17
okt
Seneste opdatering: 17/10-12 kl. 2327
6 kommentarer - Tryk for at kommentere!

Malala Yousafzai – en symbol för striden mot islamismen, för friheten och kvinnors utbildning

Af Thomas Nydahl

Den här fjortonåriga pakistanska flickan, Malala Yousafzai, gjorde det mest förbjudna. Hon levde som en fri och skapande människa. Hon drev en blogg, hon talade sig varm för flickors utbildning. Vid skolbussen blev hon skjuten av den islamistiska pöbel som kallas talibaner.

Under tisdagen blev hon inlagd vid det nybyggda Queen Elizabeth-sjukhuset i Birmingham, West Midlands. Där har redan ett antal män försökt komma in under förespegling av att vara släktingar till henne. De avvisades av polis.

Det gör mig väldigt upprörd att tänka att det bland de pakistanska muslimerna i Birmingham – om vilka jag bland annat skriver i min nya, kommande bok – finns män som drivs av ett sådant hat mot friheten och de fria kvinnorna att de vill fullborda talibanernas attentat och verkligen se till att Malala Yousafzai dör.

Det är så sanningen ser ut min goda svenska vänner, ni som talar om “islamofobi” och “rasism”. Ert slagordsmaskineri har hakat upp sig och vägrar se hur verkligheten ser ut för de människor som plågas av islamismen. Hellre lyssnar jag till alla de kvinnor som nu går ut på Islamabads gator i sympati med Malala Yousafzai. På deras plakat står det att de betraktar flickan som en “fredens ambassadör för det progressiva Pakistan”. Kvinnorna som demonstrerar bär inga slöjor eller niqabs. De låter sitt hår falla fritt. I många andra städer, och i andra länder förekommer liknande solidaritetsmöten och allmänna bönestunder bland de kvinnliga studenterna, för Malala Yousafzai. (Se også: Michael Coren THE RUTHLESS TALIBAN)

Professor Salim Mansur: Halt muslim immigration into Canada

Salim Mansur is an Associate Professor of Political Science at the University of Western Ontario in Canada. He is an immigrant, Muslim, Canadian, and intellectual and columnist for the London Free Press and the Toronto Sun, and has contributed to various publications including National Review, the Middle East Forum and Frontpagemag. He often presents analysis on the Muslim world, Islam, South Asia, Middle East. On two occasions, fatwas (religion edicts) were issued against him, calling for his death

October 1, 2012: Close the borders to Muslim immigrants:Salim Mansur’s House of Commons testimony, Salim Mansur: Presentation to the Standing Committee on Citizenship and Immigration Mansur’s fremlægning er i video 1, de følgende er komittéens diskussion med ham.

0 0 votes
Article Rating


Donér engangsbeløb?Kan du forpligte dig til fast betaling?

6 Comments
Most Voted
Newest Oldest
Inline Feedbacks
View all comments
Johan
Johan
9 years ago

Friheten är det centrala. Utan frihet står vi oss slätt. Att påtvinga andra dogmer är allt för lätt, även i våra s k demokratier. Att anse sig ha rätt, att veta sanningen är övermäktigt trosvisst, som saknar all förankring i verkligheten. Ingen kan veta sanningen. Bara ana och tro. Och söka sig fram till ny kunskap om vad som verkar gälla. Men att hävda något och påtvinga andra det skoningslöst, är något fruktansvärt självgott, sturskt och ont. Att inte respektera andras sökanderätt efter sanningen. Men sådan är fundamentalismen oavsett om den är av islamistisk art eller PK-typ, eller något annat.… Read more »

Bjovulf
Bjovulf
9 years ago

Kulturberigelsen fejrer stadigt nye triumfer ;-(

FBI: 21-årig ville detonere kæmpebombe i New York

http://ekstrabladet.dk/112/article1847619.ece

Mand fra Bangladesh anholdt, mens han forsøgte at detonere en bombe på 450 kilo i finansdistriktet i New York

Erling
Erling
9 years ago

… hvor man bl.a. finder dette guldkorn:

What amazes me is that any regular bank would track me down, in any part of the world, if I had defaulted on their payments, and here we as a country cannot track down and keep track of people who are willing to exploit our system.

Erling
Erling
9 years ago

Bemærkelsesværdig tale af Salim Mansour – tak for linket. Jeg fandt en transkription af Q&A-sessionen her:

http://www.parl.gc.ca/HousePublications/Publication.aspx?DocId=5730680&Language=E&Mode=1#Int-7697002

Prudentius
9 years ago

Skudt i hovedet af Allahs små artige teokrater. Blot endnu en arbejdsdag for shariaens helte i dar al islam.

Spørg ikke hvad islam kan gøre for dig, men hvad du kan gøre for islam!

(Nej, vi kan ikke fordømme mordforsøg på piger der gerne vil i skole, det er det hele alt, alt for komplekst til, vi må derimod åbne os op for anderledes værdier og finde rummeligheden frem og lægge fordommene væk… og sige undskyld)