31
okt
Seneste opdatering: 31/10-12 kl. 1550
7 kommentarer - Tryk for at kommentere!

Islam in France is a problem. A recent survey allows us to see the profound rupture between the media’s thoughts and the opinion of the French.The first assures that integration is working, but 67% of those surveyed thought the contrary. They even judge at 68% that this failure is due to refusing to integrate 52% explain this fact by cultural differences in contrast, the economic and social conditions generally advanced to justify their isolation are invoked by only 25% of those surveyed.Ivan Rioufol is a journalist and essayist for Le Figaro

Gunnar Sandelin: Et svensk tabu

Det er glædeligt for den del af mit hjerte, der er svensk, når en vidende svensker skriver i en dansk avis og indvier os i den ekstraordinære situation, Sverige befinder sig i i disse år. I en lang debatartikel i Jyllands Posten skriver socionomen og journalisten Gunnar Sandelin om ting, der delvist er kendt på svensk fra denne blog, men som de færreste danskere er klar over. Der er en meget vigtig sætning, man ber´til at nogen forstår i tide: “Hvis vi skal undgå, at kræfter langt til højre for Sverigedemokraterne sætter sig på dette eksplosive spørgsmål…. er det på høje tid, at politikere og medier holder op med at vildlede borgerne.” – Et lille uddrag, artiklen er ikke online:

Der sker i disse år en ændring af Sveriges befolkningssammensætning, som hverken journalister eller den politiske elite er villige til at diskutere offentligt. Er der en grænse for, hvor meget indvandring Sverige kan håndtere, spørger en svensk journalist[..]

Asylindvandring og familiesammenføring opviser størst vækst. Migrationsverket venter, at hen ved 200.000 personer i disse kategorier vil ansøge om at komme til Sverige for at få permanent ophold i 2012 og 2013. Er der nogen journalister, der skriver om det? Tallene ovenfor er tænkt som et udgangspunkt, fordi mennesker dør, flytter frem og tilbage over grænser osv. Desuden er Migrationsverkets statistik ofte ufuldstændig og derfor vanskelig at tolke, især på familiesammenføringsområdet. Et andet mål for den ændrede befolkningssammensætning kan læses ud af SCB’s (svarer til Danmarks Statistik, red.) befolkningsstatistik.Mellem 2000 og 2011 voksede antallet af personer med udenlandsk baggrund med 569.000. Det er 19 gange så meget som væksten i antallet af borgere med svensk baggrund: 30.000.[..]

Når spørgsmål om demografisk udvikling, asylbedrageri og omkostninger forbundet med indvandring ikke behandles offentligt, vokser frustrationen sig stærkere og stærkere. Somme tider går den over i magtesløshed og endog regulært had, hvilket på nogle områder er kommet til udtryk på nettet.

Hvis vi i fremtiden skal undgå, at kræfter langt til højre for Sverigedemokraterne sætter sig på dette eksplosive spørgsmål og dermed også tiltrækker grupper, som føler sig ført bag lyset, er det på høje tid, at politikere og medier holder op med at vildlede borgerne ved at springe relevante oplysninger over. I modsat fald løber Sverige en risiko for at blive et rigtigt ubehageligt land at leve i. (Debat: Et svensk tabu, Jyllands-Posten,30.10.2012)

Sexchikane er favoritsport under Eid i Egypten

Man ser, det er mere end at nive en kvinde bagi i det nye fromme Egypten præsident Mursi har deklareret. Fænomenet er langtfra en nyhed, og peger naturligvis på de dybereliggende vilkår for kvinder i et muslimske lande:

This week’s Eid al-Adha holidays saw 727 cases of verbal and sexual harassment reported across Egypt, typically taking place in public gathering places, malls and movie theaters, beaches and squares, said security sources on Monday.

“I am depressed” said Dina Farid, the general coordinator of Egypt’s Girls are a Red Line campaign, “we were on the streets yesterday and the police were helping us but it’s still not working.” She added harassers tried to strip a girl and the campaign members saved her but her leg was broken in the assault. Another girl passed out when harassers chased her.

“These boys have nothing to do, harassment is their Eid activity. We tried to save girls before they are harassed but we were not able to, they are just too many” Farid said. Farid said that harassers have knives and use them to attack anyone who tries intervening.

