21
okt
Seneste opdatering: 21/10-12 kl. 2118
18 kommentarer - Tryk for at kommentere!

Brian Lilley sits down with former US Ambassador to the UN John Bolton for an exclusive interview on the consequences of a second Obama term.

Nederlagets helte

Jeg bor ikke så langt fra Rosenborg Slot. Christian IV byggede det, han boede der helst og han døde der i vinterstuen 1648. Jeg kommer der ikke så tit, som jeg burde, men jeg ser blandt turisterne københavnere med en hengivenhed, der næsten minder mig om de gamle, sortklædte romerske damer, jeg har mødt ved Augustus alter for Pax Romana, Ara Pacis, til trods for at Christian Firtals bedrifter hverken var fred i århundreder eller velstand, men snarere krig, tilsætning og ruin.

Han byggede, drak og horede og fik treogtyve børn med koner og elskerinder, drog os inde i krige og til slut til freden ved Brømsebro, hvor den danske dominans i Norden ophørte, og alligevel elsker vi ham. Måske fordi han er nederlagets helt, som er vores eget selvbilledes sidste tilflugt i lommeformat. Vi der ikke byggede byer.

Jeg var der i går og tog nogle fotos: Hans skrivebord, vinterstuen hvor han boede og døde i 1648 og riddersalen på anden sal, som er lystslottets paraderum, der minder os om hvor store vi var, og hvor små vi nu er. Vi er så små, at vi må puste os op (Anders Fogh) eller lade os invadere af fjendtligsindede folkestammer (lands-luskefisene Thorning, Nyrop, Helweg, Jelved, Vestager, Søvndal, Gammeltoft Hansen og Enhedskommunisterne), og uddelegere vores sidste magt til Bryssel for at flagellere os selv.

Halvér antallet af Foketingsmedlemmer, når de alligevel ikke vil magte mere en 40 % af fordums magt, som sukker-tobaks og -fedtskat. Så er der alligevel mere format over at satse på at drikke som en svamp, tabe det halve land, bygge nogle vidunderlige huse og byer og få 23 børn. Vi har ikke set noget, der bare dufter af det siden Per Hækkerup døde i 1979 for bare artige, akademiske vinkelskrivere, og der er ingen andre der gider høre på dem, end dem der får penge for det. Renæssance-mennesker kommer ikke frem i verden længere. Personligt sprang jeg hele sidste valgkamp over, og gik hen og stemte på dem, jeg har stemt på i elleve år. Er de andre mere flittige, behøver vi slet ikke noget folketing mere, så sandt som folket også er ved at blive en konstruktion.

Selv om hans regeringstid var præget af militære nederlag og økonomisk tilbagegang, fremstår Christian 4. som en af de mest fremtrædende, elskede og beundrede konger i rækken. Det skyldes ikke mindst de mange byer, han anlagde: Christianshavn, Christianstad i Skåne og Christianopel i Blekinge, Christiania (Oslo), Kongsberg og Christianssand (Kristiansand) i Norge og Glückstadt i Holsten. Byerne var anlagt efter renæssancetidens idealer: gaderne ligger vinkelret på hinanden. I København efterlod han mange smukke bygningsværker som Børsen, Holmens Kirke, Rosenborg slot, Regensen, Trinitatis Kirke med Rundetårn, der var indrettet som observatorium og udført i røde og gule mursten, (oldenborgernes egne farver), Nyboder, Proviantgården, Tøjhuset og Kongens Bryghus. Desuden lod han Frederiksborg Slot ved Hillerød ombygge til et smukt renæssanceslot. Dermed blev Christian 4. utvivlsomt den største bygherre i Norden. Christian 4.(klik fotos f. helskærm)

Indvandrerkvinder aborterer pigefostre i Sverige

Danske kvinder vælger at rejse til udlandet for at få foretaget abort, hvis de er utilfredse med barnets køn. Og abortturismen finder sted fra Danmark hvert år, bekræfter flere kilder over for DR.Det er nemlig muligt at få barnets køn at vide ved en scanning efter 14. uge i Danmark. Er man utilfreds med kønnet, kan man uden yderligere forklaring få foretaget en abort i Sverige indtil den 18. graviditetsuge. Danske kvinder rejser til Sverige som abort-turister

‘Danske’ og ‘danske’. Hvis man et øjeblik kan se bort fra det modbydelige i at myrde sunde fostre, fordi de har det forkerte køn, så er det slående at man i feminismens hellige hjemland medvirker til at abortere pigefostre fra indvandrerkvinder i Norge og Danmark, der intimideres af deres mænd til at føde drengebørn. Det er hykleriets svenske apoteose. For selvom medierne og lægerne af natur er diskrete – alternativt løgnagtige, – er det ikke nogen hemmelighed, hvem det hovedsageligt drejer sig om. Sundhedsmyndighederne kunne minutiøst registrere, hvem der aborterer sunde pigefostre efter 14. uge med tynde undskyldninger hvis de ville, men det vil de åbenbart helst ikke:

Jeg er ikke i tvivl om, at der blandt visse kulturer er et meget stort pres på kvinden for, at hun skal føde en dreng. Den kønssortering er danske klinikker med til at legitimere ved at oplyse barnets køn allerede i 14. uge, siger lægen Vibeke Manniche.

