19
okt
Seneste opdatering: 20/10-12 kl. 1418
8 kommentarer - Tryk for at kommentere!

Georg Igler deltog i mødet i EU parlamentet i juni, og også i det i Sverige berygtede ‘islamofobimøde’ i New York den 11 september. Der var ikke et øje, der bemærkede det i Danmark. Igler taler blandt andet om noget så sjældent, som en kunstner der insisterer på sin ytringsfrihed for enhver pris – Rowan Atkinson, Mr. Bean. Vi er nødt til at høre hans imponerende og morsomme argumenter mod ‘the outrage industry’ her:

Røde halvmåner på Dybbøl Banke

Sønderborg vil være kultur-et eller andet i år 2017. Nu flyver jeg ikke kulturelthelt så højt, men jeg er enig: det var et skrækkeligt slag vi havde med de muslimske horder der i 1864. Det er da godt at grænsen er væk, så de kan rejse ind uden at nogen slås. “Sønderborg tager et ekstra hop”, siger den kreative museumsinspektør i Sønderborg, og smiler over hele citronmånen(han kaldte i januar ledelsen i Dansk folkeparti for “Pias tre gauleitere.”) Det gjorde jeg også, hoppede. Hvad Peter Dragsbo vil blive kaldt, tør jeg slet ikke tænke på. Han er medlem af Det Radikale Venstre, hvad der i sig selv er ganske opsigtvækkende for en sønderjyde med tanke på partiets track record i grænselandet. Nu er han etnolog med speciale i forstæder og ikke historiker, så han kan måske ikke gøre for det.

Den 22. august 2017 går dansk og tysk Røde Kors sammen om at mindes det sted, hvor Røde Kors’ allerførste aktive engagement fandt sted, nemlig på slagmarken ved Dybbøl – for at tage en konfrontation med sårene efter krigen og markere Røde Kors’ første færd.Frivillige fra Røde Kors og borgere fra regionen skaber et levende projekt, når de skriver forsonende – eller konfronterende – ord på bagsiden af røde kors og røde halvmåner og anbringer dem på slagmarken som planter i jorden. Denne symbolske udbredelse af kors og halvmåner gør det muligt for mennesker at konfrontere sig med de smertelige følelser, som er karakteristiske for den dansk-tyske konflikt. Samtidig er den et symbol på de humanitære værdier, der ligger til grund for Røde Kors, nemlig at ”hjælpe mennesker i krise, hvem de end er, og hvor de end er”.

En hjemmeside gør det muligt for endnu flere mennesker at give udtryk for deres tanker om fred, forsoning og den rolle, Røde Kors og Røde Halvmåne spiller i skabelsen af neutrale områder til beskyttelse og hjælp for civile i konfliktzoner. Hjemmesiden afspejler det fysiske projekt med en virtuel grøn slagmark og virtuelle kors. De besøgende vælger et kors, tilføjer deres budskab og placerer det på den virtuelle mark. Sønderborg og Danmark konfronteres med sit gamle traume – Se videre på Hodja.

0 0 votes
Article Rating


Donér engangsbeløb?Kan du forpligte dig til fast betaling?

8 Comments
Most Voted
Newest Oldest
Inline Feedbacks
View all comments
trackback

[…] Ezra Lvant, fra minut 12.30 juristen Georg Igler, som I er stødt på her på bloggen siden jeg mødte ham i Bryssel for trekvart år […]

Skåning
Skåning
9 years ago

Oj, jag visste inte att känslorna var så hårda nere i Sönderjylland/Schleswig. Han säger ju att han hade blivit hängd i en lyktstolpe för 20 år sedan om han bara gick in i en tysk butik. Piuh! Själv är jag världens skånepatriot, avskyr det mesta “svenska” (utom midsommar) och tycker att gränsen borde flyttas till Småland. Men såååå hatfulla känslor har det nog aldrig varit här nere i Skåneland.

PBr.
PBr.
9 years ago

Bare en fornemmelse, men jeg tror (håber) at Peter Dragsbo forlængst er fejet af vejen af historiens kost i 2017, rent umiddelbart ser han heller ikke særlig langtidsholdbar ud, men det er naturligvis en subtjektivt vurdering, ikke desto mindre er han (hen) , af urandsalige grunde, sat på en post der inkluderer varetagelsen af et vigtigt kapitel i nyere dansk historie, hvilket nu ses brugt til radikal historie fornægtende og forfalskende “nytolkning”. Jeg kan som almindelig borger kun håbe at der et eller andet sted er nogen ansvarlige politikkere der, trods alt, vil forsøge at sætte en stopper for dette… Read more »

Hans Und
Hans Und
9 years ago

Apropos fornærmelser. Diskussionen køre også i andre dele af verden. “I recall a discussion in FB where I was asked about how does one redress grievances for defamation? The obvious answer is by countering with truth and facts – not restricting it. The dynamic process of debate sifts the falsities from those which are grounded on fact. Those who stand on flimsy, if not factually mistaken, grounds will find the truth offensive to their lies. And those who are factually correct, will find lies offensive to the truth. The only way for a lie to win – is to suppress… Read more »

Bjovulf
Bjovulf
9 years ago

Vågner S da for H. aldrig op til virkelighedens verden og ser hvilke uoprettelige skader, de allerede har påført Danmark og danskerne gennem deres dybt naive indvandringspolitik og afhængigheden af og følgagtigheden over for de selvgode radigale verdensfrelsere og de pseudointellektuelle storbytosser? Synes de virkelig ikke, at vi har rigeligt af problemer med “kulturberigelsen” fra uintegrerbare folkeslag i forvejen? Mange flere vil familiesammenføres http://jyllands-posten.dk/indland/article4879800.ece AF MADS BONDE BROBERG Antallet af ansøgninger er steget markant, siden pointsystemet for familiesammenføringer forsvandt. Dansk-udenlandske familier har haft travlt med at søge om sammenføring, siden regeringen fjernede det omdiskuterede pointsystem og bl.a. satte kravene til… Read more »

resursesvag
resursesvag
9 years ago

Jeg er netop blevet anmeldt af en mand, der saa sent som i 2009 blev idoemt syv aars faengsel i en sag, der omhandlede vold og dummeboeder, fordi han mener, jeg ikke holder en “sober tone” i debatten. FML!

http://www.facebook.com/steffen.jensen.773/posts/157665014378503?comment_id=431657&ref=notif&notif_t=like

morten olesen
morten olesen
9 years ago
Reply to  resursesvag

Han er en typisk repræsentant for arabernes offermentalitet. Hvornår blir’ de mon voksne ? Hans anmeldelse ryger derhen, hvor den hører hjemme – i papirkurven.

Prudentius
9 years ago

1864 og forgængeren 1848-1851, samt forsøget på et pan-skandinavisk storrige via Kalmarunionen, er ellers noget af en huskekage til alle dem der mener det multikulturelle og multietniske er opskriften på evig succes.

Igen og igen hamrer naturen og historien rygsøjlen ud af rumpehullet på babelstårnets visionære arkitekter. Deres trappe til himlen braser og styrter.

Dragsbo vrøvler og drømmer om fremtiden, men hans rationalistiske fantasterier hører til de mest destruktive fra fortiden.