19
aug
Seneste opdatering: 20/8-12 kl. 0947
3 kommentarer - Tryk for at kommentere!

More than 100 officers from Berlin’s police force were put on alert for an anti-Islam march by the extreme-right group Pro Deutschland. Standing outside one of the city’s mosques, about 50 protesters waved banners with the slogan ‘Hasta la vista Salafista’, referring to Salafism, a strict form of the Islamic religion.In what is likely to be seen as an inflammatory move, they brandished a caricature of the Prophet Mohammed……The rally faced a counter-protest by around 100 far-left supporters, many of them Muslims. Anti-Islam protest goes ahead in Germany, Rechtspopulisten wollen vor Moscheen protestieren

Karrikaturtegninger mod moskéer i Berlin, udtalt forvirring når pressen kalder muslimske moddemonstranter for ‘venstreekstreme.’ Dele af moddemonstrationen måtte afbryde for at bede – pikante sengekammerater. Når man går i byen og drikker sig vissen, skal man agte sig for, hvem man vågner op med.

“Da kristne var stolte af deres kultur og rede til at dø for den”

David Gress, historiker, forfatter, ph.d. om Generobringen af Spanien i Berlingske Tidende – Da Europa kæmpede.

“Der var i 1212 gået nøjagtig 500 år, siden muslimerne havde påbegyndt deres lynhurtige erobring af Spanien. De kaldte de erobrede områder for Al-Andalus og indrettede sig, som muslimer altid gjorde: de var de nye herrefolk, kristne og jøder havde at føle sig og optræde kuet og underdanigt. Gjorde de det, kunne de for det meste leve uforstyrret.

Allerede i 718 var den kristne modoffensiv begyndt i det yderste nordvest, men der skulle gå et par hundrede år, før generobringen, la Reconquista, bare nåede til Duero-floden. Først i 1085 indtog kong Alfonso VI af Castilien Spaniens gamle hovedstad Toledo. Halvøen var nu delt omtrent lige mellem det kristne Spanien og Al-Andalus. Som reaktion på Toledos fald kaldte muslimerne på hjælp fra almoraviderne, de barske og meget fromme berberske krigere i Nordafrika. De lignede vore dages talebaner og salafister: hensynsløse, sikre på egen ret, ubønhørlige mod frafaldne og kristne, dertil meget tapre. De kom væltende ind i Al-Andalus og satte brat stop for de kristne offensiver. Et halvt århundrede senere var almoraviderne blevet integreret i Al-Andalus’ noget blidere livsstil. Da de havde mistet kampgejsten, kom fra 1147 en ny bølge af fromme nordafrikanere væltende for at forsvare Al-Andalus. De nye hed almohader, af et arabisk ord, der betyder »enhedsbekendere«. Det skal alle muslimer være, idet Allah er én, men almohaderne ville signalere en særlig streng fromhed, igen som vore dages salafister.

Almohaderne truede med at genoprette det gamle Al-Andalus helt til Pyrenæerne. … Endnu en almohadisk offensiv satte de kristne kniven for struben. I 1211 kaldte pave Innocens III til korstog mod muslimerne i Spanien. Kongerne af Castilien og Aragón mobiliserede, hvad de kunne af ryttere og fodfolk med henblik på en offensiv det følgende år. Hertil kom kontingenter fra Frankrig og længere væk.

… Selve slaget ved Las Navas de Tolosa mellem en 50.000 kristne og en noget større muslimsk armé var afgjort i løbet af formiddagen

Det er mildt sagt ikke politisk korrekt at fejre kristne militære sejre eller anse la Reconquista for en befrielse af Spanien. Det hedder sig, at en mindre udviklet og mere voldelig kultur, den kristne, smadrede en ædel og højerestående, arabernes i Al-Andalus. Det er en farlig og løgnagtig legende. … For 800 år siden var de kristne stolte af deres kultur og rede til at sejre eller dø for den. Havde vi deres ånd, ville intet kunne true os. Det har vore magthavere så tydeligvis ikke.” – Berlingske Tidende: Da Europa kæmpede.

0 0 votes
Article Rating


Donér engangsbeløb?Kan du forpligte dig til fast betaling?

3 Comments
Most Voted
Newest Oldest
Inline Feedbacks
View all comments
Johannes Brahe
Johannes Brahe
9 years ago

Historiska skildringar som denna är mycket intressant att läsa. Det tog även tid för de kristna på den tiden att mobilisera ett effektivt motstånd trots att hotet var så uppenbart och reelt. Det kommer att ta tid även denna gång. Till slut kommer majoriteten att inse hotet, när många fler muslimer bebor Europa och den muslimska lobbyn har blivit mycket starkare. Då växer sig motståndet starkt och kommer att möta islam i öppen konfrontation på bred front. Fram tills dess hänger det på den s.k. politiskt inkorrekta sfären som ser hotet att försöka väcka resten av landet. Det kommer att… Read more »

Prudentius
9 years ago

“Havde vi deres ånd, ville intet kunne true os. Det har vore magthavere så tydeligvis ikke.” Nej, fordi vores magthavere som små artige Fukuyama´ister (post-nationale blå og røde hånd i hånd skuende mod en gylden fremtid) er igang med at udslukke historiens bål, med oceaner af rummelighedsvand og stråler af mangfoldighedsskum. Vi kan/må ikke længere betragte os selv som en distinkt gruppe og en distinkt civilisation, fordi det vil føre til at vi hævder vores interesser, hvilket naturligt fører til konflikt med dem der ikke tilhøre vores gruppe og vores civilisation. Og konflikter skal rummes væk, tolereres bort, de bygger… Read more »

Victor
Victor
9 years ago

Helt ærligt – i en tid, hvor fortrængning og gentrificering er et rigtigt varmt emne, er det nok ikke lige i Einstein-klassen, at demonstrere mod besatte huse…