Jeg husker to år tilbage, når nu journalistfaget kvier sig ved det:

Rogne og jordmor Sara Kahsay sier at praksisen nok er vanligere blant kulturer der det er spesielt viktig å få guttebabyer. Kahsay sier det ikke er uvanlig for henne å få telefoner fra kvinner som svært tidlig vil vite kjønnet på barnet de bærer på. Tar jenteabort i Sverige, Norske kvinner tar jenteabort i Sverige

Det Radikale Venstre mener, at “abortturisme er forfærdeligt”. Forfærdeligheden kan de diskutere indenfor deres egen, sluttede kreds af madammer m/k. De blev jo født allesammen, men i dagens mere oplyste tid kunne de være forebygget af deres egen fosterdiagnostik.

0 0 votes
Article Rating


Donér engangsbeløb?Kan du forpligte dig til fast betaling?

18 Comments
Most Voted
Newest Oldest
Inline Feedbacks
View all comments
Bjovulf
Bjovulf
9 years ago

Denne ekstreme islamistiske forening er nu begyndt at hænge store stærkt provokerende plakater op her på ydre Nørrebro, om hvor synd det er for de stakkels, evigt forfulgte muslimer, at de ikke kan få lov til udleve deres islam fuldt ud i Danmark & Vesten, hvor forfulgte de er, og hvor uretfærdigt de konstant bliver behandlet her 😉 http://kaldettilislam.com/ Er der mon nogle af jer andre snaphaner, der har set noget til dette? Den har åbenbart også forbindelse til denne ekstreme forening – er det nogle islamist-foreninger I kender noget til? http://www.youtube.com/user/1ummahfordk Jeg mener, det var dem, der blandt prøvede… Read more »

Britta Due Andersen
Britta Due Andersen
9 years ago

Bare til orientering, nu har vi lige fået at vide, at det er indvanderene, der rejser til Sverige, men de får også tilladelse til abort i Danmark efter fristens udløb for lovlig abort, selv om den dispensationsmulighed er beregnet på helt andre situationer.

Skåning
Skåning
9 years ago

Fast alla källor jag har läst om Christian den fjärde, pekar på att han var en mycket god och rättvis kung med sunda renässansideal. Iaf långt mycket bättre än de dåtida svenska kungarna som Gustav II Adolf och Carl IX, vilka var några sviniga råskinn. Glöm inte heller att Christian också var vår kung (alltså skåningarna). Jag hyllar honom gärna.

Peter Buch
Peter Buch
9 years ago
Reply to  steen

Slottet har sidst jeg var der, for et par måneder siden, rum dækkende perioden fra Christian IV til Frederik VII. Jeg var ansat som opsyn fra 2005 til 2008 og kan anbefale Vejledning – en lille bog om slottet og samlingerne, samt nedennævnte- http://dkks.dk/1850-1875 set på hjemmesiden http://dkks.dk/ slottets og Amalienborgmuseets fælles side. -Den folkekære Frederik 7. var død året inden krigen. Han havde ingen børn, og med indsættelsen af Christian 9. overtog en ny slægtslinje, glücksborgerne, den danske trone. Frederik blev således den sidste oldenborger på tronen og den sidste konge, som er omfattet af samlingerne på Rosenborg Slot-.… Read more »

Gunnar Biering
9 years ago
Reply to  Peter Buch

Selvom Skånelandene først blev tabt i 1658, var det vel Christian IVs ulyksalige krige, der lagde grunden til nedturen? Jeg læste engang, at den tyske katolske hær under sin indtrængen i Jylland i 1620’erne myrdede så mange civile, at Sønderjylland stadig i vor tid var tyndere befolket end resten end landet. O.s.v. Når Chr.IV alligevel var elsket (indtil historiekendskabet forsvandt i vor tid som følge af bl.a. radikal omlægning af skolen), skyldtes det iflg. Palle Lauring sikkert, at han var den sidste konge, der personligt ledede hæren og flåden på slagmarken. De fleste over 50 kender maleriet fra Roskilde Domkirke… Read more »

