17
okt
Seneste opdatering: 17/10-12 kl. 2327
6 kommentarer - Tryk for at kommentere!

Malala Yousafzai – en symbol för striden mot islamismen, för friheten och kvinnors utbildning

Af Thomas Nydahl

Den hÀr fjortonÄriga pakistanska flickan, Malala Yousafzai, gjorde det mest förbjudna. Hon levde som en fri och skapande mÀnniska. Hon drev en blogg, hon talade sig varm för flickors utbildning. Vid skolbussen blev hon skjuten av den islamistiska pöbel som kallas talibaner.

Under tisdagen blev hon inlagd vid det nybyggda Queen Elizabeth-sjukhuset i Birmingham, West Midlands. DÀr har redan ett antal mÀn försökt komma in under förespegling av att vara slÀktingar till henne. De avvisades av polis.

Det gör mig vĂ€ldigt upprörd att tĂ€nka att det bland de pakistanska muslimerna i Birmingham – om vilka jag bland annat skriver i min nya, kommande bok – finns mĂ€n som drivs av ett sĂ„dant hat mot friheten och de fria kvinnorna att de vill fullborda talibanernas attentat och verkligen se till att Malala Yousafzai dör.

Det Ă€r sĂ„ sanningen ser ut min goda svenska vĂ€nner, ni som talar om “islamofobi” och “rasism”. Ert slagordsmaskineri har hakat upp sig och vĂ€grar se hur verkligheten ser ut för de mĂ€nniskor som plĂ„gas av islamismen. Hellre lyssnar jag till alla de kvinnor som nu gĂ„r ut pĂ„ Islamabads gator i sympati med Malala Yousafzai. PĂ„ deras plakat stĂ„r det att de betraktar flickan som en “fredens ambassadör för det progressiva Pakistan”. Kvinnorna som demonstrerar bĂ€r inga slöjor eller niqabs. De lĂ„ter sitt hĂ„r falla fritt. I mĂ„nga andra stĂ€der, och i andra lĂ€nder förekommer liknande solidaritetsmöten och allmĂ€nna bönestunder bland de kvinnliga studenterna, för Malala Yousafzai. (Se ogsĂ„: Michael Coren THE RUTHLESS TALIBAN)

Professor Salim Mansur: Halt muslim immigration into Canada

Salim Mansur is an Associate Professor of Political Science at the University of Western Ontario in Canada. He is an immigrant, Muslim, Canadian, and intellectual and columnist for the London Free Press and the Toronto Sun, and has contributed to various publications including National Review, the Middle East Forum and Frontpagemag. He often presents analysis on the Muslim world, Islam, South Asia, Middle East. On two occasions, fatwas (religion edicts) were issued against him, calling for his death

October 1, 2012: Close the borders to Muslim immigrants:Salim Mansur’s House of Commons testimony, Salim Mansur: Presentation to the Standing Committee on Citizenship and Immigration Mansur’s fremlĂŠgning er i video 1, de fĂžlgende er komittĂ©ens diskussion med ham.

0 0 vote
Article Rating


DonĂ©r engangsbeløb?Kan du forpligte dig til fast betaling?

6 Comments
Most Voted
Newest Oldest
Inline Feedbacks
View all comments
Johan
Johan
8 years ago

Friheten Ă€r det centrala. Utan frihet stĂ„r vi oss slĂ€tt. Att pĂ„tvinga andra dogmer Ă€r allt för lĂ€tt, Ă€ven i vĂ„ra s k demokratier. Att anse sig ha rĂ€tt, att veta sanningen Ă€r övermĂ€ktigt trosvisst, som saknar all förankring i verkligheten. Ingen kan veta sanningen. Bara ana och tro. Och söka sig fram till ny kunskap om vad som verkar gĂ€lla. Men att hĂ€vda nĂ„got och pĂ„tvinga andra det skoningslöst, Ă€r nĂ„got fruktansvĂ€rt sjĂ€lvgott, sturskt och ont. Att inte respektera andras sökanderĂ€tt efter sanningen. Men sĂ„dan Ă€r fundamentalismen oavsett om den Ă€r av islamistisk art eller PK-typ, eller nĂ„got annat.… Read more »

Bjovulf
Bjovulf
8 years ago

Kulturberigelsen fejrer stadigt nye triumfer ;-(

FBI: 21-Ă„rig ville detonere kĂŠmpebombe i New York

http://ekstrabladet.dk/112/article1847619.ece

Mand fra Bangladesh anholdt, mens han forsÞgte at detonere en bombe pÄ 450 kilo i finansdistriktet i New York

Erling
Erling
8 years ago

… hvor man bl.a. finder dette guldkorn:

What amazes me is that any regular bank would track me down, in any part of the world, if I had defaulted on their payments, and here we as a country cannot track down and keep track of people who are willing to exploit our system.

Erling
Erling
8 years ago

BemĂŠrkelsesvĂŠrdig tale af Salim Mansour – tak for linket. Jeg fandt en transkription af Q&A-sessionen her:

http://www.parl.gc.ca/HousePublications/Publication.aspx?DocId=5730680&Language=E&Mode=1#Int-7697002

Prudentius
8 years ago

Skudt i hovedet af Allahs smÄ artige teokrater. Blot endnu en arbejdsdag for shariaens helte i dar al islam.

SpĂžrg ikke hvad islam kan gĂžre for dig, men hvad du kan gĂžre for islam!

(Nej, vi kan ikke fordĂžmme mordforsĂžg pĂ„ piger der gerne vil i skole, det er det hele alt, alt for komplekst til, vi mĂ„ derimod Ă„bne os op for anderledes vĂŠrdier og finde rummeligheden frem og lĂŠgge fordommene vĂŠk… og sige undskyld)