16
aug
Seneste opdatering: 16/8-12 kl. 2002
9 kommentarer - Tryk for at kommentere!

Den første teksten er tilsvar til en tidligere kronikk av skribent Øyvind Strømmen i norske Dagbladet og stod på trykk i papirutgaven av samme avis den 14. august 2012. [tøv = vrøvl, vås.]

av Peder Jensen, alias Fjordman

Øyvind Strømmen, skribent og profesjonell opportunist, bruker betegnelsen “fascist” om personer fra meg til den nå avdøde italienske forfatteren Oriana Fallaci, som var antifascist i hele sitt liv og så kampen mot islamsk aggresjon som en logisk fortsettelse av dette. Jeg har tidligere spurt hvordan jeg kan kalles “fascist” når jeg vil ha mindre statlig innblanding i enkeltmenneskers liv. Jeg har ikke fått noe svar.

Per Albin Hansson, svensk statsminister på 1930- og 40-tallet, var en ivrig brevvenn med Mussolini og så den sosialdemokratiske modellen som nært beslektet med fascismen, der samfunnet og enkeltindividene er organisk knyttet til den store Staten og dens sterke sentralmakt. Fascismens korporative stat, der ikke-folkevalgte organisasjoner har stor makt over samfunnslivet, gjenfinnes i dagens Norge hos samrøret mellom LO og Arbeiderpartiet.

Det er meningsløst å kalle antiislamister for høyreekstremister. Nazister var og er pro-islamske. Nasjonalsosialisten Tore Tvedt uttaler at han ikke har noen problemer med islamisering men tvert imot sympatiserer med islamske jihadister, akkurat som internasjonale sosialister ofte gjør. Adolf Hitler likte selv islamsk brutalitet mer enn kristen nestekjærlighet. Millioner av muslimer beundrer Hitler den dag i dag.

Jihad er hellig krig for å utbre globalt islamsk herredømme og sharialover. Enhver person som er imot dette er derfor en kontrajihadist. Alle fornuftige mennesker bør være antiislamister.

Den norske konvertitten til islam som skal ha mottatt jihadistisk terrortrening i Jemen kom fra et venstreradikalt miljø. Man kan spørre seg hva det er hos venstresiden som avler en slik antivestlig voldsfascinasjon. Terrorsympatisøren var medlem av Miljøpartiet De Grønne, som Strømmen, professor Thomas Hylland Eriksen samt Shoaib Sultan, tidligere generalsekretær i Islamsk Råd Norge og nåværende rådgiver hos Antirasistisk Senter, står på listene til. Terroristen er kanskje en ensom ulv, men han kommer fra Øyvind Strømmens flokk.

**********************************

Tekst nummer to er et innsendt tilsvar til avisen Vårt Land, som redaksjonen representert ved kommentator Åshild Mathisen nektet å trykke. Avisens redaktører fant ingenting de mente var faktisk galt i mitt innlegg, men de syntes det var “fornærmende” at jeg stilte spørsmål ved om de faktisk produserer kvalitetsjournalistikk av å bli sponset av norske skattebetalere med 50 millioner kroner hvert år, eller en kvart milliard i løpet av fem år.

Jeg var villig til å justere noe på mitt tilsvar, men bare hvis avisen var villig til å justere sin opprinnelige artikkel. Det var de ikke, derfor publiserer jeg dette tilsvaret på internett for å fremvise deres uhederlige journalistikk. Åshild Mathisen har tidligere på kommentatorplass i avisen sagt at Breivik representerer en farlig “høyreekstrem ideologi” av “islamofobi” med større utbredelse som samfunnet må ta et “kraftig” oppgjør med.

Den opprinnelige artikkelen, som ble publisert som førstesidenyhet, presenterte meg ved mitt fulle navn som “terrortiltalte Anders Behring Breiviks ideologiske inspirasjonskilde.” Dette er et svært dårlig skjult forsøk på å gjøre en spesifikk enkeltperson ansvarlig for 77 drap som han overhodet ikke var involvert i. Det er slik en ganske vanlig leser vil oppfatte denne artikkelen, og det var sikkert også hensikten med en slik presentasjon.

