18
sep
Seneste opdatering: 19/9-12 kl. 0438
Ingen kommentar - Tryk for at kommentere!

Den franske regering er bekymret over den islamistiske demonstration der skulle v√¶re afholdt l√łrdag foran den amerikanske ambassade i Paris. Omkring 150 salafister blev arresteret. Sp√łrgsm√•let er, om denne ekstreme gren af islam er ved at g√łre indtog i franske forst√¶der? Det er bekymrende at demonstrationen kunne finde sted i Frankrig, og at salafisterne har form√•et at mobilisere 250 mennesker. Elys√©e pal√¶eet og USA-ambassaden er n√¶sten naboer, og ogs√• ganske n√¶r indenrigsministeriet. I dette omr√•de er man ikke vant til den slags mennesker og demonstrationer, og mange blev chokeret over tv og politi ved l’Elys√©e.

Denne voldelige demonstration var ikke anmeldt og lovlig, den var arrangeret over internet og sociale medier. Salafister samledes med unge fra forst√¶derne p√• Place de la Concorde. De var ude af stand til at n√¶rme den amerikanske ambassade, der var bevogtet af en stor politistyrke. Derfor spredes sm√• grupper, som fors√łgte at n√¶rme sig Elys√©e pal√¶et, og en af dem lykkedes. Til sidst m√•tte politiet anholde 152 mennesker. Var Elysee-pal√¶et truet? Debatten raser. Den tidligere premierminister Francois Fillon spurgte pr√¶sidenten for republikken, hvordan han kunne tillade disse mennesker at komme n√¶r Elysee. Pr√¶sidenten svarede, at det var politiets arbejde.

“Vi glemmer ikke, hvad der skete i Toulouse” siger indenrigsminister Manuel Valls. Han ford√łmte i g√•r p√• France 2 kraftigt anti-amerikanske demonstration l√łrdag og dens deltagere. Han advarede, at han ikke ville tolerere gadeb√łnner og tilstedev√¶relsen af helt tilsl√łrede kvinder i gadebilledet. Islamistes: une manifesation aux portes de l‚ÄôElys√©e, og Manifestation salafiste √† Paris : la fermet√© de Jean-Marc Ayrault (Snaphanens overs√¶ttelse, rubrikken er med et l√•n fra Theodore Dalrymples The Barbarians at the Gates of Paris, 2002 Video, fransk, utekstet.)

‘Undercover Mosque The Return’ i DR 2

DR 2 Undercover i moske i London Jeg er ikke voldsomt imponeret. Channels Four Dispatches banebrydende dokumentar om doublespeak i moskeer, blev sendt den 1 september 2008, for over fire √•r siden. DR sender masser af et eller to √•r gamle udenlanske dokumentarer, jeg ved ikke hvorfor et br√¶ndende emne skal syltes i fire √•r. P√• denne blog var den at se dagen efter. At DR 2 sender den en sen aften p√• en smal kanal, hvis seere alle er g√•et i seng, viser ikke andet, end at DR er marginelt bedre end det svenske, s√•kaldt public service, venstretotalit√¶re SVT, der aldrig kommer til s√• meget som til at n√¶vne dens navn. Jeg betaler radiolicens, men tvungent og med ulyst. Men det er da en udm√¶rket anledning til et gensyn, som jeg benyttede mig af. Sovende DR 2 danskere og svenskere b√łr kigge med, og til svenskerne: DR 2 er en kanal under Danmarks Radio, der ikke kan ses i Sverige og ikke det samme som TV 2.

“Faktisk er det bare folket, der er problemet”

sagde salig T√łger Seidenfaden, chefredak√łr for Politiken i en anden sammenh√¶ng. Han var af den opfattelse, at hans uendelig mange synspunkter bare mere v√¶gt end de fleste andres. N√•r de st√łdte p√• modstand, gik han i en ordrig forn√¶gtelse, og i et tilf√¶lde jeg overv√¶rede, vendte han om p√• en tallerken og forlod lokalet, da han havde sagt sine linjer.

Man kunne ikke anf√¶gte hans verdensbillede og v√¶re rigtig vel forvaret p√• samme tid. Det var en psykologisk tilstand hos ham, ikke en intellektuel, og nu er han jo Sankt Seidenfaden qua det, at han ikke opn√•ede pensionsalderen. Hans efterf√łlger en en vissenpind, man ikke rigtig kan huske navnet p√•. Seidenfaden var ikke bare √•ndelig, men ogs√• k√łdeligt svenske via familieb√•nd og √łdeg√•rden ved √ėrkeljunga.

Svenske medier og politikere har det samme problem, som T√łger havde. De kan bedst lide at k√łre butikken i fred for utidig, folkelig indblanding. Den politiske adel kan som regel kan ordne sine aff√¶rer ret diskret, men de stakkels medier er jo n√łdt til at komme i clinch med p√łblen hver dag, ikke mindst i interaktive tider. F√łr dem kunne man bare lade som om deres l√¶serbreve og kronikker var luft, men idag er det jo lidt anderledes.

De lagde alle ud med kommentarfelter p√• deres netaviser, da sletteriet blev for overv√¶ldende en opgave blev kommentarerne derefter ‘modereret’ centralt af Interaktiv S√§kerhet, et medieejet firma (se Svensk internetcensur lagt i entreprise og kronikken Svenska massmedias moraliska bankrutt) og nu de senere m√•neder er bev√¶gelsen g√•et mod helt at sl√łjfe p√łblens muligheder for at kommentere fuldst√¶ndigt. For nylig var det p√• Newsmill, der ellers skulle bringe den fri debat til Sverige for f√łrste gang i mands minde. I dag er det s√• Sveriges Radios Kulturnytt, der lukker for det varme vand fordi redaktionen i virkeligheden √łnsker sig et andet folk med nogle andre meninger, is√¶r om Lars Vilks. Jeg lancerede begrebet ‘teaterdemokrati’. Jeg m√• nok patentere det.

Sveriges Radios Kulturnytt st√§nger fr√•n och med nu sina kommentarsf√§lt. – Jag ser ett problem i att kommentarerna blir v√§ldigt ensidiga, s√§ger Elin Claeson Hirschfeldt, tf redaktionschef p√• kulturredaktionen.Men det var kommentarerna om Kulturnytts rapportering om Lars Vilks medverkan vid den anti-muslimska organisationen Sions konferens i New York nyligen som blev “the tipping point” som visade att det inte l√§ngre gick att ha kommentarsf√§lt, s√§ger Elin Claeson Hirschfeldt.Hon pekar ocks√• p√• ensidigheten i lyssnarkommentarerna som ett stort problem. Kulturnytt st√§nger av kommentarerna, Kulturnytt st√§nger kommentarsf√§lten


Don√©r engangsbeløb?Kan du forpligte dig til fast betaling?


Comments are closed.