2
aug
Seneste opdatering: 4/8-12 kl. 1754
4 kommentarer - Tryk for at kommentere!

Det er godt at høre Carsten Jensen tale om noget, han har rigtig god forstand på (nedenfor). Spol eventuelt frem til hans interview med tidligere officer og Afghanistanrådgiver Matthew P. Hoh fra minut 1:16:40 og hør foredraget med Hoh ovenfor, hvis du får appetit på mere. Tabstallene i Afhanistan stiger stadig. Hoh sagde op, da han ikke længere kunne tro, at de døde tjente noget fornuftigt formål. Vores ‘aktvistiske udenrigspolitik’, var nok aktiv, men den også hovedløs, og vi fremturer endnu efter 10 års eskalerende krig. NATO er landet i en borgerkig, de gør den kun værre, men de har ikke erkendt det endnu. USA, der støttede Taleban mod Sovjet, har nu fået samme rolle i Afhanistan, som Sovjets besættelsesmagt havde i firserne.

Det er kun én af Hoes desillusionerede indsigter. Mange på Capitol Hill er enige med ex. marineren, men de kan ikke sige det højt fordi der er investeret prestrige og ufattelige mængder af dollars i Afghanistan. I Danmark taler vi knapt om krigen, undtagen i idylliserende vendinger. Imens er Obama ved at stikke fingrene i endnu en borgerkrig i et muslimsk land, Syrien, hvor Vestens aktier er de mindste af alles, og støtte langskæggede jihadister som i Afghanistan dengang. Hvad er der at opnår ved et Syrien opløst i kaos ? At Israel får ryggen fri ved et præventivt angreb på Irans atomanlæg?

Syrien er ubehagelig og barbarisk, men den hører ikke til blandt de krige, der løser problemer. Den vindende side vil kun skabe nye og andre måske endda værre. Der er ikke noget ‘verdenssamfund’, kun i glimt, i dette tilfælde er der blot blot russere, kinesere, saudiere, tyrkere og iranere. Lad dem forme et provisorisk verdenssamfund.

Andet afsnit: Den militære indsats. Hvorfor er det gået så tragisk galt med krigen i Afghanistan? Hvorfor kommer vi til at efterlade os et land i kaos, og hvordan ser fremtiden ud? Det danske forsvar er lukket sammenlignet med bl. a. det britiske og amerikanske. Her får vi kritiske røster udefra. Gæster: Mads Silberg, kaptajn, tidligere udstationeret ved Armadillo i Afghanistan. Lars Møller, oberst og forfatter til bl. a. bogen “Vi slår ihjel”. Frank Ledwidge, tidligere efterretningsofficer i den britiske hær. Matthew P. Hoh, tidligere marineofficer og rådgiver for den amerikanske hær i Afghanistan. Carsten Jensen.

Resignation Letter from US Foreign Service Officer Matthew P. Hoh. (Putin Wants West To Waste More Men, Money, Materiel In Hopeless Afghanistan. Obama authorizes secret support for Muslim Brotherhood and al-Qaeda rebels in Syria. )

Uhrskov: Sveriges skamplet, Aftonbladet

Netop hjemkommen fra Skåne kan jeg konstatere, at jeg fik bekræftet min viden fra tidligere år: Svenske aviser, og måske især Aftonbladet, ligger så langt væk fra en pluralistisk, demokratisk tankegang, så man må genoverveje, hvad man skal kalde den svenske styreform, mediernes magt in mente. Lad os se nærmere på netop Aftonbladet, Sveriges mest læste avis. Avisens politiske linje i udlændingespørgsmål ligger markant til venstre for den, som Politiken og Information indtager

På Sveriges næstmest læste avis, Expressen, ser det ud til at stå præcis lige så galt til. Fra min noget afsidesliggende residens i Skåne er det ikke lykkedes mig at få fat i andre landsdækkende aviser. Er der håb andetsteds, vil det være godt. Jeg tillader mig dog at tvivle.

Sverige anno 2012 er på et afgørende punkt ikke for et demokratisk land at regne. I et demokrati er det en ubrydelig betingelse, at alle rimelige meninger får lov at komme til orde. Sverige er i gang med en befolkningsforandring helt uden sidestykke, selv i en nutidig vestlig sammenhæng, USA dog undtaget. Sveriges skamplet: Aftonbladet

(Bloggen forsøger stadig at holde ferie slow motion. Måske det lykkes i morgen.)

0 0 vote
Article Rating


Donér engangsbeløb?Kan du forpligte dig til fast betaling?

4 Comments
Most Voted
Newest Oldest
Inline Feedbacks
View all comments
Bjovulf
Bjovulf
7 years ago

Ekspert: Thornings politik har øget asylpres http://ekstrabladet.dk/nyheder/politik/danskpolitik/article1802209.ece Den lempeligere udlændingepolitik har øget antallet af asylansøgere, der søger til Danmark, siger ekspert 15:32, 03. aug 2012 | Ritzau /Nyheder … Mindre end et år efter, at Helle Thorning-Schmidt (S) overtog posten som statsminister og sammen med De Radikale og SF indførte en mere lempelig udlændingepolitik, er antallet af asylansøgerne i Danmark på sit højeste i 10 år. Og det overrasker ikke dr.phil. Gunnar Viby Mogensen, der er forfatter til Gyldendals historie om velfærdssamfundet. Han ser en klar sammenhæng mellem den nye udlændingepolitik og antallet af personer, der søger mod Danmark. …

Limewoody
Limewoody
7 years ago

At krigen i Afghanistan ikke kan andet end fortsætte. NATO er bare endnu en part i et reaktionært, brutalt, fordummet muslimsk uden fortid og en fremtid, der aldrig kommer. Skal man ændre på forholdene må man være mere brutale, mere beregnende end den magthaver, der er der nu. Men det er der ingen i Vesten, der har mod og mandshjerte til. Så hellere tusindvis af Twin Peaks – undskyld Twin Towers. Kort sagt mangler viljen til at vinde. Og magtens afghaner mangler viljen til forandring – og hvorfor også forandring, når tingene går så godt. Carsten Jensen er altid fremme… Read more »

Machiavelli
Machiavelli
7 years ago

Det er jo ikke til at se, hvilket indlæg man kommenterer ? Er det om krigen i Afghanistan, kriminelle indvandrere eller om Sverige?

4
0
Would love your thoughts, please comment.x
()
x