9
aug
Seneste opdatering: 10/8-12 kl. 2344
2 kommentarer - Tryk for at kommentere!

Omvendt samtale

Bortset fra at Pia Kjærsgaards mindre skift i sin stillingbetegnelse har vakt en helt uforholdsmæssig opmærksomhed i europæisk presse – det er vel agurketid – så er der alligevel blevet sagt nogle ting, der er værd at høre. I Deadline i går af Erik Meier Carlsen og Karen Jespersen. Udsendelsen er værd at se for nordmænd og svenskere også, og ikke kun fordi en norsk og en svensk journalist medvirker. Politikens chefredaktør Bo Lidegaard taler med Jespersen og Meier Carlsen, men taler de overhovedet om det samme og kan man kalde det en samtale? Lidegaard: “Der er jo kun 15 procent, der stemmer DF.” Jespersen: “Ja, men opinionen imod indvandring er uændret stærk gennem årene på 70-80 procent, der vil en stram eller endnu strammere fremmedpolitik.” (En Gallup fra forleden viste rekordagtigt 83 procents opslutning til en stram og endnu strammere fremmedpolitik.)

I virkeligheden kan vi måske argumentere med Lidegaards 20 % segment herfra til dommedag, og vi vil aldrig præstere bare at blive enige om hårde facts. Eftersom vi ophober problemer på området hurtigere end vi løser dem, vil kløften imellem Lidegaard-segmentet og de 83 % blive dybere og dybere. Jo værre de økonomiske og sociale effekter af indvandringen fra den 3 verden udvikler sig, jo mere må man formode de vil skille os ad. Til sidst vil det ikke længere ligne en samtale, når vi taler sammen. Det vil blive, som at ræsonnere med en DKP’er i sin tid: Vi sidder i hver vores voksende møgbunke og kagler ud i den tomme luft luften som Winnie i Glade Dage. Et delt folk under yderligere deling.

Fra Berlin siger korrespondent for Politiken Peter Wiwel, at Tyskland ganske vist havde en hidsig fremmeddiskussion for to år siden, da Thilo Sarazzins bog udkom, men “den debat er fuldstændig død og borte, man hører ikke mere til Sarrazin i Tyskland.” Jeg ved sørme snart ikke, en tysk nyhedssøgning på Sarazzin bare på 2012 giver 1.920 hits, og jeg har set ham flere tyske debatprogrammer i år. Det er vist bare i Politiken at Sarazzin er helt glemt og borte. DR Deadline 22.30 8 august. Hvis nogen har et direktlink, ville det være godt. – Omvendt Samtale er titlen på et maleri af Svend Wiig Hansen, der hænger glimrende inde i Folketinget og som litografi hjemme på min væg.)

(Inpyrt betyder noget lignende ‘indsovset’, ‘druknet i’ og Olle Svenning er högsvenska for “troende, uhjælpelig beton-sosse.”)

0 0 votes
Article Rating


Donér engangsbeløb?Kan du forpligte dig til fast betaling?

2 Comments
Most Voted
Newest Oldest
Inline Feedbacks
View all comments
Bjovulf
Bjovulf
9 years ago

Ha, selvfølgelig skulle (D)DR da lige afslutte Deadline med at vise Pia Kjærsgaard som dommer i konkurrence i en svinesti (!) – af alle mulige 1000 vis af klip med Pia, de kunne have valgt at anvende, så finder de lige netop det klip. Mageløst! De må sgu have ledt hele dagen for at finde lige nøjagtigt det propagandistiske klip – og det er med statsgaranti bare ikke et helt tilfældigt og sjovt valg, sådan som studieværten Nikolaj Sommer så skælmsk forsøgte at præsentere det. Bo Lidegaard må sandelig have godtet sig langt ind i sit politisk korrekte hjerte over… Read more »

Bente
Bente
9 years ago

Vedr. Thilo Sarrazin:
Jyllandsposten har d. 7. aug. 2012 en anmeldelse af Sarrazins nyeste bog EUROPA BRAUCHT DEN EURO NICHT. Wie uns politisches Wunschdenken in die Krise geführt hat.

Så helt stille om Sarrazin er der nok ikke.