Artikkelen hevdet videre at jeg representerer en “fascistisk” ideologi. Jeg synes man skal ha en meget god grunn for å nekte en person tilsvar etter å ha publisert slike beskyldninger, og det har Vårt Lands redaksjon ikke hatt.

Den kristne dagsavisen Vårt Land synes det er helt greit å omtale noen som fascister og gi dem skylden for massemord, men de blir fornærmet hvis samme person stiller spørsmål ved deres bruk av skattebetalernes penger. Som vanlig nevnes Eurabia-teorien uten at avisen har gjort noen forsøk på å undersøke om det finnes noe reelt bak denne teorien, til tross for at de mottar store millionbeløp for å støtte deres journalistiske arbeid.

Vårt Lands uhederlige journalistikk

av Peder Jensen, alias Fjordman

Vårt Land ved Heidi Marie Lindekleiv og Astrid Dåsdøl samt sjefredaktør Helge Simonnes publiserte den 3. august en stor artikkel under tittelen “Fjordman er tilbake”, som om dette var en sensasjon. Grunnet det ekstreme presset på min person i kjølvannet av Breiviksaken tok jeg en pause sensommeren 2011. Jeg var imidlertid tilbake som skribent i oktober samme år og har publisert kontinuerlig siden da.

I august 2012, nesten ett år seinere, presenterte Vårt Land det som førstesidestoff i sin papirutgave at jeg er tilbake. Har de den samme responstiden når de kjører bil også? Jeg håper ikke det. Hvis det tar ett år fra noe inntreffer til de reagerer på dette bør Vårt Lands redaksjon for sin egen sikkerhets skyld nektes adgang til alle transportmidler større enn trehjulssykler.

Avisen mottok i 2011 over femti millioner kroner i direkte og indirekte pressestøtte, tvangssponset av norske skattebetalere, for å produsere kvalitetsjournalistikk med en kristen profil. Hvorfor har de da verken kvalitet eller en kristen profil? Hva gjør de for å bekjempe den største trusselen kristendommen er blitt utsatt for i sin historie, islam? Er de på barrikadene for kristne som er i ferd med å bli utslettet av muslimsk aggresjon i Midtøsten, en islamsk jihad som nå er i ferd med å spre seg til Europa?

Kanskje er det på tide å fjerne alle former for direkte og indirekte pressestøtte i landet, også lisenspenger til NRK, på grunn av generelt dårlig og ofte regelrett uhederlig journalistikk.

Jeg skrev få dager etter Breiviks massakre at det er uansvarlig av massemediene å gjøre hans lange liste over ofre enda lengre ved å utnytte disse grusomhetene til å stenge av nødvendige debatter omkring innvandring og multikulturalisme. I praksis betyr dette at en massemorder får vetorett over hva som diskuteres og hvordan, nettopp fordi han har slaktet ned mange mennesker. Et slikt knefall for terrorisme er totalt uakseptabelt. Det er betenkelig at en såkalt fri og kritisk presse ikke evner å se dette.

0 0 votes
Article Rating


Donér engangsbeløb?Kan du forpligte dig til fast betaling?

9 Comments
Most Voted
Newest Oldest
Inline Feedbacks
View all comments
Maria Due
Maria Due
9 years ago

Da den gode Christian Skaug nu har nærmet sig det usagte, vil jeg ikke undlade at spørge, om det også er en helt naturlig ting i Danmark, at pigebørn på 16 år i disse tider tager på ferie med en veninde til Egypten uden at være i selskab med voksne? Efter at den forsvundne norske Sigrid havde været forsvundet i en uge, fandt en tante lejlighed til at betro Dagbladet, at pigen havde været på flere ferier i år, og efter ligesom tilfældigt at have nævnt pigens fornyelige ferie i Egypten sammen med en jævnaldrende veninde, fordybede tanten og debatten… Read more »

silver price
9 years ago

”Logikken svikter”, skriver du skråsikkert, men dette handler ikke om logikk – i beste fall filosofisk handlingsteori dersom jeg skulle antyde at Breiviks handlinger 22. juli var påvirket av Fjordmans støtte til EDL tre dager tidligere. Det har jeg ikke hevdet og heller ikke antydet. Så vidt meg bekjent er Breiviks siste referanse til Fjordman til en tekst datert 22. september 2009 på Pamela Gellers Atlas Shrugs , gjengitt i 2083-manifestet på s. 798-800. Jeg skjønner at det gir mening for Fjordman å uttrykke støtte til EDL, men jeg synes også det er viktig at de som faktisk forsvarer Fjordman… Read more »

