19
aug
Seneste opdatering: 19/8-12 kl. 2111
9 kommentarer - Tryk for at kommentere!

Idag tar Nadira Naipaul till orda mot islamismen i Storbritannien. Det Àr befriande att lÀsa, eftersom hon sjÀlv kommit frÄn muslimska Pakistan till London för att gifta sig med Nobelpristagaren V.S. Naipaul i en förvissning om att hon för alltid lÀmnat den kulturen och det förtrycket bakom sig. Hon vet, till skillnad frÄn de flesta, vad hon talar om. Hela hennes artikel kan man lÀsa hÀr. Nedan ett smakprov hÀmtat frÄn slutet av hennes artikel:

So why, then, have successive Governments refused to acknowledge the incestuous cultures that have evolved in these ghettos? Why does no one challenge the existence of the so-called ‘Islamic Parliaments’, with their retrogressive laws, that exist in cities such as Bradford and Leicester?

In these cities, teams of vigilantes terrorise Pakistani communities. They turn up unannounced to homes, insisting that Ramadan is respected and checking that everyone has come to prayers. They force shops to close, they check that the community is fasting, that women wear the veil.

Let me be clear. No Muslim woman should be forced to wear a veil. No woman wore it in the era of the Prophet. These Muslims may see themselves as community champions, but they are fanatics who make life a misery for young people who want to integrate.

It is time for liberal Muslims to speak out. The defenders of our precious multiculturalism must get real. My message to those who promote these entrenched ghetto ideas is this: go home if you want to practise your form of Islam. There is no place for it here. Thomas Nydahl

Alex Schulman pÄ Aftonbladet tror att SVT finansieras av staten
af Kjell HĂ„kansson

Jag skrev nyligen om hur SVTs sportjournalist Janne Gunnarsson hotades att bli av med sitt arbete efter att privat pĂ„ pĂ„ Facebook har skrivit ”Pengarna rĂ€cker inte nĂ€r vi ska ge 27.000 nyinflyttade somalier socialbidrag!!! Puh.” Janne Gunnarsson, som verkar ha levt med illusionen att vi har yttrandefrihet i Sverige, rehabiliterades genom att be om ursĂ€kt, förklara att det var ett misstag och genom att be om nĂ„d, vilket televisionens ledning ocksĂ„ beviljade. Han fick behĂ„lla jobbet, men tro nu inte att historien slutar dĂ€r. Hetskampanjen mot honom har fortsatt under sommaren.

Strax efter benĂ„dningen skrev Alex Schulman en artikel i Aftonbladet dĂ€r han krĂ€ver att SVT skall ”agera” mot Janne Gunnarsson, som i artikeln beskrivs som en ”frĂ€mlingsfientlig idiot” och ”en i raden av trĂ„ngsynta pappskallar som pratar innan de tĂ€nker, och Ă€ven om han tĂ€nkte sĂ„ skulle det kanske inte bli bĂ€ttre heller”.

Alex Schulman, journalist till trots, tror att SVT finansieras ”för de pengar som ni och jag varje mĂ„nad betalar in till staten”. Att en journalist pĂ„ en av Sveriges största tidningar inte har en susning om hur SVT finansieras belyser ett mycket allvarligt problem i dagens Sverige, nĂ€mligen den bristande kompetensen inom journalistkĂ„ren. Jag har lĂ€nge misstĂ€nkt att journalister och personer inom organisationslivet gör karriĂ€r inte genom sin kompetens utan genom att ha de rĂ€tta Ă„sikterna och tillrĂ€ckligt ofta upprepa de rĂ€tta flosklerna, och denna teori motsĂ€gs inte direkt av Alex Schulmans artikel. TyvĂ€rr Ă€r problemet heller inte begrĂ€nsat till journalistkĂ„ren utan avspeglar Sveriges generella övergĂ„ng frĂ„n kunskapsnation till vĂ€rdegrundssamhĂ€lle. Skolans roll har de senaste decennierna förĂ€ndrats; att inprĂ€nta den rĂ€tta vĂ€rdegrunden hos eleverna blir allt viktigare medan kunskap och lĂ€randets roll har nedtonats.