Peter Buch
Peter Buch
9 years ago
Reply to  Peter Buch

Om Roskildefreden: Ved Roskildefreden tog svenskerne sig dyrt betalt. Danmark måtte afstå Skåne, Blekinge og Bornholm og de norske provinser Bohuslen og Trondheim Len, og den midlertidige afståelse af Halland blev gjort permanent. Den danske konges medhertug i Slesvig og Holsten, hertug Frederik 3 af Gottorp, havde skiftet side og sluttet sig til svenskerne. Som tak opnåede han at blive erklæret suveræn fyrste og dermed frigjort fra den danske konges overhøjhed. Roskildefreden var en katastrofe for den dansk-norske stat. For det egentlige Danmark omfattede de afståede landsdele op mod en fjerdedel af befolkningen, landets næststørste by, Malmø, og ét af… Read more »

Skåning
Skåning
9 years ago
Reply to  steen

Nej, jag har aldrig varit där, men redan då jag läste ditt inlägg tänkte jag att det är ett gjutet besök. Jag tar med min dotter och tar en rundvandring i Rosenborg. Kanske redan nästa helg. Tackar och bockar för tipset.

Peter Buch
Peter Buch
9 years ago
Reply to  Skåning

Skaf vejledningen, en lile bog med titlen Rosenborg, og kik i den, eventuelt læs i den først, medbring venligst lommelygte for læsning på stedet da lyset er ringe.

Peter Buch
Peter Buch
9 years ago

Christian IV fik 23 børn, hvoraf 2 var dødfødte,og forsøger således at få indbyggertallet i riget noget i vejret. Hans skrivebord, dateret som værende fra 1580, er nu ikke hans, men kunne være hans, eksemplaret i skrivestuen er overført fra det gottorpske kunstkammer 1751. På en web-side så jeg nævnt at han udvidede København til noget nær det dobbelte i areal, men indbyggertallet blev ikke fordoblet i hans tid, omend han selv gør sit til forøgelsen. Tab og nederlag under Christian IV er ikke for alvor det der gør Danmark til den lille i Nordeuropa, Halland var tabt i 30… Read more »

Skåning
Skåning
9 years ago
Reply to  Peter Buch

Tala inte om det. Historiens värsta tragedi för det jag kallar “mitt” folk.

Bjovulf
Bjovulf
9 years ago

Er dette mon ligefrem en mulig måde at løse “kulturberigelses”-problemerne på? 😀 Hvis de selv på denne barbariske vis tynder kraftigt ude i deres piger, og vi så ved lov forhindrer dem i at importerere flere piger til “familiesammenføring” via tvangsægteskaber og arrangerede ægteskaber etc., fordi kvoterne for længst er opbrugt, så burde en ret stor del af vore problemer på magisk vis forsvinde i løbet af nogle få generationer 😉 Vi skal naturligvis så lige huske at sørge for at danske piger / kvinder langt om længe slår deres politiske korrekthedsfiltre fra og begynder at fatter, hvad det er… Read more »

Santor
Santor
9 years ago

@ “Indvandrerkvinder aborterer pigefostre i Sverige”

DR fortalte så vidt jeg husker ikke på et eneste tidspunkt at det overvejende var indvandrerkvinder der var tale om da de proklamerede nyheden.

Britta Due Andersen
Britta Due Andersen
9 years ago

Ja, at det er indvandrerne, der tager til Malmø og får abort, det var også min første tanke. Det er det med “rygsækken”, den man har med hjemmefra. Folk transformerer sig ikke ved at bosætte sig et sted.
Men så skulle vi lige have at vide det om de forkælde danskere og forarges.
Alligevel håber jeg, nogen fortællers os, hvem det faktisk er.

XXXXX
XXXXX
9 years ago

Fra dengang vi kunne selv. Christian firtal turde at gå imod fjenden. Så er nederlag lettere at bærer.
Ja han tabte halvdelen af landet. Men med ærer i kamp. Mod værdige modstandere.

Nu er vi ved at miste den sidste del af Danmark.
Til en flok primitive middelalder klaner fra Mellemøsten. Der yngler landet fra os.

Flotte billeder.
De minder mig om, da Mimi Jacobsen skulle forklarer var dansk kultur var.
En klaphat og en rød pølse svarede hun hånligt.

skræp
skræp
9 years ago

“Det Radikale Venstre mener, at “abortturisme er forfærdeligt”. Forfærdeligheden kan de diskutere indenfor deres egen, sluttede kreds af madammer m/k. De blev jo født allesammen, Gud bedre det, men i dagens mere oplyste tid ville de være forebygget af fosterdiagnostikken .”

Lad os så, for himmelens skyld, fortsætte og udbygge fosterdiagnostikken.