Maria Due
Maria Due
9 years ago
Reply to  silver price

TRANSATLANTISK MENNESKEHANDEL OG ANDEN RÅDDENSKAB Hvis ”Silver Price” insinuerer og/eller mener, at jeg tager Fjordman i forsvar, tager han overordentlig meget fejl. Jeg har både i ind- og udland taget kraftigt afstand fra det ekstreme miljø, som han føler sig som et medlem af, og om hvis planer førstkommende 11. september man blandt andet kan læse på Pamela Gellers blog, hvor der også findes en latterlig og krigsliderlig plakat om arrangementet. Jeg tager ytringsfriheden i forsvar og tager samtidig så kraftigt, som jeg kan, afstand fra den pilrådne norske debat, der aldrig har udfoldet sig værre end nu, hvor man… Read more »

Maria
Maria
9 years ago
Reply to  Maria Due

Det er ikke et øjeblik for tidligt, at vi får sagt kraftigt fra ovefor handel med børn og organer.

Det er ikke en menneskeret at få børn, det er en gave, og vi kan nu engang ikke få alt her i verden.

Jeg finder det dybt frastødende, at bøsser eller andre med penge køber sig frem blandt fattige kvinder for at udnytte deres krop til at levere et barn, Jeg kan dårligt forestille mig en større udmygelse af kvinden.

Maria Due
Maria Due
9 years ago

Steen, der er mail.

Fjordman
Fjordman
9 years ago

Åshild Mathisen: Som du ser her publiserte jeg nettopp et tilsvar i Dagbladet. Det var uproblematisk. Så lenge jeg synes jeg får noenlunde rettferdig behandling lager jeg ikke bråk og kan være ganske fleksibel. Når journalister derimot ikke er fleksible overfor meg er heller ikke jeg det. Jeg kan sette hardt mot hardt nå jeg mener jeg blir urettferdig behandlet, og jeg publiserer gjerne navnet på journalister som publiserer mitt. En av fordelene med å være blogger er at vi kan gi blaffen i de etablerte mediene og publisere det vi selv vil. Jeg skjønner at dere savner det monopolet… Read more »

Maria
Maria
9 years ago

Åshild Mathisen skrev: “Peder Jensen er en aktør som skjuler seg og ikke ønsker å la seg intervjue, men som forlanger å komme uredigert på trykk i etterkant. Ingen, heller ikke han, har krav på en slik behandling.” Mon ikke mange af os kender mennesker, der tillidsfuldt er stillet op til interviews både i de trykte medier og i tv, og som blev chokerede, da de så det redigerede resultat. Folk, der læser her, kender fiduserne lige fra manipulerede fotografier til skamklippede lydbånd, der forvrænger meningen af det udtalte. Vi ser hver eneste dag eksempler på den slags. Du kan… Read more »

Åshild Mathisen
Åshild Mathisen
9 years ago

Peder Jensen har blitt ønsket velkommen på debattplass i Vårt Land for å korrigere det han måtte mene var feil i vår fremstilling. Denne muligheten ønsket han ikke å benytte seg av. Som redaksjon stiller vi krav til saklighet og relevans på debattplass. Det vi forventet i denne sammenhengen, var at Jensen holdt seg til den saken han ønsket å ha tilsvar til. Dette nektet han, og forlangte at vi isåfall endret vår opprinnelige artikkel. Vi mener vår artikkel står seg, og har ingenting vi mener må endres der. Så der endte saken. Peder Jensen er en aktør som skjuler… Read more »

rolf
rolf
9 years ago

Peder Jensen kan publisere på Vårt Lands debatt portal, verdidebatt.no. Der ruller det for tiden flere interessante tråder om Fjordman.