2
okt
Seneste opdatering: 2/10-12 kl. 2213
1 kommentar - Tryk for at kommentere!

UsĂŠdvanlig skarp og syrlig kommentar og kort fremlĂŠgning af en sag fra Ezra Levant i dag, der minder en om hvor meget vi savner en TV kanal som The Sun i Europa. Et ti-Ă„rigt drama pĂ„ bare 12 minutter. ‘Canadieren’ Omar Khadr myrdede den ubevĂŠbnede sanitetssoldat Christopher Speer i 2002, og har siden pralet med alle de andre, han myrdede som 15-Ă„rig. Han har siddet Ă„r i Guantanamo, hvor han er blevet endnu mere radikal, farlig og hadefuld, sĂ„ selv hans advokat er bange for ham. Nu er han snart en fri mand. Ezra Levant har startet en indsamling, sĂ„ Speers mindreĂ„rige bĂžrn kan fĂ„ en ordentlig uddannelse og hans enke ikke skal fortvivle yderligere. Dens mĂ„l er 50.000 dollars. Jeg har selv doneret. Speer Kids’ Fund. – Se evt. Michael Coren on Omar Khadr’s return to Canada og Ezra Levant & Robert Spencer: Omar Khadr’s return to Canada.

»600 000 utrikes födda gÄr till jobbet varje dag«

Floskelmaskinen, En bortklippt scen frĂ„n Ridley Scotts senaste film Prometheus. (Man genkender skuespilleren fra de voldsdyrkende, perverse Stieg Larson film, jeg ved et uheld sĂ„ en af, da jeg boede i Sverige for et Ă„r siden.) Parodien spiller pĂ„ Sveriges vĂ„dĂžrede minister for lyn-afskaffelse af landet, Erik Ullenhag, der debatterede med Jimmie Åkesson i SVT Debatt for nylig. NĂ„r man havde stĂ„et det igennem, mĂ„tte man spĂžrge sig, om man overhovedet kan diskutere politisk pĂ„ dette omrĂ„de i Sverige, uden at det drukner i grĂŠdende bĂžrn og hvem der fĂžler hvad. Åkesson fremstĂ„r saglig i en strid modvind af sentimentalitet og benspĂŠnd fra alle sider, inkl. vĂŠrten Belinda Olsson, kendt som redaktĂžr af 1999 antologien “Kusseflokken.” PĂ„ det fĂžrste ene minut Åkesson er pĂ„ (fra min. 19:16), spĂŠnder hun ben for ham hele fem gange. Det er bedst beskrevet i blogosfĂŠren, ikke i andre medier:

IdĂ©historikern Jens Ljunggren menar att det skedde en emotionalisering av politiken under sextiotalet som ledde till att de vĂ€nsterintellektuella alltmer framtrĂ€dde som ”predikantlika frĂ€lsningsgestalter”

Vi kunde se ett utmĂ€rkt exempel pĂ„ denna emotionalisering nĂ€r Jimmie Åkesson debatterade med Erik Ullenhag i programmet Debatt (SVT). Ullenhag tog till det retoriska knep som i princip Ă€r legio inom politiken i dag, nĂ€mligen att lyfta ett enskilt konkret fall. SĂ„ hĂ€r sade han ungefĂ€r 32 minuter in i inslaget…..Politikens emotionalisering – apropĂ„ de senaste asylfallen i media

Sverige: Mange flere ‘flygtninge’, 40 % analfabeter

Det er egentlig typisk, at de her tror, de kan alfabetisere 40 Ă„rige somaliere, der end ikke kan skrive eller lĂŠse somalisk. Men nĂ„r man “er gĂ„et ind i politik for at arbejde for en bedre, mere retfĂŠrdig verden,” er ingenting uoverkommeligt:

En vÀxande andel av landets nyanlÀnda invandrare Àr analfabeter och kan varken lÀsa eller skriva nÀr de kommer till Sverige. Antalet elever i Svenska för invandrare, SFI, som har liten eller ingen skolgÄng alls frÄn hemlandet har fördubblats pÄ fem Är. Jan-Olov Lundberg: Vi vet inte hur man gör.I BorlÀnge till exempel, menar de ansvariga för undervisningen att det mÄste till mer ekonomiska resurser för att lÀra eleverna svenska som de kan klara sig med i samhÀllet.

– Hur lĂ„ter den hĂ€r? frĂ„gar lĂ€raren i klassrummet. Framme pĂ„ tavlan pekar SFI-lĂ€raren pĂ„ olika bokstĂ€ver. Enligt kommunen hade fyra av tio personer som avslutat sin introduktion för nyanlĂ€nda i BorlĂ€nge 2010 ingen utbildning alls. Majoriteten av dem kvinnor. 39-Ă„riga Gahla frĂ„n Somalia som lĂ€ser hĂ€r har i alla fall gĂ„tt tvĂ„ Ă„r koranskola innan hon kom till Sverige, berĂ€ttar hon. Hon behöver delvis hjĂ€lp med tolk. – Hur lĂ€nge har du varit i Sverige? – I sex Ă„r, sĂ€ger Gahla.Tufft för nyanlĂ€nda invandrare som Ă€r analfabeter(Migrationsverket uppskattar att 85-90 procent av de somalier som kommer till Finland Ă€r analfabeter)

0 0 vote
Article Rating


DonĂ©r engangsbeløb?Kan du forpligte dig til fast betaling?

1 Comment
Most Voted
Newest Oldest
Inline Feedbacks
View all comments
EllenbÄgen
8 years ago

AngĂ„ende “diskussionen” i Debatt (SVT) :
Det Ă€r alltid “riggat” i förvĂ€g;
Ullenhag vÀljer ett hjÀrtknipande irrelevant exempel och pratar pÄ dagisnivÄ (förutom att han ser ut att vara 14 Är).
Ingen har en chans att framföra nÄgot vettigt.