En annan bredsalva mot Janne Gunnarsson avfyrades av Kitimbwa Sabuni, talesperson för Afrosvenskarnas Riksförbund, som gick ut i en artikel i Aftonbladet och utkrĂ€vde ett ansvar. Han upprörs över att Janne Gunnarsson ”kan fortsĂ€tta arbeta för SVT med bibehĂ„llet anseende” och över att han ”inte straffades utan belönades med ett OS-jobb”. Till de mer underliga argumenten hör att “Sverige har en egen historia av transatlantisk slavhandel som man vĂ€ljer att officiellt inte lĂ„tsas om.” LĂ„t oss reda ut begreppen.

PĂ„ Wikipedia kan man lĂ€sa att ”Den svenska andelen av de transatlantiska slavtransporterna var obetydligt liten” och att slavhandeln baserades pĂ„ att “Kung Gustav III gav VĂ€stindiska kompaniet rĂ€ttighet att köpa slavar i VĂ€stafrika”. Somalia ligger i Östafrika och berördes sĂ„ledes inte av den svenska slavhandeln (afrikanska folkslag Ă€r sinsemellan genetiskt vĂ€ldigt olika och ofta inte mer beslĂ€ktade med varandra Ă€n de Ă€r med europĂ©er). Ättlingar till den transatlantiska slavhandelns offer finner man huvudsakligen pĂ„ andra sidan Atlanten och i Liberia, som grundades av frigivna amerikanska slavar. Å andra sidan var slaveriet utbrett i Afrika: ”i Somalia Ă€r den etniska gruppen bantu slavĂ€ttlingar till sydligt belĂ€gna grupper som tagits som slavar av somalierna”.

Kitimbwa Sabuni ondgör sig ocksĂ„ över att “politiker frĂ„n höger till vĂ€nster med fĂ„ belĂ€gg referera till somalier som en “svĂ„rintegrerad grupp” nĂ€r de vill göra en poĂ€ng om invandringens utmaningar.” Är belĂ€ggen fĂ„? Bör utmaningarna sopas under mattan? I Dagens nyheter den 9 augusti gick 12 socialdemokratiska, moderata och centerpartistiska kommunalstyrelseordföranden frĂ„n kommuner som tagit emot mĂ„nga somaliska flyktingar ut i en debattartikel och uppmanade staten att ta sitt ansvar och hjĂ€lpa kommunerna ekonomiskt. Man skriver bland annat

”Det kan ta upp till tio Ă„r för kortutbildade och analfabeter att bli sjĂ€lvförsörjande och hela vĂ€gen fram till denna punkt blir kommunernas ansvar”. Om inte staten tar sitt ansvar sĂ„ kan kommunerna enligt kommunalpolitikerna “tvingas till skattehöjningar, nedskĂ€rningar eller omprioriteringar och dĂ€rmed stĂ€lla verksamheter emot varandra nĂ€r pengarna inte rĂ€cker till allt.”

Kommunalpolitikerna vill helt enkelt inte att “resursbehövande grupper i vĂ„ra kommuner inom vĂ„rden, skolan och omsorgen ska kunna spelas ut mot flyktinginvandrarna.” Vilka verksamheter i den statliga budgeten som det istĂ€llet bör skĂ€ras ned pĂ„ framgĂ„r inte av debattartikeln.

Budskapet i debattartikeln Àr för övrigt slÄende likt Janne Gunnarssons. Visserligen uttrycker sig kommunalpolitikerna med en betydligt större intellektuella skÀrpa Àn vad JG gjorde, men en debattartikel kan heller inte jÀmföras med en Facebook kommentar i stilistiskt hÀnseende.

Erik Ullenhag, Sveriges journalister och Afrosvenskarnas Riksförbund kan fortsÀtta att lÄtsas som om den somaliska invandringen ingenting kostar, eller att den till och med Àr lönsam för Sverige. Politiker med ansvar för den kommunala budgeten dÀremot börjar inse att fakta inte kan döljas hur lÀnge som helst. Förr eller senare bankar verkligheten pÄ dörren.

0 0 vote
Article Rating


DonĂ©r engangsbeløb?Kan du forpligte dig til fast betaling?

