims. You Have No Place Here”

A longer version of the story appears at Le Salon Beige. One reader remarks:

– Having lived four years in les Yvelines I can confirm this: it is no longer a French land. Whole swaths of national territory are in a similar situation. Whose fault is this? Those who would like to reconquer these lost territories for France will have to use military methods, which is repellent to the bleeding-heart ideologies responsible for this quagmire.“This land belongs to Muslims”

0 0 vote
Article Rating


Donér engangsbeløb?Kan du forpligte dig til fast betaling?

4 Comments
Most Voted
Newest Oldest
Inline Feedbacks
View all comments
trackback
8 years ago

[…] […]

Crass Børsting
Crass Børsting
8 years ago

Good old Ray, what an imagination he had.

Bjovulf
Bjovulf
8 years ago

Burka-dusør i Belgien 😉

http://ekstrabladet.dk/nyheder/samfund/article1771673.ece

En højreorienteret politiker i Belgien udlover en dusør til folk, der angiver kvinder med burka

Burka-bølgerne går højt i Belgien for tiden.

I sidste uge førte anholdelsen af en burkaklædt kvinde til voldelige protester foran en politistation i Bruxelles, og i kølvandet på protesterne udbyder en højreorienteret belgisk politiker nu en dusør på 250 euro, små 2000 danske kroner, til borgere, der melder kvinder klædt i burka eller niqab til politiet.

….

Morten Dreyer
Morten Dreyer
8 years ago

Fahrenheit 451 var god, men glem ikke hans gyser noveller.

De er skræmmende i al deres enkelhed.