In a report issued on Sunday, the initiative described three cases of harassment that took place in front of police officers who failed to react or intervene. The cases included a 17-year-old girl being harassed by a soldier near Qasr al-Nil Bridge; a young man in his twenties violently pulling a girl by her hair and kissing her; and a veiled girl being harassed while walking with her fiancé, all before the eyes of the police who did not interfere.Security officials: 727 cases of sexual harassment reported over Eid, Sexual harassment: an Egyptian boy’s favourite Eid activity, say activists

0 0 vote
Article Rating


Donér engangsbeløb?Kan du forpligte dig til fast betaling?

7 Comments
Most Voted
Newest Oldest
Inline Feedbacks
View all comments
Bjovulf
Bjovulf
7 years ago

Link til en svensk version af Gunnar Sandelins debatartikel her: http://sockerbitar.se/ett-svenskt-tabu/ Gunnar Sandelin , socionom och journalist, har fått gårdagens debattartikel i Jyllandspostens pappersupplaga, om den svenska demografiska förändringen, nobbad av bl a de sex största svenska tidningarna. Därför dristar jag mig publicera (citera) den översatta artikeln i helhet [!] nedan. Den är skrämmande i sin informativa, osentimentala glasskärpa. … ”Sedan 1980 har Sverige beviljat drygt 1,6 miljoner nya uppehållstillstånd; majoriteten av dessa är permanenta (PUT). Förändringen sker just nu i rasande fart. Drygt en miljon tillstånd har beviljats under 2000-talet. Under de tre första kvartalen 2012 rör det sig… Read more »

Bergfast
Bergfast
7 years ago
Reply to  Bjovulf

Tack för länken. Intressant att det inte kan publiceras en sådan artikel i Sverige. Märkligt. Undrar vad som är så skrämmande med den?… Ps. OT Jag läste en mening, (från Avpixlats skribent; Hera Lamppu Maduro, från hennes artikel: Psykiskt krig..). Citat : …”Det som hände under andra världskriget, Nazityskland, med judehat och fruktansvärda dödsläger för alla som inte passade in i den ariska normen får aldrig upprepas igen. Vi får aldrig glömma historien. Apartheid och rasism som förekommit i USA och Sydafrika är andra exempel på något vi inte vill ha. Alla raser har samma värde, alla människor är lika… Read more »

Bjovulf
Bjovulf
7 years ago
Reply to  Bergfast

😉

Morten - - -
Morten - - -
7 years ago

Til Gunnar Sandelins artikel: “Hvis vi skal undgå, at kræfter langt til højre for Sverigedemokraterne sætter sig på dette eksplosive spørgsmål” er ikke ment som en reel bekymring, er jeg bange for. Det lyder snarere en anelse som pression. Og en måske lidt uhensigtsmæssig pression. Der gives i dag ikke rigtigt noget “langt til højre”. Og endelig kan et muligt “langt til højre” slet ikke konkurrere med den voksende bølge af fornuftige stemmer, som bl. a. udgøres af personer som Gunnar Sandelins egen. Vi skal afstå fra at true med “kræfter til højre for os selv”, fordi 1. De findes… Read more »

Peter Andersen
7 years ago
Reply to  Morten - - -

Du har så evigt ret i din tilgang Morten. Jeg synes også det er den vej vi går i Danmark. Kultureliten får hele tiden nye input, nu senest i form af skolelærere, der så småt begynder, at klage deres nød. Det er sådan det vil ske i et sundt samfund. Tingene vil langsomt blive vendt på hovedet og debatten vil åbne sig. Men selvfølgelig vil de sidste dages hellige da lige forsvare deres gamle standpunkter først. Det hele skal jo, på en eller anden måde, lige modereres, så det ser pænt ud. Tag nu den med at små hvide og… Read more »

Nemo
Nemo
7 years ago

Det er en sjov måde, de fejrer religiøse højtider på. Ved Eid i august blev min søn beskudt med et hardballvåben, og denne gang kom jeg til at cykle hjemad efter en dag med hjemmeværnet i min uniform, lørdag aften klokken ca. 19. Jeg blev udsat for et fingeret angreb (en stor knægt lod, som om han ville sparke mig og min cykel omkuld, og en anden sendte en ordentlig harker efter mig). Fjendtligheden er ikke til at tage fejl af, men når nu islam er fredens religion, er det svært at forstå, at det netop kommer op i dem,… Read more »

7
0
Would love your thoughts, please comment.x
()
x