9 Comments
Most Voted
Newest Oldest
Inline Feedbacks
View all comments
trackback

[…] pĂ„ Snaphanen 19/8-12. Share this:TwitterFacebookGillaGillaBe the first to like this. Det hĂ€r inlĂ€gget […]

Tony
Tony
8 years ago

Det Ă€r inte bara hur SVT finansieras som denne lallande idiot inte har en susning om, han Ă€r sĂ€kert precis sĂ„ korkad som han lĂ„ter! I annat fall borde han vara medveten om att det Ă€r precis sĂ„ som Janne Gunnarsson uttrycker det. Han hare förstĂ„s inte en aning om att det hela tiden skĂ€rs ner inom Ă„ldringsvĂ„rden sĂ„ att till exempel tvĂ„ personal ska ha hand om över trettio Ă„ldringar, allt medan dom ensamkommande bluffbarnen har varsin servicepersonal. Han har förstĂ„s heller inte klĂ€m pĂ„ att hög kostnadsskyddet pĂ„ bĂ„de lĂ€karbesök och medicinkostnad höjdes för Svenska pensionĂ€rer, samtidigt som… Read more »

mercadeo internet
8 years ago

RĂžnn har lavet radio i snart 25 Ă„r, men fortĂŠller, at hun aldrig har oplevet noget lignende – reaktionerne betegner hun som ekstremt hadefulde.”Det er jo som om, at sikringen springer hos selv ganske fornuftige mennesker i det her land, nĂ„r ordet “islam” bliver bragt op. Der sker en polarisering, som er helt meningslĂžs, og som hviler pĂ„ fordomme og uvidenhed,” siger Morten Hesseldahl. Ramadan Radio sender danskerne i det rĂžde felt , Ramadan-radio fĂ„r hade-sms’er.

Hans
Hans
8 years ago

V. S. Naipaul er i Ăžvrigt hindu. Det havde vĂŠret nemt for inderne at nedlĂŠgge Storbritanien i lĂžbet af 1 generation. Der er et stort underskud af indiske piger i Indien, fordi de hellere vil have sĂžnner der. SĂ„ jeg mener, at der mangler i hvert fald 20-30 millioner piger i Indien, som man har ladet dĂž ved ikke at gide give dem hospitalsbehandling o.s.v. Indiske kvinder har altid vĂŠret kendt for at kunne snĂžre engelske mĂŠnd om deres lillefinger (nok isĂŠr nĂ„r de er unge). SĂ„ havde inderne vĂŠret lidt smartere havde de sendt alle deres “overskuds-piger” til U.K.… Read more »

Rune
Rune
8 years ago

Alex Schulman har delvis rĂ€tt. Riksdagen har bestĂ€mmanderĂ€tten över pengarna frĂ„n TV-licensen. Över beloppen och hur medlen skall fördelas. Man kan dĂ€rför betrakta TV-licensen som en slags skatt.

Hans
Hans
8 years ago

M# Kjell HĂ„kansson Til orientering sĂ„ er der altsĂ„ mange millioner efterkommere af slaverne, som lever i Europa i dag, men de fleste af dem er blevet sĂ„ “fortyndede”, at de gĂ„r for at vĂŠre hvide. Det anslĂ„s at 5% af de hvide danskere (d.v.s. ca. 280.000) nedstammer fra Dansk Vestindien, som var dansk 1633-1917. Guldkysten i Ghana var dansk indtil 1850. Da Obama aflagde sit fĂžrste officielle statsbesĂžg i Afrika (Ghana) tog han dagen efter ud og besĂžgte et gammelt slavefort, som den fĂžrste sevĂŠrdighed pĂ„ rejsen. Men i virkeligheden overnattede han pĂ„ et gammelt dansk slavefort den fĂžrste… Read more »

Josefine
Josefine
8 years ago
Reply to  Hans

Mycket intressant lÀsning. Tack för den redogörelsen, Hans.

Tack Kjell ocksÄ, för din artikel. Danskarna behöver upplysas om vilka idi*ter till journalister vi har i Sverige sÄ att de inte blir arga pÄ oss vanliga svenskar var gÄng svenska tidningar, tv eller radio kastar ur sig oförskÀmdheter om danskar. Jag kan förstÄ om danskarna inte riktigt förstÄr hur illa det Àr. Vi tror det knappt sjÀlva. Ibland mÄste man nypa sig i armen för att kÀnna efter om man Àr vaken eller drömmer en ond dröm.

Crass BĂžrsting
Crass BĂžrsting
8 years ago

Her statements are generally okay, but “it is time for liberal Muslims to speak out” is a hopeless one. Liberal Muslims are few and far between, and their reasons not to speak out are obvious.

It is time for all non-muslims not only to speak out, but to act decisively.